14 idei originale pentru depozitarea pieselor de Lego ale copilului

14 idei originale pentru depozitarea pieselor de Lego ale copilului

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Întrucât activitățile cu Lego fac parte dintre cele mai îndrăgite și mai frecvente în rândul copiilor, este foarte important ca aceștia să le aibă oricând în preajmă. Mai mult, este esențial și să se poată păstra cât mai multă ordine, astfel încât să nu ajungeți să vă împiedicați de piesele lăsate peste tot. Parcurge articolul de mai jos și vezi ce soluții ai putea adopta pentru a evita neplăcerile menționate, iar copilul să se poată bucura permanent de Lego-urile îndrăgite.

În cutii mari de plastic

Alege unele care să nu fie colorate, astfel încât să se poată vedea cu ușurință ceea ce conțin. Datorită lor și a unor etichete, puteți realiza o sortare diversă a pieselor de Lego : pe culori, pe dimensiuni, pe forme etc. Vei vedea cât de simplu va fi să se mențină ordinea!

În tăvițe pentru sortare

Ordinea din casă poate fi mai ușor de asigurat și datorită unor tăvi de plastic, pe care pot fi puse numeroase piese de Lego. În funcție de vârsta pe care o are copilul, poți să le pui mai sus sau mai jos, la nivelul său.

Plăci adezive, decorate cu Lego

Dacă te-ai săturat să tot aduni de prin casă piese Lego, mai bine pune-le în valoare decorând un perete dintr-o cameră. Cu ajutorul unor plăci adezive, care se pot monta direct, poți să-l rogi pe copil să realizeze un model cu piesele preferate și după aceea lipiți-l peste plăci. Folosind această tehnică, micuțul va avea oricând posibilitatea să dea jos de la locul ei o anumită „operă", cu care se poate mândri în fața prietenilor săi.
Pentru a te asigura că micile „tablouri" cu Lego vor fi rezistente, ai grijă la tipul de plăci pe care le vei alege. De asemenea, pentru un plus de rezistență, poți să mai aplici puțin lipici (la cald) exact în locurile în care vor fi așezate piesele.

Cutii compartimentate

Economisirea spațiului dintr-o casă se poate realiza, când este vorba de jucăriile copilului și datorită unor cutii dotate cu mai multe compartimente. În ele pot fi puse, desigur, inclusiv piesele ce compun seturile de Lego. Vei fi încântată să le vezi puse în ordine, iar copilul va putea să și le ia de acolo foarte comod, fără a mai fi nevoie să te solicite mereu pe tine și să fii nevoită să le cauți prin cine știe ce colțuri de prin casă.

Sertare de plastic, ideale pentru sortare

Copilul va avea oricând la îndemână piesele de Lego pe care le folosește cel mai mult dacă-i vei pune la dispoziție niște sertare de plastic, de diferite culori. Ele constituie un spațiu pentru depozitare potrivit și pentru spațiile mici, fiind cu atât mai comode cu cât vor fi montate la nivelul copilului.

Rafturi înguste

În special copiii mai mari, care sunt pasionați de construirea unor oameni din Lego, vor fi încântați să-i poată avea mereu prin preajmă. Le putem îndeplini dorința, având totodată grijă de menținerea ordinii, dacă vom alege depozitarea cu ajutorul unor rafturi. Fie că sunt din lemn, fie că sunt din alte materiale, acestea pot ocupa un perete întreg și se pot armoniza cu orice decor.

Cutii pentru depozitare, de forma unor piese Lego

În mod cert că un copil va fi cel mai fericit ca Lego-urile favorite să fie puse în niște cutii care să arate întocmai ca niște piese mari, tot de Lego. Nu vă rămâne decât să alegeți culorile și dimensiunile dorite și să le armonizați cu decorul dintr-o anumită cameră!

Cărucior cu sertare

Dacă vrei ca piesele Lego să stea în ordine, să fie ușor de găsit și să le poți muta dintr-un loc în altul, alege să le pui într-un cărucior decorativ, căruia să-i adaugi niște cutii de plastic. Acestea trebuie să poată lua forma unor sertare, astfel încât să poți să le umpli cu Lego. Iar pentru crearea unui spațiu pentru depozitare suplimentar, atașează pe una dintre laturile căruciorului un fel de sac.

Masă dotată cu un spațiu pentru depozitare

Piesele de Lego nu vor mai sta răspândite prin locuri la care nici nu te aștepți dacă vei face rost de o masă care să poată avea și un spațiu special pentru depozitare. În el vor încăpea mai multe piese, iar avantajul cel mai mare este că micuțul le poate găsi oricând și le poate pune el însuși la locul lor cu ușurință.

Citește și: Idei geniale de depozitare pentru o casa cu copii

Găletușe suspendate

Piesele Lego își pot găsi locul și în niște găletușe colorate, pe care să le poți agăța pe un perete. Pentru a reuși să te descurci, vei avea nevoie de:
• bucată de vergea specială pentru montarea unei perdele
• Niște cârlige (în formă de S)
• Găletușe din material plastic, cu mâner
• Etichete
Primul demers pe care-l vei face va fi să montezi vergeaua în locul ales. După aceea vei crea etichete pentru a realiza o sortare a pieselor de Lego, pe care le vei lipi pe găletușe. La final vei agăța găletușele (cu cârlige) de vergea.

