Pe 1 decembrie incepe ShoeBox 2015!

Pe 1 decembrie incepe ShoeBox 2015!

QBebe

Incepe Shoebox 2015!

Perioada de colectare cutii este 1-15 decembrie 2015, urmand ca intre 16-24 decembrie acestea sa fie distribuite catre copii.
Participarea in centrele de colectare #ShoeBox2014 a fost impresionanta si din prisma organizatorilor care s-au ocupat de fiecare locatie, cat si a numarului de voluntari care au venit pe langa ei si au ajutat la colectare, sortare, inventariere liste beneficiari, distribuirea catre voluntarii transportatori si raportarea finala. Astfel vorbim de un numar de peste 300 persoane implicate intre 1-24 decembrie 2014, la care se adauga angajatii din 308 companii mici, mijlocii si mari din Romania, care au preferat sa adune cutiile in interior, fara sa fie centre de colectare cu acces public.



In urma discutiilor avute cu ceilalti coordonatori de locatii am decis ca incepand cu anul 2015 sa primim in cadrul proiectului ShoeBox - Cadoul din Cutia de Pantofi, doar cutii care contin lucruri noi, nefolosite si cu eticheta. Fara exceptii.

Daca facem cadouri unui copil sarac nu vad de ce am merge cu lucruri murdare, stricate sau folosite. Pentru ca vad ca nu s-a inteles ce inseamna "lucrurile pot fi folosite, daca sunt inca utilizabile (obiectele) si curate (hainele), respectiv ne-expirate (alimentele)" si ne-am trezit, an de an, cu tot felul de gunoaie, sunt nevoit sa IMPUN aceasta regula.
Sunt sigur ca cei dintre voi care ati participat deja cu lucruri noi, de calitate, intelegand ca un cadou trebuie sa fie un cadou si nu altceva, nu veti avea nici o problema cu aceasta regula.
In locatiile ShoeBox Romania din strainatate campaniile de colectare sunt in plina desfasurare, urmand ca toate cutiile care s-au adunat sa fie trimise in tara sau sa fie donate copiilor saraci din zonele unde sunt asezate aceste centre.

Pasul 1: ce lucruri sunt necesare
Ai nevoie de:
• o cutie goala de pantofi (corpul si capacul)
• hartie de impachetat cadouri. Gasesti o multime de modele de Craciun/Sarbatori de Iarna.
• foarfeca/cutter
• timp si/sau bani pentru a cumpara lucrurile pe care vrei sa le daruiesti unui copil de varsta si genul ales de tine
• rabdare ...

Pasul 2: ce se pune in cutii
Se inveleste frumos in hirtie cutia si capacul ei, fiecare separat, apoi pui in cutie tot ce ai pe suflet sa cumperi. Ai mai jos cateva sugestii:
• dulciuri (ex.ciocolata, biscuiti, napolitane), dar NU ceva perisabil (ex.banane, portocale, iaurt)
• articole scolare: caiete de scris, creioane colorate, un ghiozdan, un penar sau orice altceva
• jucarii potrivite pentru varsta si sexul copilului
• produse de igiena personala: perie si pasta de dinti, sapun, sampon, gel de dus, absorbante (in fiecare an am observat ca fetele aveau mare nevoie de asa ceva)
• o felicitare de Craciun pe care sa scrii cateva rinduri pentru copilul care va primi cutia de la tine (esti liber sa pui datele tale de contact si sa pastrati legatura in continuare)
• articole de imbracaminte: un fular, caciula, ciorapi grosi, manusi sau orice altceva de acest fel
• poate o lumanare parfumata care sa le aminteasca si lor de mireasma Craciunului, insa fara chibrituri, nu cumva sa faca vreo isprava copiii ... Lumanarea nu trebuie sa fie neaparat ceva "fancy", ci una "folosibila" (multi dintre ei NU au nici macar curent electric).
• orice alt cadou de care stiti ca s-ar bucura copiii vostri sau de care v-ati fi bucurat voi daca erati in locul lor
Avem un video care cuprinde cam ce am zis mai sus.

Pasul 3: continutul cutiilor si termenul limita
Puteti pune in cutie tot ce intra, ce vreti si ce credeti ca ii trebuie unui copil de varsta si sexul pentru care aveti pe inima sa cumparati ceva.
Avand in vedere experientele din anii trecuti, dati-mi voie sa va fac cateva specificatii:
• Campania se numeste ShoeBox (cutie de pantofi) - deci va rog sa va limitati la lucruri care pot intra intr-o astfel de cutie. Nu aduceti pungi, saci, sacose, bibelouri, dulapuri, frigidere, televizoare sau cuptoare cu microunde. NU suntem asociatie sau fundatie si nu le putem primi legal in custodie. Daca aveti asa ceva de dat, scrieti-ne un mail si va punem in legatura cu partenerii nostri care pot primi si distribui legal si dupa nevoi si aceste produse.
• Daca aveti aleasa o grupa de varsta si genul copilului pentru care va ganditi sa faceti cutia, incercati sa sortati produsele sa poate fi folosite cand sunt primite (marimi corespunzatoare la hainute etc).
• Acum ajung la o chestiune sensibila: nu puneti in cutii lucruri pe care nu v-ar placea nici voua sa le primiti. Toate lucrurile trebuie sa fie noi. Lucrurile care nu mai pot fi folosite au un loc pe care il cunoastem cu totii: se arunca la gunoi. Fa un cadou asa cum ti-ar place sa-l primesti si tu, nu fa curatenie in casa pentru ca mai apoi sa dai ce e "de aruncat".
Va rog sa nu puneti alimente perisabile (ex.portocale, iaurt) sau care s-ar putea deteriora/desface in timpul manipularii (ex.compot de casa in borcan de sticla).
Copiii sint intre 2-18 ani fete si baieti.
Nu lipiti capacele pe cutii, le vom lipi la momentul in care veniti cu ele, cand vom lipi si etichetele speciale cu varsta si sexul copilului pentru care ati pregatit cutia/cutiile.
Va rog sa va completati numele si adresa de email pe tabelul care vi se va inmana la fiecare locatie, pentru ca sa va putem mai apoi da de stire despre unde si la cine a ajuns cutia voastra.
Termen limita colectare cutii: 15 Decembrie 2015

