Rugăciuni ale soților care nu pot avea copii. Vorbe care dezleagă pântece

Rugăciuni ale soților care nu pot avea copii. Vorbe care dezleagă pântece

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Pentru cei care doresc să redobândească speranța că vor putea deveni părinți, rugăciunile către anumiți sfinți le pot aduce alinare. Iată despre ce sfinți este vorba și cum ar trebui să ne rugăm lor  ca să aducem miracolul maternității în viața noastră!

La ce sfinți trebuie să se roage cuplurile care nu pot avea copii

Maica Domnului
Femeile care își doresc un copil, dar nu îl pot avea, ar trebui să se roage acesteia chiar de ziua Nașterii Sale, pe 8 septembrie. Astfel, Fecioara Maria este cea care le protejează pe fetele necăsătorite, pe cele însărcinate, pe cele care sunt deja mame și îi ocrotește și pe copii. Important este ca în această zi să se meargă la biserică și să ne rugăm la icoana Maicii Domnului. Ziua de 8 septembrie este ziua în care sunt ascultate mai mult ca niciodată rugăciunile ce au drept scop dezlegarea pântecelor. Femeile care ajung să fie însărcinate ar trebui să se roage permanent Sfintei Fecioare pentru a avea parte de o naștere ușoară.

Sfânta Muceniță Ecaterina
Cunoscută drept „mireasa preaînțeleaptă a lui Hristos”, Ecaterina este sărbătorită de creștinii ortodocși pe 25 noiembrie. Ea a fost fiica unui guvernator egiptean și a refuzat să se căsătorească, spunându-le părinților ei că nu îl va lua de soț decât pe acela care va fi mai înțelept și mai inteligent decât ea. Ecaterina era trimisă permanent să se roage într-un loc izolat, la un preot, iar acolo a văzut chipul viitorului mire, care a învățat-o să se roage lui Iisus Hristos. Ea a urmat acest sfat și, revoltată de obiceiurile păgâne la care asistase, a reușit să-i determine să creadă în Dumnezeu și pe cei care nu credeau până atunci. Un împărat roman a încercat să o convingă pe Ecaterina să se mărite cu el, dar ea l-a refuzat și a încercat să-l facă să adopte religia creștină. Acesta s-a opus și a amenințat-o cu moartea. Ea a învins însă datorită credinței și i-a convertit la credința în Iisus pe o parte dintre supușii împăratului.
După ce l-a refuzat și a doua oară cu căsătoria, acesta a amenințat-o că o va tortura dacă va continua să propovăduiască noua religie. Ecaterina nu s-a supus însă poruncii împăratului, iar în anul 305 a decis ea însăși să se ducă spre roata de tortură, lăsându-se ucisă.

Sfântul Stelian
Și-a dat toate bogățiile moștenite de la părinți, preferând să ducă o viață de sihastru. El a mers printre oameni doar pentru a-i sfătui și pentru a le alina suferințele. La un moment dat, se spune că Stelian a întâlnit un copil rănit. Văzându-l pe copil, și-a pus mâna deasupra capului său și acesta s-a însănătoșit. Din acele clipe, a început să-i ajute nu numai pe copiii aflați în suferință, cât și pe aceia care îi cereau pur și simplu sfatul. Rugăciunile rostite de Stelian le-au fost binefăcătoare și femeilor care nu puteau avea copii. În plus, când izbucneau epidemii și începeau să moară și copii, părinții îl rugau pe Sfântul Stelian să se roage și mulți copii au fost astfel salvați. După ce a trecut în neființă, Sfântul Stelian a continuat să facă minuni pentru părinții care îl chemau în ajutor pentru micuții lor.

