Primul Program de Terapie Antifumat pentru Gravide, metoda Allen Carr Easyway din Romania

Primul Program de Terapie Antifumat pentru Gravide, metoda Allen Carr Easyway din Romania

Alexandra Ion

Sarcina, pe langa emotiile pozitive pe care le aduce, vine la pachet cu foarte mult stres: femeia trebuie sa se ingrijeasca suplimentar, sa fie monitorizata, se simte invadata (copilul, medicii, aparatele invazive), sa fie atenta la sine, sa se pregateasca din toate punctele de vedere pentru cea mai mare schimbare din viata ei.

In plus, din punct de vedere psihic, are loc si o regresie care transforma femeia in copil, necesitand suport, atentie si grija de la cei din jur, in special femei (mama, bunica, moasa, prietene, doula, diverse caregivers).
In cazul fumatoarelor, la tot acest stres se adauga cel al fumatului, care presupune:
• stresul sevrajului nicotinic - dependenta de nicotina se manifesta, spre deosebire de alte droguri care au un sevraj preponderent fizic, exclusiv in plan psihic, prin simptome precum: neliniste, anxietate, panica, nervozitate, scaderea atentiei si a concentrarii, gol interior care se cere umplut.
• stresul propriei invinovatiri - femeile stiu ca fumatul nu dauneaza grav numai propriei sanatati, dar si celei a fatului (poate nu stiu exact afectiunile pe care copilul le poate dobandi, dar stiu ca fumatul este deosebit de grav)
• stresul oprobriului public - atat nefumatorii, cat si fumatorii (si, totodata, fumatoarele!) judeca gravida atunci cand o vad cu tigara in gura, care se simte atacata, jenata, vinovata.

Iata cum din toate aceste motive, vizitele la medic se pot rari, analizele nu se mai fac la timp, gravida preferand sa nu stie ce se intampla, decat sa afle o posibila veste rea. In plus, raporturile cu familia si prietenii se inrautatesc, femeia insarcinata simtindu-se observata, atacata si aratata cu degetul.
Si in tot acest timp, o viata se contureaza in pantecele ei.

De aceea, una dintre cele mai bune decizii pe care le poate lua o fumatoare gravida este sa scape de fumat si, pe cale de consecinta, de tot acest cosmar inutil.
• Grupul este alcatuit doar din gravide fumatoare, deci riscul oprobriului public, al intrebarilor retorice tip "dar tu nu te gandesti la copilul tau?" este anulat.
• Terapia Allen Carr nu vorbeste despre motivele pentru care nu ar trebui sa fumezi, ci ne concentram pe acele motive pentru care, totusi, fumam. Deci eliminam si autoinvinovatirea din peisaj.
• Abordarea fiind complet diferita fata de terapiile clasice, vom gasi adevarate motivatii, proprii mamei, pentru a scapa de fumat, fara a mai face apel la argumentul suprem - copilul, care nu reprezinta in acel moment o motivatie reala, ci doar o sursa de presiune.
• Terapeutul care conduce sesiunea este o fosta fumatoare si a trecut si printr-o sarcina, asadar poate intelege resorturile mentale specifice atat dependentei de nicotina, cat si cele specifice perioadei de sarcina.
• Programul Allen Carr este singurul care ofera o Garantie tip "Succes sau banii inapoi", asadar participantele nu au nimic de pierdut daca aleg sa intre in programul terapeutic.

Metoda Allen Carr consta in sesiuni de terapie anti-fumat, de grup, la finalul carora pleci nefumator. Asta pentru ca metoda Allen Carr se bazeaza pe argumente logice si de bun simt, prin intermediul carora se inlatura complet dorinta de a mai fuma, lucrul cu care fumatorii se lupta cel mai mult atunci cand incearca sa se lase fumat pe cont propriu. Nu vorbim despre orori, nu vorbim despre motivele pentru care iti doresti sa te lasi de fumat, ci atacam acele motive din pricina carora fumezi (ex.: fumez ca sa ma concentrez, ca sa ma calmez, ca sa ma recompensez etc.).
In plus, metoda Allen Carr functioneaza pentru orice fumator, indiferent daca are la activ 2 ani de fumat sau 30 de ani de fumat, chiar daca fumeaza 5 tigari pe zi sau 5 pachete pe zi.

