Salveaza reteta

Tartă cu blat de cartofi dulci și spanac

45 min. 2 porții

Ingrediente

  • 30 ml ulei de măsline
  • 4 cartofi dulci medii
  • ½ ceapă, tocată mărunt
  • 2 căței mari de usturoi, mărunțiți 150 g frunze proaspete (baby kale, spanac, rucola)
  • 2 ouă bătute
  • ½ ceașcă de iaurt simplu
  • 125 g brânză feta
  • sare și piper după gust

Instructiuni

  1. Preîncălzește cuptorul la 180°C.
  2. Decojește și taie doi dintre cartofi pe lungime, în felii de circa ½ cm. Taie-i pe ceilalţi doi în felii rotunde, pe lăţime.
  3. Adaugă ulei în tigaie și încălzește-o la foc mediu-ridicat. Pune un strat de felii de cartof dulce în tigaie. Prăjește-le pe amândouă părţile până când se înmoaie.
  4. Scoate cartofii, așază-i pe un prosop de bucătărie și repetă procedura până când ai prăjit toate feliile de cartofi.
  5. În aceeași tigaie, adaugă ceapa și usturoiul și sotează-le. Apoi adaugă frunzele verzi și gătește-le până se înmoaie. Scoate-le pe un tocător și mărunţește-le fin.
  6. Așază frunzele gătite într-un castron mediu și adaugă restul ingredientelor. Amestecă totul.
  7. Tapetează o formă de tort cu bază detașabilă cu feliile de cartofi dulci.
    Apoi toarnă compoziţia cu spanac.
  8. Pune în cuptorul preîncălzit și coace timp de 30-40 de minute.
  9. La sfârșit, introdu cu grijă un vârf de cuţit între marginea formei și feliile de cartofi. Desfă forma și îndepărtează ușor marginile acesteia.
  10. Servește tarta caldă.
Beko Romania
×