Cuplul Facebook, Mark si Priscilla Zuckerberg: 7 detalii pe care vrei sa le stii

Cuplul Facebook, Mark si Priscilla Zuckerberg: 7 detalii pe care vrei sa le stii

Alexandra Ion

Mark Zuckerberg a creat Facebook acum 10 ani, in camera de camin, pe vremea cand era student la prestigioasa Universitate Harvard.

Peste 1 miliard de oameni au acum profil pe faimoasa retea de socializare ce a revolutionat modul in care comunicam virtual, ne-a permis sa aruncam un ochi (mai mult sau mai putin) discret in vietile oamenilor de langa noi, a scurtat distante si a oferit un spatiu cibernetic in care oameni din toata lumea si-au putut impartasi hobby-urile, gusturile si opiniile. Dar cum este omul din spatele Facebook in viata de zi cu zi? Ce conduce? Ce mananca? Cum arata casa lui?

1. Sunt cei mai mari filantropi din SUA

Domnul si doamna Facebook au donat anul trecut aproximativ un milliard de dolari unei fundatii din California ce investeste banii primiti in nevoile comunitatii. Conform unei publicatii americane, urmatoarea donatie va fi pentru copii. In 2010, Mark Zuckerberg a devenit membru al Giving Pledge, o organizatie ai carei membri, antreprenori bogati, fac promisiunea de a dona cel putin jumatate din averea lor in scopuri caritabile. "Foarte multi (n.r antreprenori) nu doneaza decat spre sfarsitul vietii. Dar de ce sa astepti atat, cand sunt atatea lucruri de facut acum?", declara el in 2010.

2. Amandoi au fost mici "genii" in scoala

Priscilla Chan, sotia lui Zuckerberg, vorbeste 3 limbi straine, a fost votata "geniul clasei" in liceu si a terminat Facultatea de Medicina, in 2012, chiar in ziua in care Mark a implinit 28 de ani.
Ea si Mark s-au cunoscut in timp ce stateau la coada la baie la o petrecere a Universitatii.
"La prima intalnire, Mark mi-a spus ca prefera sa iasa cu mine in loc sa stea acasa si sa-si termine proiectul pentru semestru. Copilul de 10 din mine era de-a dreptul socat. Apoi mi-am dat seama ca Mark este incredibil de inteligent, doar ca modul lui de a invata este total diferit de al meu."

3. Amandoi sunt simpli, modesti, incredibil de normali

Zuckerberg sau Zuck- asa cum ii spun prietenii, este baiatul tipic american, crescut intr-o familie cat se poate de normala.

Desi are o avere impresionanta de peste 2 miliarde de dolari, seful Facebook conduce un VW Golf la serviciu, se imbraca mereu in acelasi stil, acum deja consacrat, cu tricou, hanorac si blugi simpli, iar casa in care locuieste cu Priscilla arata ca o casa tipica americana.

Desigur, Mark tine mult la intimitate, asa ca in 2013 el a cumparat 4 case din jurul casei lui pentru a fi sigur ca are vecinii pe care si-i doreste. Dar cine sa-l invinuiasca? Intimitatea costa uneori, in acest caz, aproximativ 30 de milioane de dolari.
Daca am face un mic exercitiu de imaginatie, si nu ne-am gandi la Zuckerberg si la Chan ca la cel mai important cuplu al internetului, i-am putea confunda cu o familie obisnuita.

4. Tin mult la intimitate

La o zi dupa ce compania de miliarde a lui Zuckerberg a fost listata la bursa, Mark s-a casatorit cu iubita lui de 9 ani, intr-o ceremonie restransa in curtea casei lor din Palo Alto. Invitatii celor doi au crezut ca participa la o petrecere data in cinstea Priscillei care a absolvit Facultatea de Medicina chiar in ziua in care Mark a implinit 28 de ani. Nu mica le-a fost mirarea cand au vazut-o pe Chan imbracata intr-o rochie alba de mireasa, pasind catre altarul improvizat chiar in curtea casei. Cei doi au planuit nunta aproape 4 luni, conform unei surse apropiate cuplului.



Zuckerberg in persoana a fost cel care a creat inelul logodnicei lui, ce a costat aproximativ 28,000 de dolari.

Atat stilul (destul de) modest de viata a celor doi cat si aparitiile rare ale lui Zuckerberg in public demonstreaza ca cei doi nu fac parte din categoria vedetelor tipice americane, insetate de faima si senzational. In The Social Network, filmul inspirat de creatorul Facebook, imaginea lui Mark nu este diferita de realitate: un baiat simplu, cu o alura tocilareasca si destul de stangaci in public, ce detine un imperiu, alaturi de sotia lui, medic pediatru, dedicata ingrijirii copiilor.

5. Sunt amandoi concentrati pe cariera, dar isi fac timp unul pentru celalalt

Mark a cunoscut-o pe Priscilla la o petrecere in timp ce stateau amandoi la coada la baie. Cativa ani mai tarziu, Mark se casatorea cu Priscilla in curtea casei lor din Palo Alto. Intr-un interviu acordat Tech Crunch, o revista americana de IT, Priscilla declara ca desi este constienta ca s-a casatorit cu un om extrem de ocupat, nu pierde nicio ocazie pentru a petrece timp impreuna. Ea i-a cerut lui Mark cel putin 100 de minute si o iesire in oras in fiecare saptamana. Printre activitatile preferate ale cuplului se numara vaslitul, o indeletnicire ce le face placere amandurora. "Vaslesc, fac plimbari lungi in parc, se joaca bocce si Catan si gatesc bucatarie asiatica.", relateaza The New Yorker.

