Trei produse esențiale în îngrijirea părului

Trei produse esențiale în îngrijirea părului

Qbebe.ro

Părul a reprezentat dintotdeauna unul dintre atuurile femeilor de pretutindeni. Acesta se numără printre acele trăsături care face orice femeie să întoarcă privirile celorlalți, să se simtă frumoasă și atractivă. Mai mult decât atât, părul poate sublinia anumite trăsături și chiar să dezvăluie aspecte legate de temperament, motiv pentru care te încurajăm să îi acorzi atenția și îngrijirea necesară. De asemenea, el are nevoie de îngrijire și pentru a-i menține aspectul tânăr.

Când vorbim despre stilul personal, lucrurile de care trebuie să ținem cont sunt destul de numeroase: lungimea părului, textura, culoarea, modul în care îl coafăm, produsele pe care le aplicăm și efectul acestora. Totuși, indiferent de cum ai alege să-l stilizezi, părul tău va fi cu adevărat fermecător doar atunci când este protejat și îngrijit în modul potrivit. Dacă îți dorești ca acesta să își păstreze aspectul sănătos, îți recomandăm să-ți creezi o rutină care să te ajute să obții și să menții un păr mătăsos, strălucitor și plin de vitalitate.

Produsele esențiale de care ai nevoie pentru un look de invidiat sunt un șampon hidratant, un balsam de par profesional și un tratament de păr, ales în funcție de modul în care îl coafezi. Detalii aici!

femeie cu par lung si sanatos

Șampon: există produsul perfect?

Trebuie să stabilim încă de la început că produsele de îngrijire sunt foarte importante în sănătatea părului. Atunci când alegi produsele pe care le introduci în propria rutină, îți recomandăm să citești cu atenție lista ingredientelor. Sfatul nostru este să cauți întotdeauna produse care să nu conțină parabeni, deoarece aceștia sunt foarte agresivi pentru scalp și usucă foarte tare părul. Dintre toate, însă, șamponul este elementul cheie: fiind expusă zilnic la praf și la factori poluanți din mediu, părul are nevoie de curățare eficientă, însoțită de îngrijirea adecvată.

Nu există un șampon perfect, ci doar unul potrivit pentru tine. O îngrijire echilibrată este reprezentată în primul rând de folosirea unui șampon dedicat tipului tău de păr și de scalp. Acesta diferă de la persoană la alta: dacă părul și scalpul gras se remarcă prin secreția excesivă de sebum, celor uscate le este caracteristică lipsa hidratării, astfel că fiecare are o nevoie diferită pentru un aspect echilibrat. Odată ce produsul acționează pe nevoile tale, părul nu va fi doar curat, ci va începe să capete un aspect mai sănătos. Pe fiecare etichetă de șampon de calitate vei găsi informații referitoare la tipul de păr și scalp căruia i se adresează, dacă îți cunoști tipul de păr, iar dacă nu, un specialist te poate ajuta să îl identifici.

Balsamul de păr: de ce este important și cum trebuie folosit?

În continuarea șamponului, balsamul oferă o îngrijire suplimentară și este recomandat în special femeilor cu părul vopsit, cu părul uscat sau degradat, căci repară și îngrijește în profunzime. Experții în beauty sunt de părere că acest pas este unul extrem de important în îngrijirea părului, pentru că, în lipsa balsamului, părul va fi mai uscat, mai puțin elastic, lipsit de strălucire și predispus la rupere.

Balsamul contribuie la hidratarea părului, îi conferă strălucire și îl face mai ușor de coafat, oferindu-i rezistență. Și acesta trebuie ales în funcție de tipul de păr și poți identifica acest lucru citind informațiile oferite pe etichetă. El se aplică imediat după clătirea șamponului. Sfatul specialiștilor este să usuci puțin părul cu un prosop înainte, deoarece apa împiedică ingredientele benefice din produs să acționeze eficient asupra părului. Nu în ultimul rând, balsamul nu se aplică la rădăcini, ci de la o distanță de 4-5 cm de scalp în jos, până la vârfuri, pentru a nu încarca scalpul. De reținut este faptul că în momentul în care folosești balsamul, nu mai aplici masca și invers.

Tratamente de par: moft sau necesitate?