Sfântul Anton de Padova
S-a născut pe teritoriul Portugaliei de azi, dar a călătorit în Franța și spre finalul vieții a ajuns în Italia, la Padova. De-a lungul vieții, a săvârșit multe minuni, inclusiv vindecări miraculoase și învierea unor morți prin înec. Persoanele care doresc să se roage acestui sfânt pentru a le dărui un copil, ar trebui să facă acest demers cu toată credința, în zilele de duminică sau de marți. Marți este ziua în care Sfântul Anton a fost înmormântat și tot atunci a ajutat foarte mulți nevoiași. Ideal este să se și postească, să se facă pomană și, dacă se poate, să se participe la o liturghie. De asemenea, pentru împlinirea dorințelor puternice, de orice fel ar fi ele, este recomandat să ne adresăm Sfântului Anton în data de 13 iunie, când este ziua în care s-a născut acesta.

Sfântul Nectarie
Este celebrat de Biserica Ortodoxă pe data de 9 noiembrie. Sfântul s-a născut în apropiere de Constantinopol și a fost făcător de minuni, fiind ocrotitorul familiilor care își doreau să aibă copii și nu puteau. Sfântul Nectarie a întemeiat Mănăstirea Sfânta Treime din insula Eghina (Grecia), la care se și afla când a decedat, în anul 1920. El a rămas cunoscut mai ales pentru minunile pe care le-a săvârșit în privința unor vindecări miraculoase, în special pe cele de cancer. A fost canonizat în anul 1961, după ce se descoperise că trupul său nu putrezise, ci din el se scurgea mir.

Sfântul Efrem cel Nou
Numele său a fost de fapt Constantinos Morfis și s-a dus în sihăstrie pentru a nu fi luat de armata otomană. La vârsta de 30 de ani, a fost hirotonit preot. Pe când avea 41 de ani, a fost luat prizonier de turci și a fost supus torturilor timp de 8 luni. A decedat din cauza acestora pe 5 mai 1426, ziua aceasta rămânând cea în care Sfântul Efrem este celebrat. Cât timp a fost în viață, a făcut multe minuni, în special vindecări de boli grave, atât fizice, cât și psihice. În același timp, i-a ajutat pe toți cei care își doreau să aibă mintea luminată pentru a putea învăța mai bine. Sfântul Efrem le este de ajutor și celor care își doresc să aibă copii și nu reușesc întrucât este recunoscut ca fiind ocrotitorul și salvatorul celor aflați în deznădejde și în stare de depresie.

Rugăciunea cuplurilor care nu pot avea copii către Maica Domnului

„O, Preasfântă Fecioară, Care străluceşti prin curăţie Cerească, Ajutătoare bună a lumii, dintru Tine a strălucit Soarele Dreptăţii, Hristos Dumnezeul nostru! Te fericim şi Te proslăvim, că Tu eşti Cortul Lui Dumnezeu şi prin Tine S-a sălăşluit între noi, ca să fim poporul Lui! Tu eşti Uşa Cerească prin care iar ni s-au deschis uşile Raiului! Tu eşti Scară Cerească prin care Dumnezeu S-a pogorât pe Pământ! Cu focul rugăciunii Tale să arzi focul patimilor noastre, ca să ne izbăvim de focul cel veşnic al gheenei! Dăruieşte-ne şi nouă, Preacurată, precum lui Simeon, să purtăm neosândiţi în inimile noastre, pe Fiul Tău şi Dumnezeul nostru, să fim părtaşi pururea Preacuratului Său Trup şi Sânge! Ajută-ne să ne păzim în frica Lui Dumnezeu şi să nu întinăm Biserica trupului nostru! Maica Lui Dumnezeu, Întâmpinând totdeauna pe Fiul Tău în inimile şi în sufletele noastre, să ne învrednicim prin rugăciunile Tale să dobândim şi acea Întâmpinare a Domnului nostru, împreună cu Sfinţii, ca să-L slăvim şi să-L cântăm pe Tatăl, pe Fiul şi pe Sfântul Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor! Amin!”

