Cum arată „Octomama” după 8 ani de la nașterea celor 8 bebeluși

Cum arată „Octomama” după 8 ani de la nașterea celor 8 bebeluși

Corina Naftanaila

În urmă cu 8 ani, presa de peste hotare a fost luată cu asalt de un caz fără precedent. O femeie a apelat la fertilizare in vitro, dar aceasta a adus pe lume nu doar un bebeluș, nici doi, nici trei, ci opt. Pe lângă cei opt copii, această femeie mai are alți șase, cel mai mare dintre ei având acum 22 de ani. Iată cum arată și cum se simte în prezent, la 47 de ani, „Octomama” Nadya Suleman. 

A adus pe lume 8 copii sănătoși

Nadya Suleman a intrat în atenția presei după ce a decis să devină mamă pentru a șaptea oară. În anul 2009, femeia din SUA a apelat la fertilizarea in vitro, pentru a-i fi implantați 12 embrioni. După 9 luni de la acest episod, Nadya a adus pe lume 8 bebeluși perfect sănătoși, devenind fericita mămică a 14 copii.

A vorbit despre provocările pe care le-a avut ca mamă singură

Povestea femeii a fost și în atenția emisiunilor de televiziune, fiind o mamă singură care a decis să-și crească singură copiii. Aceasta a decis să se retragă din această așa-zisă viață publică și să se concentreze pe creșterea celor 14 copii, însă lucrurile nu fost tocmai roz. La un moment dat, a declarat că s-a confruntat în nenumărate rânduri cu exces de alcool și droguri, și chiar a început să joace în filme pentru adulți.

Din fericire, Nadya, acum cunoscută sub numele de Natalie, a realizat la timp că nu este tocmai un exemplu bun pentru copiii săi, în special pentru fiicele sale. „Fiica mea cea mare Amerah avea 10 ani când am descoperit că începuse să-mi copieze comportamentul. Mi-am dat seama că se îndreaptă spre aceeași cale nepotrivită și atunci am decis că mai bine rămân fără adăpost decât să continui în același ritm. Nu era ceea ce am visat pentru copiii mei", a declarat mama în cadrul unui interviu acordat pentru Oprah. 

În urmă cu nouă ani, Natalie s-a mutat în California împreună cu copiii, unde a început o cu totul altă viață. Aceasta a devenit consilier pe probleme de familie și s-a concentrat pe educația celor 14 micuți. Mai mult decât atât, Natalie a reușit să adopte și un stil sănătos de viață, reușind să scape de kilogramele acumulate în sarcină prin sport și dietă sănătoasă. „Am simțit că trăiesc din nou. Avem dificultăți din punct de vedere financiar, dar nu mai contează. Nu m-am mai simțit atât de liberă și de fericită în viața mea", a completat femeia în cadrul aceluiași interviu, pentru Oprah.

A explicat cum se menține în formă

Natalie/Nadya Suleman are 47 de ani acum și, recent, a postat pe Instagram o imagine cu ea, într-o sală de fitness, lucrând cu greutățile. Ea a insistat asupra ideii că activitatea fizică, desfășurată în mod constant, o ajută să-și mențină sănătatea fizică și mintală, în ciuda faptului că are o familie numeroasă, cu 14 copii. Potrivit „cafemom.com”, mama cu opt copii a precizat că: „Ani de zile am fost întrebată cum reușesc să rămân sănătoasă și puternică (sănătoasă și din punct de vedere psihic), în ciuda vieții mele stresante, ocupate, în condițiile în care am o familie atât de numeroasă. Lucrul cu greutățile este, de mai bine de 30 de ani, modul constructiv în care scap de stres. În plus, după nașterea celor opt copii, această activitate a devenit și mai importantă pentru mine, pentru a-mi păstra forța și mobilitatea.”

Nadya Suleman facandu-si selfie in sala de fitness

Mama a explicat de ce activitatea fizică este benefică și în ceea ce privește relația cu copiii ei: „Pot spune că, în mod ironic, fiul meu cel mai mare, Eli, care se antrenează asiduu de aproximativ trei ani, a depășit ceea ce eu am dobândit în 30 de ani și glumește pe seama mea când suntem la sală. Cu toate acestea, el mă încurajează să ridic greutăți mai mari, să folosesc tehnicile corecte și, de aceea, mi-am îmbunătățit forța și performanțele.”