Pasul 4: locatiile de colectare si cum poti ajuta si tu
Pentru ca numarul locatiilor si pozitia acestora difera de la an la an, le puteti vedea pe toate in pagina LOCATII, unde incerc sa le pastrez actualizate.
Pentru cei care sunteti din alte localitati in care nu avem inca centre de colectare si doriti sa trimiteti cutii prin posta/curier, va rog sa folositi aceste detalii la destinatar:
Valentin Vesa, Calea Floresti 6/68, Cluj-Napoca, 400509, Cluj.
Ma puteti suna si la 0745900851.

Cum mai poti ajuta?
Pentru cei care aveti bloguri, situri, forum-uri, ziare si reviste online, portaluri sau orice forma de venue online sau social media, si doriti sa promovati proiectul ShoeBox, va rog sa accesati pagina noastra de bannere, de unde puteti prelua si afisa pe situri la voi banner-ele noastre.
Daca esti blogger si vrei sa te implici prin a scrie despre campanie, te rog s-o faci si sa ne dai un mail sa putem sa cunoastem reach-ul atins de proiect si anul acesta.

Fii partener ShoeBox!
Vrem sa lucram impreuna si s-o facem organizat, de aceea avem nevoie de 3 tipuri de parteneri operationali, pentru:
• Promovare si raspandire cat mai mare a mesajului campaniei: pe Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, bloguri (esti binevenit sa scrii despre proiectul ShoeBox). Aici resurse grafice (bannere) care se pot utiliza la nevoie.
• Identificare nevoi si locatii unde sa ducem cutii: daca stii, in zona in care locuiesti, copii aflati in nevoie (institutionalizati sau nu), te rog adreseaza-te unui coordonator din locatia cea mai apropiata de tine sa putem ajuta.
• Deschidere de noi locatii: daca in orasul tau inca nu exista un centru de colectare ShoeBox si vrei sa te implici, te astept cu un email sau suna-ma la 0745900851.

Va multumesc tuturor care sunteti alaturi de noi si multumesc romanilor care invata, an de an, sa imparta din ce au cu cei nevoiasi!

Valentin Vesa

Articolul urmator
Tradiții și obiceiuri în Postul Crăciunului! Ce trebuie să faci până în data de 25 decembrie
Tradiții și obiceiuri în Postul Crăciunului! Ce trebuie să faci până în data de 25 decembrie

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cele 4 zodii care vor avea de suferit din cauza lui Mercur în retrograd din 13 decembrie
    Cele 4 zodii care vor avea de suferit din cauza lui Mercur în retrograd din 13 decembrie

    Mercur retrograd vine cu multe provocări în domenul comunicării, dar și cu productivitate, revizuirea trecutului și găsirea unui nou sens al vieții. Așadar, să vedem ce zodii...

    Când începe bebe să zâmbească?
    Când începe bebe să zâmbească?

    Zâmbetul unui bebeluș ar putea topi inima oricui. Uite de la ce vârstă bebe începe să îți încânte privirea cu zâmbetul său.

    Știința demonstrează că fiecare viață umană începe în momentul fertilizării, nu la naștere
    Știința demonstrează că fiecare viață umană începe în momentul fertilizării, nu la naștere

    În luna decembrie a anului trecut, la Curtea Supremă de Justiție a SUA a fost adusă în dezbatere o lege adoptată de statul Mississippi, potrivit căreia avorturile sunt...

    Pubertatea începe mai devreme în ziua de azi! Ce trebuie să știe părinții
    Pubertatea începe mai devreme în ziua de azi! Ce trebuie să știe părinții

    Cara Natterson, medic pediatru și Vanessa Kroll Bennett, mamă de 4 adolescenți, cu o experiență vastă în dezvoltarea copilului, povestesc despre cartea pe care au scris-o...

    Vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani începe în 26 ianuarie!
    Vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 5 și 11 ani începe în 26 ianuarie!

    Începând cu data de 26 ianuarie, copiii cu vârste între 5 şi 11 ani vor putea fi imunizaţi anti-Covid. Vaccinarea se poate realiza și fără programare, în...

    Iubitul mă sufocă cu atenția lui și începe să plângă dacă nu pot să petrec timp cu el
    Iubitul mă sufocă cu atenția lui și începe să plângă dacă nu pot să petrec timp cu el

    O femeie de peste hotare se află într-o relație cu un bărbat care îi cere mai multă atenție decât îi poate oferi aceasta. A ajuns într-un punct în...

    Când începe vaccinarea anti-COVID la copiii din România
    Când începe vaccinarea anti-COVID la copiii din România

    Vaccinarea copiilor între 12 și 17 ani a început mai repede decât ne așteptam, mai exact din 2 august, cu vaccinul Moderna. Însuși Valeriu Gheorghiță,...

    Ce trebuie să faci atunci când copilul începe să rememoreze secvențe din vieți anterioare
    Ce trebuie să faci atunci când copilul începe să rememoreze secvențe din vieți anterioare

    "Am mai fost aici", "am mai văzut persoana aceea", "îmi aduc aminte cum am murit" sunt doar câteva din situațiile cu totul neașteptate când cei mici par să rememoreze...

    © 2024 Qbebe