Top 20 cele mai uimitoare recorduri stabilite de copii

Top 20 cele mai uimitoare recorduri stabilite de copii

Oana Prisacariu

Copiii sunt minunati si au o capacitatea de a vedea lucruri mult mai mare decat adultii. Stiai ca exista copii care au doborat recorduri demne de un om mare? Iata care sunt cele mai uimitoare 20 de recorduri stabilite de copii!

Cea mai tanara cercetatoare din lume care are lucrari publicate

La 11 ani, Emily Rosa, din Loveland, Colorado, SUA, a devenit cea mai tanara cercetatoare cu lucrari stiintifice publicate, dupa ce un articol ce o desemna drept co-autoare a fost publicat in Jurnalul Asociatiei Medicale Americane pe 1 aprilie 1998. Se pare ca micuta a devenit interesata de "terapia prin atingere" atunci cand avea 9 ani si lucra la un proiect pentru scoala. Doi ani mai tarziu, rezultatul cercetarilor ei a devenit util pentru pacienti din 80 de spitale de pe teritoriul Statelor Unite.

Recordul pentru cei mai multi chilotei purtati in acelasi timp

Iata un record pe cat de neobisnuit, pe atat de greu de doborat: purtatul mai multor perechi de chilotei in acelasi timp. Un baietel de 10 ani pe nume Jack Singer, din statul american New York, si-a petrecut cea de-a zecea zi de nastere straduindu-se sa incapa in chilotei de diferite dimensiuni. Dupa 18 minute de imbracat strat dupa strat, numaratoarea s-a optrit la 215, depasind recordul initial, de 200. Parintii lui Jack spun ca au vrut sa il invete pe cel mic sa tinteasca sus, indiferent cat de nebuneasca este ideea care ii trece prin cap. S-au strans toate rudele sa il vada doborand recordul si nici pancartele nu au lipsit. Pentru show-ul oferit, Jack nu a vrut sa fie platit si nici macar sa primeasca daruri, ci le-a cerut tuturor sa ii faca donatii sergentului Eddie Ryan, ranit in urma cu cinci ani in Iraq.

Cel mai tanar scriitor cu lucrari deja publicate

Cea mai tanara autoare de succes este Dorothy Straight, nascuta pe 25 mai 1958, in Washington, Statele Unite ale Americii. La varsta de 4 ani, a scris cartea "Cum a inceput lumea", publicata in 1964 de Pantheon Books si dovedindu-se un real succes printre amatorii de senzational si nu numai de la acea vreme.

Recordul pentru cel mai tanar artist nominalizat la un premiu Grammy

Miguel A. Valenzuela Morales, supranumit Miguelito, avea doar 9 ani si 313 zile cand a castigat un premiu Latin Grammy pentru cel mai bun album latino, intitulat "El Heredero" si produs de Sangre Nueva Music si WD Records. Ceremonia a avut loc pe 13 noiembrie 2008, insa nominalizarea a venit cand copilul avea doar 8 ani. Astazi, Miguelito este unul dintre cei mai de succes artisti portoricani si a scos deja patru albume reggaeton.

Cel mai tanar DJ de club din lume

Cel mai tanar DJ din lume este Jack Hill (nascut pe 20 mai 2000, Marea Britanie). Prima oara cand a fost platit pentru serviciile lui de DJ a fost pe 26 august 2007, cand Jack avea 7 ani si 98 de zile. Se spune ca ar fi primit 50 de lire sterline pentru fiecare ora de mixaj (adica 274 RON) efectuata pentru clubul CK din Weston. Aparent, tanarul ar fi mixat si in zilele precedente, insa, neexistand fotografii, comitetul Guinness a luat in calcul data de 26 august.

