Noutăţile editurii Cartea Copiilor la Bookfest 2018

Noutăţile editurii Cartea Copiilor la Bookfest 2018

Corina Naftanaila

Editura Cartea Copiilor îşi așteaptă cu drag cititorii și prietenii la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, ediţia a XIII-a (30 mai - 3 iunie), în noul pavilion B2 al Romexpo. Miercuri, joi şi duminică, Salonul de Carte este deschis între orele 10:00 și 20:00, iar vineri şi sâmbătă programul se prelungeşte până la 21:00. Editura Cartea Copiilor va avea peste 100 de titluri disponibile la standul său.

Printre noutățile absolute ale editurii pe care cititorii le vor descoperi la Bookfest 2018 se numără:

• „Roată, roată prin lumea toată", de Richard Scarry: În lumea sa cea veselă locuită de animale, Richard Scarry ne poartă pe toate continentele și ne invită să cunoaștem o mulțime de țări și orașe prin întâmplări pline de umor și ilustrații care abundă în detalii.

• „Lupul de nisip", de Åsa Lind, cu ilustraţii de Kristina Digman: Cartea ne propune să cunoaștem lumea unei fetițe din zilele noastre, Zackarina, care trăiește cu părinții săi undeva în Suedia, pe malul mării, și care descoperă într-o zi, pe plajă, un prieten neobișnuit - Lupul de Nisip.

puii de bufnita• „Puii de bufniţă", de Martin Waddell, cu ilustraţii de Patrick Benson: Bufnițele sunt foarte gânditoare de felul lor. Chiar și puii de bufniță, cum sunt Nana, Nanu și Nic, se gândesc noaptea, în pădure, la multe lucruri în timp ce o așteaptă pe Mama Bufniță să se întoarcă acasă.

• „Mesajul secret", de Eric Carle: În seara dinainte de ziua sa de naștere, la culcare, Tim a găsit sub pernă un plic misterios. S-a ridicat mirat în vârful patului și l-a desfăcut. Înăuntru era un mesaj secret!"

• „Citește-i iepurașului tău", de Rosemary Wells: Cartea ne atrage atenţia asupra importanţei cititului împreună. Un copil are nevoie de o pădure de cuvinte pe care s-o cutreiere, de o mare de cuvinte în care să se scalde. Un copil are nevoie să i se citească. Să citiţi împreună 20 de minute pe zi e cel mai preţios cadou pe care i-l poţi face copilului tău.

cei sapte papa lapte • „Cei șapte papă-lapte", de Mary Ann Hoberman, cu ilustraţii de Marla Frazee: Cartea plină de umor descrie viața de familie şi relațiile dintre părinți și copii. Chiar dacă nu este totul mereu roz și lipsit de probleme, iubirea și bunătatea ne dau întotdeauna putere.

• „Basme africane", de Gcina Mhlophe, cu ilustraţii de Rachel Griffin: Această antologie cuprinde opt basme culese din toate colțurile fascinantului continent african.

Cartea Copiilor va prezenta la standul său şi celelalte noutăţi ale primăverii, din colecţia de literatură japoneză pentru copii: „Bunicuța Buna și cerul înstelat" de Wakiko Sato, „Asae și sora ei cea mica" de Yoriko Tsutsui şi „În iarbă" de Yukiko Kato. În plus, cartea „Autobuzul magic. În interiorul corpului uman" vine în completarea seriei Autobuzul Magic, realizată de Joanna Cole şi Bruce Degen.

La această ediţie a Bookfest, editura Cartea Copiilor vă invită să citiţi împreună în cadrul a două evenimente desfăşurate în standul propriu:

Vineri, 1 iunie, la ora 15:00 - lectură din cartea „Citeşte-i iepurașului tău" de Rosemary Wells. Lectura cărţii va fi realizată de Brandi Bates, fondatoarea asociației „Citim Împreună România". La eveniment va mai participa poetul Florin Bican, cel care a tradus cartea în limba română.

Sâmbătă, 2 iunie, de la 12:30 - lectură, împreună cu copiii, din cartea „Roată, roată prin lumea toată" de Richard Scarry, în prezenţa traducătoarei Lavinia Branişte.

sa citim impreuna

Anul acesta, invitatul de onoare al Bookfest este S.U.A. Literatura americană este reprezentată din plin şi la standul editurii Cartea Copiilor, prin cărţile unor autori celebri precum Eric Carle, Don Freeman, Arnold Lobel, Richard Scarry, Mercer Mayer, Joanna Cole, Margaret Wise Brown, Margery Williams sau Virginia Lee Burton. Cartea Copiilor a tradus şi singura carte pentru copii scrisă de marele dramaturg american Arthur Miller - „Păturica lui Jane".

