Top 10 Jocuri de societate pentru preșcolari

Top 10 Jocuri de societate pentru preșcolari

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Pentru a-i ajuta pe copiii noștri să-și dezvolte abilități valoroase, îi putem implica și în tot felul de jocuri. De exemplu, le putem propune o gamă variată de jocuri de societate, încă de când sunt preșcolari. Parcurgeți articolul de mai jos pentru a face cunoștință cu asemenea jocuri!

De ce este bine să-i implicăm pe ai noștri copii în diferite jocuri de societate

Psihologii consideră că, dacă îi vom implica pe ai noști copii în diverse jocuri de societate, le vom stimula dezvoltarea unor abilități ce le vor fi utile pentru întreaga viață. Ideal este să începem acest demers cât mai devreme, astfel încât micuțul să fie cât mai receptiv să învețe lucruri noi.
Cam începând cu vârsta de la care este preșcolar, mai exact în jurul vârstei de 4 ani, un copil poate să fie implicat în jocuri de societate întrucât:

Jocurile de societate îl vor învăța să fie un bun coechipier

Întrucât asemenea presupun cooperare, copilul va învăța să lucreze alături de ceilalți în vederea atingerii unui obiectiv comun. El va înțelege ce presupune să faci parte dintr-o echipă, că trebui să respecte și punctele de vedere ale altora.

Jocurile de societate îl vor familiariza pe copil cu succesul și cu eșecul

Participând la aceste jocuri, un copil va învăța că, în viață, nu putem avea parte numai de reușite, ci oricând pot apărea și insuccese. Din acest punct de vedere, va înțelege că adesea important este să ne implicăm, să dăm ce avem mai bun, nu neapărat să câștigăm un premiu.Câștigul va fi că am avut parte de o nouă experiență!

Jocurile de societate îl vor învăța pe copil cu ideea de acțiune și de consecință

Copilul va învăța că pentru a ne atinge un obiectiv este necesar să acționăm și că acțiunile noastre vor avea și consecințe, mai bune sau mai puțin bune. În plus, trebuie să știe că și acțiunile celor din jur pot influența consecințele și că fiecare este responsabil de ceea ce întreprinde la un moment dat.

Participând la jocuri de societate, copilul va învăța să ia decizii

Odată ce a înțeles conceptele de „acțiune" și „consecință", copilului îi va fi mai ușor să vadă că, pentru a acționa, e nevoie să luăm niște decizii. Acestea pot fi bune sau rele, important va fi să le putem lua și să ne asumăm consecințele.

Jocurile de societate îl vor învăța pe copil să-și facă planuri

Întrucât aceste jocuri presupun să anticipăm și mișcările celorlalți pentru a ști cum să acționăm mai bine în favoarea noastră, ele îi vor demonstra copilului cât de important este să ne construim strategii, să ne gândim în avans. O asemenea abilitate îi va fi utilă copilului inclusiv în viața de zi cu zi!

Jocurile de societate îl vor ajuta pe copil să aibă o minte ageră

Psihologii sunt de părere că, dacă ne vom implica micuțul în jocuri de societate de la o vârstă cât mai fragedă, acesta se va bucura de o mai bună dezvoltare cognitivă. De pildă, memoria, abilitatea de a rezolva probleme, capacitatea de concentrare etc. toate vor fi influențate în mod pozitiv dacă se vor juca adesea jocuri de societate.

Jocurile de societate îi vor permite copilului să-și dezvolte abilități matematice

În condițiile în care numeroase astfel de jocuri presupun operarea cu cifre, cu relații între ele, cu comparații între numere etc. toate acestea îl vor ajuta pe copil să-și dezvolte abilități matematice foarte folositoare la școală.

Jocurile de societate îl vor învăța pe copil să fie răbdător

Aceste jocuri îl vor ajuta pe copil să învețe să fie mai răbdător, întrucât nu de puține ori va trebui să-și aștepte rândul pentru a face un anumit demers.

Citește și: Jocuri pentru dezvoltarea sociala a copilului tau

Top 10 jocuri de societate pentru preșcolari

Așa cum s-a precizat anterior, implicarea micuților în jocuri de societate ar trebui să se facă de la vârstă cât mai fragedă a acestora.
După vârsta de 3 ani și până va ajunge la școală, copilul ar putea fi antrenat în jocuri precum și cele oferite de către „D-Toys" :

Brosquito

Jocul se adresează copiilor mai mari de 3 ani, fiind super distractiv.
„Brosquito" are în componență broscuțe săltărețe pentru 2-6 jucători. Pe locuri, fiți gata, SALT! Broscuțele săltărețe se pregătesc pentru marea olimpiadă. Dă cu zarul, pune o broscuță pe tabla de joc și apasă cu îndemînare ca să poată sări peste gard, direct în lacul fermecat.
Jocul include: 1 tablă de joc cu accesorii, 10 broscuțe saltărețe, 6 pioni, 1 zar, regulamentul de joc.

