Salveaza reteta

Tortillas cu conopidă

30 min. 2-4 porții

Ingrediente

  • ¾ căpățână de conopidă
  • 2 ouă mari
  • 30 g coriandru proaspăt mărunțit 150 g făină de porumb
  • sau integrală de grâu
  • sare și piper după gust

Instructiuni

  1. Preîncălzește cuptorul la 190°C și tapetează o tavă cu hârtie pergament.
  2. Curăţă conopida, tai-o în bucăţi mici și uniforme și mărunţește-o la robot, prin pulsare.
  3. Pune conopida într-un vas rezistent la cuptorul cu microunde și încălzește-o timp de 2 minute.
    Așaz-o într-un prosop subţire și stoarce cât de mult lichid poţi.
  4. Într-un castron mediu, bate ouăle. Adaugă conopida, coriandrul, făina de porumb, sarea și piperul. Mixează până când obţii un amestec omogen. Formează manual 6 tortilla mici pe hârtia pergament.
  5. Coace timp de 10 minute, întorcând cu atenţie fiecare tortilla, apoi dă-le din nou la cuptor încă 5-7 minute sau până când s-au copt complet.
  6. Încinge o tigaie medie la foc mediu. Pune o tortilla coaptă în tigaie, apăsând-o ușor, și încălzește-o 1-2 minute pe fiecare parte, până când capătă o nuanţă aurie. Repetă și cu celelalte tortilla.
Beko Romania
×