Mai multe detalii despre Bookfest sunt disponibile la www.bookfest.ro. Intrarea la Bookfest este liberă.

Cartea Copiilor, prezentă de 11 ani în peisajul editorial din România, este una dintre cele mai iubite edituri de cărți pentru copii. De la început, Cartea Copiilor s-a dovedit a fi o deschizătoare de drum prin inițiativa curajoasă de a publica pentru prima dată în limba română unele dintre cele mai valoroase titluri din literatura universală pentru copii. Cartea Copiilor a oferit micilor cititori, în premieră, operele unora dintre cei mai buni autori contemporani: Astrid Lindgren, Eric Carle, Dick Bruna, Roger Duvoisin, Arnold Lobel, Julia Donaldson și mulți alții. În același timp, editura a promovat deschiderea spre literaturi mai puțin sau chiar deloc cunoscute copiilor de la noi, cum ar fi cea suedeză, finlandeză sau japoneză.

Prin alegerea cu grijă a titlurilor, autorilor și ilustratorilor, Cartea Copiilor încurajează lectura de la o vârstă fragedă, educarea gustului literar și construirea unei culturi vizuale complexe, alături de stimularea creativității și a spiritului critic, dezvoltarea capacității de a gândi liber și formarea unei atitudini deschise și tolerante. Mai multe detalii despre cărțile editurii Cartea Copiilor sunt disponibile la www.carteacopiilor.ro.

Articolul urmator
Vești bune pentru părinți! Alocațiile copiilor cresc de la 1 ianuarie 2024
Vești bune pentru părinți! Alocațiile copiilor cresc de la 1 ianuarie 2024

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Zodiile care trebuie să joace cartea vulnerabilității ca să-și găsească un partener
    Zodiile care trebuie să joace cartea vulnerabilității ca să-și găsească un partener

    Dacă pentru anumite persoane nu este o problemă să-și deschidă sufletul și să-și dezvăluie și „punctele slabe”, pentru altele este de neconceput să realizeze un...

    Uimitor! Un copil a învățat să citească singur la 2 ani și 4 luni. A intrat oficial în Cartea Recordurilor!
    Uimitor! Un copil a învățat să citească singur la 2 ani și 4 luni. A intrat oficial în Cartea Recordurilor!

    Un copil din Marea Britanie a învățat să citească la vârsta de 2 ani și 4 luni. Puștiul e un geniu și e considerat unul dintre cei mai inteligenți copii din lume.

    De ce NU le cumpăr copiilor mei cadouri de Crăciun
    De ce NU le cumpăr copiilor mei cadouri de Crăciun

    Copiii dintr-o familie înstărită nu primesc de Crăciun cadouri de ultimă generație, ci excursii cu familia la parcuri tematice și la gradini zoologice. Mama ne dezvăluie care...

    15 minciuni ale copiilor pe care părinții le cred mereu
    15 minciuni ale copiilor pe care părinții le cred mereu

    Pe măsură ce un copil crește și devine tot mai independent, dorește să testeze și reacțiile adulților din preajma sa. De aceea, nu ar trebui să te mire dacă micuțul tău va...

    Stai cu sotul de dragul copiilor? Afla daca faci bine sau nu
    Stai cu sotul de dragul copiilor? Afla daca faci bine sau nu

    Sa ramai intr-o casnicie nefericita inseamna sa le oferi copiilor tai o lectie gresita despre viata. Multi oameni cred ca ar trebui sa puna punct mariajului insa amana sa ia aceasta decizie...

    De ce să nu administrezi sirop de tuse copiilor sub 5 ani
    De ce să nu administrezi sirop de tuse copiilor sub 5 ani

    Când copiii noștri sunt răciți și, pe deasupra, se mai confruntă și cu o tuse chinuitoare, suntem tentați să le administrăm siropuri de tuse pentru a le alina disconfortul....

    5 teme controversate despre cresterea copiilor care impart femeile in doua tabere
    5 teme controversate despre cresterea copiilor care impart femeile in doua tabere

    Nu exista tema mai controversata in ceea ce priveste copiii, decat educatia copiilor. Si cum oamenilor le place, in general, sa creada ca ei le stiu pe toate, sfaturile pentru cresterea si...

    Activitățile casnice îmbunătățesc funcția cognitivă a copiilor
    Activitățile casnice îmbunătățesc funcția cognitivă a copiilor

    Încă din primii ani de viață ai copilului tău, te străduiești să găsești mereu soluții pentru a-i stimula dezvoltarea cognitivă. Astfel, alături de diferite jocuri,...

    © 2024 Qbebe