5 semne că ai de-a face cu un psihopat! Trebuie să le știe și copilul tău

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Să recunoști un psihopat nu este un demers la îndemână. Iată ce ar trebui să urmărești pentru a reuși să identifici o asemenea persoană, astfel încât să-l poți învăța și pe copilul tău cum să procedeze din acest punct de vedere.

Un psihopat este o persoană căreia îi lipsește empatia

Psihologii atrag atenția asupra următorul fapt: dacă ai în fața ta un psihopat, vei vedea că nu va reacționa în niciun fel la problemele tale. În schimb, poate mima că face asta, dar nicio reacție a sa nu va fi autentică (de exemplu, nici o bătaie ușoară pe umăr sau nicio îmbrățișare nu vor fi sincere).

Vei putea să îți dai seama de acest aspect dacă vei încerca să privești o persoană în ochi în  timp ce face anumite gesturi. Dacă nimic nu se clintește pe fața sa, este foarte posibil să ai de-a face cu un psihopat.

De asemenea, trebuie să știi că unei persoane psihopate nu îi pasă nici măcar de familia ei, afișând mereu o atitudine rece, indiferentă.

Dacă o persoană este psihopată, va știi foarte bine să manipuleze

Deși nu este sensibil la emoțiile celorlalți, un psihopat are capacitatea de a le folosi oricând în avantajul său, avertizează  specialiștii. În aceste condiții, va găsi modalitatea  de a induce ușor sentimente de vină și de a-i face pe cei din jur să acționeze după bunul său plac, fără să îi pese de ei.

Un psihopat este adesea o persoană fermecătoare

În cazul în care ai în fața ta o persoană de acest gen, gândește-te că este foarte posibil să îți facă plăcere să stai de vorbă cu ea, să îi asculți poveștile și vei avea impresia că empatizează cu tine.

Barbat care saruta mana unei femei, in timp ce se afla la masa in oras

De fapt, realitatea este cu totul alta, spun experții. Un psihopat va încerca să se apropie de oameni pentru a se folosi de ceea ce știe despre ei numai în propriul avantaj, în spatele complimentelor, declarațiilor etc. nefiind altceva decât interese ascunse. 

O persoană care este psihopată este și narcisistă

Îți poți da seama că ai de-a face cu o astfel de persoană dacă observi că se va lăuda mereu, că încearcă permanent să demonstreze că este mai inteligentă și mai bună decât cei din jur. Scopul ei este să fie permanent în centrul atenției, învinuindu-i pe ceilalți pentru eventualele eșecuri ale sale.

Dorința unui psihopat este să arate că este deasupra celorlalți și de aceea alege adesea să acționeze fără teamă, crezând că este mult prea inteligent și că nu va putea fi nicicând prins. 

Psihopații nu au conștiință

Una dintre cele mai importante trăsături ale unei astfel de personalități este, conform psihologilor, nepăsarea față de sentimentele celorlalți. Psihopații aleg doar să-și atingă scopurile, fiind în stare de orice și fără să se uite în urmă dacă nu cumva au făcut vreun rău celor din jur.

Un psihopat minte, înșeală sau fură adesea, iar când este prins va nega toate acestea, încercând să invoce scuze. De cele mai multe ori, va încerca să dea vina pe alții pentru ceea ce a  făcut, precizează specialiștii. 

Surse:

www.forbes.com, www.brightside.me

 

 

 

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Alte articole care te-ar putea interesa

  7 semne că micuţul tău este nefericit. Copilul tău are nevoie de tine
  7 semne că micuţul tău este nefericit. Copilul tău are nevoie de tine

  Să îţi observi cu atenţie copilul este una dintre cele mai potrivite modalităţi de a descoperi dacă nu cumva acesta se confruntă cu probleme care cer o rezolvare cât mai...

  Copilul tău trebuie să știe cum să se spele pe cap! E obligatoriu
  Copilul tău trebuie să știe cum să se spele pe cap! E obligatoriu

  Încă o zi, încă un duș, încă 20 de minute pe care le petrec luptând cu părul frumos - dar extrem de diferit - al celor două fiice ale mele. Una are părul cu...

  8 semne că, atunci când va deveni adult, copilul tău va fi plin de bani
  8 semne că, atunci când va deveni adult, copilul tău va fi plin de bani

  Cu toții ne dorim ca micuții noștri să aibă un viitor strălucit în față, iar mulți dintre noi avem „norocul” de a avea copii cu adevărat speciali, supradotați,...

  6 semne că nu petreci suficient timp de calitate cu copilul tău
  6 semne că nu petreci suficient timp de calitate cu copilul tău

  Petreci cu adevărat suficient timp alături de copilul tău? Ai fi surprins să afli că nu faci acest lucru, chiar dacă nu ai observat. Deși nu auzi niciodată copilul că se...

  Când trebuie să duci copilul la psiholog: semne importante
  Când trebuie să duci copilul la psiholog: semne importante

  Uneori copiii se pot confrunta cu stări de anxietate, supărare și tristețe. De obicei, aceste stări sunt normale și necesită suport moral din partea părinților. Dar cum știi...

  25 de maniere pe care copilul trebuie sa le stie pana la 7 ani
  25 de maniere pe care copilul trebuie sa le stie pana la 7 ani

  In calitate de mamica, esti permanent preocupata sa-i asiguri puiului tau cea mai buna educatie. Inca de cand este mic, incepi sa-l inveti sa salute, sa utilizeze "cuvintele magice"...

  3 lucruri pe care copilul chiar nu trebuie să le ştie
  3 lucruri pe care copilul chiar nu trebuie să le ştie

  Care sunt lucrurile pe care copilul chiar nu trebuie să le ştie? Ce lucruri vorbim în preajma lui sau cu el, şi nu realizăm că îl pot afecta negativ?

  Copilul la 2 ani: tot ce trebuie să știe părinții despre dezvoltarea lui psihică
  Copilul la 2 ani: tot ce trebuie să știe părinții despre dezvoltarea lui psihică

  Încă din primele clipe în care îți vei ține puiul în brațe, te vei gândi la cât de multe progrese ale sale vei fi martoră în primul său an de...

  © 2022 Qbebe