Din grija pentru copilul tau

10 calități ale unui soț bun

Oricare dintre noi își dorește o căsnicie reușită din toate punctele de vedere. Pentru ca acest deziderat să se realizeze, este nevoie și să avem alături un soț bun. Din articolul de mai jos vei afla ce calități ar trebui să aibă un asemenea soț, calități care, puse laolaltă cu cele ale tale, vă vor ajuta să vă construiți o căsnicie frumoasă și durabilă.

Un soț bun trebuie să știe să comunice

Pentru o relație stabilă și împlinită, este necesar ca soțul tău să fie un bun comunicator.
Pe de o parte, ar trebui ca atât el, cât și tu, să puteți să exprimați cu ușurință ceea ce simțiți/credeți la un moment dat, fără a exista între voi obstacole legate de receptarea corectă a mesajului.
Pe de altă parte, soțul tău ar trebui să fie capabil să lase orice urmă de egocentrism la o parte, să aibă răbdare și disponibilitate să te asculte, astfel încât să puteți rezolva împreună orice problemă.
În același timp, este ideal ca soțul să fie deschis față de tine, să fie omul căruia să-i poți împărtăși chiar și cele mai intime gânduri sau secrete, fără teama că vei fi judecată sau neglijată.
Nu în ultimul rând, abilitățile de comunicare ale unui soț bun impun și capacitatea de a fi mereu deschis către dialog cu tine pentru a nu ajunge în situația de a fi o simplă martoră a propriului tău monolog. Ar fi bine să observi la el acea implicare activă în discuție, dublată de empatie și de venirea cu propuneri/soluții.

Un soț bun trebuie să aibă încredere în tine și să te ajute să evoluezi

Specialiștii consideră că una dintre calitățile esențiale ale unui soț bun este să aibă încredere în capacitățile femeii alături de care trăiește și să o ajute să-și realizeze visurile.
Trebuie să conștientizezi că soția ta are tot felul de aspirații, fie legate de carieră, fie de copii sau de orice aspecte ce țin de ea însăși. „Misiunea" ta este să o suștii, din toate punctele de vedere și să o lași să facă tot ceea ce crede pentru a-și îndeplini dorințele. Fii deschis la opiniile și demersurile ei, nu o critica și încearcă să o faci să se simtă specială, să-i insufli încrederea că poate face un anumit lucru.
Susținerea din partea ta se poate rezuma, de exemplu, la a-i ține companie în cazul în care are mult de lucru și o prinde noaptea târziu, să stai cu copiii și să o lași să facă treaba sau pur și simplu să participi la un eveniment la care este ea protagonistă. Vei vedea cât de mult va aprecia toate aceste lucruri, iar relația voastră va putea deveni mai puternică.

Mama ce lucreaza si tata care se ocupa de copil si de treburile casnice

Orice soț bun ar trebuie să fie un gentleman

Din acest punct de vedere, psihologii sunt de părere că gesturile simple sunt cele care vor face dintr-un bărbat un gentleman.
De pildă, străduiește-te să nu întârzii la întâlniri sau la evenimente în familie, întâmpină-ți soția cu o îmbrățișare sau cu un sărut, ajut-o la cumpărături, deschide-i portiera mașinii, vino și ia-o de la serviciu dacă se simte rău etc.
Tot de latura aceasta de „gentleman" ține însă și capacitatea ta de a accepta punctele de vedere ale soției, chiar dacă sunt diferite de ale tale, fără să o faci să resimtă vreun disconfort din acest punct de vedere.
Oricare dintre aceste demersurile ale tale îi vor demonstra că o iubești, că o consideri valoaroasă și se va putea îndrăgosti și mai mult de tine. Din acest motiv, veți putea ajunge să aveți relația la care visați amândoi.

Un soț bun trebuie să aibă compasiune și să știe să facă și compromisuri

Pe lângă alte atribuții pe care le ai ca soț, una dintre ele este să fii și „stâlpul" de susținere al soției tale. Iată de ce este nevoie să te străduiești, chiar dacă nu îți este mereu ușor, să fii empatic față de ea, să o asculți și să o susții. Poți să-i oferi alternative/soluții la problemele pe care ți le împărtășește sau, dacă în acele momente nu ai nicio idee despre care crezi că ar fi utilă, cel puțin arată-i din plin că îi ești alături.
Când o vezi că îi este greu, ai inițiativă și vezi cu ce poți să o ajuți pentru a depăși clipele mai dificile. De multe ori, nu trebuie să faci lucruri complicate, ci gesturi mărunte care vor conta foarte mult pentru soția ta.
În același timp, un soț bun va face și el compromisuri. Acestea nu presupun neapărat mari sacrificii, dar vă pot ajuta într-adevăr să vă construiți o căsnicie solidă. Spre exemplu, dacă soția ta nu se simte bine, renunță la o seară de ieșit cu prietenii și stai cu ea acasă. Cu siguranță că îți va fi recunoscătoare!

