Premiera: MedLife Eva lanseaza la Brasov prima unitate de nastere naturala acreditata conform normelor internationale

Premiera: MedLife Eva lanseaza la Brasov prima unitate de  nastere naturala acreditata conform normelor internationale

QBebe

Maternitatea MedLife Eva, parte a Sistemului Medical MedLife, cel mai mare operator privat de pe piata serviciilor medicale din Romania, lanseaza astazi prima unitate de naştere naturala din Romania conform normelor organizatiei internaţionale IMBCO* (International MotherBaby ChildBirth Organization). Astfel, MedLife Eva devine prima maternitate din Romania acreditata ca Spital Prieten al Nasterii, programul de acreditare fiind coordonat de Asociatia Mame pentru Mame.

 

Noua unitate de naştere naturala include sala de nasteri normala si in mediul acvatic, precum si rezerve dotate cu dispozitive speciale care permit mamicilor sa nasca in pozitii cat mai confortabile, reducand la minim durerea si disconfortul. De asemenea, unitatea de nasteri va pune la dispozitie o serie de servicii, unice in Romania, care vor imbunatati semnificativ experienta nasterii. Astfel, viitoarele mamici vor avea la dispozitie consultant in alaptare acreditat ILCA, expert maternolog, psiholog cu competenta in terapia cuplului, posibilitatea de a naşte cu Doula (persoana specializata care cunoaate gravida ai ofera sprijin fizic, sufletesc ai spiritual in timpul sarcinii, naaterii şi in primele saptamani dupa naatere, dar care nu se implica medical), cursuri Lamaze, cursuri de Hypnobirthing (metoda de control a durerii), educatie prenatala si cursuri de ingrijire a perineului.

Aditional, maternitatea MedLife Eva aduce ca noutate implementarea si asumarea Planului de Nastere. Acesta reprezinta un document cu valoare de contract, prin care viitoarele mamici isi exprima in scris optiunile in ceea ce priveşte modul in care se va desfasura nasterea chiar de la inceperea travaliului si pana la taierea cordonului ombilical, in cazul in care totul decurge normal si nu apar complicatii. De asemenea, planul de nastere este considerat un instrument de comunicare prevazut in circuitul de activitate al unui Spital Prieten al Nasterii, fiind respectat de intregul personal medical.

"Sunt foarte fericit ca am reusit sa implementam acest proiect pilot, la cererea unui numar mare de mamici, de la care am tot auzit in ultimii ani faptul ca işi doresc sa poata avea o astfel de alternativa, care nu exista la noi in tara pana acum. Noi nu reinventam roata ci punem accent pe faptul ca nasterea este un proces fiziologic normal, nu o boala. Am pus la punct un pachet complet de servicii medicale care au in centru binomul mama-bebelus si ajuta viitoarele mamici sa aiba parte de o nastere sanatoasa si o experienta pozitiva, fara interventii medicale de rutina aplicate in exces, a declarat dr. Aurel Ionel, directorul maternitatii MedLife Eva.

 

„ Realitatea din Romania in ceea ce priveste modul in care se naste, este din pacate una dura. In cadrul asociatiei pe care o conduc iau contact zilnic cu zeci de femei care imi spun ca experienta nasterii este inca una traumatizanta in maternitatile din tara noastra. Acreditarea pe care o acordam astazi maternitatii MedLife Eva este o premiera si reprezinta garantia faptului ca nasterile se vor desfasura conform modelului IMBCO de ingrijire a binomului mama-bebelus care promoveaza sanatatea si confortul tuturor femeilor si bebelusilor in timpul sarcinii, naşserii si alaptarii, stabilind astfel un standard de top al excelentei in domeniul ingrijirilor maternale, a declarat Ana Maita, Presedinte al Asociatiei Mame pentru Mame.

In Romania 39% din nasteri sunt provocate (travaliul nefiind lasat sa decurga normal) desi acest lucru nu este necesar - fata de Franta 22%, Marea Britanie 20%. Obiectivul organizatiei IMBCO este sa se ajunga la un procent de maxim 10% (provocarea natterii aplicandu-se doar in situatiile in care medical se impune aceasta masura pentru a nu fi puse in pericol viata gravidei sau a bebelusului).

De asemenea, in Romania in peste 60% din cazuri se face epiziotomie (incizie chirurgicala la nivelul perineului realizata de medic inainte de nastere pentru a largi zona si a face loc fatului) la nastere - fata de Franta 26,8%. Obiectivul IMBCO este un procent sub 20%. De aceea, in cadrul programelor pe care maternitatea MedLife Eva le ofera, gravidele vor invata tehnici de ingrijire şi educare a perineului, in asa fel incat sa ajunga sa nasca natural, cu perineul intact.