Cel mai tanar moderator radio

Va vine sa credeti sau nu, tot Jack Hill este copilul care detine si recordul pentru cel mai tanar moderator radio! Dupa ce conducatorii postului s-au convins de calitatile lui oratorice, i-au propus lui Jack sa aiba propria lui emisiune. Asa se face ca, la doar 8 ani, Jack, pasionat si de DJ-ing, avea propriul segment, intitulat Jack on the Box, la postul Star Radio, pe frecventa 107.7 fm. Parintii lui sunt foarte mandri de el si spera ca micutul nu va renunta niciodata la pasiunea pe care o are pentru muzica si pentru relationarea cu alti oameni pe calea...aerului.

Cea mai tanara artista de succes

Cea mai tanara artista de succes s-a nascut in Moldova, pe 6 octombrie 2002 si se numeste...Cleopatra Stratan, micuta care l-a cautat pe Ghita prin toate topurile romanesti de acum cativa ani! Cleopatra avea doar 3 ani cand a sustinut primul ei concert pentru un numar de 400 de spectatori, acompaniata fiind de tatal ei, Pavel Stratan, la chitara. Fata a reusit sa umple doua ore cu cele 28 de melodii pe care le-a interpretat ireprosabil, starnind simpatia si admiratia intregii audiente. De asemenea, ea este si cel mai tanar artist care a inregistrat vreodata un album (avea 3 ani la avea vreme). Pentru cei care nu stiu, multe dintre cantecele Cleopatrei au fost traduse in engleza si franceza, asa ca s-ar putea sa o auziti la radio cand sunteti plecati in vacanta. Dragut, nu?

Cea mai tanara parasutista din lume

Cea mai tanara parasutista din lume este...o romanca! Pe numele ei Valentina Mihanciu, fata este din Sibiu si avea doar 9 ani cand a sarit in tandem cu instructorul ei la baza de la Strejnic, intr-un zbor care a durat 55 de secunde si a pornit cu un salt efectuat de la o inaltime de 400 de metri. Valentina este premianta la scoala, iar, in afara de parasutism, mai este interesata de patinaj si dans. Cel care a indrumat-o spre domeniul sariturii de la inaltime a fost tatal ei, unul dintre cei mai buni instructori de parasutism din tara. Un adevarat exemplu de invingere a fricii, nu credeti?

Cea mai de succes tanara alpinista

Incheiem seria romancutelor de succes cu Crina Coco Popescu, din Brasov, tanara care a facut o profesie din alpinism inca de la o varsta frageda. Avea doar 16 ani cand a incheiat de escaladat lantul de vulcani Sidley din regiunea Antarctica. Prima oara cand a inceput meseria de alpinist, Coco avea doar 6 ani si a trebuit sa fie indrumata pas cu pas, insa acum se poate lauda cu unul dintre cele mai impresionante parcursuri profesionale. In timp ce unele dintre noi simt ca se invarte pamantul cu ele daca se uita in jos de la etajul al treilea al unui bloc, Coco a urcat pana la inaltimea de 4800 de metri, sustinuta doar de curaj si de cateva franghii!

Cel mai tanar programator al unui joc video

Daca ti se pare ca dincolo de aplicatiile pe care le ai tu pe telefon stau sute de programatori, s-ar putea sa ai parte de o surpriza. Zora Ball, o fetita de 7 ani din Statele Unite lucreaza deja la Institutul Tehnologic Harambee, unde a pus la punct singura o aplicatie de tip joc pentru o companie de telefonie mobila. Ea s-a folosit de limbajul Bootstrap si si-a prezentat lucrarea la Targul de Inventica al Universitatii din Pennsylvania. In ciuda faptului ca foarte multi s-au aratat neincrezatori in capacitatea micutei de a duce la bun sfarsit un asemenea proiect, spunand ca fratele ei mai mare ar fi fost responsabil pentru frumosul rezultat, Zora le-a dat tuturor peste nas cand a reusit sa reconfigureze in mod repetat aplicatia, pentru a dovedi ca ea este creierul.

Cel mai tanar baterist profesionist din lume

Cel mai tanar baterist profesionist din lume traieste in...Statele Unite, desigur! Acum are 7 ani, insa a intrat in circuitul profesionist la doar 5 ani, 10 luni si 3 zile. Julian Pavone, caci acesta este numele baietelului, este considerat un geniu al muzicii, fiind capabil sa cante la un set de 22 de piese si avand contracte semnate cu Vic Firth, Sabian Cymbals, ddrum si Sennheiser Microphones. A aparut in peste 150 de emisiuni, inclusiv la Oprah Winfrey si a castigat mai multe premii decat poate numara. La propriu. Nu vi se pare senzational?

