Secretul pentru o piele mai fermă și mai tonifiată în sarcină

Secretul pentru o piele mai fermă și mai tonifiată în sarcină

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Corpul nostru este profund marcat de modificările care vor surveni pe tot parcursul unei sarcini. Sânii nu vor face nici ei excepție, fiind necesar să le acorzi o grijă sporită încă din primul trimestru. Parcurgând articolul de mai jos vei afla care sunt motivele pentru care este necesar să insiști în acest demers, astfel încât să te bucuri de sâni tonifiați și frumoși inclusiv după ce va trece perioada alăptării.

Transformările prin care trece zona bustului în sarcină

Încă din primul trimestru de sarcină, transformările hormonale din organismul tău vor duce la creșterea sensibilității de la nivelul sânilor. De altfel, această transformare este unul dintre primele semne ale prezenței unei sarcini și se poate manifesta încă din prima sau din a doua săptămână de sarcină. Acum sfârcurile vor deveni foarte sensibile la atingere și chiar dureroase. Responsabilă de acest fenomen este intensificarea circulației sângelui, ca urmare a fluctuațiilor hormonale.

Începând cu cel de-al doilea trimestru (săptămânile 14-27 de sarcină) vei sesiza următoarele schimbări:
• Areolele devin mai închise la culoare- Acest proces este determinat și el de modificările hormonale. Odată cu alăptarea, areolele încep să se mai deschidă la culoare, dar tot vor rămâne cu o nuanță sau două mai închise decât erau înainte de sarcină
• Pe areole apar punctulețe numeroase- Este vorba despre tuberculii lui Montgomery (glande sebacee, care secretă substanțe uleioase, necesare pentru lubrifierea sânilor și ușurarea alăptării )
• Procesul de mărire a bustului începe să devină mai vizibil
• Pe sâni pot apărea mici inflamații- Acestea sunt însă inofensive, reprezentând fie galactocel (un fel de chist format pe fondul blocării unui canal prin care va trebui să curgă laptele matern), fie un fibroadenom (tumori mamare benigne, apărute pe fondul transformărilor hormonale)

Din trimestrul al treilea al sarcinii (săptămânile 28-40), zona bustului tău va cunoaște următoarele schimbări:
• Mărirea volumului sânilor devine tot mai evidentă- Aceștia vor deveni mai grei, se vor umple cu colostru (laptele special pentru primele zile de alăptare) iar areolele se vor închide mai tare la culoare. Este posibil ca oricând să intervină și scurgerile de colostru, mai ales când sânii sunt stimulați

Femeie insarcinata, care simte disconfort in zona sanilor

• Vergeturile sunt din ce în ce mai evidente- Întrucât corpul tău își va mări dimensiunile rapid, iar pielea nu va putea ține tot timpul pasul cu acest proces,  fibrele elastice situate mai aproape de suprafața pielii se pot rupe, formându-se un fel de dungi, de diferite culori (de la rozaliu, la roșiatic sau alb). Cel mai mult vergeturile se vor accentua după cea de-a șasea lună de sarcină
Pe parcursul celor trei trimestre, bustul tău va deveni mai mare cu 1-2 mărimi, tendință care se va menține și în perioada alăptării.

Bustul tonifiat în sarcină- cum să te asiguri de el

Cele mai importante aspecte de care ar trebui să ții cont pentru a-ți da seama de ce este atât de important să-ți tonifiezi bustul încă din prima parte a sarcinii sunt:
• Bustul va cunoaște o creștere rapidă în volum
• Sânii sunt suștinuți de mușchii pectorali, dar ei înșiși nu conțin mușchi- În aceste condiții, fermitatea lor depinde de fermitatea pielii și mușchilor din regiune.

Având în vedere aceste detalii, specialiștii recomandă să ai grijă de sânii tăi zi de zi, din primele luni de sarcină, astfel încât să se stimuleze producerea de fibre, să se asigure o piele catifelată și sănătoasă, care să-și mențină tonusul pe tot parcursul sarcinii. Iată cum este indicat să procedezi:

Ser pentru redarea fermitatii bustului de la Mustela Aplică pe sâni creme și seruri menite să îi tonifieze, dar și să îi hidrateze

Reușind să-ți creezi un ritual de îngrijire zilnic, vei sprijini pielea sânilor să facă față mai bine întinderilor succesive, prevenind totodată accentuarea vergeturilor. Cel mai bine este să apelezi la produse cu ingrediente cât mai naturale, despre care să fii sigură că nu îți vor provoca iritații, inflamații sau alergii.

Un ser special conceput pentru tonifierea, hidratarea și calmarea pielii bustului în timpul sarcinii este și Serul pentru fermitatea bustului de la Mustela . Acesta oferă susținerea bustului datorită ingredientelor active și a celor de origine naturală. Printre ele se regăsesc:
• Peptidele de avocado (ingredient natural de origine naturală, care ajută la diminuarea senzației de „piele care ține", fortificând elasticitatea pielii și lăsând-o suplă și plăcută la atingere)
• Centella asiatica (este o plantă care îmbunătățește și tonifică pielea, având un efect intens de redare a tonusului)
• Elastoregulatorul ® (contribuie la tonifierea pielii, îi crește gradul de elasticitate și îi asigură un plus de rezistență la variațiile volumului sânilor)

În vederea obținerii celor mai bune rezultate, este indicat să se aplice serul masând delicat pe sâni, urcând dispre decolteu spre gât, dimineața și seara.
Nu uita că vei putea să profiți de efectele binefăcătoare ale produsului și când vei începe să alăptezi, în condițiile în care ingredientele sale sunt compatibile și cu bebelușul.

