- Timp preparare:
- 30 de minute
- Varsta:
- 1 - 2 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Ciorbe, Muraturi, Supe, La foc, Iarna, Ciorbe taranesti, Ciorbe acre, Supe usoare
- Ingrediente principale:
- smantana, muraturi, unt, cartofi, morcovi, faina
Ingrediente pentru supa de murături
2/3 cartofi2/3 morcovi
5/6 căni de supă de pui
100 g unt
1 cană de făină
200 g smântână
1 cană de apă
2 căni castraveți murați
2 căni zeamă de murături
Sare
Piper
Cum se pregătește supa de murături
Pare destul de ciudat acest preparat, însă este gustos și nici nu necesită foarte mult timp pentru pregătire. Astfel, începi rețeta de supă de murături prin a tăia în bucăți mici castraveții murați, cartofii și morcovii. Cartofii și morcovii îi vei pune la fiert în supa de pui, căreia îi adaugi cele 100 de g de unt când observi că începe să fiarbă. După ce untul s-a topit, este timpul să adaugi și castraveții murați. Lași totul la fiert la foc mediu, timp în care te ocupi de partea a doua a preparatului.
Într-un bol vei amesteca fâina cu smântâna. Trebuie să o amesteci cu grijă și foarte bine astfel încăt să nu se formeze cocoloașe. Ulterior, vei adăuga și cana de apă, compoziția devenind astfel mai lichidă. Sfatul nostru este să amesteci totul cu ajutorul unui tel, adică să "bați" amestecul pentru a te asigura că nu mai există nicio bulă de aer.
Cel din urmă pas este adăugarea compoziției în vasul cu supă de pe foc. După ce ai amestecat bine, urmează să condimentezi supa și să o completezi cu cele 2 căni de zeamă de murături. Mai lași totul la foc mediu timp de câteva minute și supa de murături este gata.
Poftă bună!
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!