Cel mai tanar apelant al servicului de urgente

Nu vorbim despre un talent anume, ci despre o reactie extrem de importanta, care a salvat viata cuiva. AJ Hayes, din Oregon, Statele Unite, in varsta de 3 ani, i-a salvat viata tatalui sau, care s-a injunghiat din greseala cu o dalta, in timp ce incerca sa confectioneze un scaun din lemn. AJ a fugit la telefon si a format numarul de urgenta corespunzator pentru Statele Unite, 911, spunandu-i operatoarei ca "Tata este ranit". Serviciul de detectare telefonica a stabilit adresa de unde a fost efectuat apelul si a trimis o echipa medicala la fata locului. Astazi, AJ si tatal lui sunt perfect sanatosi si mai fericiti decat oricand sa se aiba unul pe celalalt.

Cel mai tanar profesor de yoga

Cel mai tanar instructor de yoga din lume este o fetita pe nume Shruti Pandey, din Uttar Pradesh, India. Acum in varsta de sase ani, Shruti a inceput sa predea lectii de relaxare prin tehnicile yoga in urma cu doi ani. Sa nu credeti ca fetita doar isi pune rudele sa isi miste mainile stanga-dreapta intr-o joaca: ea lucreaza la fel ca orice alt angajat intr-o statiune de vacanta din nordul Indiei. Fetita a avut nevoie de doar sase luni pentru a se perfectiona, depasindu-si maestrul si devenind un adevarat simbol pentru indieni. Spre deosebire de alti copii, care se plictisesc repede si nu au deloc rabdare pentru o activitate precum yoga, Shruti este extrem de meticuloasa si ii acorda o extrem de mare importanta meseriei ei, pe care o vede ca pe o joaca, deocamdata. Parintii ei nu stiu ce isi va alege fata sa faca pe viitor, insa sunt decisi sa o sprijine indiferent ce va urma.

Cel mai tanar descoperitor al unei supernove

Cea mai tanara descoperitoare a unei supernove este o fetita de 10 ani din Fredericton, Canada. In timp ce se uita la cateva fotografii trimise de un prieten de familie, de profesie cercetator in astronomie, Kathryn Gray a observat explozia unei stele si a semnalat-o. La putin timp dupa aceea, Societatea Regala Astronomica din Canada a numit descoperirea facuta de fetita Supernova 2010lt. Kathryn mosteneste pasiunea pentru astronomie a tatalui, care, desi nu are studii in domeniu, a fost intotdeauna interesat de stele. In ceea ce o priveste pe Kathryn, ghiciti ce vrea sa se faca atunci cand o sa fie mare!

Cea mai tanara cantareata de Opera

Daca nu ati vazut-o deja pe internet, ar fi cazul sa o cautati. O fetita de 10 ani din Pittsburg, Statele Unite, i-a uimit pe membrii juriului America's got talent dupa ce a interpretat aria "O, mio babbino caro" a lui Puccini. Desi nu a castigat marele premiu al competitiei si s-a clasat pe locul secund, Jackie Evancho, fetita de clasa a cincea cu voce de primadona a scos deja un album solo si a cantat in fata unui public numeros pe scena prestigioasei Carnegie Hall. Totul a pornit in 2008, cand mama fetitei a adus acasa un dvd cu filmul Fantoma de la Opera. Dupa ce l-a vazut, Jackie a inceput sa exerseze singura, insa parintii au decis ca micuta are talent si ca ar trebui sa o inscrie la cursuri. Asa se face ca astazi ea are extrem de multe aparitii televizate, fiind invitata sa cante saptamanal pe cele mai mari dintre scenele lumii.

