Ghid pentru mămici: cum să bei fără să te îmbeți de Sărbători

Ghid pentru mămici: cum să bei fără să te îmbeți de Sărbători

Irina Olteanu - Redactor Senior

Sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar petrecerile le însoțesc ca în fiecare an. Pentru că îți dorești să te bucuri și să te distrezi alături de cei dragi, îți venim în ajutor cu un ghid util de altfel nu doar mămicilor. Află aici câteva trucuri simple cu ajutorul cărora poți să bei fără a te îmbăta.

Vin sărbătorile, băuturile alcoolice sunt consumate în cantitate crescută, iar tu îți dorești să te simți bine în compania familiei și a prietenilor fără a te gândi la moderație. Dacă ești mămică este bine să iei în considerare următoarele sfaturi.

cum sa bei fara sa te imbeti

1. Consumă o băutură alcoolică pe oră

Fie că este vorba despre un shot, o bere, un pahar de vin sau un cocktail, nu depăși cantitatea de o băutură pe oră (în principiu, este bine să respecți regula de bază, și anume de a nu amesteca băuturile alcoolice). În acest mod îi vei acorda ficatului suficient timp pentru a metaboliza alcoolul și a-l extrage din organism, iar tu vei rămâne trează. Soarbe încet fiecare băutură. Toleranța se dobândește în timp, odată cu consumul de alcool; nu trebuie însă să urmărești dezvoltarea acesteia deoarece pot apărea probleme grave precum dependența de alcool.

2. Bea apă înainte și după ce consumi alcool

Apa la temperatura camerei s-a demonstrat a împiedica asimilarea și descompunerea alcoolului în organism și îți oferă ocazia de a înghiți ceva înainte de a-ți umple din nou paharul (în principiu, este bine să urmărești un pahar de apă pentru fiecare pahar de alcool). Soarbe apa încet pentru a prelungi intervalul de timp dintre băuturile alcoolice. Dacă vrei, la fel de utilă este și limonada; în plus, are și un gust plăcut.

3. În continuarea punctului anterior, bea un pahar de apă caldă când începi să te simți amețită

În acest mod vei rezista un timp mai lung, iar stomacul va resimți plenitudine și nu va mai apărea nevoia de a consuma alcool în plus.

4. Bea o cană de cafea neagră sau de suc de portocale

Este bine să faci acest lucru chiar înainte să te culci pentru a evita senzația de mahmureală de a doua zi dimineața.

cum sa bei fara sa te imbeti

5. Stabilește o limită pentru fiecare perioadă în care ești decisă să consumi alcool

Ține cont de propria toleranță și nu te abate de la aceasta (în loc să plătești cu cardul, ia-ți doar bani cash la tine). De exemplu, dacă știi că te vei îmbăta după 3 beri, trebuie să distanțezi aceste beri suficient de mult încât să nu aibă un impact asupra ta. Dacă nu ești sigură, toleranța cunoscută la femei este de 2 pahare/băuturi; în principiu, femeile se îmbată mai rapid decât bărbații, iar cu cât ai greutatea corporală mai mare, cu atât toleranța la consumul de alcool este mai crescută.

6. Consumă alcool cu chibzuință

Bea pentru gust, nu pentru beție. Odată ce chimicalele din alcool ajung în corpul tău, sunt automat filtrate de ficat și apoi vor fi transportate către creier prin sânge. Savurează-ți paharul de băutură o perioadă mai lungă și acordă-ți timp pentru a-i aprecia nuanțele; apropie paharul de buze din când în când și inhalează mirosul. Degustă băutura odată ce o înghiți, în caz contrar nu merită să bei. Nu încerca să faci întrecere cu o altă persoană cu privire la numărul de băuturi consumate; fiecare om dispune de o toleranță aparte.

7. Oprește-te din băut și mănâncă ceva

Mâncarea, contrar mitului binecunoscut în acest sens, nu împiedică instalarea beției, însă poate încetini perioada de timp necesară pentru ca alcoolul să ajungă la creier. Alimentele vor conferi o senzație de plenitudine și previne acumularea de băuturi în exces. Este indicat să optezi pentru gustări grase și care au un conținut proteic ridicat în timp ce consumi alcool (cum ar fi fast food, nuci, pizza, înghețată și alte produse lactate), care vor încetini suplimentar pătrunderea alcoolului în organism.

8. Implică-te, dacă este posibil, în prepararea cocktail-urilor

În acest mod poți controla nivelul de alcool pe care îl conțin și, evident, le poți dilua (de exemplu, poți folosi o jumătate de măsură în loc de una întreagă). Nu folosi băuturi cu conținut ridicat de alcool; reține că vinul roșu și băuturile spirtoase precum whiskey au șanse mai mari de a da dureri de cap și de a te îmbăta rapid.

9. Caută o altă persoană care să-ți fie partener

Vă puteți purta reciproc de grijă și veți urmări dacă vreuna dintre voi depășește pragul de toleranță. De altfel, este mult mai ușor să-ți păstrezi starea de conștiență în condițiile în care și cei din jurul tău sunt la fel.

10. Cunoaște ceea ce bei

Nu accepta orice băutură ți se oferă, în special dacă te afli la o petrecere a cărei gazdă nu ești. Deși, conform regulii de mai sus, o băutură pe oră reprezintă o cantitate acceptabilă, dacă le combini nivelul de alcool care ajunge în corpul tău poate varia semnificativ. De asemenea, multe băuturi sunt îndulcite excesiv. Rezumă-te la băuturile pe care le cunoști, precum bere sau vin.