Poartă sutienul potrivit
Investește într-unul de calitate, care te va ajuta nu numai să-ți păstrezi bustul tonifiat în sarcină, ci și să suporți mai ușor disconfortul adus de transformările prin care vor trece sânii tăi.
Criteriile menite să achiziționezi un sutien adecvat se referă la:
• Ai grijă să ți se potrivească, fără să te strângă prea tare, dar și fără să-ți fie prea lejer
• Este important să se poată regla cât mai mult
• Alege bretele late
• Ocolește cupele susținute de sârme
• Ferește-te de materialele sintetice (acestea nu lasă pielea să respire)

Nu uita să porți o bustieră/un sutien special în timpul exercițiilor fizice
Creșterea mare în volum a sânilor va impune o susținere suplimentară, cu atât mai mult când vei face mișcare. Ca să nu te confrunți cu disconfort și să te asiguri că vei contribui și la menținerea unui tonus cât mai bun al bustului, poartă întotdeauna o bustieră/un sutien. Alege doar unele confecționate din materiale de calitate, care vor lăsa pielea să respire!

Încearcă să faci exerciții speciale pentru zona sânilor
Încă din primele luni de sarcină poți să apelezi la acest exercițiu simplu, dar care executat în mod regulat va contribui mai mult decât crezi la tonifierea bustului.
Tot ce vei avea de făcut va fi să-ți împreunezi palmele, să ții coatele și brațele ridicate, împingând palmele până când vei simți cum mușchii din zona pieptului se încordează. Respiră adânc în timp ce faci acest demers, nu te forța și, dacă este posibil, repetă exercițiul de 3-5 ori pe zi.

Ai grijă la postura corpului
Chiar dacă îți va fi din ce în ce mai greu să-ți menții o postură corectă pe măsură ce sarcina avansează, este important să faci efort pentru ca mușchii din zona pieptului, spatelui și gâtului să influențeze în mod pozitiv inclusiv tonusul sânilor.

Masează-te pe sâni cu uleiuri naturale
Specialiștii consideră că masajele constante cu uleiuri precum acela de cocos, de cacao sau cu unt de shea vor crește fermitatea sânilor, vor îmbunătăți textura pielii, diminuând procesul de apariție a vergeturilor accentuate.

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Ce familie frumoasă are Elena Gheorghe. Care este secretul căsniciei sale de succes
    Ce familie frumoasă are Elena Gheorghe. Care este secretul căsniciei sale de succes

    Ea este una dintre cele mai apreciate artiste de la noi. El este un instrumentist extrem de talentat. Împreună formează unul dintre cele mai frumoase și longevive cupluri din...

    Am aflat că inima bebelușului meu nu mai bate la 12 săptămâni de sarcină. Medicul mi-a întrerupt sarcina iar asta mi-a salvat viața și mi-a dat oportunitatea să devin din nou mamă
    Am aflat că inima bebelușului meu nu mai bate la 12 săptămâni de sarcină. Medicul mi-a întrerupt sarcina iar asta mi-a salvat viața și mi-a dat oportunitatea să devin din nou mamă

    O mamă însărcinată a primit o veste caldă, una rece, în urma ecografiei de 12 săptămâni de sarcină. Inimioara bebelușului ei a încetat să mai bată, dar...

    Cinci copii ținuți ca sclavi, timp de trei ani, într-o fermă din Alba. Ce pedeapsă a primit ”stăpânul” lor
    Cinci copii ținuți ca sclavi, timp de trei ani, într-o fermă din Alba. Ce pedeapsă a primit ”stăpânul” lor

    Ionuţ Spătaru este un fermier din județul Alba care a decis că nu vrea să plătească muncitori calificați pentru ferma sa de 300 de bovine. Așa că a ales să speculeze sărăcia...

    Răzvan Fodor este un tată iubitor și un soț devotat. Care este secretul pentru o viață de familie fericită
    Răzvan Fodor este un tată iubitor și un soț devotat. Care este secretul pentru o viață de familie fericită

    „Îți mai aduci aminte drumul spre nori? Îți mai aduci aminte cafeaua din zori?” - ne întreba Răzvan Fodor acum mai bine de două decenii, în piesa...

    Îmi pare rău că nu m-am putut bucura mai mult de prima mea sarcină
    Îmi pare rău că nu m-am putut bucura mai mult de prima mea sarcină

    Din dorința de a avea un copil perfect sănătos, viitoarele mame fac tot ce pot pentru a avea cât mai mult grijă de ele pe parcursul sarcinii. Așa a procedat și o femeie din SUA,...

    Am crezut că durerile mele de cap sunt migrene de sarcină, dar adevarul a fost mult mai crunt
    Am crezut că durerile mele de cap sunt migrene de sarcină, dar adevarul a fost mult mai crunt

    Multe viitoare mămici se confruntă cu migrene în sarcină, care sunt mai complicate decât durerile de cap obișnuite fiindcă nu pot fi tratate cu inflamatoare, iar uneori pot...

    Am simțit mai profund depresia postpartum când am născut un copil decât la sarcina gemelară
    Am simțit mai profund depresia postpartum când am născut un copil decât la sarcina gemelară

    Una dintre cele mai mari provocări cu care se poate confrunta o proaspătă mămică este depresia postpartum. Modul în care mamele reușesc să o gestioneze depinde mult și de...

    Cazul incredibil al bebelușului fără piele. Cum a sfidat prognosticul sumbru al medicilor
    Cazul incredibil al bebelușului fără piele. Cum a sfidat prognosticul sumbru al medicilor

    Bebelușul născut prematur, fără piele, a reușit să demonstreze imposibilul și să ajungă în sfârșit acasă, în regulă și complet sănătos! În pofida...

    © 2024 Qbebe