- Tagliatelle cu sos de roșii
- Ingrediente pentru 4-6 porții de Tagliatelle cu sos de roșii
- Cum se prepară Tagliatelle cu sos de roșii
- Spaghete cu carne și Parmezan
- Ingrediente pentru 6 porții de Spaghete cu carne și Parmezan
- Cum se prepară de Spaghete cu carne și Parmezan
- Paste cu sos de roșii și piept de pui
- Ingrediente pentru 4 porții de Paste cu sos de roșii și piept de pui
- Cum se prepară Paste cu sos de roșii și piept de pui
- Paste cu zucchini, cu sos roșu și busuioc
- Ingrediente pentru 4 porții de Paste cu zucchini, cu sos de roșii și busuioc
- Cum se prepară Pastele cu zucchini, cu sos de roșii și busuioc
- Conchiglioni cu brânză ricotta și cu sos roșu
- Ingrediente pentru 4 porții de Conchiglioni cu brânză ricotta și cu sos roșu
- Cum se prepară Conchiglioni cu brânză ricotta și cu sos roșu
- Timp preparare:
- 30-90 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- mediu
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La cuptor, Paste, La foc, Mancaruri gustoase, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Lactate, Legume, Mancaruri, Italiene, Pranz, Cina, Gustoase, Deosebite
- Ingrediente principale:
- diverse tipuri de paste, rosii proaspete, rosii din conserva, pasta de tomate, alte legume, carne, produse lactate, mirodenii, ulei
Tagliatelle cu sos de roșii
Tagliatellele sunt printre cele mai gustoase paste și pot fi pregătite în numeroase variante. Dacă vrei să i le oferi copilului tău într-un preparat simplu și ușor, optează pentru rețeta cu sos roșu de mai jos.
Ingrediente pentru 4-6 porții de Tagliatelle cu sos de roșii
300 g tagliatelle
2 linguri unt
500 g roșii
1/2 lingură ulei
1 ceapă
1 morcov
2 tulpini de țelină Apio
1 cățel de usturoi
100 g măsline
1/2 linguriță oregano uscat
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 30 de minute
Cum se prepară Tagliatelle cu sos de roșii
Pasul 1: Pune uleiul într-o tigaie. Adaugă untul pentru a se topi.
Pasul 2: Toacă mărunt ceapa, morcovul, tulpinile de Apio, usturoiul.
Pasul 3: Ceapa va fi pusă la călit în unt, până când se frăgezește. Pune alături de ea morcovul, țelina și usturoiul. Amestecă-le.
Pasul 4: Tagliatellele vor fi și ele fierte.
Pasul 5: Roșiile vor fi tocate. După aceea vor fi adăugate peste restul de legume, alături de oregano uscat. Poți adăuga și sare, după gust.
Pasul 6: Sosul obținut va fi pus peste paste.
Spaghete cu carne și Parmezan
Spaghetele sunt printre felurile de mâncare preferate de către cei mici. Nu ezita și pregătește o rețetă simplă, dar consistentă datorită cărnii și Parmezanului.
Ingrediente pentru 6 porții de Spaghete cu carne și Parmezan
300 g spaghete
1 ceapă
1 tulpină de țelină Apio
1 morcov
2 căței de usturoi
2 linguri de ulei de măsline
200 g carne tocată de vită
200 g carne tocată de mușchiuleț de porc
2 linguri pastă de roșii
300 g sos de roșii
1 linguriță oregano
2 linguri unt
Parmezan ras
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 30 de minute
Cum se prepară de Spaghete cu carne și Parmezan
Pasul 1: Spaghetele vor fi fierte conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Pasul 2: Legumele vor fi tăiate și apoi tocate mărunt.
Pasul 3: Într-o cratiță vei pune uleiul, legumele și carnea, lăsându-el să se rumenească ușor. Vei turna peste ele pasta de roșii, oregano, sare și piper și amestecă timp de 1 minut.
Pasul 4: Adaugă peste ingrediente și sosul de roșii și amestecă până când sosul roșu se îngroașă bine.
Pasul 5: Ia sosul de pe foc și adaugă și untul. Continuă să amesteci.
Pasul 6: Toarnă sosul peste paste și adaugă și Parmezan ras, cât de mult dorești.
Paste cu sos de roșii și piept de pui
Această rețetă va putea fi pe gustul celor mici datorită frăgezimii cărnii și prospețimii conferite de sosul roșu.
