10 remedii naturale pentru un ten mai sănătos

10 remedii naturale pentru un ten mai sănătos

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Tenul sănătos este și un ten frumos, așa că oricare dintre noi aspiră să-l obțină. Chiar dacă aspectul tenului nostru este influențat de o multitudine de factori (precum stresul, o dietă dezechilibrată, poluarea, expunerea la soare, fumatul etc.), cu ajutorul unor remedii naturale îl putem face să fie din nou tânăr și strălucitor. În articolul de mai jos veți găsi câteva dintre cele mai cunoscute astfel de remedii.

Uleiul de cocos

Este considerat de numeroși specialiști ca fiind cel mai bun remediu natural pentru un ten sănătos și frumos. Astfe, nu numai că va hidrata din abundență pielea, dar are și proprietăți antibacteriene ce vor ține la distanță eventualele infecții. În plus, conține antioxidanți puternici, ce vor ține la distanță procesul de îmbătrânire, menținând regenerarea celulară.
Dacă vrei să te bucuri de un ten cu aspect de invidiat, tot ce ai de făcut este să faci rost de ulei de cocos organic, cu care te vei da pe față. Îți va fi mai ușor să-l întinzi uniform cu ajutorul unor discuri demachiante. Vei avea grijă să-l lași să acționeze mai multe minute, repetând demersul de două ori pe zi, timp de mai multe zile la rând.

 Nuca de cocos si ulei de cocos

Citește și: Cel mai bun ulei pentru ten

Nucile

Și ele ne pot ajuta să obținem un ten mai frumos, în condițiile în care vor conferi strălucire chiar și unui ten uscat și tern. Datorită antioxidanților ele vor îmbunătăți considerabil aspectul pielii, promovând regenerarea celulară. De asemenea, dacă le vom folosi sub formă de pudră vom putea avea parte de un exfoliant natural, ideal pentru eliminarea celulelor moarte.
Iată cum ar trebui să procedezi pentru a avea parte din plin de beneficiile nucilor:
• Amestecă două lingurițe de pudră de nuci cu două linguri de iaurt natural. Pasta obținută va fi aplicată pe față. Vei executa apoi mișcări ușoare, circulare. După ce pasta se usucă bine o vei îndepărta cu apă călduță și vei încerca să repeți procedeul pentru câteva săptămâni la rând (este suficient o dată pe săptămână)
• Miezul provenit de la 3 nuci va fi lăsat la înmuiat peste noapte. După aceea îl vei zdrobi și îl vei combina cu o lingură de apă de trandafiri. Masca rezultată va fi pusă pe față și lăsata acolo timp de o oră. Te vei clăti și vei repeta demersul săptămânal, până când observi o îmbunătățire evidentă a aspectului tenului.
• Poți pur și simplu să mănânci, la micul dejun, miezul de la două nuci, după care vei bea o cană de lapte. Tenul tău va fi vindecat din interior spre exterior, cu atât mai mult cu cât vei face așa pentru mai multe dimineți la rând.

Lămâia

Este considerată unul dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru un ten sănătos și frumos. Explicația este următoarea: acidul citric va îndepărta celulele moarte (lăsând tenul să respire și făcându-l mai catifelat), iar vitamina C are rolul de a reduce petele de pigmentare și de a stimula regenerarea celulară. În același timp, lămâia are capacitatea de a înălbi tenul, conferindu-i un aspect mai tânăr.
Pentru sănătatea tenului tău, poți să folosești lămâia în oricare dintre modalitățile de mai jos:
• Aplică zeamă de lămâie pe față și pe gât, lăsând-o să acționeze cam 10 minute. Te vei clăti apoi cu apă călduță. Urmează să tai și câteva feliuțe de castravete, pe care le vei așeza pe față pentru a-ți catifela pielea. Încearcă să repeți acest demers timp de câteva zile.
• Stoarce o lămâie, iar jumătate dinn zeama sa va fi amestecată cu două linguri de miere organică. Le vei amesteca și vei obține un fel de „mască", pe care o vei aplica pe față. O vei lăsa să acționeze 15-20 de minute, după care te vei spăla cu apă călduță.
• Prepară-ți un scrub homemade în felul următor: combină două linguri de zahăr cu două linguri de zeamă de lămâie. Pune scrubul pe față și execută mișcări circulare. Lasă-l apoi să acționeze timp de 10 minute. Clătește-te bine. Pentru un ten sănătos și luminos, aplică scrubul săptămânal.