6. Catelul lor, Beast, are 2 milioane de fani pe Facebook

In primul ei interviu pentru televiziune, Priscilla a dezvaluit ca ea si sotul ei, Mark, se antreneaza inca de pe acum pentru a deveni parinti, exersand abilitati de (posibil) viitor parinte pe cainele lor, Beast.

"Il avem pe Beast, cainele nostru ciobanesc. Este atat de talentat si de destept. Isi cunoaste programul zilnic, are chiar si activitati extracuriculare.", declara amuzata pentru Today, Priscilla. Bineinteles, cainele celor doi are propria pagina de Facebook, iar la rubrica "Activitati si interese", se poate citi ca lui Beast ii place sa fie alintat, "sa iubeasca si sa manance". Beast are acum aproape 2 milioane de fani ce ii urmaresc activitatea pe site-ul de socializare.

7. Amandoi adora bluzele de trening cu gluga

Intr-un interviu rar acordat DailyMail, Mark a marturisit ca poarta acelasi tricou de culoare gri in fiecare zi, pentru a nu avea batai de cap in fiecare dimineata. Zuckerberg a marturisit ca are 20 astfel de tricouri acasa, pentru a-si usura decizia de a alege vestimentatia zilnica.



Mark este celebru pentru stilul sau casual si pentru faptul ca poarta bluze de trening mereu, ceea ce a devenit o semnatura a stilului sau. Priscilla, sotia lui, declara ca nu are nicio problema cu stilul consacrat al sotului ei, din contra, il incurajeaza. "Sunt multumita cu orice alegere vestimentara alege el, atata timp cat se potriveste locului unde se duce. Asa ca nu-l las sa o poarte la nunti. Dar in rest poate sa faca ce vrea el."

Surse: quietbabylon.com, boomsbeat.com, dailymail.co.uk, today.com, independent.co.uk, peoplepets.com, forbes.com, nbcnews.com, ibtimes.com

 

 

Articolul urmator
Mihai Bobonete simte că a fost un tată absent? „Când vii acasă după o săptămână, vrei să le aduci și luna de pe cer"
Mihai Bobonete simte că a fost un tată absent? „Când vii acasă după o săptămână, vrei să le aduci și luna de pe cer"

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Carbohidrații nu sunt dușmanii! Ce trebuie să știi despre indicele glicemic dacă vrei să slăbești
    Carbohidrații nu sunt dușmanii! Ce trebuie să știi despre indicele glicemic dacă vrei să slăbești

    Nu trebuie să renunți la carbohidrați pentru a scăpa de acele kilograme în plus care îți dau bătăi de cap! Probabil că ești familiarizată cu conceptul de bază al...

    Am născut de două ori acasă, prima dată neplanificat și a doua oară planificat. Uite ce trebuie să știi dacă vrei și tu să naști acasă
    Am născut de două ori acasă, prima dată neplanificat și a doua oară planificat. Uite ce trebuie să știi dacă vrei și tu să naști acasă

    O femeie din Marea Britanie a născut de două ori acasă - o dată planificat și a doua oară neplanificat. Citiți mai jos, ca să vedeți ce spune mămica despre experiențele sale.

    O femeie din Piatra Neamț a murit după ce a născut acasă cu o moașă pe care a găsit-o pe Facebook
    O femeie din Piatra Neamț a murit după ce a născut acasă cu o moașă pe care a găsit-o pe Facebook

    Tragedie în Piatra Neamț: o femeie în vârstă de 42 de ani a decedat din cauză că a născut acasă, cu o moașă pe care a găsit-o pe Facebook. Medicii se folosesc de...

    9 lucruri pe care sa le arunci daca vrei sa fii sanatos in 2022
    9 lucruri pe care sa le arunci daca vrei sa fii sanatos in 2022

    Intotdeauna se spera ca noul an sa fie macar putin mai bun decat precedentul. Asa se faca ca, in fiecare an, oamenii isi fac tot felul de promisiuni in ceea ce priveste sanatatea lor. Ca si...

    Și-au pierdut părinții într-un accident. Povestea celor 7 frați orfani care și-au găsit o nouă familie pe Facebook
    Și-au pierdut părinții într-un accident. Povestea celor 7 frați orfani care și-au găsit o nouă familie pe Facebook

    După ce părinții lor au decedat într-un accident de mașină, șapte frați din SUA s-au bucurat de o nouă șansă: au ajuns să aibă din nou parte de dragostea unei familii....

    4 lucruri la care trebuie să renunți dacă vrei să fii un părinte mai bun
    4 lucruri la care trebuie să renunți dacă vrei să fii un părinte mai bun

    Cine nu își dorește să fie cel mai bun părinte pentru copilul său? Ar fi ideal dacă i-am putea crește într-un mod în care să nu cunoască suferință, să se simtă...

    Zodiile de care trebuie să fugi când se enervează, dacă nu vrei să o pățești
    Zodiile de care trebuie să fugi când se enervează, dacă nu vrei să o pățești

    Fie că sunt foarte încăpățânate și nu sunt dornice de compromisuri, fie că sunt orgolioase sau pur și simplu sunt „iuți la mânie”, unele persoane se...

    Nu am mai postat în online detalii despre fiica mea, iar ea și-a recăpătat încrederea în mine
    Nu am mai postat în online detalii despre fiica mea, iar ea și-a recăpătat încrederea în mine

    „Timp de 7 ani, am împărtășit în mediul online detalii intime despre fiica mea. Până când mi-a spus că nu-i place asta. De când m-am oprit, fiica mea...

    © 2024 Qbebe