Ingrediente pentru 4 porții de Paste cu sos de roșii și piept de pui
350 g paste
300 g piept de pui
1 ceapă
2 căței de usturoi
1 lingură ulei de măsline
200 g roșii cuburi (din conservă)
2 linguri pastă de roșii
1 linguriță zahăr brun
1/2 cană frunze de busuioc
1/2 lingură oregano uscat
1/4 cană Parmezan ras
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 30 de minute
Cum se prepară Paste cu sos de roșii și piept de pui
Pasul 1: Vei pune la fiert pastele.
Pasul 2: Ceapa și usturoiul vor fi tocate.
Pasul 3: Pieptul de pui va fi tăiat cubulețe.
Pasul 4: Ceapa și usturoiul vor fi călite în ulei.
Pasul 5: Peste ele vei pune pasta de tomate, roșiile cubulețe, zahărul, oregano, sarea și piperul. Ai grijă ca acest sos să stea pe foc aproximativ 8 minute.
Pasul 6: Pune carnea de pui la rumenit. Adaugă peste ea sosul.
Pasul 7: Sosul roșu și carnea vor fi puse peste paste.
Pasul 8: Deasupra pastelor cu sos se va pune Parmezan.
Paste cu zucchini, cu sos roșu și busuioc
Zucchini sunt unele dintre legumele îndrăgite de copii, iar alături de paste și un sos de roșii vor reprezenta o combinație ideală. În plus, savoarea va fi sporită de aroma de busuioc.
Ingrediente pentru 4 porții de Paste cu zucchini, cu sos de roșii și busuioc
300 g paste
1 zucchini
1 lingură ulei de măsline
1 ceapă tocată
1 jumătate de morcov tocat
250 g roșii cubulețe
1/2 lingură oregano
200 g sos de roșii
2 linguri pătrunjel
1/2 cană frunze de busuioc (uscate)
sare și piper (după gust)
Timp de preparare: 30 de minute
Cum se prepară Pastele cu zucchini, cu sos de roșii și busuioc
Pasul 1: Pastele vor fi fierte.
Pasul 2: Vei toca morcovul și ceapa.
Pasul 3: Zucchini va fi tăiat în felii subțiri.
Pasul 4: Într-o tigaie vei pune uleiul, ceapa și morcovul. Lasă-le să se rumenească și adaugă peste ele sosul de roșii și roșiile cubulețe. Amestecă bine, adăugând eventual sare și piper.
Pasul 5: Adaugă peste aceste ingrediente zucchini și frunzele de busuioc. Nu uita nici de pătrunjel. Amestecă în continuare, până când obții un sos consistent.
Pasul 6: Toarnă sosul peste paste.
Conchiglioni cu brânză ricotta și cu sos roșu
Conchiglioni îl vor cuceri din start pe copilul tău datorită formei lor. Adaugându-le o umplutură fină de brânză ricotta și un sos roșu delicios vei obține un fel de mâncare pe care cu siguranță copilul îți va cere să-l mai pregătești.
Ingrediente pentru 4 porții de Conchiglioni cu brânză ricotta și cu sos roșu
16 paste conchiglioni
2 linguri parmezan ras
150 g brânză ricotta
1 bucată de brânză Mozzarella (1 bilă) proaspătă
16 frunze de busuioc
2 căței de usturoi
4 linguri ulei de măsline
400 g roșii cubulețe (din conservă)
Timp de preparare: 1 oră și 10 minute
Cum se prepară Conchiglioni cu brânză ricotta și cu sos roșu
Pasul 1: Vei toca mărunt usturoiul.
Pasul 2: Încinge uleiul de măsline și adaugă peste el și usturoiul. Lasă-l să se rumenească ușor.
Pasul 3: Pune peste usturoi roșiile cubulețe, dar și sare (după gust) și lasă la foc mic, aproximativ 25 de minute.
Pasul 4: Vei fierbe pastele.
Pasul 5: Încinge cuptorul la 180 de grade.
Pasul 6: Ricotta va fi zdrobită cu o furculiță. Alături de ea vei pune și bucățele de Mozzarella și Parmezan (1 lingură). Amestecă bine, până vei obține o pastă. Vei pune în ea sare și piper (după gust).
Pasul 7: Pune pasta de brânză în fiecare dintre paste, adaugând și câte o frunză de busuioc.
Pasul 8: Într-un vas termorezistent vei pune un strat de sos de roșii, iar peste el vei așeza conchiglioni.
Pasul 9: Toarnă și restul de sos roșu peste paste și mai adaugă deasupra niște Parmezan.
Pasul 10: Așează deasupra pastelor o folie de aluminiu și le vei da la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. După aceea vei da folia la o parte și le vei mai ține în cuptor pentru încă 5 minute.
Surse:
www.epicurious.com, www.goodfood.uktv.co.uk, www.myfussyeater.com
Surse poze:
www.instagram.com, www.youtube.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!