Nu s-a ferit să vorbească despre complicațiile apărute în urma sarcinii cu opt copii

După ce a dezvăluit, în postarea de pe Instagram, cum arată acum, „octomama” nu a ezitat să spună că, după ultima sarcină, s-a confruntat cu numeroase complicații. Cu toate acestea, spune că exercițiile fizice au ajutat-o să nu aibă dureri și să se bucure de mobilitate. Așa cum se poate sesiza și în sursa citată anterior, Nadya a mărturisit că:

„Ca urmare a sarcinii, am avut alte trei hernii de disc (una dintre ele provenea de la o leziune mai veche, suferită la muncă acum mulți ani); sciatică bilaterală; osul sacrum lezat și, pe lângă toate acestea, neuropatie periferică. Asemenea dizabilități m-ar fi făcut să nu mă mai pot mișca, dacă aș fi avut o viață sedentară. De fapt, cu cât mă mișc mai mult, cu atât am mai puține dureri. Dacă se întâmplă să am câteva zile în care să nu lucrez cu greutățile, durerile mele de spate devin insuportabile și aproape că nu mai am mobilitate.”

Este mândră și de cei opt copii ai ei

În vara anului trecut, Nadya a postat, pe contul ei de Instagram, o fotografie cu cei opt copii ai ei, care împliniseră 13 ani. În această fotografie, fanii îi pot admira pe Nariyah, pe Isaiah, pe Maliyah, pe Jeremiah, pe Noah, pe Josiah, pe Jonah și pe Makai, cum stau în fața garajului casei lor, cu ghiozdanele în spate. Mesajul Nadyei, care însoțește fotografia, este, conform „OK!”, următorul: „Copii, fiți mândri de voi că sunteți buni, respectuoși și că îi ajutați pe colegi, pe profesori și pe diferiți membri ai staff-ului de la școală. Sunteți adevărate modele pentru colegii voștri, atât pentru cei de clasa a VI-a, cât și pentru cei de clasa a VII-a. Vă iubesc.”

cei opt copii ai Nadyei Suleman, in fata garajului casei lor

A venit cu diverse sfaturi pentru părinți

„Octomama” îi sfătuiește pe părinți, așa cum reiese și din informațiile disponibile pe „cafemom.com”, să-și facă timp și pentru ei, pentru implicarea în activități fizice, și să nu se simtă vinovați pentru asta. Dimpotrivă, Nadya consideră că un părinte poate deveni mai bun dacă își face timp și pentru el și are grijă să fie mereu activ:

„Către toți părinții ocupați...nu vă comparați niciodată cu alte persoane! Nivelul vostru de pregătire fizică și „călătoria” spre fitness sunt diferite pentru fiecare în parte, important este să reușiți să deveniți cea mai bună versiune a voastră. Concentrați-vă asupra propriilor obiective și străduiți-vă să vi le împliniți, dar mergând în ritmul vostru. Fiți un model și învățați-i și pe copii să aprecieze activitatea fizică, încurajați-i să facă sport cu voi.

Nu vă simțiți vinovați pentru că vă alocați timp pentru a vă reîncărca bateriile. Familia voastră va avea parte de numeroase beneficii când aveți grijă de corpurile și de mintea voastră, astfel încât să aveți energie pozitivă din plin. Eu, personal, nu aș fi fost capabilă, nici din punct de vedere fizic, nici mental, să fac față dacă nu m-aș fi implicat în activități fizice!”

Nadya Suleman la plimbare cu o parte dintre copiii ei, cand acestia erau mici

Are parte de aprecieri în mediul online

După ce au văzut cum arată în momentul de față „octomama”, numeroase persoane au ținut să-și exprime aprecierea față de ea. Iată câteva exemple de astfel de comentarii, disponibile chiar în sursa citată:

  • „Este uimitor! Ține-o tot așa! Asta înseamnă să îți iubești copiii și să te iubești și pe tine însăți”;
  • „Ești o inspirație pentru noi toți”;
  • „Ești atât de ocupată, dar cu toate acestea îți faci timp să ai grijă și de tine. Continuă tot așa!”;
  • „Bravo ție, ești un adevărat exemplu pentru copiii tăi!”;
  • „Arăți extraordinar, efortul depus se vede”. 