Mierea

Când vine vorba despre sănătatea tenului, specialiștii ne sfătuiesc să mizăm și pe miere. Aceasta are nu numai capacitatea de a ne hrăni tenul, dar are și proprietăți antibacteriene ce ne pot feri de infecții (mai ales dacă ne confruntăm cu acnee).
Mierea va putea fi utilizată astfel:
• Aplică miere organică pe față. O vei lăsa să se usuce și te vei clăti cu apă călduță. Este indicat să procedezi așa întrucât pielea va deveni mai netedă, mai suplă. Pentru cele mai bune rezultate se recomandă să faci acest demers o dată pe zi, pentru mai multe zile consecutiv.
• Combină două linguri de lapte cu o lingură de miere și cu o linguriță de făină de soia. Aplică masca pe fața și las-o cam 20 de minute. Te vei clăti bine cu apă și vei repeta procedeul o dată pe săptămână, pentru mai multe săptămâni la rând.

Papaya

Acest fruct exotic poate face și el „minuni" pentru tenul tău. Astfel, nu numai că va îmbunătăți structura pielii, dar are și efect de înălbire și de cicatrizare. În plus, enzimele din papaya au rol antibacterian și pot contribui la îndepărtarea celulelor moarte.
Poți să apelezi la papaya urmărind și indicațiile de mai jos:
• Papaya va fi curățată și tăia bucățele.
• Papaya va fi amestecată cu o linguriță de pudră de santal și cu o linguriță de miere.
• Pasta rezultată va fi pusă pe față.
• vei lăsa să se usuce timp de o jumătate de oră. Te vei clăti cu apă rece și lași fața să se usuce în mod natural.
• Aplică pe față și niște apă de trandafiri.
• Dacă vrei să te bucuri de un ten tot mai sănătos, recurge la acest remediu o dată pe săptămână.

Citește și: Top 10 masti naturale cu efect de intinerire

Apa „detox"

Este o combinație de apă plată cu diverse ingrediente ce au rolul de a detoxifia organismul, astfel încât și tenul nostru își va îmbunătăți considerabil aspectul.
Unul dintre cele mai indicate tipuri de apă „detox" pentru un ten frumos și sănătos este apa cu lămâie, castraveți și mentă. Motivul este acesta: lâmâia va echilibra pH-ul din organism și va facilita eliminarea toxinelor, castraveții conțin apă și hidratează optim pielea, iar menta are capacitatea de a ameliora eventuale infecții interne.
Pentru a prepara această apă vei avea nevoie de:
• 2 l de apă plată
• 1 lămâie
• 1 castravete
• mână de frunze de mentă
După ce ai la îndemână ingredientele vei face așa:
• Castravetele va fi spălat, curățat și tăiat feliuțe. Feliuțele vor fi puse într-o carafă, alături de frunze de mentă
• Stoarce lămâia peste mentă și castraveți și adaugă și apa
Bea apa pe parcursul unei zile

Femeie ce bea apa cu lamaie si felii de castravete

Turmericul

Poate fi și el de mare ajutor dacă ne dorim un ten cât mai sănătos. Grație antioxidanților și altor substanțe antiinflamatoare, turmericul poate îmbunătăți textura pielii și îi poate reda strălucirea. Mai mult, poate vindeca eventuale cicatrici și va îndepărta așa-numitele „pete de pigmentare".
Pentru a fi cu adevărat eficient este indicat să apelezi la el cam de două ori pe săptămână, combinând pudră de turmeric (1/4 de linguriță) cu iaurt natural (1 lingură).
Va trebui să te folosești de această combinație astfel:
• Amestecul de iaurt și turmeric va fi aplicat pe față și lăsat să acționeze cam 15 minute.
• Te vei clăti ulterior cu apă călduță.

Sucul de morcovi și de ghimbir

Aceste ingrediente naturale sunt numai bune pentru tenul tău întrucât conțin antioxidanți, vitamine, minerale, dar și substanțe cu proprietăți antibacteriene. Toate acestea vor întineri tenul, îl vor ajuta să fie mai luminos, mai catifelat.
Nu va fi deloc dificil să-ți prepari un suc din:
• 4 morcovi
• rădăcină de ghimbir
• 1 jumătate de cană de apă
Va trebui să cureți morcovii și ghimbirul, să le tai bucățele și să le pui într-un blender. Vei bea câte un pahar de suc în fiecare zi.

Apa de orez

Este și ea ideală pentru un ten frumos și sănătos întrucât poate aduce un plus de minerale și vitamine. De asemenea, poate contribui la exfolierea naturală a pielii.
Vei prepara apa de orez în felul următor:
• O jumătate de cană de orez va fi spălat într-o cană de apă.
• Apa rămasă va fi apoi aruncată, iar orezul va fi ținut apoi într-o altă cană de apă (cam 15-30 de minute)
• Vei amesteca apoi cu degetul prin apa cu orez până când apa devine tulbure.
• Orezul va fi strecurat, iar apa în care a sta acesta va fi depozitat într-o sticlă bine securizată.
• După ce vei mai aștepta o zi, vei lua din această apă și îți vei face un masaj facial pentru câteva minute (cam 10 minute)
• La final te vei clăti cu apă călduță.
Este indicat să recurgi la acest remediu o dată pe zi