Rugăciunea către Sfânta Ecaterina

„O, Sfântă Muceniţă frumoasă şi-nţeleaptă,
Inelul de logodnă l-ai luat pe mâna dreaptă,
Ai vrut să ai drept Mire pe Domnul Iisus,
Uitat-ai bogăţia, căci L-ai iubit nespus
Tu n-ai ştiut ce-i frica de regi, de împăraţi,
Nu te-ai uitat la dânşii, că sunt încoronaţi,
Nu ţi-ai lăsat credinţa, ci mult ai înmulţit-o,
Întărind şi pe alţii, fecioară mult-iubită!
Nu te-a-nfricoşat moartea ori chinul, ori durerea,
Pentru Hristos, bătaia, ţi s-a părut ca mierea!
Deci tu, cu rugăciunea, ne umpli de nădejdi,
În dragostea ta mare, tu, să ne ocroteşti!
Sfântă Ecaterina din Muntele Sinai,
Din Rai, o dulce rază de pace să ne dai! Amin”

Rugăciunea celor ce nu pot avea copii către Sfântul Stelian

„Cuvioase Părinte Stelian, sprijinitorul şi călăuzitorul în rugăciunile noastre, patimile trupeşti biruind şi împreună cu îngerii locuind, priveşti neîncetat mărirea cea gătită sfinţilor, de lumina cerească umplându-te. Acum, în slava cerească vieţuind şi înaintea Împăratului Hristos stând, nu uita pe credincioşii care cu îndrăzneală înalţă rugăciuni şi cer sprijinul tău. Cel ce de la sânul maicii tale ai fost sfinţit, şi vas ales al Duhului Sfânt te-ai arătat, luând sub ocrotirea ta pe mame şi pe copii, ferindu-i de întristare şi de boală, arată-te grabnic vindecător al suferinţelor şi al bolilor sufleteşti şi trupeşti ale celor ce te laudă pe tine. Cel ce din pustiul Paflagoniei ai făcut loc de preamărire a Sfintei Treimi, fă şi din pustiul inimilor noastre ţarină bineplăcută a harului dumnezeiesc, în care să înflorească crinii cei mântuitori ai credinţei şi să se înmulţească roadele sfinţitoare ale faptelor bune; ocroteşte cu rugăciunile tale familiile şi pe copiii noştri, cerând de la Milostivul Dumnezeu iertare de păcate, sănătate şi mântuire, ca prin tine şi împreună cu tine să lăudăm numele cel sfânt al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin”

Rugăciunea femeilor care nu pot avea copii către Sfântul Anton de Padova

„Sfinte Antoane, mângâietorul sufletelor mâhnite, privește cu îndurare și vezi cum trăiesc în intristare, pentru că Dumnezeu nu mi-a dat harul de a deveni și eu mamă, sau dacă devin, îmi curmă bucuria, luându-mi copilul de la sân.
Copiii sunt legătura de iubire dintre soți. Mijlocește, deci pentru mine la Domnul, că el să ne mângâie cu un copil și să ni-l țină în viață.
Eu făgăduiesc că îl voi crește și educa în frica lui Dumnezeu.
Sfinte Antoane, pentru dragostea pe care ai avut-o pentru pruncul Isus, dobândește-mi acest har.
Iar dacă bunul Dumnezeu a hotărât altfel, ușurează-ne mie și soțului meu traiul, cu haruri deosebite, ca să fim pururi resemnați în voință lui Dumnezeu și să ne folosim de starea noastră pentru a spori în faptele bune în folosul aproapelui. Amin.”

