27 lucruri pe care să le faci înainte ca micuțul tău să împlinească 2 ani

Irina Olteanu - Redactor Senior

În cazul în care ești ferm convinsă că până la vârsta de 2 ani nu vei putea face absolut nimic care nu are directă legătură cu al tău copil, îți demonstrăm prin acest articol că te înșeli. Există o mulțime de lucruri pe care trebuie să le faci cu micuțul tău până la această vârstă și care vor ajuta la crearea unor amintiri minunate pentru amândoi.

În ultimii 2 ani ai încercat să înțelegi cine ești ca mamă, cine este copilul tău ca persoană, cum să îl îngrijești și să îl crești, precum și cum să te joci alături de el. Dar iată! În timp ce încerci să afli răspunsul la întrebări precum anxietatea de separare, programul de somn, vârsta potrivită pentru grădiniță, timpul nu te iartă și trece extrem de rapid. În calitate de mamă, mai ales, te poți lăsa prinsă în obositoarea rutină cotidiană, uitând să te bucuri de viață. Pentru că mâine-poimâine bebelușul tău va deveni un adevărat adolescent, îți recomandăm să pui în practică chiar astăzi următoarele idei de activități:

lucruri pe care sa le faci inainte de 2 ani

1. Pune bazele unei rutine de somn. Nu doar pentru copil, ci și pentru tine. Ai mare nevoie de odihnă pentru a-ți păstra luciditatea mentală.
2. Ignoră programul de somn. O dată-de două ori pe an nu va muri nimeni dacă tu sau bebelușul nu vă veți face somnul de frumusețe. Artificiile de la Revelion, o ploaie de stele sau pur și simplu o noapte cu cer senin merită tot efortul.
3. Fă-ți curajul să pleci într-o excursie de pură descoperire alături de copilul tău. Bebelușul tău va descoperi minunile naturii înconjurătoare, iar tu te vei putea destinde într-un cadru inedit. Optează pentru o destinație pe care nici tu nu o cunoști pentru a face lucrurile și mai interesante.
4. În continuarea punctului anterior, mergeți într-o drumeție de o zi sau câteva ore. Optează pentru o locație în apropierea orașului în care locuiți, eventual într-o pădure. Chiar dacă nu este ușor să călătorești alături de bebeluș, se poate dovedi distractiv.
5. Pleacă într-o excursie fără cel mic, singură sau alături de partener. Este important să nu te simți vinovată că pleci fără el și să te bucuri de câteva clipe doar pentru tine.
6. Acordă-ți o zi doar ție. Mergi la salon pentru manichiură, coafură sau cosmetică, la masaj sau la spa, răsfață-te și vizionează un film bun. Meriți!
7. Înscrie-te la un program de yoga, fitness sau aerobic cât mai strict pentru a fi sigură că îl respecți. Îți dorești să revii la silueta de dinainte de sarcină, dar niciodată nu ai timp să te dedici acestui scop.
8. Ieși o seară în oraș alături de partner la o cină romantică sau la un film. Nu uita de tocuri! Îți vei reaminti cât de bine este să fii femeie.
9. Mergi la lecții de înot alături de bebeluș. O distracție în mediul acvatic este excelentă pentru a crea o legătură între voi și a face mișcare; în plus, conform studiilor, cu cât copiii sunt mai mici când sunt expuși la mediul acvatic, cu atât mai bine.
10. Nu-ți fie teamă să te murdărești. În calitate de mamă, un rol principal pe care îl ai de îndeplinit zi de zi constă în curățarea murdăriei. Încearcă însă, cel puțin o dată, să te murdărești alături de bebluș. Un exemplu util în acest sens ar fi să lucrați împreună la un proiect artistic de tip pictură (pentru a nu-ți fi prea dificil să scapi ulterior de mizerie).
11. Participați la o șediță foto profesionistă în care veți fi singurii participanți. Este un moement special, iar fotografiile care vor rezulta le veți prețui pentru tot restul vieții.
12. O idee la fel de bună este să participați alături de toți membrii familiei la o ședință foto profesionistă. Acum este momentul ideal pentru a crea amintiri memorabile.
13. Creează videoclipuri în care interacționezi cu bebelușul. Cu siguranță micuțul tău este protagonist în marea majoritate a filmulețelor pe care le-ai realizat în ultimii doi ani. Dar în câte dintre ele apari și tu? Când copilul tău va crește își va dori să te vadă și pe tine participând la acțiune, așadar acum este momentul cel mai nimerit să intri în cadru.