 

Un studiu realizat de Asociatia Mame pentru Mame la inceputul acestei luni arata ca principalele motive pentru care mamicile din Romania NU aleg sa nasca pe cale naturala sunt: teama de durere si complicatii; lipsa informatiilor corecte privind felul in care decurge o nastere naturala informarea insuficienta si/sau gresita in ceea ce priveste nasterea pe cale naturala vs. cezariana (cezariana nu mai este perceputa ca o interventie de urgenta, ci ca o alternativa fireasca la nasterea naturala); comoditatea mamicilor.

*Conform normelor organizatiei internationale IMBCO, mama si bebelusul constituie o unitate integrala in timpul sarcinii, a nasterii si a perioadei de nou-nascut. Astfel, aceasta unitate va functiona dupa normele precizate de IMBCO, bazate pe procesul fiziologic normal al sarcinii, nasterii si alaptarii, in aşa fel incat femeile sa poata naste asa cum isi doresc, intr-un context in care sa se simta ingrijite si in siguranta si unde starea emotionala, nevoia de spatiu privat si optiunile personale ale acestora sa fie respectate.

 

 

 

Articolul urmator
O femeie din Florida nu poate avorta, conform noii legi, și este nevoită să-și vadă copilul murind după naștere
O femeie din Florida nu poate avorta, conform noii legi, și este nevoită să-și vadă copilul murind după naștere

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Cele 7 tipuri de mame la naștere, conform moaşelor
    Cele 7 tipuri de mame la naștere, conform moaşelor

    Nașterea reprezintă, fară îndoială, unul dintre cele mai frumoase și emoționante momente din viața unei femei, dar şi unul dintre cele mai dificile din punct de vedere fizic...

    Ce i-a spus Eva Măruță tatălui ei când acesta a complimentat o altă femeie. L-a certat zdravăn
    Ce i-a spus Eva Măruță tatălui ei când acesta a complimentat o altă femeie. L-a certat zdravăn

    Eva Măruță l-a certat aspru pe tatăl său după ce acesta i-a făcut complimente prezentatoarei TV Denise Rifai. Aceștia s-au întâlnit întâmplător în...

    Naștere naturală la spitalul "Sf Ioan cel nou" Suceava: ”M-au urcat pe masă, unde au început bruscările și țipatul...”
    Naștere naturală la spitalul "Sf Ioan cel nou" Suceava: ”M-au urcat pe masă, unde au început bruscările și țipatul...”

    Era 19.02.2020. Am mers cu contracții ușoare la maternitatea din Vatra Dornei unde am stat până în jurul orei 16:00 când doctorița m-a anunțat că a chemat salvarea...

    De la unitate la individualitate: Cum își încurajează o mămică gemenii să fie ei înșiși și complet independenți
    De la unitate la individualitate: Cum își încurajează o mămică gemenii să fie ei înșiși și complet independenți

    O mamă de peste hotare povestește cum și-a crescut gemenii astfel încât să-și dezvolte individualitatea și cum a evitat să-i crească ca și când ar fi una și...

    Ce mărturisiri cutremurătoare a făcut Cristina Bălan, la nouă ani de la prima naștere. „Am fost acuzată că am născut copii defecți”
    Ce mărturisiri cutremurătoare a făcut Cristina Bălan, la nouă ani de la prima naștere. „Am fost acuzată că am născut copii defecți”

    În anul 2013, Cristina Bălan, fostă membră a trupei Impact, devenea pentru prima dată mamă de gemeni, care ulterior au fost diagnosticați cu sindromul Down. Artista a recunoscut...

    Soțul meu mi-a spus că întârzie la nașterea copilului nostru pentru că merge la premiera unui film
    Soțul meu mi-a spus că întârzie la nașterea copilului nostru pentru că merge la premiera unui film

    Nașterea unui copil este un moment unic în viață, pe care viitoarea mamă vrea să îl trăiască alături de cele mai dragi persoane din viața ei. Dintre acestea face parte...

    Cum faci acasă maia naturală?
    Cum faci acasă maia naturală?

    Maiaua este un ingredient fundamental în panificație, cunoscut și sub denumirea de drojdie sălbatică. Maiaua este o pastă fermentată alcătuită din făină și apă, care...

    5 lucruri pe care NU trebuie să le faci în travaliu, conform unei asistente specializată în nașteri
    5 lucruri pe care NU trebuie să le faci în travaliu, conform unei asistente specializată în nașteri

    În ceea ce privește travaliul, există multe informații false sau care nu se mai aplică în ziua de azi. Iată 5 lucruri de evitat atunci când te pregătești să naști.

    © 2024 Qbebe