Joc Brosquito

Mosquito

Este un joc de societate ideal pentru preșcolarii mai mari de 4 ani, fiind conceput pentru 2-4 jucători. Are 2 variante: bingo și memorie.
Obiectivul „Mosquito" este: prinde țânțari poznași cu ciocănelul special, dar atenție la forma, culoarea și "îmbrăcămintea" acestora !
Jocul dezvoltă memoria, atenția, îndemânarea și reflexele celor mici.

Joc Mosquito

Șoarecele și pisica

Este un joc de societate potrivit pentru preșcolarii de la 5 ani în sus.
Scopul „Șoarecele și pisica" este: Dacă ești șoricel, strânge cât mai multă mâncare fără a fi prins de pisică! Dacă ești pisică, stai de pândă în culoar și prinde cât mai mulți șoricei, confiscând bunurile capturate!

Joc Soarecele si pisica

Cei trei purceluși

Un nou joc de societate cooperativ pentru 2-4 jucători. Cei trei purceluși trebuie să lucreze împreună a-și construi căsuțele și să se apere de lup. Doar așa pot câștiga! Jocul dezvoltă spiritul de echipă, abilitățile de colaborare și îndemânarea copiilor. Conținut: 1 tablă de joc, 4 pioni purceluși din lemn, 1 disc cu săgeată, 14 jetoane de joc, 15 cartonașe de construcție, 1 zar, regulament de joc. Vârsta recomandată: 5+


joc Cei trei purcelusi

„Comoara piraților"

Dacă al tău copil este fascinat de aventurile captivante ale piraților, de expedițiile pline de peripeții, de legendele despre insule misterioase și comori ascunse, îi poți oferi jocul perfect.
„Comoara piraților" este adresat tuturor celor ce au poftă de aventură. Obiectivele jocului vor fi: îmbarcă-te împreună cu prietenii tăi într-o aventură de neuitat cu delfini, corăbii și pirați, traversează câmpurile de joc pe platforma tridimensională și fii primul care găseste comoara piraților.
Jocul este destinat participării a 2-4 jucători, de la 5 ani în sus.

Joc Comoara Piratilor

„Scapă de lup"

Este un joc de societate și strategie, destinat copiilor de la 6 ani în sus. Va trebui să pătrunzi cu lupul în stână și să capturezi miei fără să te prindă câinele de pază al adversarului.
„Scapă de lup" dezvoltă atenția, perspicacitatea, gândirea strategică și abilitățile sociale.
Componente sale sunt:
• tabla de joc
• 60 de jetoane mici
• 8 pioni
• 12 suporturi pentru pioni
• 2 zaruri
• un regulament de joc

Joc Scapa de Lup

Citește și: 10 Jocuri pentru copii pentru o minte ''ascutita''

„Mâța-n sac"

Este un joc de societate adresat copiilor de peste 6 ani, ce ne prezintă peripețiile clasice ale șoriceilor, pisicuțelor și câinilor.
Scopul este să joci strategic pentru a obține cât mai mulți șoricei și a scăpa de câini. Pentru aceasta va trebui să deschizi sacul cu cheia magică și să descoperi mațele ascunse.
Jocul „Mâța-n sac" conține: o tabla de joc, 55 cărți de joc, 84 jetoane din plastic, 4 pioni, 4 săculețe, 1 regulament de joc.

Joc Mâța-n Sac

„El Chico-Rico"

Și acesta esre un joc de societate plin de surprize, numai bun pentru 2-4 jucători, mai mari de 6 ani.
Scopul jocului „El Chico-Rico" este să fii primul care ajunge la comoară, trecând prin aventurile din deșertul mexican. Pentru a câștiga este nevoie de tactică, strategie dar și de noroc.
Datorită jocului poți descoperi o nouă dimensiune a distracției cu tabla de joc inedită, cu componente rotative.