Sac pentru depozitare, ce poate fi utilizat și drept covoraș pentru activități

Cu precădere dacă ai un copil mic, pasionat de jocurile cu Lego, acest dispozitiv de organizare poate fi ideal. Avantajul său este dublu: nu numai că va găzdui numeroase piese, dar copilul se poate juca oricând pe el, în momentul în care-l vei întinde. După terminarea „partidelor" de joacă va fi foarte ușor să-l depozitezi pe undeva prin casă, fără să te împiedici de el.

Litere decorative

Îi vei face o mare surpriză copilului dacă vei face rost de niște litere ce-i compun numele, care să poată fi lipite de perete. După ce le vei monta la locul dorit, le vei da cu adeziv și apoi vei lipi pe ele mai multe piese de Lego. Ai grijă ca piesele să fie de forme și dimensiuni similare, dar de culori cât mai diferite. Poți să-ți antrenezi și copilul în activitate, întrucât aceasta îi va stimula motricitatea fină și îndemânarea.

Lego în săculeții pentru depozitarea pantofilor

Dacă nu te-ai gândit până acum la faptul că menținerea ordinii printre piesele Lego ale copilului poate să li se datoreze și suporturilor pentru depozitarea pantofilor, a venit momentul să iei în calcul și această variantă.
Tot ce va trebui să faci va fi să ai la îndemână niște săculeți cât mai încăpători și, în cazul în care aceștia nu sunt transparenți, să lipești pe ei etichete pentru a se ști ce se află în fiecare. După aceea vei plasa setul de săculeți oriunde ți se pare mai potrivit.

Masa cu Lego

Poți să transformi o măsuță de lemn într-un spațiu de depozitare numai bun pentru piesele Lego. Vei reuși să duci la îndeplinire acest demers prin următorii pași:
• Vei achiziționa niște benzi adezive acrilice
• Pe ele vei aplica niște lipici și apoi îl vei lăsa pe copil să lipească acolo niște piese de Lego
• Vei proceda așa pentru toate laturile mesei
Nu vă rămâne decât să așteptați ca totul să se lipească bine și gata, copilul va avea oricând posibilitatea să-și admire piesele de Lego preferate, iar tu te vei bucura de mai multă ordine.

Tu ai și alte idei, numai bune pentru depozitarea pieselor de Lego ale copiilor?

Citește și: Casa cu copii: idei de organizare care te vor salva

Surse:
www.b-inspiredmama.com, www.goodhousekeeping.com, www.spaceshipsandlaserbeams.com, www.theorganisedhousewife.com.au

Surse poze:
www.instagram.com, www.youtube.com

Articolul urmator
25 de moduri originale și de succes prin care îți poți trezi adolescentul
25 de moduri originale și de succes prin care îți poți trezi adolescentul

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    3 greșeli minore ale părinților care afectează grav stima de sine a copilului
    3 greșeli minore ale părinților care afectează grav stima de sine a copilului

    Fiecare părinte își dorește să crească un copil încrezător în forțele proprii, independent, capabil să facă fata cu succes provocărilor cu care, inevitabil, se...

    Ai tratat greșit până acum crizele de furie ale copilului. 4 trucuri care te ajută să le gestionezi corect
    Ai tratat greșit până acum crizele de furie ale copilului. 4 trucuri care te ajută să le gestionezi corect

    Pe cât sunt de neplăcute crizele de furie ale celor mici, pe atât sunt de normale. Aceste accese de furie încep, de obicei, în jurul vârstei de 18 luni și pot...

    Tu ți-ai îmbrățișat copilul astăzi? Beneficiile uluitoare ale acestui obicei asupra dezvoltării armonioase a copilului
    Tu ți-ai îmbrățișat copilul astăzi? Beneficiile uluitoare ale acestui obicei asupra dezvoltării armonioase a copilului

    Îmbrățișarea primită de la părinte nu se compară cu nimic pe această lume. Îmbrățișările au efect benefic asupra stării de bine a copilului, dar și asupra...

    Distracţie la toate vârstele: idei pentru timp de calitate cu cei mici
    Distracţie la toate vârstele: idei pentru timp de calitate cu cei mici

    Timpul petrecut cu copii merită toată implicarea şi atenţia ta. Nu este important numai să relaţionezi cu aceştia, ci şi felul în care o faci. Atunci când cei mici simt...

    7 idei de petrecere pentru copii acasă
    7 idei de petrecere pentru copii acasă

    Fie că este vorba despre o aniversare ori despre celebrarea unei zile de vacanță sau a unei prietenii, o petrecere este oricând așteptată cu nerăbdare. Dacă te hotărăști să...

    Idei de la Carrefour TEX pentru sărbători alături de copii
    Idei de la Carrefour TEX pentru sărbători alături de copii

    Sărbătorile aparțin copiilor. Nu numai celor mici, ba chiar tuturor copiilor, indiferent de vârsta biologică. Odată cu sosirea Crăciunului, o mulțime de adulți descoperă...

    Idei de activități pentru acasă și pentru afară potrivite pentru vacanța de primăvară
    Idei de activități pentru acasă și pentru afară potrivite pentru vacanța de primăvară

    Vacanța de primăvară se apropie cu pași repezi, iar noi avem „rețeta” perfectă pentru zilele libere care te așteaptă pe tine și familia ta. Îți propunem 24...

    Semințe de cânepă: beneficii și idei de consum
    Semințe de cânepă: beneficii și idei de consum

    Probabil ai auzit de cânepă și de cultivarea ei pentru fibre textile, însă, știai că semințele sale sunt considerate un superaliment? Folosite de mii de ani în...

    © 2024 Qbebe