lucruri pe care sa le faci inainte de 2 ani
14. Faceți o vizită la acvariu. Acest tip de vizită reprezintă un motiv de bucurie și încântare la orice vârstă, de altfel, dar când vine vorba despre un bebeluș, este de-a dreptul magic să îl privești cum este realmente încântat de vietățile care înoată chiar sub ochii săi.
15. Implică-te într-un joc de tip deghizare. Fie că este vorba despre un costum de Halloween sau de niște haine amuzante pe care nu le mai porți, deghizează-te și bucură-te alături de micuțul tău, fără vreun motiv anume (chiar dacă nu este vreun carnaval sau vreo petrecere tematică). Copiii apreciază acest tip de activități îndeosebi până la vârsta de 2 ani, așa că acum este momentul potrivit.
16. Mergeți până la mare. Imaginează-ți cum te simți când vezi apa mării și încearcă să te pui în locul unui mic omuleț. Este pură încântare! Privirea de pe fața sa merită fiecare grăunte de nisip ascuns în buric (și nu numai).
17. Priviți un apus de soare. Este o modalitate excelentă de a te relaxa și de a încheia o zi distractivă alături de bebelușul tău.
18. Jucați-vă de-a v-ați ascunselea. Chiar dacă micuțul tău nu știe încă să numere și nu are habar unde ar trebui să se ascundă, va râde cu poftă când te va privi pe tine apărând de nicăieri.
19. Dansați împreună în ploaie. Într-o zi caldă de vară, când picăturile de ploaie se simt ca o adevărată binecuvântare, nu fugi cu teama de a fi udați în casă, ci rămâi câteva clipe pentru un duș în sânul naturii. Dansați și alergați împreună prin ploaie. Vă veți distra amândoi copios, iar hainele se vor usca apoi fără probleme.
20. Participă la un curs de muzică alături de bebelușul tău. Și nu te sfii să cânți și tu, chiar dacă nu știi prea bine, la instrumente. Distracția este mai importantă decât cunoașterea la această vârstă.
21. Înregistrează-ți micuțul cântând. Fie un cântecel pentru copii, fie la un instrument. Peste mulți ani, vei privi cu drag înregistrarea. La fel de dragă îți va fi și o înregistrare a gângurelilor sale sau ale unor vorbe neinteligibile.
22. Du-ți bebelușul în vizită la cea mai vârstincă rudă pe care o aveți. Încântarea va fi de ambele părți.
23. Mergeți în vizită la cea mai apropiată stație de pompieri și lasă-l să urce în camionul de pompieri; aceștia cunosc cu siguranță procedura pentru că cei mici sunt fascinați de această activitate.
24. Găsește o mamă care nu te judecă și căreia îi poți trimite întebări dintre cele mai neobișnuite legate de creșterea copilului chiar în toiul nopții.
25. Păstrează o șuviță de păr de la primul tuns al bebelușului. După mulți ani de acum încolo o vei privi cu nostalgie.
26. Învață în secret să gătești ceva sănătos care va fi și mâncat cu plăcere de micul tău mofturos.
27. Nu în ultimul rând, ține-ți micuțul cât mai des în brațe pentru că mai curând decât ți-ai dori își va lua zborul din cuibul părintesc.

Citește șiCele mai bune 5 lucruri pe care sa le faci in primele 6 luni de viata ale bebelusului 

Surse:
www.romper.com;www.msn.com; www.disneybaby.com

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  10 lucruri pe care copilul tău nu trebuie sa le facă înainte de somn
  10 lucruri pe care copilul tău nu trebuie sa le facă înainte de somn

  Printre cele mai frecvente provocări ale unei mame se numără și pregătirea copilului pentru somn. Fie că sunt mai mici, fie că sunt mai mari, în general copiii nu se lasă ușor...

  Transformă visurile copilului tău! Ajută-l să facă economii și să-și împlinească dorințele
  Transformă visurile copilului tău! Ajută-l să facă economii și să-și împlinească dorințele

  Traversăm o perioadă extrem de grea și acest lucru se vede și se simte chiar și în rândul celor mici și inocenți. Se bucură că mami cu tati petrec mai mult timp acasă...

  6 lucruri la care să te gândești înainte să pui o poză cu copilul în Social Media
  6 lucruri la care să te gândești înainte să pui o poză cu copilul în Social Media

  Tendința de a dezvălui cât mai multe momente din viață pe Social Media este tot mai prezentă în ultimul deceniu. Printre acestea se regăsesc, desigur și momente din viața...

  7 semne că micuţul tău este nefericit. Copilul tău are nevoie de tine
  7 semne că micuţul tău este nefericit. Copilul tău are nevoie de tine

  Să îţi observi cu atenţie copilul este una dintre cele mai potrivite modalităţi de a descoperi dacă nu cumva acesta se confruntă cu probleme care cer o rezolvare cât mai...

  5 lucruri pe care să le faci azi ca să fii o mamă mai bună
  5 lucruri pe care să le faci azi ca să fii o mamă mai bună

  Orice aspect se poate îmbunătăți în viață și chiar dacă acum totul merge ca pe roate, lucrurile pot deveni tot timpul mai bune! Iată ce poți face pentru a-i arăta...

  10 lucruri pe care părinții trebuie să le știe înainte să înceapă copilul școala
  10 lucruri pe care părinții trebuie să le știe înainte să înceapă copilul școala

  Nu doar copiii trebuie să fie bine pregătiți înainte de a începe școala, ci și părinții. Începând de la o atitudine relaxată și până la un management...

  Micuțul erou de 2 ani: cum și-a salvat familia care era să ardă de vie
  Micuțul erou de 2 ani: cum și-a salvat familia care era să ardă de vie

  Curajosul familiei! Un băiețel de doar 2 ani, din Texas, și-a salvat familia de la moarte, în timpul unui incendiu. „Mami, e foarte cald! E cald, mami!”, a țipat cel...

  Îl neglijezi, iar el îți va arăta asta! 6 semne că micuțul tău are nevoie să stai mai mult timp cu el
  Îl neglijezi, iar el îți va arăta asta! 6 semne că micuțul tău are nevoie să stai mai mult timp cu el

  Copiii au nevoie să simtă că părinții îi sprijină și că sunt implicați în creșterea lor în mod constant. Atunci când nu se întâmplă acest lucru...

  © 2022 Qbebe