Salveaza reteta

Oua posate cu avocado

15 min. 2 porții

Ingrediente

  • 10ml ulei de măsline
  • 80g șuncă tăiată cubulețe
  • 30g ceapă mărunțită
  • 10ml oțet alb
  • 2 ouă mari
  • 50g roșii mărunțite
  • 60g brânză de casă, fărâmițată
  • coriandru proaspăt pentru garnisit, opțional

Instructiuni

  1. Într-o tigaie mică, încinge uleiul de măsline la foc mediu-ridicat. Adaugă ceapa și sotează timp de 2-3 minute până când se înmoaie.
  2. Adaugă șunca și prăjește-o 2 minute, apoi las-o la o parte.
  3. Umple o crăticioară pe trei sferturi cu apă. Adaugă oţet și fierbe la foc mic.
  4. Sparge un ou într-un castron mic și coboară-l ușor în apă, apoi pune-l la poșat timp de 3 ½ minute.
  5. Cât timp ouăle sunt în apă, taie avocado în două și scoate sâmburele.
  6. Transferă cu grijă ouăle poșate în jumătăţile de avocado. Acoperă cu câte o lingură din amestecul de șuncă și ceapă.
  7. Presară pe deasupra roșiile mărunţite, brânza fărâmiţată și coriandrul.
Beko Romania
×