Back to School Weekend! 11 Idei de Activități pentru Copii şi Părinţi la Bucureşti în 8-9 Septembrie 2018

Back to School Weekend! 11 Idei de Activități pentru Copii şi Părinţi la Bucureşti în 8-9 Septembrie 2018

Corina Naftanaila

BACK TO SCHOOL! Ultimul weekend de vacanță este marcat de pregătiri pentru școală dar și de evenimente religioase de însemnătate. Sâmbătă credincioșii sărbătoresc Sfânta Maria Mică, Nașterea Maicii Domnului iar duminică este Ziua Sfintei Ana, mama Maicii Domnului și ocrotitoarea copiilor şi a maternității.

Mergem la ZAPA Petrecerea Itsy Bitsy, festivaluri pentru mici și mari precum World Experience, Bucharest Street Food Carnival și Bucharest International Dance Film Festival, târgurile Gradina Mariei și Agenda Bio#11, spectacole și piese de teatru pentru cei mici. Vezi lista noastră de 11 idei de activități de weekend pentru copii şi părinţi la Bucureşti în 8-9 septembrie.

SÂMBĂTĂ | 8 SEPTEMBRIE 2018

SPECTACOL-ATELIER
1. Tăpușele vă invită la spectacolul-atelier „Domnul Caluţ-de-mare", o poveste simplă și caldă despre iubire și familie, inspirată de cartea scrisă de Eric Carle, vârsta recomandată 1-5 ani. După spectacol vei crea tu singur un căluţ de mare!

TEATRU
2. Celebra poveste Prostia Omenească de Ion Creangă s-a conturat la Teatrul Coquette într-un spectacol plin de umor, și năzdrăvănii. Când inteligența lipsește cu desăvârșire la unii, își face loc năstrușnicia la alții. Spectacolul este plin de umor, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Copii vor învăța că inteligența este una dintre puținele trăsături sau daruri pe care le are omul din naștere, care trebuie cultivată. Vom vedea că povara prostiei este una dintre cele mai grele de dus.

back to school

PETRECERE
3. Itsy Bitsy FM invita copiii si parintii sa ia parte la ZAPA Petrecere, ultima petrecere din vacantă! Familiile vor avea parte de muzica, jocuri, ateliere, concursuri si multe premii. Vezi ce surprize te asteapta la eveniment.

TÂRGURI & FESTIVALURI
4. Intr-o zi de sarbatoare, haideti toti cu mic cu mare la Gradina Mariei by Gradina cu Artisti! Cum toamna bate la usa si in septembrie se numara targurile, iata ca avem si noi ultima editie pe acest an a Gradinii cu Artisti. La Gradina Mariei ne propunem sa prelungim vara si sa simtim spiritul toamnei intr-o atmosfera de vacanta tarzie.

5. Muzica lumii se simte la World Experience Festival 2018 - Sunetele Lumii, a 4-a editie a Festivalului Ambasadelor, intr-o experienta multiculturala unica, in inima Bucurestiului. Un eveniment initiat si organizat de Asociatia ESCU, sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural 2018.

6. Agenda Bio#11- Ediție de toamnă - în grădină! Ultima ediție din acest an aduce împreună aproximativ 70 de branduri preocupate de sănătatea ta și de mediul înconjurător, activități pentru copii, seminarii, ateliere de gătit și nutriție, sesiuni și clase de yoga. În cadrul evenimentului reunim specialiști și traineri din diverse domenii de activitate și interes, care își dedică timpul și experiența pentru a te ajuta să atingi echilibrul mult dorit și căutat.

7. Bucureștiul devine capitala europeană #streetfood - Bucharest Street Food Carnival! Cel mai mare eveniment de acest gen de pe continent vine la tine acasă! Orice gurmand adevărat a salvat deja în agendă datele de 6-9 septembrie și va lua cu asalt Romexpo, pentru a gusta din meniu de #Carnaval. Ce te așteaptă? Peste 100 de vendori, restaurante cu preparate de senzație și artiști locali și internaționali care vor da tonul distracției.