Ca și în cazul șamponului și al balsamului, alegerea produselor de îngrijire suplimentară diferă de la o persoană la alta, în funcție de nevoile fiecăreia. Astfel, în funcție de ceea ce îi lipsește părului tău - hidratare, vitalitate, structură - poți apela la un tratament care acționează suplimentar asupra părului, ajutându-l să capete un aspect fermecător și sănătate durabilă.

Atunci când vine vorba de coafare, specialiștii recomandă evitarea folosirii mult prea frecvente a aparatelor de coafat, acestea deteriorând părul pe termen lung. Căldura degajată de aparatele de coafat distruge structura firului de păr. Pentru a le folosi în continuare, asigură-te că utilizezi un spray pentru protecție termică de fiecare dată când folosești foehnul, placa, ondulatorul sau peria electrică pentru a proteja părul.

Nu în ultimul rând, pe lângă produsele de îngrijire potrivite, starea părului pornește de la stilul de viață. Astfel, o alimentație echilibrată, activitate fizică regulată, reducerea stresului și o hidratare corespunzătoare sunt câteva dintre aspectele care pot îmbunătăți starea de sănătate a părului tău. Totul pornește din interior, așa că ai grijă de tine și și de sănătatea ta și nu uita să-ți iei acele mici momente de respiro de care să te bucuri - contează foarte mult și le vei simți efectele benefice în timp.

Sursă foto: unsplash.com

Articolul urmator
Povestea incredibilă a mamei care are trei copii de vârste diferite, toți născuți în aceeași zi
Povestea incredibilă a mamei care are trei copii de vârste diferite, toți născuți în aceeași zi

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Un băiețel de 9 ani este respins de toate școlile din cauza părului. Mama lui nu vrea să îl tundă
    Un băiețel de 9 ani este respins de toate școlile din cauza părului. Mama lui nu vrea să îl tundă

    Este solicitat în campaniile unora dintre cele mai mari companii din domeniul modei, are sute de mii de fani în mediul online, a defilat pe podiumuri renumite, dar a fost respins...

    Un bebeluș de doar trei zile se comportă și arată ca unul de trei luni
    Un bebeluș de doar trei zile se comportă și arată ca unul de trei luni

    O fetiță în vârstă de 3 zile se comportă de parcă ar avea 3 luni. Aceasta se târăște, gângurește și își poate ține capul ridicat. Mama ei a...

    Trei spitale din trei țări diferite au refuzat tratarea unui copil pentru că părinții nu erau vaccinați
    Trei spitale din trei țări diferite au refuzat tratarea unui copil pentru că părinții nu erau vaccinați

    În încercarea de a ajuta un copil cu o afecțiune cardiacă gravă, autoritățile din Cipru au contactat spitale din străinătate pentru ca micuțul să poată fi tratat acolo....

    Sindromul părului de nepieptănat există! Un băiețel a devenit faimos pentru podoaba lui capilară
    Sindromul părului de nepieptănat există! Un băiețel a devenit faimos pentru podoaba lui capilară

    Schimbările bruște în textura și culoarea părului unui copil pot indica prezența unui sindrom rar, care a fost identificat, în prezent, la 100 de persoane din întreaga...

    Cele 9 cuvinte esențiale în parenting
    Cele 9 cuvinte esențiale în parenting

    Atunci când te gândești la rolul tău de părinte, ce cuvinte îți vin în minte? Iubire? Devotament? Bucurie? Vorbim despre cele mai importante 9 cuvinte în...

    Cele mai bune uleiuri esențiale: cele 5 pe care trebuie să le ai permanent în casă
    Cele mai bune uleiuri esențiale: cele 5 pe care trebuie să le ai permanent în casă

    Cum alegem cele mai bune uleiuri esențiale? Uleiurile esențiale aduc o mulțime de beneficii sănătății noastre, având un spectru larg de utilizare. Sunt eficiente atât...

    Sfaturi esențiale pentru vizita la medic cu un copil diagnosticat cu autism
    Sfaturi esențiale pentru vizita la medic cu un copil diagnosticat cu autism

    Vizitele la medic pot fi stresante pentru copil, cu atât mai mult pentru unul care se află pe spectrul autist. Uite ce sfaturi oferă specialiștii în acest sens.

    8 întrebări esențiale pentru interviul cu o viitoare bonă, conform experților
    8 întrebări esențiale pentru interviul cu o viitoare bonă, conform experților

    În multe familii, o dădacă este indispensabilă. Totodată, angajarea unei bone nu este un lucru ușor, până la urmă e o misiune grea să găsești un om în...

    © 2024 Qbebe