Joc El Chico Rico

„Jocul poveștilor"

Adresat copiilor de la 6 ani în sus, acest joc de imaginație le va permite acestora pătrunderea în lumea basmelor, antrenându-le fantezia, creativitatea și vocabularul.
Scopul „Jocului poveștilor " este relatarea unei povești folosind cele 56 de jetoane cu imagini înfățișând elemente clasice din basme, obiecte cotidiene și hazlii dar și întâmplări cunoscute din povești.

Jocul Povestilor

„Labirintul extratereștrilor"

Este un joc de societate destinat copiilor mai măricei (de la 8 ani în sus), ideal pentru 2-4 jucători.
În cadrul „Labirintului extratereștrilor" este vorba despre micii extratereștri ce vor să vină în vizită pe globul pământesc, dar regulile sunt foarte stricte: aventura interplanetară presupune o probă specială de îndemânare . Numai cei care trec prin labirintul astral pot participa la misiunea grandioasă de explorare a planetei numite Terra !

Joc Labirintul extraterestrilor

Voi ați mai auzit și de alte jocuri de societate, ideale pentru preșcolari?

Logo D-Toys

Surse:
www.compari.ro;www.geekdad.com

Surse poze:

www.morguefile.com

Articolul urmator
„Războiul” dintre preșcolari și ora de culcare - Explicația surprinzătoare a unui specialist
„Războiul” dintre preșcolari și ora de culcare - Explicația surprinzătoare a unui specialist

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Într-o societate în care toți părinții își urmăresc copilul prin telefon, eu am ales să nu fac asta. Mă tem totuși pentru siguranța lui, dar vreau să-i ofer libertate
    Într-o societate în care toți părinții își urmăresc copilul prin telefon, eu am ales să nu fac asta. Mă tem totuși pentru siguranța lui, dar vreau să-i ofer libertate

    Când se oprește monitorizarea părinților și când încep copiii să își câștige independența? Într-o lume plină de pericole, de părinți speriați...

    Lege: copiii vor avea voie să se joace jocuri online numai 3 ore pe săptămâna în China
    Lege: copiii vor avea voie să se joace jocuri online numai 3 ore pe săptămâna în China

    Jocurile video pot avea un impact pozitiv asupra copiilor și adolescenților, fiind capabile să să îmbunătățească atenția, atenția distributivă, vigilența și flexibilitatea...

    Primul caz grav de dependență de jocuri online din lume: copilul a stat internat 2 luni în spital
    Primul caz grav de dependență de jocuri online din lume: copilul a stat internat 2 luni în spital

    Un adolescent a stat două luni internat în spital după ce a devenit dependent de un joc video! Băiatul în vârstă de 15 ani a fost spitalizat după ce a început...

    Video: o mamă intră într-o o sală de jocuri de noroc și își lasă fetița în căruciorul care este luat de vânt
    Video: o mamă intră într-o o sală de jocuri de noroc și își lasă fetița în căruciorul care este luat de vânt

    Un video a devenit viral și a ajuns în tenția autorităților după ce a surprins o mamă care lasă în fața unei săli de jocuri de noroc din Bacău un cărucior cu un copil...

    Un viitor tată și-a adus consola de jocuri la spital, pentru a nu se plictisi cât soția era în travaliu
    Un viitor tată și-a adus consola de jocuri la spital, pentru a nu se plictisi cât soția era în travaliu

    Cei care sunt pasionați de jocurile video se desprind cu greu de pasiunea lor. În unele cazuri, sunt atât de captivați de aceste jocuri încât găsesc mereu o...

    Top 10 cele mai controversate poze cu mămici alăptând
    Top 10 cele mai controversate poze cu mămici alăptând

    Fie că este vorba despre imagini postate pe Social Media, fie că este vorba de poze realizate de fotografi sau despre diferite reclame pentru brand-uri celebre, mamele s-au dezvăluit din...

    Ce jocuri în 1 sunt sigure și constructive pentru copilul tău?
    Ce jocuri în 1 sunt sigure și constructive pentru copilul tău?

    Pe măsură ce un copil crește, chiar dacă va avea în continuare plăcerea de a se juca în compania cuiva, nu va ezita nici în a se juca de unul singur. Din acest motiv,...

    Oboseala, slabiciune, puls neregulat? Top alimente bogate in potasiu
    Oboseala, slabiciune, puls neregulat? Top alimente bogate in potasiu

    Alaturi de calciu si sodiu, potasiul este un mineral esential pentru buna functionare a sistemului nervos, sistemului muscular, a inimii si a rinichilor. O deficienta de potasiu poate duce...

    © 2024 Qbebe