Salveaza reteta

Negresă cu fasole neagră

50 min. 4-6 porții

Ingrediente

  • 500g fasole neagră gătită
  • 160g sirop de arțar
  • 120ml lapte de cocos
  • 50ml ulei de cocos, topit
  • 3 ouă
  • 5g vanilie
  • 30g pudră de cacao
  • 30g fulgi de ovăz
  • 60g făină integrală de grâu
  • ½g sare
  • 10g praf de copt
  • 80g chipsuri de ciocolată, împărțite 60 g nuci mărunțite
  • 60 g nuci mărunțite

Instructiuni

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  2. Unge o tavă de 20 x 20 cm sau tapeteaz-o cu hârtie pergament.
  3. Fă piure fasolea neagră gătită, folosind un robot de bucătărie.
  4. La blender sau robot, bate ouăle și adaugă uleiul de cocos, urmat de laptele de cocos.
  5. Adaugă siropul de arţar, fulgii de ovăz, piureul de fasole neagră, cacao, vanilie, sare, praf de copt.
  6. Amestecă ingredientele până când compoziţia devine fină, timp de aproximativ 2-3 minute.
  7. Încorporează ușor ¼ ceașcă de fulgi de ciocolată.
  8. Întinde uniform compoziţia în tavă. Presară restul chipsurilor de ciocolată și nucile pe deasupra.
  9. Coace la cuptor timp de 18-20 de minute, până când negresele sunt coapte bine și s-au închegat.
  10. Lasă la răcit bine înainte de a le tăia.
Beko Romania
×