Salveaza reteta

Pâine-iepuraș din făină integrală de grâu

90 min. 6 porții

Ingrediente

  • 910g făină integrală de grâu
  • 500ml apă
  • 12g sare
  • 15g drojdie proaspătă sau 10 g drojdie uscată
  • 110g miere
  • 80ml ulei de măsline
  • 2 stafide
  • 2 migdale tăiate felii
  • 1 ou

Instructiuni

  1. Combină apa, drojdia și 250 g de făină într-un castron pentru amestecat.
  2. Adaugă mierea, uleiul, sarea. Amestecă până când aluatul începe să se desprindă ușor de pe marginile castronului. Scoate aluatul din castron și frământă-l. Adaugă doar câteva linguri de făină o dată dacă aluatul se lipește, având grijă să nu adaugi prea multă.
  3. Așază aluatul într-un castron ușor uns și acoperă-l. Lasă-l să crească la loc cald timp de circa 60 de minute.
  4. Formează corpul, capul, urechile, nasul, obrajii, braţele și picioarele iepurașului din aluat. Crestează de 2 ori capetele braţelor și ale picioarelor pentru a forma degetele.
  5. La sfârșit, decorează cu 2 stafide pe post de ochi și 2 felii de migdale pe post de dinţi.
  6. Preîncălzește cuptorul la 200°C.
    Acoperă și lasă la crescut timp de 30 de minute.
  7. Bate oul într-un castron mic, apoi unge întreaga suprafaţă a pâinii.
  8. Coace timp de 25 de minute sau până când capătă o nuanţă brun-aurie.
Beko Romania
×