Bărbați și metodele contraceptive: Cât de deschiși sunt să încerce ei noile metode contraceptive?

Bărbați și metodele contraceptive: Cât de deschiși sunt să încerce ei noile metode contraceptive?

Mariana Voinea

Cercetătorii pregătesc o surpriză, un gel revoluționar pe piața produselor contraceptive pentru bărbați. Astfel, responsabilitatea prevenirii unei potențiale sarcini nedorite poate fi ridicată de pe umerii reprezentantelor sexului frumos. Cât de dispuși se arată bărbații să încerce noile produse?

Pentru bărbați metodele contraceptive nu sunt atât de variate precum cele pentru femei, însă există câteva soluții prin care domnii își pot proteja partenerele de o sarcină nedorită sau de boli cu transmitere sexuală. Cele mai comune bineînțeles în prezervativele, vasectomia, dar și injecțiile hormonale. Pe ultimul loc este metoda retragerii care nu este cea mai sigură, și nici cea mai eficientă.

Femeile, în schimb, au mult mai multe opțiuni, de la sterilet până la pastile anticoncepționale, diafragmă, dispozitive hormonale montate sub piele. De-a lungul timpului, oamenii de știință au încercat să dezvolte o versiune masculină a pilulei anticoncepționale, dar pe parcurs au existat mai multe opreliști.

Suntem la un pas de a dezvolta o nouă metodă contraceptivă pentru...domni

Din fericire, recent, oamenii de știință care au participat la Reuniunea Anuală a Societății Endocrine din Boston au anunțat că sunt cu un pas mai aproape de o nouă metodă inovatoare de contracepție masculină…

Practic aceștia încearcă să dezvolte un gel hormonal care, dacă este aplicat zilnic pe umeri poate fi eficient mult mai eficient decât opțiunile contraceptive pentru femei. Gelul este dezvoltat de Institutul Național de Sănătate și de o organizație nonprofit din Statele Unite ale Americii, iar cele două ingrediente principale combinate sunt testosteronul și nestoronul.

mai multe metode contraceptie pe o masa

Nestoronul suprimă producția de testosteron la nivelul testiculelor și dezvoltarea spermatozoizilor. Prin reintroducerea testosteronului sintetic, efectele negative asupra apetitului sexual sunt minimimizate.

Conform studiilor clinice, 86% dintre bărbați au obținut un număr de spermatozoizi suficient de scăzut pentru a preveni sarcina după 15 săptămâni de utilizare a gelului. Pentru alți bărbați însă, medicamentul a funcționat într-un ritm mai alert, suprimând producția de spermă în decurs de 4 până la 8 săptămâni.

Am fost foarte încântați de rezultate”, a declarat Diana Blithe, șefa filialei Institutului Național de sănătate a copilului și Dezvoltare Umană la conferința mai sus menționată. „Combinația pare să ofere rezultate mai bune și mai rapide decât ne așteptam”, a continuat ea.

Apare pilula contraceptivă pentru bărbați, care are o eficacitate de 99%!

Opțiunile contraceptive pentru bărbați la momentul actual, prea puține...

Au existat mai multe state care au adoptat o legislație menită să semneze sau să blocheze complet accesul la libertatea avortului, iar dezvoltarea acestui medicament a venit într-un moment vital. Așa cum stau lucrurile acum, opțiunile pentru bărbații care doresc să prevină sarcina sunt foarte puține: prezervativul, metoda retragerii sau vasectomia.

Cu toate acestea, deși vasectomiile pot fi inversate din punct de vedere științific, șansele de inversare scad cu fiecare an ce trece după această procedură. Vestea bună este că există cereri pentru pilula contraceptivă pentru bărbați.

barbat brunet tine in mana un prezervativ

Un studiu făcut în 2016 a constatat că peste 50% din bărbați sunt dispuși să încerce o metodă contraceptivă masculină. Jurnaliștii de la Huffpost am întrebat mai mulți bărbați care ar fi probabilitatea să folosească contraceptive hormonale dacă ar fi disponibile pentru ei.

Unii reprezentanți ai sexului masculin au spus că sunt dornici să împartă povara contracepției cu femeile din viața lor. Alți bărbați au declarat că doresc să aibă un cuvânt de spus în ceea ce privește soarta aparatului lor reproducător.

