Salveaza reteta

Tort

90 min. 4-6 porții

Ingrediente

Tort de banane (ingrediente pentru un strat)

  • 3 banane medii foarte coapte – pasate
  • 80g sirop de arțar sau miere
  • 3 ouă
  • 5g pastă de vanilie
  • 50ml ulei de cocos (topit)
  • 150g migdale măcinate
  • 200g făină integrală de grâu
  • 25g semințe măcinate de in
  • 30g (o ceașcă) miez uscat de nucă de cocos
  • 3g (o linguriță) scorțișoară
  • 5g praf de copt

Ganache de ciocolată

  • 1 avocado copt
  • 7-8 curmale Medjool
  • 6 g pudră crudă de cacao
  • 50ml lapte de cocos

Cremă de afine

  • 300g caju crude (lăsate la înmuiat peste noapte)
  • 50ml lapte de cocos
  • 5g pastă de vanilie
  • 60g sirop de arțar
  • 30 afine congelate – pasate

Instructiuni

Tort de banane

  1. Folosind reţeta dată, prepară de 3 ori compoziţia de tort în forme separate sau într-o singură formă, iar apoi împarte compoziţia în 3 straturi egale.
  2. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  3. Combină toate ingredientele umede (bananele, siropul de arţar, ouăle, pasta de vanilie și uleiul de cocos) într-un castron de amestecat.
  4. Combină restul ingredientelor uscate (migdalele măcinate, făina integrală de grâu, seminţele măcinate de in, miezul uscat de nucă de cocos și scorţișoară).
  5. Încorporează ingredientele uscate în cele umede fără a le amesteca, până când compoziţia este omogenă.
  6. Coace la cuptor timp de aproximativ 40 minute.

Ganache de ciocolată

  1. Pune curmalele, avocado, pudra de cacao și laptele de cocos într-un robot de bucătărie și amestecă-le până când capătă consistenţa unei paste fine, apoi lasă compoziţia deoparte.

Cremă de afine

  1. Înmoaie nucile caju timp de 2 ore în apă călduţă, apoi scurge-le. Pune-le în robot și amestecă-le împreună cu laptele de cocos, siropul de arţar și pasta de vanilie până când compoziţia capătă o consistenţă fină și cremoasă.
  2. Separă compoziţia în 3 părţi, adaugă afine în recipientul robotului și menţine cele 3 nuanţe de culoare.
  3. Întinde crema ganache de ciocolată între straturi și adaugă ultimul strat al tortului deasupra.
  4. Pentru crema de afine: folosind o spatulă, începe cu partea inferioară a tortului, folosește crema de afine cea mai închisă la culoare și întinde-o cu atenţie în jurul părţii inferioare a tortului. Repetă cu celelalte nuanţe ale cremei de afine.
Beko Romania
×