Un soț bun ar trebui să fie cât mai activ

Desigur, nu este mereu ușor să te implici în tot felul de activități casnice. Dar gândește-te cât de mult îți vei ajuta soția dacă îi permiți să împartă cu tine unele treburi și că o vei face să simtă din plin că este apreciată și iubită.
Poți să demarezi unele activități fără să o întrebi mereu pe ea, de pildă apucă-te să faci ordine prin casă în weekend, achită facturile sau ieși cu copiii în parc, lăsând-o să se ocupe de alte treburi sau pur și simplu pentru a-i acorda un răgaz de relaxare.
Nu evita să faci tot felul de treburi casnice și nu te sfii că nu ești priceput la toate. Soția ta va aprecia oricum grija pe care o ai față de ea și îți va fi recunoscătoare. În plus, ia în calcul și următorul aspect: cu cât o vei ajuta mai mult, cu cât treburile vor fi terminate mai repede și veți avea mai mult timp pe care să-l petreceți împreună sau alături de copiii voștri.

Un soț bun trebuie să fie și romantic

În tumultul vieții cotidiene nu ne este întotdeauna la îndemână să menținem romantismul dintr-o relație, dar este nevoie să facem și acest demers pentru ca ea să fie într-adevăr frumoasă și solidă.
În calitate de soț, nu trebuie să uiți că dragostea este cea care v-a unit de la bun început și nu o lăsa doar pe soția ta să se ocupe de întreținerea romantismului din viața voastră. Dimpotrivă, pune-ți imaginația la încercare și vezi cum poți să o surprinzi și din acest punct de vedere. De exemplu, când sunteți pe stradă ține-o de mână, așteapt-o de la serviciu cu un buchet de flori, invit-o la cină în oraș, trimite-i SMS-uri sau email-uri pline de afecțiune, strânge-o în brațe când vă uitați împreună la un film etc..
Nu în ultimul rând, ține cont de aniversările voastre și fă-i surprize și cu aceste ocazii, precum excursii scurte, vacanțe romantice sau pur și simplu pregătește-i tu o cină romantică sau decorează dormitorul pentru a o întâmpina într-un mod cu totul special.

Tanara care se uita pe telefon

Un soț bun trebuie să se implice cât mai mult în creșterea copiilor

Fie că este vorba despre copii mici, fie că aceștia sunt mai măricei, orice soț bun trebuie să se implice, pe cât posibil, în educarea și în îngrijirea lor. Ține cont de faptul că atât pentru băieți, cât și pentru fete, tatăl este un model, un reper esențial din viața acestora și de modul în care te vei ocupa de ei va depinde însăși modul în care ei vor evolua ca adulți. Discută permanent cu soția ta pentru a găsi cele mai bune soluții pentru copiii voștri și faceți, când se impune, și mici compromisuri în relația cu aceștia.
În același timp, gândește-te că implicarea în viața copiilor tăi va mai ușura și din munca soției tale. Cu cât vă veți organiza mai bine și veți împărtăși grija față de copii, cu atât aceștia se vor dezvolta mai bine, relația voastră de cuplu se va consolida, iar familia voastră va deveni mai trainică și mai frumoasă.

Mama si tata ce isi saruta copilul

Citește și: Top 5 calitati necesare unui barbat pentru a fi un tata bun

Un soț bun trebuie să fie sincer și să nu înșele

Înainte de a-i spune soției tale o minciună, gândește-te că și minciunile mai mici pot duce la ruinarea unei relații. Așadar, fii deschis, sincer și nu-i ascunde soției tale nimic. Împărtășește cu ea și cele mai adânci secrete ale tale și dă-i oportunitatea să te asculte și să te ajute.
Străduiește-te să nu-i înșeli așteptările, nu o trăda sub nicio formă și lasă falsitățile deoparte. Numai datorită sincerității relația voastră va putea să evolueze așa cum trebuie și va fi mai durabilă.
De altfel, psihologii sunt de părere că, într-o relație, când nu există minciună, a doua șansă poate fi acordată mult mai ușor, chiar dacă, să presupunem, dragostea nu ar mai fi atât de intensă ca la început.