În cadrul aceluiași studiu, bărbații au fost întrebați dacă ar lua medicamentul în cazul în care ar avea efecte secundare neplăcute. S-au adus în discuție efectele pilulelor contraceptive pentru femei cum ar fi dureri de cap, creștere în greutate, greață sau scăderea apetitlului sexual.

Răspunsul a fost că pilulele și contracepția reprezintă o problemă a femeilor. Să urmărim așadar răspunsurile câtorva bărbați cu vârste și experiențe diferite.

Ai fi dispus să încerci un medicament contraceptiv nou apărut pe piață, dacă ar avea aceleași efecte secundare ca și pilula anticoncepțională?

Peter Skinner, un specialist în rețele și informații în vârstă de 47 de ani din Canada, a mărturisește că soția lui a folosit pilula și el a purtat prezervative. Dar când cuplul a încercat să aducă pe lume un copil, au încetat folosirea acestor metode. Se arată dispus să folosească orice metodă aprobată pentru bărbați, iar efectele secundare nu sunt o povară pentru el.

prezervativin buzunarul bugilor

Chiar își aduce aminte de durerile de cap și de stările de sănătate prin care a trecut soția lui atunci când a fost însărcinată cu cei trei copii, așa că s-a declarat pregătit să folosească pilula dacă i s-ar cere. De asemenea, a mărturisi că nu este numai datoria femeii să prevină o sarcină, ci bărbații trebuie să-și respecte partenerele.

Jonathan, un informatician din Canada mărturisește că partenera lui folosește pilule anticoncepționale și el ocazional pune prezervative. De asemenea ia în calculul operația de vasectomie de vreme ce are deja trei copii împreună cu soția lui. Din păcate, bărbatul declară că metodele contraceptive de tip gel pentru bărbați nu vor avea succes pe piață.

barbat femeie la intalnire in miez de noapte

Casey, un lucrător comercial de 42 de ani din Ohio mărturisește că este un bărbat heterosexual activ sexual și a folosit cu partenerele lui de-a lungul timpului, atât metode conceptive de tip pilule, sterilet, plasturi, prezervative, dar au fost și situații în care nu a folosit niciun fel de protecție.

El mizează pe faptul că o metodă contraceptivă trebuie doar să prevină contracepția, mai ales dacă relația este una de lungă durată. Bărbatul a fost foarte onest și a declarat că și-ar dori vasectomia și dacă ar apărea un medicament sub formă de gel contraceptiv pentru bărbați ar fi primul care l-ar încerca, în ciuda efectelor secundare la care s-ar supune.

Matthew, un bărbat în vârstă de 34 de ani din Los Angeles, care lucrează în producția de film, mărturisește că și-ar dori să încerce acest medicament minune, cu condiția ca efectele secundare să nu fie prea neplăcute. De asemenea mărturisește că dacă ar fi în locul partenerei lui, nu ar avea prea mare încredere în acesta că folosește o metodă contraceptivă.

Darien, în vârstă de 32 de ani din Australia, Sydney, declară că a folosit prezervativele. El a recunoscut că este gata să testeze orice fel de medicament apare nou pe piați, chiar și dacă are efecte secundare și că nu este responsabilitatea femeii să prevină o sarcină sau răspândirea bolilor cu transmitere sexuală.

Vasectomia - contraceptia definitiva masculina

E. J., un bărbat în vârstă de 32 de ani care locuiește în Seattle, Washington și este director de comunicări în industria finanțelor și investițiilor, este deschis să încerce medicamentul contraceptiv pentru bărbați dintr-o varietate de motive. În primul rând, pentru a preveni o sarcină nedorită și în al doilea rând pentru a ridica responsabilitatea contracepției de pe umerii femei.

În plus, dacă ar exista efecte secundare precum creșterea în greutate, bărbatul s-a declarat dispus să încerce pentru că este un sacrificiu minim pe lângă în comparație cu aducerea pe lume a unui copil pe care părinții nu sunt pregătiți să îl crească.

Brady este un bărbat în vârstă de 30 de ani care locuiește în Dublin, Irlanda și mărturisește că este de acord cu medicamentul contraceptiv pentru bărbați pentru a mai ușura povara de pe umerii soției sale în ceea ce privește contracepția, dar are câteva rețineri în ceea ce privește medicamentele noi, ale căror efecte pe termen lung nu se cunosc. Așa că ar prefera oricând vasectomia în locul unui medicament necunoscut.

doua maini desfac un prezervativ

Mario Herger, în vârstă de 51 de ani, autor și cercetător care locuiește în San Francisco, este un alt bărbat dispus să încerce orice fel de medicament contraceptiv. El consideră acesta un gest romantic și plin de empatie pentru soția sau partenera lui.