Cel mai tanar lector universitar din lume

Nu te-ai fi asteptat ca cel mai tanar lector universitar din lume sa aiba doar 8 ani, nu? Aman Rehman este un baietel inteligent si ambitios care preda la Colegiul de Arte Interactive Dehdrun, explicandu-le mult mai varsnicilor lui studenti cum se realizeaza generarea animatiilor. Pe langa lucrul la colegiu, Aman spune ca petrece patru ore pe zi dezvoltand software pentru multe companii si regreta faptul ca propriile indatoriri de la scoala ii ocupa, de asemenea, timp. In urmatorii ani, tanarul universitar si-a propus sa gaseasca o solutie pentru epuizarea resurselor solului si sa afle care este adevarul despre fiintele extraterestre. Daca va avea sau nu succes, ramane sa vedem.

Cea mai puternica fata din lume

Jacqueline Wickens, din Nevada, Statele Unite, este cea mai puternica fetita din lume. La doar 13 ani, Jacqueline a reusit sa ridice deasupra capului o greutate de 154 kg, iar planul ei pentru viitor este sa reuseasca sa treaca de pragul celor 200. Realizarea ei este cu atat mai impresionanta cu cat s-a apucat de ridicarea greutatii abia cu cateva luni in urma, neremarcandu-se in trecut la orele de sport. Acum, fata are un antrenor personal cu care spera sa faca treaba buna si sa reprezinte Statele Unite la Olimpiada peste cativa ani. Nervi tari, Jacqueline!

Cel mai puternic baiat din lume

Tot in Nevada, Statele Unite, sta si cel mai puternic baiat din lume. Nicholas Ortiz, caci despre el vorbim, locuieste in Reno si are 11 ani. Spre deosebire de Jacqueline, Nicholas a fost mereu interesat de fitness si greutati, iar prima lui isprava a fost sa il ridice si sa il mentina deasupra capului timp de 2 minute pe cel mai bun prieten. Acesta cantarea 70 de kilograme. Recordul a fost stabilit in prezenta reprezentantilor Cartii Guinness si omologat imediat, ceea ce inseamna ca acum Nicholas este cel mai puternic baietel din intreaga lume!

Cel mai tanar gamer profesionist

Chiar daca la noi jocurile online sunt destinate propriei sufragerii, americanii au facut un adevarat cult din ele si organizeaza competitii grandioase. Pentru a te inscrie, nu trebuie decat sa fii extrem de indemanatic. Altfel, nu te da nimeni afara, dar ai toate sansele sa te faci de ras. Si chiar daca poate parea o gluma, gamingul este un sport al mintii extrem de solicitant. Acestea fiind spuse, nu mica le-a fost mirarea organizatorilor cand au descoperit ca cel supranumit Lil Poison, unul dintre favoritii unei competiii de gaming, are doar...5 ani! Doi ani mai tarziu, copilul, pe nume Victor de Leon III a semnat un contract cu MLG, devenind cel mai tanar gamer profesionist din lume. Cu ce se ocupa Victor acum? Testeaza jocuri si calatoreste in toata lumea pentru a le arata oamenilor indemanarea sa. Cu alte cuvinte, se joaca si calatoreste. Ce poate fi mai frumos?

Cel mai tanar chitarist profesionist din lume

Yuto Miyazawa este probabil cel mai important geniu muzical al zilelor noastre. S-a nascut pe 21 februarie 2000 in Tokyo, Japonia, si a fost numit cel mai tanar chitarist profesionist in 2008, cand a intrat in Cartea Recordurilor. Yuto canta la fel de bine ca oricare chitarist experimentat si pana acum a impartit scena cu nume precum G. E. Smith, Les Paul, Deep Banana Blackout si Ozzy Osbourne. Acesta din urma chiar l-a luat cu el la multe festivaluri, unde au interpretat impreuna emblematicele cantece "Crazy train" si "Paranoid". A aparut in peste 200 de emisiuni TV si a primit cam la fel de multe premii si distinctii, desi, asa cum spune si el, nu canta pentru bani sau faima, ci pentru ca muzica il face fericit.

