Dorna va sprijini copiii nascuti prematur in parteneriat cu Salvati Copiii

Dorna va sprijini copiii nascuti prematur in parteneriat cu Salvati Copiii

QBebe

Dorna se alatura organizatiei Salvati Copiii pentru a sprijini copiii nascuti prematur. Acest parteneriat este primul pas pe care brandul Dorna il face alaturi de Salvati Copiii pentru sustinerea unor programe care au ca scop prevenirea cauzelor nasterilor premature, cat si ingrijirea corespunzatoare a nou nascutilor prematur.

In Romania, conform datelor statistice oferite de Ministerul Sanatatii, prin Institutul pentru Ocrotirea Mamei si Copilului (IOMC) „Alfred Rusescu", unul din zece copii se naste prematur, avand nevoie de atentie speciala chiar din prima ora de viata.

Prematurul este copilul nascut inainte de 37 de saptamani de sarcina. Nasterea inainte de termen ii lasa bebelusului mai putin timp pentru dezvoltarea si maturizarea intrauterina, printre consecinte numarandu-se greutatea scazuta la nastere si riscul crescut de aparitie a afectiunilor medicale, inclusiv respiratorii, digestive sau oftalmologice.

Dorna, prin programele derulate sub platforma de comunicare Dorna Baby, a sprijinit si a incurajat dintotdeauna o hidratare corecta a mamei si copilului. Prin semnarea acestui parteneriat, Dorna se alatura cauzei sustinute de Salvati Copiii prin sustinerea proiectelor ce au ca scop prevenirea cauzelor nasterilor premature, cat si ingrijirea corecta ?i tratarea nou nascutilor prematur.

"Nou nascutii sunt cele mai fragile fiinte dintre noi. Cu atat mai mult bebelusii nascuti prematur a caror intreaga existenta poate fi cuprinsa intr-o palma de adult. Astfel, dezvoltarea unui copil este direct influentata de fiecare dintre noi si doar cu ajutorul nostru ii putem ajuta sa devina mai puternici. Impreuna ii ajutam sa infloreasca!", declara Natalia Stroe, Marketing Manager, Romania & Moldova.

„Organizatia Salvati Copiii apreciaza implicarea Dorna in efortul de a salva vietile nou-nascutilor. Salvati Copiii a reusit sa doteze pana in prezent 15 maternitati si sectii de nou-nascuti cu echipamente performante. Este important pentru Romania sa se stopeze decesele din cauze care pot fi prevenite, cum este cazul copiilor nascuti prematur. Acestia, cu echipamente corespunzatoare si cu echipe medicale pregatite, pot fi salvati. Suntem foarte onorati de suportul Dorna care este o garantie ca impactul implicarii noastre va fi mult mai important", declara Gabriela Alexandrescu, Presedinte executiv Organizatia Salvati Copiii.

Despre Compania Coca-Cola

Compania Coca-Cola este cea mai mare companie de bauturi racoritoare din lume, oferind consumatorilor din intreaga lume peste 500 de marci de bauturi racoritoare.

Alaturi de Coca-Cola, recunoscuta ca fiind cea mai valoroasa marca din lume, compania comercializeaza o gama variata de produse ce include bauturi racoritoare carbogazoase, bauturi racoritoare cu continut caloric scazut, ape minerale, sucuri de fructe, nectaruri, ceaiuri ready-to-drink, bauturi energizante, cafea ready-to-drink etc. Avand cea mai mare retea de distributie din lume, compania Coca-Cola este prezenta in peste 200 de tari, consumul produselor companiei depasind 1.8 miliarde de portii pe zi.

Avand in vedere angajamentul sau de dezvoltare a unor comunitati durabile, compania noastra este centrata "pe initiative care contribuie la protejarea mediului inconjurator si conservarea resurselor, incurajarea unui stil de viata activ si echilibrat, crearea unui mediu de lucru sigur pentru angajatii nostri si promovarea dezvoltarii economice a comunitatilor unde ne desfasuram activitatea. Impreuna cu partenerii nostri de imbuteliere, suntem in top 10 angajatori, avand peste 700,000 de angajati care fac parte din Sistemul Coca-Cola.

In Romania, ca in toate tarile in care isi desfasoara activitatea, Coca-Cola detine si functioneaza pe baza unui sistem propriu, incluzand toate verigile necesare producerii si distributiei produselor catre consumatori. In Romania, Sistemul este format din Coca-Cola Romania (filiala a The Coca-Cola Company, proprietarul marcilor inregistrate) si partenerul sau Coca-Cola Hellenic (CCH) Romania, care imbuteliaza si distribuie produsele Coca-Cola sub licenta The Coca-Cola Company in Romania).
Pentru mai multe informatii legate de companie va rugam sa vizitati site-ul www.thecoca-colacompany.com

Despre Organizatia Salvati Copiii

Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala, de utilitate publica, non-profit, care militeaza activ pentru drepturile si protectia copilului in Romania, din 1990, in acord cu prevederile Conventiei Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului.
Programele organizatiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atentie deosebita catre cei aflati in situatii dificile - copiii din comunitatile dezavantajate, copiii victime ale violentei, exploatarii prin munca, traficului sau neglijarii, copiii refugiati etc. In cei 23 de ani de activitate, peste 760.000 de copii au fost implicati in campaniile si programele desfasurate de organizatie. Salvati Copiii Romania este membru al Save the Children International, cea mai mare organizatie independenta din lume care promoveaza drepturile copilului si care cuprinde 30 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari.