Cum?
Inlaturand temerile care-i tin captivi pe fumatori: Cum sa ma bucur de o reusita fara tigari? Cum sa ies in oras fara sa fumez? Cum sa ma calmez fara tutun ? Cum sa depasesc un moment greu fara tigari? Etc. Metoda Allen Carr reuseste sa reduca la tacere toate aceste spaime si, mai mult decat atat, confera incredere, astfel incat cei care vin in terapie pleaca la final lipsiti de griji si incantati de reusita.

Inscriere in Program
E atat de simplu: te inscrii la o sesiune, vii fumator si pleci, 6 ore mai tarziu, nefumator. Nu-ti face griji, oferim pauze de fumat pe tot parcursul sesiunii.

CLICK AICI pentru a completa formularul de inscriere.
https://docs.google.com/forms/d/10F2ZPHtZtShpSJ_rv6pCAhxGQBhJ7HFhN_W0q5MaPWg/viewform

Programul va fi lansat Vineri, 30 Mai in cadrul unui eveniment* la Centrul de Sanatate Materna alaturi de partenerul media Urbankid.ro. Diana Vasiliu va prezenta Metoda Allen Carr de renuntare la fumat si va raspunde intrebarilor invitatilor.
Prima Sesiune de Terapie Antifumat va avea loc Sambata, 14 Iunie de la ora 10 la ora 17 cu o pauza de pranz intre 13 si 14.
Cost: 500 LEI
Taxa se plateste o singura data si include:
• prima sesiune de 6 ore
• sesiuni de suport, la nevoie (cu un continut diferit, ce dureaza in medie 2-3 ore) timp de 6 luni
• sustinere din partea terapeutului, dupa sesiune
• Garantia unica Allen Carr
*Participantii care se inscriu pe 30 Mai la prima sesiune de terapie din data de 14 Iunie vor primi pachetul promotional care contine sesiuni de suport, la nevoie (cu un continut diferit, ce dureaza in medie 2-3 ore) timp de 12 luni.


Despre Diana Vasiliu, Terapeut Antifumat Allen Carr Easyway Romania

Ma numesc Diana Vasiliu si din 2011 sunt terapeut antifumat si conduc Clinica Allen Carr Easyway Romania, singura clinica specializata in terapia antifumat prin metoda Easyway, din Romania. Dupa 11 ani de fumat, la finalul carora ajusesem la 3 pachete pe zi, am intrat in contact cu metoda Allen Carr Easyway si m-am eliberat pe loc. Procesul a fost placut si neasteptat de usor, astfel incat, la aproape un an de zile distanta am devenit eu insami terapeut, dorindu-mi sa transmit aceasta metoda mai departe. Un an mai tarziu, ramaneam insarcinata, descoperind in sarcina o perioada extrem de complexa, din punct de vedere fizic, dar mai ales psihic. Cocktailul de emotii pe care-l traieste o femeie gravida, atat de necesar pentru transformarea ei in mama, dupa nastere, m-a ajutat sa inteleg si mai bine situatia fumatoarelor care-mi calcau pragul clinicii si care, ca si mine, purtau in pantece o viata, pe care voiau s-o protejeze, fara insa a renunta la acel ceva perceput ca fiind numai al lor. In paralel, ma pregateam eu insami pentru noul rol. Ma simteam stresata, panicata, nestiind nimic despre maternitate. Asa am ajuns la Crucea Alba; cu inima stransa - oare vor sti ce sa-mi faca, ce sa-mi spuna, ca sa ma linistesc? Sa trec cu bine prin nastere? Sa parcurg cu brio perioada de dupa? Inca de la prima mea intalnire, cu moasa Claudia Bider Heim, am stiut ca sosisem la locul potrivit.
Cu blandete, empatie, intelegere, dar si cu informatii pertinente, updatate, m-a ajutat sa navighez cat mai lin prin aceasta perioada intensa. Am urmat aici, la Fundatia Crucea Alba, cursuri pentru alaptare, pregatire pentru nastere, babywearing si diversificare. Toate m-au ajutat sa am un start excelent alaturi de copilul meu, sa fiu relaxata si sa ma bucur de momentele traite in premiera. Acelasi lucru mi l-am propus si eu, in calitate de terapeut Allen Carr, propunandu-le celor de la Crucea Alba sesiunile de terapie antifumat dedicate exclusiv gravidelor, cu increderea ca acest produs unic in Romania va ajuta femeile insarcinate sa se elibereze de un stres inutil - fumatul. Nutresc aceasta incredere, bazandu-ma pe propria experienta in calitate de fosta fumatoare dar si de femeie trecuta prin sarcina, pe expertiza in calitate de terapeut acreditat Allen Carr Easyway si, totodata, pe asocierea cu oameni dedicati intr-ale universului maternitatii.