 Perfectil Pentru un ten mai sănătos, apelează și la suplimente alimentare pe bază de ingrediente naturale

Un ten mai sănătos poate fi obținut și dacă vei apela la suplimente alimentare care-ți pot asigura din plin vitamine, minerale și antioxidanți esențiali.
De exemplu, Perfectil (30 de capsule) este un supliment special creat pentru piele, păr și unghii, formula sa având la bază cercetări de peste 35 de ani De altfel, rezultatele unor studii din Marea Britanie au arătat că 91% dintre femeile care au utilizat produsul au remarcat o îmbunătățire a aspectului pielii uscate, cu tendință de exfoliere.
Perfectil conține o formulă unică de minerale, vitamine și extracte din plante, ce oferă sănătatea organismului vizibilă la exterior printr-un păr rezistent și radiant, unghii puternice și piele fină și elastică.
De altfel, în privința pielii, Perfectil poate aduce următoarele beneficii:
• Asigură aportul de substanțe necesare sintezei de colagen
• Conține mangan, vital pentru o piele sănătoasă datorită rolului său în metabolismul tisular
• Conține antioxidanți, vitamina C și E (care protejează împotriva radicalilor liberi și a radiațiilor solare)
• Se remarcă și datorită extractului de sâmbure de strugure (sursă naturală de antioxidanți).

Voi mai știți și alte remedii naturale, numai bune pentru a ne asigura un ten mai sănătos și mai frumos?

Surse:
www.beautyandblush.com; www.stylecraze.com; www.top10homeremedies.com

Surse poze:
www.pixabay.com

 

 

Articolul urmator
Ulei pentru riduri adânci: cele mai bune variante
Ulei pentru riduri adânci: cele mai bune variante

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    11 remedii pentru gripa sau raceala micutului tau. Toate sunt la indemana ta!
    11 remedii pentru gripa sau raceala micutului tau. Toate sunt la indemana ta!

    Cand cel mic stranuta, tuseste si ii curge nasucul, parintii se grabesc sa dea fuga la farmacie sau alearga catre dulapiorul cu medicamente, ca sa gaseasca remediul salvator. Pediatrii atrag...

    Programul „Cornul și laptele” în școli devine „Mic dejun sănătos”. Elevii vor avea mai multe portii de lactate, fructe si legume
    Programul „Cornul și laptele” în școli devine „Mic dejun sănătos”. Elevii vor avea mai multe portii de lactate, fructe si legume

    Senatul României a adoptat luni, pe 21 noiembrie, transformarea programului de alimentație din școli „Corn, fruct, lapte” în „Mic dejun sănătos”....

    Soacra mea insistă să nasc prin cezariană pentru că e mai "sănătos"
    Soacra mea insistă să nasc prin cezariană pentru că e mai "sănătos"

    Au și soacrele rolul lor pe lume și mulți dintre noi ar spune că acest rol este cel de a pune bețe în roate, cum spune românul. Confesiunea de mai jos a unei femei este una...

    Coșuri pe picioare: cauze și remedii
    Coșuri pe picioare: cauze și remedii

    Te-ai întrebat vreodată de ce îți apar pe picioare coșuri ? Am adunat în acest articol toate informațiile despre ce înseamnă apariția coșurilor pe picioare....

    Transpirația excesivă la cap: cauze și remedii
    Transpirația excesivă la cap: cauze și remedii

    Transpirația este un proces fiziologic natural și perfect sănătos, care contribuie la răcirea corpului și la prevenirea supraîncălzirii. Cu toate acestea, unele persoane pot...

    Cârcei la picioare: cauze și remedii naturiste
    Cârcei la picioare: cauze și remedii naturiste

    Cârceii la picioare pot fi o experiență neplăcută și dureroasă, iar mulți oameni se confruntă cu această problemă în mod regulat. Cârceii se manifestă sub formă...

    12 antivirale naturale care te ajută să ții piept bolilor
    12 antivirale naturale care te ajută să ții piept bolilor

    În ultimii zeci de ani, medicamentele alopate au ajuns să fie administrate pentru o multitudine de afecțiuni. Însă, folosirea excesivă a acestora crescut rezistența...

    O mamă este considerată abuzivă de internauți după ce aceasta a spus că aplică doar remedii holistice pentru bolile copiilor ei
    O mamă este considerată abuzivă de internauți după ce aceasta a spus că aplică doar remedii holistice pentru bolile copiilor ei

    O mămică din Statele Unite își crește copiii într-un stil de viață complet „bio”. Familia nu merge la medic, nu ia medicamente și nu consumă decât...

    © 2024 Qbebe