8. Cea de-a patra ediție a Bucharest International Dance Film Festival va avea loc în perioada 6 - 9 septembrie 2018, găzduit de șapte spații din Capitală. În anul Centenarului, tema celei de-a patra ediții a BIDFF este „[re]tracing" - urmele pe care timpul le-a lăsat în viețile oamenilor și ale comunităților din care fac parte.

TOATE RECOMANDĂRILE DE SÂMBĂTĂ 8 SEPTEMBRIE

CONFERINȚĂ | 15 SEPTEMBRIE
• La ce vârstă poate începe bebeluşul meu să se uite la televizor? Este în regulă pentru un copil de 1-3 ani să se joace pe tabletă? Ar trebui să permit copiilor mei adolescenţi să petreacă ore în şir pe smartphone? Care sunt cele mai noi studii efectuate de neurologi, ciberpsihologi și cercetători din domeniu? Ce soluții avem la îndemână pentru a ne proteja, pe noi și pe copiii noștri? Răspunsuri pertinente la "Copilul meu și tehnologiile. Oportunități și riscuri", conferința English Kids Academy și IH din 15 septembrie, prezentată de Virgil Iantu.

DUMINICĂ | 9 SEPTEMBRIE 2018

TEATRU
9. Teatrul Coquette te invită la Îngerul Pantofilor, un spectacol pentru copii de peste 10 ani. Spectacolul este o coproducție Teatrul Coquette și Chatarsis Studio. O poveste pentru copii și oameni mari. O poveste despre relația copii-părinți. O poveste despre nenumăratele feluri în care iubirea se poate manifesta.

TREASURE HUNT
10. Ți-ar plăcea ca cel mic să petreacă mai mult timp în natură? Minunat! Acum o poate face într-un mod inedit. PlaYouth și Tentsile România îi invită pe copii la Treasure Hunt și Corturi în Copaci, un eveniment pentru copii de 7-12 ani. Aceștia vor porni în căutarea unei comori pentru care indiciile vor fi ascunse în corturi. Nu orice fel de corturi însă, ci unele suspendate în copaci!

ZIUA PORȚILOR DESCHISE
11. Ziua porților deschise la Nicoland este un eveniment adresat atât părinților, pentru care sunt pregătite informații privind oferta educațională, dar și copiilor, pe care centrul îi așteaptă cu ateliere care ne arată cum învățăm, ne jucăm și ne distrăm la Nicoland.

TÂRGURI & FESTIVALURI
• Intr-o zi de sarbatoare, haideti toti cu mic cu mare la Gradina Mariei by Gradina cu Artisti! Cum toamna bate la usa si in septembrie se numara targurile, iata ca avem si noi ultima editie pe acest an a Gradinii cu Artisti. La Gradina Mariei ne propunem sa prelungim vara si sa simtim spiritul toamnei intr-o atmosfera de vacanta tarzie.

• Muzica lumii se simte la World Experience Festival 2018 - Sunetele Lumii, a 4-a editie a Festivalului Ambasadelor, intr-o experienta multiculturala unica, in inima Bucurestiului. Un eveniment initiat si organizat de Asociatia ESCU, sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural 2018.

• Agenda Bio#11- Ediție de toamnă - în grădină! Ultima ediție din acest an aduce împreună aproximativ 70 de branduri preocupate de sănătatea ta și de mediul înconjurător, activități pentru copii, seminarii, ateliere de gătit și nutriție, sesiuni și clase de yoga. În cadrul evenimentului reunim specialiști și traineri din diverse domenii de activitate și interes, care își dedică timpul și experiența pentru a te ajuta să atingi echilibrul mult dorit și căutat.

• Bucureștiul devine capitala europeană #streetfood - Bucharest Street Food Carnival! Cel mai mare eveniment de acest gen de pe continent vine la tine acasă! Orice gurmand adevărat a salvat deja în agendă datele de 6-9 septembrie și va lua cu asalt Romexpo, pentru a gusta din meniu de #Carnaval. Ce te așteaptă? Peste 100 de vendori, restaurante cu preparate de senzație și artiști locali și internaționali care vor da tonul distracției.