11. Consumă o linguriță de drojdie de bere

Chiar dacă pare un remediu ciudat, iată că proverbul cui pe cui se scoate este real. Acest ingredient s-a demonstrat a încetini descompunerea alcoolului în același mod în care procedează și ficatul, împiedicându-te să te îmbeți. Pur și simplu amestecă drojdia cu apă sau iaurt înainte să bei (pentru a avea un gust mai plăcut). Deși nu are un impact semnificativ, poate reduce concentrația de alcool din sânge cu 20-30%. Conform lui Jim Koch, co-fondator al Companiei de Bere Boston, drojdia de bere conține alcool dehidrogenază care transformă moleculele de alcool în carbon, hidrogen și oxigen, exact cum se întâmplă și la nivelul ficatului. Drept urmare, alcoolul este descompus înainte de a ajunge la creier și a cauza beție; domnul Koch subliniază că drojdia nu elimină însă efectele alcoolului, ci doar le reduce.

cum sa bei fara sa te imbeti

12. Bea un pahar de lapte înainte de a consum alcool și un altul la miezul nopții

Lactatele au abilitatea de a căptuși interiorul stomacului, fiind mai puțin probabil să asimilezi alcool. Acesta va intra în organism, evident, însă va dura mai mult ca ficatul să îl elimine înainte de a se răspândi la restul organelor. Reține faptul că băuturile carbogazoase pot interfera cu mucoasa stomacului, prin urmare este indicat consumul lor odată cu cel de băuturi alcoolice. Asemenea multor altor metode, există dezbateri intense cu privire la acest remediu, fără a fi demonstrate efectele sale concrete (multe povești atestă rezultate pozitive).

Surse:
www.wikihow.com; www.lifehacker.co.in; www.dailymail.co.uk

Articolul urmator
Obezitatea va deveni istorie? Medicii au descoperit cum să ardă grăsimea din celule, fără efecte secundare
Obezitatea va deveni istorie? Medicii au descoperit cum să ardă grăsimea din celule, fără efecte secundare

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Bucură-te de sărbători fără disconfort!
    Bucură-te de sărbători fără disconfort!

    Sărbătorile de iarnă vin cu multe bucurii, cu mese îmbelșugate și momente speciale alături de cei dragi. An de an adunăm sute de fotografii ce surprind doar zâmbetele și...

    Ghid complet pentru disciplinarea copiilor: Cum să reușești, ca părinte, să-ți educi copilul fără pedepse fizice
    Ghid complet pentru disciplinarea copiilor: Cum să reușești, ca părinte, să-ți educi copilul fără pedepse fizice

    În ultimii ani, părinții încep să realizeze că pedepsa fizică nu este o tehnică eficientă pentru a-și educa copiii, ci mai degrabă o formă prin care să impună teamă....

    Minunile de sărbători există! O fetiță care s-a născut fără o mână a primit cel mai frumos dar posibil
    Minunile de sărbători există! O fetiță care s-a născut fără o mână a primit cel mai frumos dar posibil

    Printre cele mai frumoase momente ale copilăriei, care se transformă în amintiri prețioase, se regăsește și acesta: desfacerea darurilor în dimineața de Crăciun. Din...

    Tranziția copilului către creșă: ghid complet pentru mămici și tătici
    Tranziția copilului către creșă: ghid complet pentru mămici și tătici

    A venit momentul în care te întorci la muncă! Cel mai probabil că te gândești să-l duci pe cel mic la creșă. Însă cum se va adapta acolo? E o idee bună? Dacă...

    Vrei să rămâi însărcinată? Iată ce trebuie să bei şi ce nu
    Vrei să rămâi însărcinată? Iată ce trebuie să bei şi ce nu

    Despre sarcină sunt multe de spus. Tocmai de aceea se fac fel şi fel de studii despre sarcină. Interesul este major, multe femei vor să rămână însărcinate şi să aducă...

    Soția mea nu se mai epilează și nu știu cum să îi spun fără să se supere că îmi place când e fără păr
    Soția mea nu se mai epilează și nu știu cum să îi spun fără să se supere că îmi place când e fără păr

    Știu că problema mea nu are legătură directă cu parentingul, dar indirect, fericirea mea afectează fericirea familiei. Și în ultima vreme am o nefericire pe care nu mi-e greu...

    Cum să construiești sănătatea mintală a copilului tău! Mini-ghid pentru toți părinții!
    Cum să construiești sănătatea mintală a copilului tău! Mini-ghid pentru toți părinții!

    Poate ca te intrebi cand si mai ales cum sa construiesti sanatatea mintala a copilului tau. Nu, nu este o idee SF sa te ocupi de asta cat mai devreme posibil. Iata un mini-ghid realizat de...

    Atenție! De ce nu este recomandat să bei apă foarte rece pe caniculă
    Atenție! De ce nu este recomandat să bei apă foarte rece pe caniculă

    Consumul de apă foarte rece nu este o alegere pe care o recomandă medicii, ba dimpotrivă. Deși asta este tendința noastră, pentru că vrem să ne răcorim, specialiștii avertizează...

    © 2024 Qbebe