De ce este bine să consumăm curmale uscate

De ce este bine să consumăm curmale uscate

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Curmalele uscate sunt un aliment mai complex decât am fi crezut. Parcurge articolul de mai jos pentru a vedea cât de benefice pot fi curmalele uscate pentru sănătatea noastră. De asemenea, vezi și de ce este bine să consumăm aceste fructe pe parcursul sarcinii.

Curmalele uscate îmbunătățesc starea de bine a întregului organism

Curmalele uscate sunt o sursă excelentă de vitamine variate, precum: A, C, E, K, B2, B6, B9. Toate acestea sunt binefăcătoare pentru starea noastră de sănătate și ne asigură energie și mai multă rezistență la stres.

Curmalele uscate sunt bogate în fier

În special dacă suferi de anemie este bine să le consumi zilnic, în condițiile în care fierul menține un nivel normal al hemoglobinei și astfel te va ajuta să beneficiezi de un mai bun transport al oxigenului în corp.

Curmale pe farfurieCurmalele uscate sunt o excelentă sursă de calciu

Specialiștii au estimat că aceste fructe au un nivel ridicat de calciu. Include cam un pumn de curmale uscate în dieta ta zilnică și vei fi mai puțin predispusă ca, pe viitor, să ai probleme legate de sănătatea oaselor (precum osteoporoză, artrită reumatoidă, osteoartrită etc.) sau de sănătatea dinților (de exemplu, carii).

Stimulează activitatea intestinală

Nu de puține ori curmalele uscate au fost văzute ca „laxative naturale", care stimulează funcționarea optimă a intestinelor și scad riscul de apariție al constipației.
Includeți curmalele în dieta de zi cu zi și veți avea un aport suplimentar de fibre!

Sunt benefice pentru sistemul cardiovascular

Experții sunt de părere că, dacă vom consuma adesea curmale, ne vom confrunta mai puțin cu probleme legate de tensiunea oscilantă. În condițiile în care acestea sunt bogate în potasiu și sărace în sodiu, tensiunea arterială va putea fi mai bine ținută sub control.
În plus, curmalele uscate sunt sărace în grăsimi și nu conțin colesterol, ceea ce le face un aliment potrivit inclusiv pentru persoanele care suferă de diverse afecțiuni cardiovasculare.

Sunt un antioxidant excelent

Cercetările din domeniu au arătat că, datorită consumului de curmale uscate (ce sunt bogate în antioxidanți) putem să ne îmbunătățim procesul de digestie și să avem un stomac mai sănătos. De asemenea, curmalele ne pot fi de folos inclusiv dacă suferim de hiperaciditate gastrică, ulcer sau colită.

Îmbunătățesc tonusul diferiților mușchi

De exemplu, studiile din domeniu au arătat că persoanele care consumă zilnic curmale uscate au o inimă mai sănătoasă și mai sănătoasă.
Totodată, s-a constatat că femeile care au consumat regulat aceste fructe pe parcursul sarcinii au avut o naștere mai ușoară, în condițiile în care uterul lor a fost mai tonifiat.

Cresc nivelul de energie

Pline de zaharuri naturale (glucoza și fructoza), curmalele uscate te pot ajuta să ai o energie mai bună.
În același timp, ele te pot ajuta inclusiv în timpul unor diete, în condițiile în care vor facilita formarea masei musculare, fără a câștiga însă kilograme în plus.

Beneficiile curmalelor uscate asupra pielii și părului

Repară celulele deteriorate ale pielii

Fiind o sursă excelentă de vitamina B5, curmalele uscate pot contribui la refacerea celulelor degradate de către radicalii liberi.
Așa că, dacă vrei să te bucuri de o piele tânără și netedă, consumă-le zilnic.

Mențin sănătatea pielii

Întrucât conțin și vitamina A, curmalele uscate vor facilita înlocuirea celulelor moarte cu unele noi și vor regenera în profunzime pielea, făcând-o mai netedă și mai frumoasă.