Despre proiectul „Fiecare Copil Conteaza"
Salvati Copiii Romania a initiat proiectul "Fiecare Copil Conteaza", parte a campaniei mondiale Every One, care urmareste reducerea mortalitatii infantile si a copiilor pana la cinci ani. Prin proiectul "Fiecare Copil Conteaza" ne propunem diminuarea cu 15% a mortalitatii infantile si a mortalitatii copiilor sub cinci ani, in perioada 2010 - 2015.

Prin proiectul "Fiecare Copil Conteaza" au fost derulate actiuni menite sa combata cauzele prevenibile ale deceselor, printr-o componenta majora de informare si educare, atat in randul viitoarelor mame, cat si la nivelul fiecarei comunitati, si printr-o componenta de interventie, care presupune asigurarea unei alimentatii sanatoase (suplimente nutritionale) femeilor gravide si copiilor cu varsta de pana la 5 ani. Pana in acest moment, am lucrat in 26 de comunita?i defavorizate, cu un numar de 3226 de beneficiari, dintre care 2279 copii cu varste intre 0-5 ani, 393 gravide ?i 554 mame tinere.
In comunitatile in care s-a desfasurat programul nu s-au mai inregistrat decese in randul copiilor cu varsta mai mica de un an.

Articolul urmator
Doi copii din Râmnicu-Vâlcea au fost salvați de la moarte dintr-un râu înghețat
Doi copii din Râmnicu-Vâlcea au fost salvați de la moarte dintr-un râu înghețat

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cum sunt copiii nascuti in luna august? 8 adevaruri descoperite de studii
    Cum sunt copiii nascuti in luna august? 8 adevaruri descoperite de studii

    Daca urmeaza sa nasti sau ai nascut in luna august, probabil ca te intrebi cum sunt copiii nascuti in luna august. Iata ce spun studiile despre acestia.

    Imaginea care a înduioșat internetul. Doi bebeluși gemeni născuți prematur se îmbrățișează când sunt puși în același incubator
    Imaginea care a înduioșat internetul. Doi bebeluși gemeni născuți prematur se îmbrățișează când sunt puși în același incubator

    O fotografie a făcut înconjurul lumii de curând. O bebelușă născută prematur, pentru a cărei viață medicii s-au temut, își îmbrățișează fratele geamăn...

    Ce viitor îi așteaptă pe copiii născuți după 2010. Oamenii de știință avertizează!
    Ce viitor îi așteaptă pe copiii născuți după 2010. Oamenii de știință avertizează!

    Oamenii de știință avertizează, din nou, asupra riscurilor pe care schimbările climatice le au asupra sănătății și precizează faptul că generațiile mai tinere vor crește...

    8 lucruri fascinante despre copiii născuți în luna mai
    8 lucruri fascinante despre copiii născuți în luna mai

    Mai este luna semnelor zodiacale Taur și Gemeni. Copiii cu aniversarea în luna aceasta sunt înzestrați, desigur, cu trăsături bune, precum curaj și tărie de caracter, fiind...

    Copiii născuți în pandemie vor fi afectați, pe viitor, din punct de vedere social? Ce spun specialiștii
    Copiii născuți în pandemie vor fi afectați, pe viitor, din punct de vedere social? Ce spun specialiștii

    Au trecut trei ani de când a izbucnit pandemia și totodată, de când ni s-au schimbat viețile. Deși am revenit la „normal”, nu putem nega că evenimentele din...

    Copiii adoptați și cei născuți prin inseminare artificială trebuie să știe adevărul. Nu toți își află însă povestea
    Copiii adoptați și cei născuți prin inseminare artificială trebuie să știe adevărul. Nu toți își află însă povestea

    Indiferent de modul în care a fost conceput, fiecare copil (și mai târziu, adult) merită să știe care sunt originile sale. Însă, din păcate, acest lucru nu se...

    Povestea celui mai prematur nou-născut din lume. A avut doar 338 g la naștere și acum este bebelușul miracol
    Povestea celui mai prematur nou-născut din lume. A avut doar 338 g la naștere și acum este bebelușul miracol

    Richard Hutchinson avea 0% șanse de supraviețuire când a venit pe lume. S-a născut cu 5 luni înainte de termen și a fost recunoscut de Guinness drept „cel mai prematur...

    „Copiii mei <plătesc> pentru mâncare și internet”. Cum reușește o mamă să-și învețe copiii despre valoarea banilor
    „Copiii mei <plătesc> pentru mâncare și internet”. Cum reușește o mamă să-și învețe copiii despre valoarea banilor

    O mămică își educă copiii după o metodă neobișnuită: îi pune să plătească pentru tot ceea ce folosesc, inclusiv mâncare și internet. Toată povestea mai jos.

    © 2024 Qbebe