Nadya Suleman fericita, acasa, alaturi de 8 dintre copiii ei

O mamă își crește singură cei 11 copii: „Mi-am adaptat stilul de parenting pentru a răspunde nevoilor lor”

Surse foto: instagram.com/nataliesuleman/

Surse articol: abcnews.go.com, cafemom.com, dailymail.co.uk, intouchweekly.com, okmagazine.com, oprah.com, shared.com

Articolul urmator
12 copii în 12 ani. Cum arată mama care a fost însărcinată 9 ani din viață
12 copii în 12 ani. Cum arată mama care a fost însărcinată 9 ani din viață

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Așa arată iubirea pură! A plantat 1 milion de floarea-soarelui pentru aniversarea celor 50 de ani de căsnicie cu soția lui
    Așa arată iubirea pură! A plantat 1 milion de floarea-soarelui pentru aniversarea celor 50 de ani de căsnicie cu soția lui

    Am mai auzit de cadouri inedite cu ocazia aniversării căsniciei, însă de plantarea a 1 milion de floarea-soarelui cu ocazia împlinirii a 50 de ani de căsătorie, recunoaștem...

    Cum arată accidentul vascular cerebral la bebeluși. O mamă atrage atenția în online
    Cum arată accidentul vascular cerebral la bebeluși. O mamă atrage atenția în online

    Cum pot recunoaște părinții primele semne ale unui accident vascular cerebral al copilului lor? O mamă care a trecut prin această experiență își spune povestea ei.

    Imagini rare cu fetița Mădălinei Ghenea! Cum arată micuța Charlotte la 4 ani
    Imagini rare cu fetița Mădălinei Ghenea! Cum arată micuța Charlotte la 4 ani

    Mădălina Ghenea își ține viața personală departe de ochii curioșilor, ea fiind foarte discretă atunci când vine vorba despre familie. Foarte rar actrița postează...

    Am patru copii sub 10 ani. Uite cum arată viața mea
    Am patru copii sub 10 ani. Uite cum arată viața mea

    Te gândești să mai faci un copil? Sau doi? Uite cum arată viața unei femei care are 4 copii sub 10 ani.

    Au devenit părinți după ce au pierdut patru bebeluși în decurs de patru ani. Miracolele chiar există
    Au devenit părinți după ce au pierdut patru bebeluși în decurs de patru ani. Miracolele chiar există

    Doi părinți din Anglia povestesc miracolul cu care s-au întâlnit atunci când a venit pe lume al doilea copil al lor, după 4 ani de încercări grele. Vor să...

    Am 10 copii. Diferența de vârstă dintre primul și ultimul este de 29 de ani. Cum arată familia mea
    Am 10 copii. Diferența de vârstă dintre primul și ultimul este de 29 de ani. Cum arată familia mea

    Când auzi despre părinți care au mai mult de 3 copii, te întrebi adesea cum fac față provocărilor de zi cu zi. Ce se întâmplă însă într-o familie...

    Cum arată viața unui părinte după ce i se spune că al său copil are paralizie cerebrală
    Cum arată viața unui părinte după ce i se spune că al său copil are paralizie cerebrală

    O mamă a învățat să accepte diagnosticul primit de fiica ei, acela de paralizie cerebrală și să înfrunte toate provocările vieții cu stoicism și mult optimism....

    Fetița „Batman” a trecut printr-o transformare miraculoasă! Cum arată acum, după șase operații care i-au schimbat înfățișarea
    Fetița „Batman” a trecut printr-o transformare miraculoasă! Cum arată acum, după șase operații care i-au schimbat înfățișarea

    Luna Tavares, a fost supranumită fetița „Batman” din cauza petei uriașe cu care s-a născut pe chip, pată care seamănă cu masca lui Batman - de unde și porecla sa. Pata...

    © 2024 Qbebe