Au efect anti-aging

Fiind pline de vitamine, minerale și antioxidanți, curmalele uscate ne pot ajuta să luptăm mai bine cu radicalii liberi și astfel să dobândim o piele mai fermă și mai luminoasă.
S-a constatat că, printr-un consum constant de curmale uscate, pielea își va îmbunătăți textura și semnele de îmbătrânire se vor estompa.

Promovează un păr sănătos

Prezența vitaminelor din grupul B-urilor în curmalele uscate ne poate oferi un păr mai sănătos și mai puternic.
Dacă nu vrem să ne confruntăm cu probleme precum păr despicat sau fragil, este bine să mâncăm aceste fructe cât mai des.

Hrănesc rădăcinile și scalpul

În cazul în care ai probleme cu căderea părului, curmalele uscate te pot ajuta și din acest punct de vedere. Datorită lor, părul tău va deveni mai rezistent, mai strălucitor și mai mătăsos.

Curmalele uscate în timpul sarcinii

Cei mai mulți specialiști sunt de părere că este bine să consumăm curmale pe timpul sarcinii. Pentru a fi însă pe deplin sigure că este sigur pentru noi să procedăm așa, este neapărat necesar să ne consultăm cu un medic. Numai acesta ne poate spune exact dacă acestea sunt o opțiune potrivită pentru noi în timpul sarcinii.
Este bine să știți că recomandările legate de consumul de curmale uscate în perioada de sarcină se leagă în special de:

Curmalele uscate sunt o sursă naturală de zaharuri

În condițiile în care în timpul sarcinii avem nevoie de multă energie, putem să ne asigurăm că o vom avea din plin datorită acestor fructe. Le putem deci include în consumul nostru regulat, fără a face însă exces.

Curmalele uscate sunt bogate în proteine

Pentru ca organismul nostru să se adapteze mai bine transformărilor din timpul sarcinii, are nevoie de surse complexe de proteine. Și curmalele uscate fac parte dintre ele, așa că sunt binevenite și în această perioadă.

Curmalele uscate sunt o sursă excelentă de fibre

Întrucât fluctuațiile hormonale din sarcină ne vor predispune mai mult la constipație, consumul de curmale uscate ne poate ajuta să evităm mai ușor această problemă.
De asemenea, datorită fibrelor ne va crește senzația de sațietate (este foarte important să ne hidratăm suficient) și ne vom simți mai sătule pentru mai mult timp, fără a ne mai confrunta atât de mult cu „atacurile de foame" frecvent întâlnite în timpul sarcinii.

Curmale, bautura energizanta si portocaleCurmalele uscate conțin acid folic

Se știe că acidul folic este absolut necesar în timpul sarcinii deoarece:
• Ne va feri de anemie
• Ne va crește imunitatea
• Va scădea riscul ca al nostru copil să fie afectat de „Spina Bifida"

Curmalele uscate conțin și vitamina K

Această vitamină este și ea deosebit de utilă pe timpul sarcinii pentru că ne va feri de probleme de coagularea sângelui și contribuie la o bună dezvoltare a sistemului osos al bebelușului.

Curmalele sunt bogate în fier

Dacă vom consuma curmale uscate în perioada de sarcină, nu numai că atât noi, cât și bebelușul nostru, vom fi mai puțin vom fi mai puțin expuși riscului de a face anemie, dar ne vom simți și mai pline de energie.

Citește și: Fructele recomandate în alaptare

Curmalele uscate ne vor asigura potasiu

Potasiul este unul dintre cele mai importante minerale, așa că nu trebuie să ne lipsească nici din perioada sarcinii întrucât:
• Menține tensiunea arterială în limite normale
• Contribuie la menținea rezervelor de apă din organism
• Ajută la o bună sănătate a inimii, a tractului digestiv și a mușchilor
• Are rol important în funcționarea optimă a sistemului nervo
s.