• Cea de-a patra ediție a Bucharest International Dance Film Festival va avea loc în perioada 6 - 9 septembrie 2018, găzduit de șapte spații din Capitală. În anul Centenarului, tema celei de-a patra ediții a BIDFF este „[re]tracing" - urmele pe care timpul le-a lăsat în viețile oamenilor și ale comunităților din care fac parte.

CONCERT | 12 SEPTEMBRIE
• Rezervă-ți locul la un evenimentul special! Sacred songs from the Medicine Circle, un concert cu DarPan la Hermitage Urban Spiritual Hub organizat de Ayni Experience menit să vă încânte sufletele. Un concert de cântece și mantre, care provin dintr-o bogată panoplie de linii mistice din întreaga lume, inclusiv tradițiile șamanilor sufi și sud-americană.

Articolul urmator
Un after school din București a fost închis de ANPC după ce au fost găsite produse expirate, mâncare cu mucegai și pereți cu igrasie
Un after school din București a fost închis de ANPC după ce au fost găsite produse expirate, mâncare cu mucegai și pereți cu igrasie

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Paștele în familie: 22 de activități perfecte pentru copii, părinți și bunici
    Paștele în familie: 22 de activități perfecte pentru copii, părinți și bunici

    Ce ar fi ca anul acesta, în afară de tradiționala masă de Paște, să încerci niște activități noi alături de familia ta? Noi îți dăm 22 de idei potrivite de la...

    6 activități amuzante de interior pentru părinți și copii în zilele caniculare
    6 activități amuzante de interior pentru părinți și copii în zilele caniculare

    Simțim cu toții zilele caniculare, ne este din ce în ce mai greu să ieșim afară în timpul zilei, pentru că temperaturile cresc pe zi ce trece. Tocmai de asta, suntem...

    Idei de activități pentru acasă și pentru afară potrivite pentru vacanța de primăvară
    Idei de activități pentru acasă și pentru afară potrivite pentru vacanța de primăvară

    Vacanța de primăvară se apropie cu pași repezi, iar noi avem „rețeta” perfectă pentru zilele libere care te așteaptă pe tine și familia ta. Îți propunem 24...

    Am întrebat 100 de părinți ce activități aleg pentru copiii lor în pandemie
    Am întrebat 100 de părinți ce activități aleg pentru copiii lor în pandemie

    Să fii părinte nu este deloc lucru ușor, iar să fii părinte în pandemie devine o adevărată aventură, unde responsabilitatea capătă conotațiile unui test dificil, cu multe...

    Exista 4 tipuri de persoane nascute in luna septembrie. Tu in ce categorie te inscrii?
    Exista 4 tipuri de persoane nascute in luna septembrie. Tu in ce categorie te inscrii?

    Oamenii nascuti in luna septembrie sunt sarguinciosi, seriosi, practici, dornici sa exceleze la toate capitolele vietii lor. Isi exprima cu sinceritate parerea si pot fi si foarte...

    8 activități de art terapie pentru eliberarea stresului la copii
    8 activități de art terapie pentru eliberarea stresului la copii

    Așa cum indică și numele, art terapia îmbină psihoterapia cu activitățile artistice. Benefică pentru copii, dar și pentru adulți, art terapia este o formă de explorare a...

    Anxietatea la copii: 10 activități care pot reduce crizele de anxietate la cei mici
    Anxietatea la copii: 10 activități care pot reduce crizele de anxietate la cei mici

    Există mai multe metode de a calma anxietatea la copii. Uite 10 activități pe care poți să le faci împreună cu cel mic pentru a-l ajuta să se calmeze.

    7 idei de petrecere pentru copii acasă
    7 idei de petrecere pentru copii acasă

    Fie că este vorba despre o aniversare ori despre celebrarea unei zile de vacanță sau a unei prietenii, o petrecere este oricând așteptată cu nerăbdare. Dacă te hotărăști să...

    © 2024 Qbebe