Rugăciune puternică pentru Sfântul Nectarie

„O, preasfinte și întru tot lăudate, mare făcătorule de minuni Nectarie, primește această puţină rugăciune de la noi, nevrednicii robii tăi, căci către tine, ca la un adevărat izvor de tămăduiri și grabnic folositor și ajutător preaminunat scăpând și către sfânt chipul icoanei tale privind, cu lacrimi fierbinţi ne rugăm ţie: vezi, sfinte, durerile noastre, vezi sărăcia și ticăloșia noastră. Vezi rănile sufletelor și ale trupurilor noastre. Ne rugăm ţie, Sfinte Ierarhe Nectarie, grăbește de ne ajută cu neîncetatele și sfintele tale rugăciuni și ne sprijinește pe noi, robii tăi. Ia aminte la suspinele noastre și nu ne trece cu vederea pe noi, ticăloșii și scârbiţii, că știm, sfinte al lui Dumnezeu, că și după mutarea ta din viaţa aceasta trecătoare cine a năzuit la ajutorul tău și cu credinţă ţi s-a rugat nu a rămas neajutat. Că cine te-a chemat întru ajutor și nu l-ai auzit? Sau cine, în dureri fiind și alergând spre ajutorul tău, nu i-ai ușurat suferinţa? Minunile și ajutorul tău ne-au făcut și pe noi, ticăloșii și scarbiţii, să te chemăm să ne vii în ajutor. Ştim, o, alesule ierarh, de mulţimea tămăduirilor pe care le-ai făcut, nou doctor fără-de-arginţi arătându-te. Nu cunoaștem nici suferinţă și nici durere pe care să nu le poţi alina. Nu cunoaștem nici o boală căreia tu să nu îi poţi aduce tămăduire, dar mai mult decât atât, nu numai că ai tămăduit boli despre care doctorii ziceau că nu pot fi tămăduite, ci și pe mulţi bolnavi i-ai ajutat să se întărească în credinţa și în răbdare, și să ia plată de la Dumnezeu pentru osteneala lor. Îngenunchind, ne rugăm ţie, Sfinte Ierarhe Nectarie, ca să te rogi pentru noi lui Hristos, Cel Ce n-a trecut cu vederea rugăciunile tale cele jertfelnice, ci te-a întărit și te-a primit în cereștile locașuri. Către Acela roagă-te, ca să fim și noi ajutaţi și miluiţi cu rugăciunile tale, și din pagube și necazuri izbăviţi, ca să binecuvântăm pe Dumnezeu Cel în Treime lăudat, totdeauna, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!”.

Rugăciunea cuplurilor infertile către Sfântul Efrem cel Nou

„O, Sfinte Efrem, grabnic ajutătorule al celor ce se roagă ţie, primind puţina noastră rugăciune, vino în ajutorul nostru. Întristată este inima noastră că nu ne-am învrednicit a aduce pe lume copii. Mare este darul naşterii de prunci şi mult se bucură părinţii de copiii lor! Dar, din pricina păcatelor noastre, noi suntem lipsiţi de această bucurie. Ştim că multe femei care erau apăsate de felurite boli, şi cărora doctorii le spuseseră că pântecele lor va rămâne neroditor, s-au rugat ţie şi au primit ceea ce ceruseră. Cine poate spune veselia lor, când au văzut pruncii veniţi pe lume, după rugăciuni fără număr? Sau cine poate spune veselia bărbaţilor care, deşi aflaseră de la doctori că nu vor putea avea copii, au crezut mai mult în ajutorul tău, decât în ştiinţa acelora? Şi noi credem că ne poţi ajuta, chiar dacă răbdarea nostră s-a împuţinat şi credinţa noastră este puţină. „Dă-le lor pântece sterp şi sâni fără lapte”, le-a blestemat proorocul Osea pe femeile israeliţilor care au părăsit legea lui Dumnezeu. Ocroteşte-ne, sfinte, să nu cadă şi peste noi pedeapsa dumnezeiască, ci, ştiindu-ne păcatele, învaţă-ne să ne pocăim sufletele prin pocăinţă. Roagă-te pentru noi, Sfinte Efrem, ca îndreptându-ne viaţa, să primim şi bucuria de a avea copii. Şi dacă îi vom avea, să îi creştem în dreapta credinţă, fiindu-le pildă de vieţuire creştinească. Iar dacă, din pricini neştiute de noi, Dumnezeu ne va lăsa lipsiţi de acest dar, roagă-te să mergem pe calea rugăciunii, pe calea cea îngustă care duce în Împărăţia Cerurilor. Întăreşte-ne Sfinte Efrem, ca în viaţă să nu căutăm voia noastră, ci voia dumnezeiască şi în tot locul să-I aducem laudă lui Dumnezeu Celui iubitor de oameni, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin”