Un soț bun trebuie să-și facă soția să se simtă mereu specială

Oricărei femei îi place să se simtă în centrul atenției, să știe că este apreciată și iubită. Nu aștepta deci o ocazie anume pentru a face să simtă din plin aceste lucruri.
Mici gesturi din viața de zi cu zi, precum să o aștepți de la serviciu, să cumperi bilete la teatru, să o trimiți la o ședință de machiaj sau la spa, oricare dintre acestea îi vor arăta cât de importantă este pentru tine. Iar relația voastră va putea deveni tot mai frumoasă și mai durabilă!

Citește și: Top 7 semne ca te-ai maritat cu barbatul care trebuie

Un soț bun va ști să fie el însuși și va avea grijă de el

Așa cum s-a menționat deja, este esențial pentru un soț bun să fie deschis față de soția sa, să nu existe secrete și minciuni între ei. Pentru ca toate acestea să se concretizeze, este nevoie ca el să fie el însuși, să nu-și ascundă nicio latură a personalității sale.
Un alt aspect important de care ar trebui să țină seama un soț este să aibă grijă și de aspectul său. Astfel, demersuri precum să se radă cât mai des, să aleagă un deodorant/ un parfum bun sau să aibă mereu o respirație proaspătă și un aspect îngrijit, sunt nu numai dovezi ale respectului față de sine, ci și față de tine, de soția lui.
O femeie va aprecia toate acestea și sunt șanse să se îndrăgostească tot mai mult de tine. 

Voi mai puteți să dați și alte exemple de calități ale unui soț bun?

Surse:
www.momjunction.com

Un studiu spune că dacă partenerul tău are aceste calități, ar fi bine să nu îl pierzi

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  Top 10 calitati ale femeii ideale. Tu le ai?
  Top 10 calitati ale femeii ideale. Tu le ai?

  Cei mai multi barbati nu cauta un fotomodel cu o silueta impecabila, ci mai degraba o femeie cu picioarele pe pamanat, draguta, afectuoasa si sensibila la nevoile lor, cu care sa fie...

  Top 10 calitati ale femeii ideale. Tu le ai?
  Top 10 calitati ale femeii ideale. Tu le ai?

  Cei mai multi barbati nu cauta un fotomodel cu o silueta impecabila, ci mai degraba o femeie cu picioarele pe pamanat, draguta, afectuoasa si sensibila la nevoile lor, cu care sa fie...

  5 calitati pe care sa le dezvolti la copilul tau
  5 calitati pe care sa le dezvolti la copilul tau

  Toti parintii isi doresc pentru copiii lor sa ajunga adulti fericiti, echilibrati, sa-si aleaga bine carierele, sa aiba o relatie fericita si sa fie multumiti de realizarile...

  Ce calitati ai in functie de culoarea preferata
  Ce calitati ai in functie de culoarea preferata

  Stii cate poate dezvalui culoarea preferata despre tine? Specialistii in psihologie au alcatuit un top al calitatilor in functie de preferintele cromatice.

  O copilarie grea poate fi cel mai bun antrenor! Iata 8 puteri surprinzatoare capatate din dureri vechi ale copilariei
  O copilarie grea poate fi cel mai bun antrenor! Iata 8 puteri surprinzatoare capatate din dureri vechi ale copilariei

  Nimeni nu vrea sa aiba o copilarie dura si, totusi, se mai intampla. In ciuda a ceea ce se spune ca o copilarie presupune o viata linistita, cu bomboane si dulciuri din plin, mai sunt si...

  Top 12 alimente vitale pentru copii. Cum sa faci diferenta intre ce e bun si ce nu e bun pentru copilul tau!
  Top 12 alimente vitale pentru copii. Cum sa faci diferenta intre ce e bun si ce nu e bun pentru copilul tau!

  Alimentatia copiilor este preocuparea numarul unu a parintilor. Atunci cand orice familie isi intocmeste un top al alimentelor pe care le consuma sau le prefera, intotdeauna apare...

  5 semne distinctive ale unui biberon de calitate
  5 semne distinctive ale unui biberon de calitate

  Ca să te asiguri că bebelușul tău nu va resimți niciun disconfort când va primi hrană și din biberon, trebuie să știi cum să găsești unul de cea mai bună calitate....

  © 2019 Qbebe