- Timp preparare:
- 45-60 de minute
- Varsta:
- 2 - 4 ani
- Nivel dificultate:
- usor
- Prezent in categoriile:
- Feluri de mancare, La cuptor, Mancaruri usoare, Iarna, Primavara, Vara, Toamna, Legume, Cartofi, Mancaruri, Pranz, Cina, Simple, Cartofi la cuptor
- Ingrediente principale:
- cartofi, rucola, carne de pui
Ingrediente pentru 2 porții de Cartofi copți cu salată de rucola
4 cartofi mari (preferabil cartofi roz)
unt/ulei de măsline
sare
rucola
oțet balsamic
zeamă de lămâie
Timp de preparare: 45-50 de minute
Cum se prepară Cartofii copți cu salată de rucola
Pasul 1: Cartofii se spală bine, se șterg și se pun într-o tavă. Aceasta se va introduce în cuptorul încins la 200 de grade
Pasul 2: În funcție de mărime cartofilor, îi vei verifica după 30-40 de minute (îi vei înțepa cu o furculiță)
Pasul 3: Când sunt gata, îi vei lăsa să se mai răcească
Pasul 4: Între timp, vei spăla rucola, o vei scurge și o vei pune într-un castron. O vei amesteca cu puțin oțet balsamic și cu zeamă de lămâie. Adaugă și sare, după gust.
Pasul 5: Când ești gata să servești cartofii, aceștia vor fi tăiați pe jumătate și vei pune în fiecare dintre jumătăți puțin unt/ulei de măsline. Îi vei da și cu sare.
Pasul 6: Cartofii copți se vor servi cu salata de rucola.
Ingrediente pentru 4 porții de Cartofi copți, umpluți cu piept de pui
4 cartofi mari
200 g piept de pui
100 g cașcaval light
1 ardei gras roșu
1 ceapă verde
2 căței de usturoi
15 g ulei de măsline
ulei de floarea soarelui
nucșoară (câte un vârf pentru fiecare cartof)
pătrunjel proaspăt (1 legătură mică)
sare și piper (după gust)
Timp de preparare:1 oră și jumătate
Cum se prepară Cartofii copți, umpluți cu piept de pui
Pasul 1: Încinge cuptorul la 200 de grade
Pasul 2: Cartofii vor fi spălați, bine șterși și unși cu ulei de măsline. Vor fi dați la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
Pasul 3: Vei toca usturoiul și ceapa.
Pasul 4: Pieptul de pui va fi tăiat cuburi cât mai mici
Pasul 5: Vei toca și ardeiul roșu.
Pasul 6: Ceapa și usturoiul vor fi puse la călit, în ulei. Vor trebui să se rumenească. După aceea vei adăuga și carnea de pui și ardeiul gras. Lasă-le să se pătrundă bine și vei adăuga peste ele și pătrunjelul tocat, nucșoara, sare și piper.
Pasul 7: Ocupă-te de cartofi: îi vei tăia pe jumătate, le vei scobi miezul (cam 1/4 din el). Miezul scobit va fi amestecat cu umplutura de carne și legume.
Pasul 8: Vei rade cașcavalul și îl vei presăra peste cartofii umpluți
Pasul 9: Cartofii vor fi iar dați la cuptor, pentru încă 10-15 minute.
Surse:
www.homecookingadventure.com
Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!