Curmalele uscate ne oferă și magneziu

Studiile din domeniu au arătat că deficitul de magneziu din timpul sarcinii poate duce la apariția unor complicații precum: tensiune arterială ridicată, deteriorarea vederii, probleme legate de funcționarea ficatului și rinichilor, o mai mare predispoziție spre depresie etc.
Apelează deci la curmalele uscate, întrucât magneziul din ele îți va fi benefic din următoarele puncte de vedere:
• Va stimula dezvoltarea sistemului osos și muscular al bebelușului
• Va asigura un nivel echilibrat al zahărului în sânge
• Te va ajuta să te relaxezi mai ușor
• Îți va regla ritmul cardiac
etc.

Citește și: Fructe interzise in sarcina

Voi ați mai auzit și de alte beneficii ale consumului de curmale uscate?

Surse:
www.indiatimes.com; www.momjunction.com; www.stylecraze.com

 

Articolul urmator
Îmi cresc fiica pe „modelul vechi” și o învăț că e mai bine să depindă financiar de un bărbat
Îmi cresc fiica pe „modelul vechi” și o învăț că e mai bine să depindă financiar de un bărbat

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    4 rețete cu prune uscate pe care să i le faci celui mic
    4 rețete cu prune uscate pe care să i le faci celui mic

    Prunele uscate sunt bogate în nutrienți și pot fi folosite pentru a găti diferite feluri de mâncare dulci și sărate. Așadar, poți folosi aceste ingrediente pentru a...

    De ce nu este bine să acoperi căruciorul când este foarte cald afară
    De ce nu este bine să acoperi căruciorul când este foarte cald afară

    Michelle Pratt este fondatoarea organizației pentru siguranța copiilor din Florina, SUA, numită „Safe in the Seat” avertizează părinții să nu acopere cărucioarele...

    De ce NU este bine să-ți tratezi soțul ca pe un copil
    De ce NU este bine să-ți tratezi soțul ca pe un copil

    Să-ți tratezi partenerul ca pe un copil îți poate distruge relația. Nu o spunem noi, ci psihoterapeuții! Nu contează dacă partenerul tău nu se trezește la timp, dacă are...

    Cu ce se curata fata bebelusului. Ce NU este bine sa faci!
    Cu ce se curata fata bebelusului. Ce NU este bine sa faci!

    Te intereseaza cu ce se curata fata bebelusului? Trebuie sa stii ca pielea unui nou-nascut este moale si delicata. Fata bebelusului se curata in fiecare zi pentru ca ingrijirea adecvata a...

    De ce este bine să nu te grăbești deloc când dai cu aspiratorul
    De ce este bine să nu te grăbești deloc când dai cu aspiratorul

    Cine nu iubește un bun truc de curățenie? Deși au apărut atât de multe pe TikTok (serios, învățăm câte ceva nou în fiecare zi!), această lecție de aspirare...

    Te cerți des cu partenerul? Știința spune că este de bine
    Te cerți des cu partenerul? Știința spune că este de bine

    Deși la prima vedere ești tentată să crezi că momentele în care te vei certa cu partenerul tău vor fi dăunătoare pentru relația voastră, experții în relația de cuplu...

    Un nou studiu demonstrează de ce este bine să bei o bere pe zi
    Un nou studiu demonstrează de ce este bine să bei o bere pe zi

    Berea este cea mai consumată băutură din lume, după apă și ceai, dar și una dintre cele mai vechi, datând din anul 5000 î.Hr. Are și un festival dedicat! În fiecare...

    Afla de ce nu este deloc bine sa mananci marul fara coaja
    Afla de ce nu este deloc bine sa mananci marul fara coaja

    Ceea ce face un mar o gustare cu adevarat sanatoasa si rapida este modalitatea de consumare foarte rapida. Practic, inainte de a-l consuma, trebuie doar sa-l speli foarte bine si te poti...

    © 2024 Qbebe