Tu ce parere ai? Cresti sau nu un mic geniu acasa?

Surse: worldrecordacademy.com, recordsetter.com, babble.com, guinnessworldrecords.com, worldamazingrecords.com, preschoolers.about.com.

Surse poze: amazon.com, whatsonxiamen.com, worldrecordacademy.com, foxnews.com, chronicle.augusta.com, vebidoo.com, zimbio.com, revistareplicante.com, worldamazingrecords.com, thewestonmercury.co.uk, familiastratan.com, mediafax.com, mytex.ro, tion.ro, phillydesignblog.com, huffingtonpost.com, m.vietnamnet.vn, preschoolers.about.com, americanprofile.com, descopera.ro, apropomagazin.md, skynews.ca, popzu.blogspot.com, youtube.com, amantheguru.blogspot.com, examiner.com, professionalgaminglife.com, blowthescene.com, jambase.com, loyalkng.com. 

Articolul urmator
Cele mai populare jucării în funcție de țară. Păpușa Barbie a fost interzisă în Arabia Saudită
Cele mai populare jucării în funcție de țară. Păpușa Barbie a fost interzisă în Arabia Saudită

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Top cele mai frecvente boli de vară la copii
    Top cele mai frecvente boli de vară la copii

    Vara, anotimpul vacantei, care te duce cu gandul la mare, la soare si nicidecum la boli. Cu toate acestea, o multime de afectiuni pot aparea in sezonul cald, mai ales la copii si, daca nu le...

    Top 10 cele mai controversate poze cu mămici alăptând
    Top 10 cele mai controversate poze cu mămici alăptând

    Fie că este vorba despre imagini postate pe Social Media, fie că este vorba de poze realizate de fotografi sau despre diferite reclame pentru brand-uri celebre, mamele s-au dezvăluit din...

    Top 10 cele mai bune metode de a slăbi sănătos fără să ții dietă
    Top 10 cele mai bune metode de a slăbi sănătos fără să ții dietă

    Deși poți fi tentată să recurgi la diete restrictive, care promit eliminarea rapidă a kilogramelor în plus, medicii nutriționiști îndeamnă ca, pentru obținerea unor...

    I s-a spus că nu va merge niciodată, dar a devenit campioană la triatlon și a bătut șase recorduri naționale
    I s-a spus că nu va merge niciodată, dar a devenit campioană la triatlon și a bătut șase recorduri naționale

    Christine și soțul ei, un cuplu din Australia, s-au bucurat nespus de mult când au aflat că vor aduce pe lume nu unul, ci doi copii. Însă bucuria le-a fost scurtată de...

    Oua de prepelita. 10 beneficii uimitoare. Punctul 7 te va bucura!
    Oua de prepelita. 10 beneficii uimitoare. Punctul 7 te va bucura!

    Stiai ca oul de prepelita contine mai multi nutrienti decat oul de gaina? In plus, oul de prepelita ofera o multime de beneficii pentru sanatate.

    Top 5 cele mai atrăgătoare semne zodiacale. Te cuceresc dintr-o privire
    Top 5 cele mai atrăgătoare semne zodiacale. Te cuceresc dintr-o privire

    Este de ajuns să îți arunce o simplă privire ca să le cazi la picioare. Nu își propun să te cucerească, dar totuși, cumva, reușesc. Știu să se facă plăcuți, au o...

    Top 10 cele mai frumoase flori din lume
    Top 10 cele mai frumoase flori din lume

    Florile ne farmecă mereu privirea și ne fac să simțim din plin ce înseamnă frumosul. Iată de ce ni le dorim cât mai mult în preajma noastră și probabil nici nu...

    Top 10 cei mai bogați copii din lume. 3 dintre ei au făcut milioanele prin propriile forțe
    Top 10 cei mai bogați copii din lume. 3 dintre ei au făcut milioanele prin propriile forțe

    Fie că fac parte din familii regale, fie că sunt copiii unor staruri faimoase sau au reușit să se remarce în universul online și să câștige treptat bani, cei mai bogați...

    © 2024 Qbebe