Salveaza reteta

Falafel la cuptor cu sos tahini

30 min. 2 porții

Ingrediente

  • 400 g năut, scurs și clătit
  • 80g ceapă tocată
  • 1 cățel de usturoi proaspăt, mărunțit
  • 20g pătrunjel proaspăt
  • 3g pudră de chimion
  • 3g pudră de coriandru
  • 3g pudră de ceapă
  • 1g sare
  • 20g făină universală
  • 50ml ulei de măsline
  • 100g pesmet
  • 1 ou bătut ușor

Instructiuni

Sosul tahini

  1. Amestecă toate ingredientele în robotul de bucătărie până când obţii o pastă.

Falafel

  1. Preîncălzește cuptorul la 200°C.
  2. Clătește și scurge năutul înmuiat.
  3. Pune năutul într-un robot de bucătărie și pulsează până când amestecul capătă consistenţa unui pesmet grosier.
  4. Adaugă ceapă, usturoi, pătrunjel, suc de lămâie și condimente.
  5. Pulsează amestecul în robot până când este măcinat fin.
  6. Formează mingiuţe de mărimea unor nuci din amestecul rezultat.
  7. Tăvălește-le mai întâi prin oul bătut, apoi prin pesmet.
  8. Coace-le timp de 20-25 de minute sau până când devin brun-aurii și s-au copt în întregime.
  9. Servește cu sos tahini.
Beko Romania
×