Așadar, pe umerii cui ar trebui să cadă responsabilitatea contracepției? Este exclusiv vina femeii că a fost neglijentă nu și-a luat pastila la timp sau nu a căutat o metodă de contracepție adecvată? Ar trebui și bărbatul să se implice, fără să renunțe la pura plăcere fizică? Ar avea un astfel de medicament succes pe piață?

Surse foto: pexels.comunsplash.compexels.compexels.compexels.compexels.com

Surse articol: huffpost.com

Articolul urmator
Cât costă fertilizarea in vitro în România
Cât costă fertilizarea in vitro în România

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  O femeie a devenit mamă de 17 ori pentru că nu a crezut nicio secundă în metodele contraceptive
  O femeie a devenit mamă de 17 ori pentru că nu a crezut nicio secundă în metodele contraceptive

  Patty și Carlos, în vârstă de 40, respectiv 39 de ani, au nici mai mult, nici mai puțin decât 17 copii. Marea familie trăiește în North Carolina, SUA și iese...

  Un tătic merge la toaleta femeilor cu fiica lui. „Toaletele de bărbați nu sunt potrivite pentru tații cu copii, sunt dezgustătoare”
  Un tătic merge la toaleta femeilor cu fiica lui. „Toaletele de bărbați nu sunt potrivite pentru tații cu copii, sunt dezgustătoare”

  Un tată de peste hotare a făcut o mărturisire pe Instagram, care le-a atras atenția internauților. Acesta a povestit că atunci când merge cu fiica sa în toalete publice,...

  Apare pilula contraceptivă pentru bărbați, care are o eficacitate de 99%!
  Apare pilula contraceptivă pentru bărbați, care are o eficacitate de 99%!

  De câțiva ani buni, cercetătorii încearcă să descopere diverse metode de contracepție pentru bărbați și se pare că au și reușit! O pilula contraceptivă pentru...

  Ce mari au crescut băieții lui Dan Bittman. Sunt bărbați în bună regulă și au moștenit pasiunea pentru muzică de la tatăl lor
  Ce mari au crescut băieții lui Dan Bittman. Sunt bărbați în bună regulă și au moștenit pasiunea pentru muzică de la tatăl lor

  Fiii lui Dan Bittman au crescut și sunt bărbați cu interese diferite, cariere de succes și talent în muzică. Puștii de odinioară s-au transformat în adulți care îl...

  Au apărut băile fără gen pentru elevi. „Suntem deschiși, suntem liberi, nu avem constrângeri”
  Au apărut băile fără gen pentru elevi. „Suntem deschiși, suntem liberi, nu avem constrângeri”

  Elevii unui liceu din Milano, Italia, care nu se identifică cu niciun gen, au acum la dispoziție două băi neutre în școală. În locul simbolurilor îi direcționa pe...

  O femeie este însărcinată cu cel de-al cincilea copil la 41 de ani: „Lumea crede că sunt făcuți toți cu bărbați diferiți”
  O femeie este însărcinată cu cel de-al cincilea copil la 41 de ani: „Lumea crede că sunt făcuți toți cu bărbați diferiți”

  Nicola Carr are 41 de ani și este însărcinată cu al 5-lea copil. Cel mai mare copil al său are 20 de ani, iar cel mai mic 2. Femeia mărturisește că i-a fost jenă să le spună...

  Sunt gravidă și soacra mea îmi spune că sunt cât o focă și nu mă lasă să mănânc
  Sunt gravidă și soacra mea îmi spune că sunt cât o focă și nu mă lasă să mănânc

  Înainte de a începe aș dori să spun că sunt o fată destul de masivă. Nu este nicio rușine în asta, mă iubesc așa cum sunt și am trăit cu zicala ”fii tu,...

  NOILE reguli antiCovid in anul scolar 2021-2022. Ce trebuie sa stie parintii si elevii
  NOILE reguli antiCovid in anul scolar 2021-2022. Ce trebuie sa stie parintii si elevii

  Scolile vor incepe in curand, 13 septembrie 2021, iar ministrii Sanatatii si Educatiei au prezentat NOILE reguli antiCovid in anul scolar 2021-2022. Astfel, potrivit regulilor prezentate de...

  © 2024 Qbebe