Salveaza reteta

Chifteluțe din orez cu nucă de cocos, nuci și curmale

20 min. 6 porții

Ingrediente

  • 1 ceașcă de orez
  • 1 ½ ceașcă de lapte de ovăz
  • 1 baton de scorțișoară
  • coajă de lămâie
  • ½ ceașcă de nuci
  • 8 curmale
  • 4 linguri de miere
  • miez de nucă de cocos ras pentru înveliș

Instructiuni

  1. Pune orezul la înmuiat timp de 20 de minute. Scurge-l și lasă-l la o parte.
  2. Fierbe laptele de ovăz cu scorţișoara și coaja de lămâie, apoi scoate-le și adaugă orezul.
  3. Lasă la fiert timp de circa 20 de minute cu 2 linguri de miere. Scurge și lasă la o parte.
  4. Folosește mixerul pentru a forma o pastă din nuci, curmale și miere.
  5. Formează bombonele din pasta de nuci, curmale și miere și acoperă-le cu orezul fiert pentru a forma bomboane mai mari.
  6. Tăvălește prin miezul de nucă de cocos ras și lasă la răcit.
Beko Romania
×