Salveaza reteta

Pui la cuptor cu legume

50 min. 2 porții

Ingrediente

  • 1 mână de morcovi curățați și tăiați în diagonală
  • 700-800g cartofi, tăiați în sferturi
  • 1 ceapă roșie mare, tocată în bucăți mari
  • 1 praz, spălat și tăiat în bucăți mari
  • 4 căței de usturoi, decojiți și zdrobiți
  • 30ml ulei de măsline extravirgin
  • sare
  • piper măcinat
  • 4 pulpe de pui
  • cimbru proaspăt

Instructiuni

  1. Preîncălzește cuptorul la 190°C.
  2. Taie cartofii în cuburi și fierbe-i timp de 5 minute cu 1 g de sare. Scurge-i și lasă-i la o parte.
  3. Într-o tavă mare, adaugă ulei de măsline, sare, usturoiul zdrobit, ceapa, morcovii, prazul, cartofii și cimbrul proaspăt și amestecă totul.
  4. Aranjează pulpele de pui deasupra legumelor și dă la cuptor timp de 45 de minute până când puiul devine ușor crocant.
  5. Scoate din cuptor și lasă la răcit timp de 5 minute.
Beko Romania
×