Surse: adevărul.ro, calendarulortodox.ro, libertateapentrufemei.ro, ziarullumina.ro

Poza principală:

Surse foto: istockphoto.com, pixabay.com

Articolul urmator
Impactul mai puțin cunoscut pe care depresia postnatală îl poate avea asupra bărbaților
Impactul mai puțin cunoscut pe care depresia postnatală îl poate avea asupra bărbaților

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Ce pot face cuplurile care nu pot avea copii pe cale naturală
    Ce pot face cuplurile care nu pot avea copii pe cale naturală

    Unul din patru cupluri nu pot avea copii. Acestea sunt statisticile sumbre ale Organizației Mondiale a Sănătății. Infertilitatea este o problemă medicală, care poate avea și cauze...

    Rugaciuni pentru copii si familie, folositoare sufletului
    Rugaciuni pentru copii si familie, folositoare sufletului

    In acest articol va oferim: Rugaciune catre Dumnezeu Tatal; Rugaciune catre Domnul Iisus Hristos; Rugaciune catre Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu; Rugaciune catre Ingerul Pazitor;...

    Cuplurile din zodiac care pot avea legături toxice împreună
    Cuplurile din zodiac care pot avea legături toxice împreună

    Într-o relație de cuplu toxică, partenerii nu se simt apreciați, au impresia că nu sunt înțeleși suficient și, în anumite cazuri, unul dintre ei îl vede pe...

    Mi s-a spus că trebuie să slăbesc ca să pot avea copii. Am descoperit că nu eu eram infertilă…
    Mi s-a spus că trebuie să slăbesc ca să pot avea copii. Am descoperit că nu eu eram infertilă…

    Lui Sara i s-a spus că nu poate rămâne însărcinată din cauza greutății sale, așa că i-a fost recomandat să slăbească. Din cauza asta, nu i s-au făcut testele necesare...

    Părinții își pot lua concediu pentru a avea grijă de copii când se îmbolnăvesc
    Părinții își pot lua concediu pentru a avea grijă de copii când se îmbolnăvesc

    Președintele României a promulgat ieri legea prin care părinții își pot lua concediu și pot beneficia de indemnizație pentru a avea grijă de copii când aceștia se...

    Vorbe de parinte: Potoleste-te ca mi-ai mancat sufletul! Or fi consecinte sau nu?
    Vorbe de parinte: Potoleste-te ca mi-ai mancat sufletul! Or fi consecinte sau nu?

    Micuta Diana de 9 ani e in culmea fericirii. Tocmai a aflat ca va pleca cu toata familia ei draga la mare, mami, tati, fratiorul mai mic Mihaita si catelul lor Pufi. Diana este o fire...

    5 afecțiuni pe care părinții nu le pot lua de la copii
    5 afecțiuni pe care părinții nu le pot lua de la copii

    Nu este un secret pentru nimeni faptul că părinții se îmbolnăvesc odată cu copiii lor, dar nu este o regulă. Având un sistem imunitar deja fortificat, adulții sunt...

    5 tulburări de somn care pot apărea la copii de 2 ani
    5 tulburări de somn care pot apărea la copii de 2 ani

    Tulburările de somn se referă la un grup de afecțiuni care determină diminuarea calității somnului și care ne împiedică să ne odihnim suficient. Aceste probleme apar și la...

    © 2024 Qbebe