Articolul urmator
Statistici alarmante! Una din 3 mame minore din România s-a născut tot dintr-o mamă minoră
Statistici alarmante! Una din 3 mame minore din România s-a născut tot dintr-o mamă minoră

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Ce subiecte s-au dat la primul examen de bacalaureat din România. Tu știi să le rezolvi?
    Ce subiecte s-au dat la primul examen de bacalaureat din România. Tu știi să le rezolvi?

    Originar în Franța începutului de secol 19, când Napoleon Bonaparte l-a introdus printr-un decret special, „examenul maturității” a ajuns și în...

    Cea mai bună metodă de a obișnui copilul cu olița este să nu ai nicio metodă
    Cea mai bună metodă de a obișnui copilul cu olița este să nu ai nicio metodă

    Printre marile provocări din primii ani de viață ai copilului tău se numără și pregătirea acestuia pentru a se obișnui să utilizeze olița. Fie că ți se pare că este deja prea...

    Situația avortului în România. Mai multe spitale din România refuză să mai practice avortul la cerere, din motive religioase
    Situația avortului în România. Mai multe spitale din România refuză să mai practice avortul la cerere, din motive religioase

    Avortul este, în continuare, subiectul a numeroase controverse și ridică deseori probleme de ordin moral. Chiar dacă în România avortul este permis, o treime din...

    Mi-am „forțat” fiica să anuleze ședința de terapie pentru că trebuia să-și facă ordine în cameră
    Mi-am „forțat” fiica să anuleze ședința de terapie pentru că trebuia să-și facă ordine în cameră

    Să convingi un copil, mai ales un adolescent, să își facă ordine în cameră poate fi o adevărată provocare! A simțit-o pe pielea ei o femeie de peste granițe, care i-a...

    CNN: Ce loc din România a ajuns în topul celor mai frumoase locuri din Europa
    CNN: Ce loc din România a ajuns în topul celor mai frumoase locuri din Europa

    Europa este spectaculoasă! O viață întreagă nu ne-ar ajunge să îi cutreierăm munții împăduriți, să îi mângâiem plajele cu nisip sau să ne...

    Câștiga 1.200 lei ca profesoară în România, iar în Danemarca primul ei salariu a fost de 2000 de euro, ca femeie de serviciu
    Câștiga 1.200 lei ca profesoară în România, iar în Danemarca primul ei salariu a fost de 2000 de euro, ca femeie de serviciu

    Pentru a încerca să le asigure o viață mai bună celor dragi, din ce în ce mai mulți români au plecat să lucreze în străinătate în ultimii ani. Printre...

    Poze din copilărie cu vedete din România
    Poze din copilărie cu vedete din România

    La fel ca pentru oricare dintre noi, şi pentru vedete copilăria a reprezentat o perioadă cu totul specială. Parcurge articolul de mai jos pentru a descoperi cum arătau şi cum se...

    Studiu: un anumit tip de terapie are o rată mare de succes în cazul depresiei postnatale
    Studiu: un anumit tip de terapie are o rată mare de succes în cazul depresiei postnatale

    Depresia postnatală face tot mai multe “victime“ în rândul părinților care nu știu cum să gestioneze amalgamul de emoții, anxietate, bucurie și teamă care...

    © 2024 Qbebe