În 2021, copiii generației Alpha au creat programele Itsy Bitsy FM

În 2021, copiii generației Alpha au creat programele Itsy Bitsy FM

Andrada Popa

De 16 ani Itsy Bitsy s-a adaptat nevoilor copiilor, care sunt mereu în schimbare de la o generație la alta. În 2021, singurul radio pentru copiii din România a facut și mai mult dând copiilor spațiu și acces la studiouri, ca să-și creeze singuri programele preferate. Itsy Bitsy FM a devenit astfel în 2021 radioul cu programe făcute de copiii Generației Alpha, în care ei au avut șansa să își facă vocile auzite, să propună temele lor de interes, să transmită mesaje părinților și chiar copiilor mai mici.

Copiii născuți începând cu anul 2010 fac parte din Generația Alpha, o generație care marchează începutul unui nou mileniu și a unui nou mod de a trăi și de a privi lumea. Chiar dacă fac parte din prima generație complet digitală, conectată permanent la tehnologie, copiii generației Alpha sunt preocupați nu doar de tehnologie, conținut on-line și realitate virtuală, ci și de ecologie,  antreprenoriat și stare de bine.

“Noi, la Itsy Bitsy, știm că fiecare copil este un potențial geniu, are talentele și superputerile lui specifice. Important e ca părinții și profesorii să îl lase să se manifeste liber în zona lui de interes și să îl susțină să își descopere pasiunea și să își urmeze visul. Inteligența lingvistică și cea logico-matematică sunt la fel de importante ca și talentele la muzică și dans, în arte vizuale, în sport, inteligență naturalistă sau cea emoțională. Susținuți și ghidați, copiii își pot descoperi și antrena încă de mici superputerile și inteligențele multiple și astfel pot performa și deveni, mai târziu, adulți împliniți și fericiți.”- Nadia Tătaru, co-fondator și director Itsy Bitsy.

Sute de copii cu vârste între 6 și 10 ani s-au înscris în acest an în preselecția pentru școala gratuită de radio organizată de Itsy Bitsy. În cele două ediții ale școlii, 31 de copii au fost aleși finaliști și au absolvit Școala de Supereroi Itsy Bitsy – Învață Oul pe Găină. Studenții-copii au învățat să stăpânească butoanele și microfoanele, să înregistreze în studio și să vorbească cu dezinvoltură în direct la radio, despre lucrurile care îi preocupă. Ei au transmis mesaje autentice și pline de înțelepciune părinților și profesorilor, precum și celorlalți copii care i-au ascultat.

Pe durata școlii de radio, copiii au vorbit liber despre zonele lor de interes: tehnologie și internet, sentimente si emotii, ecologie, antreprenoriat, experimente știintifice, robotică și programare, muzică și dans. Fiecare absolvent a realizat propria emisiune audio “Pasiunea mea”, difuzată la radio zilnic, de la 13:10 și 15:30, pentru a-i inspira și pe alți copii să își descopere și să își urmeze visurile.

În acest an marcat de pandemie și de consum ridicat de conținut on-line, copiii-absolvenți ai școlii radio au realizat în studiourile Itsy Bitsy emisiuni audio și video tematice și le-au vorbit copiilor mai mici decât ei despre pasiunile și descoperirile lor.

“Copiii știu ce spun” este talk-show-ul radio live în care David Măruță și invitații lui ne-au arătat cum se vede lumea prin ochii copiilor. Prietenie, călătorii, hobby, relații între frați sunt temele de discuție de succes între copii, care au atras comentarii și telefoane în direct.

Mara Dobre și Radu Leu, de 9 ani, sunt pasionați de ecologie și de o planetă vie și au devenit “SHero - Eroii Sustenabilității”. Misiunea lor este să-i învețe pe oameni cum pot fi mai responsabili cu resursele planetei. Pentru mai mult succes în misiune, ei primesc și ajutorul sponsorului emisiunii, Coca Cola HBC România.

Pentru că mulți copii sunt pasionați de ecologie, supereroul ecologist Spark i-a invitat pe copii să împărtășească din experiența lor de mici ecologiști și iubitori ai planetei. Pe toată durata anului, peste 120 de copii au făcut echipe de câte patru și au luat parte săptămânal la emisiunea ECO exploratorii, transmisă live, simultan la radio și on-line, din studiourile din IKEA Pallady. Înscrierile copiilor la acest program continuă.

”Salut! Sunt Energy Kid, iar să fii prieten cu energia, așa cum sunt eu, e priză! Puterea mea este activarea resurselor de energie și mereu când găsesc un cablu sau o sârmuliță mi se aprinde un beculeț și am imediat un experiment în minte.” - așa ne spune Marco Gligan, de 7 ani. Încurajat și energizat de ENEL, el a realizat deja peste 100 de emisiuni radio și online despre surse de energie și experimente științifice de tot felul.   

      

Iris Dobre (9 ani), David Măruță (10 ani), Maia Proteasa (10 ani) și Robert Vlădăscău (8 ani) sunt copiii care au aflat secretele unei navigări în siguranță pe internet și acum le spun și celorlalți copii: e în puterea ta să Fii SuperErou pe internet! Episoadele video sunt de un real ajutor pentru școlarii mici și preșcolari și sunt sponsorizate de AQUA Carpatica Kids. Puterile digitale le-au fost antrenate copiilor și în cadrul emisiunii Eroii Internetului, realizate de Carina Dănețiu și David Măruță.

Pentru a afla cum arată astăzi viitorii mari antreprenori și care sunt hobby-urile lor, care vor deveni business-uri de succes, Groupama a sponsorizat proiectul radio Antreprenor din viitor. În cadrul proiectului, părinții sunt motivați și inspirați să le acorde mai multă atenție copiilor și să îi susțină în planurile lor de viitor

Ana Ștefania Chiru, Ada Gligor și Ana Rădulescu au 7 ani și sunt atrase de lumea emoțiilor și de relații armonioase la școală și acasă. Absolvente ale școlii de radio Itsy Bitsy, ele s-au împrietenit și au realizat o suită de emisiuni video și audio, cu exemple ușor de înțeles și exerciții practice: ABC-ul emoțiilor. Este proiectul educativ pe care AQUA Carpatica Kids îl susține pentru a-i ajuta pe copii să-și crească inteligența emoțională.

Și programele live ale Itsy Bitsy pentru zilele de sărbătoare au fost co-realizate de copii. Fie că au cântat, dansat sau s-au jucat, copiii ne-au arătat cum vor ei să sărbătorească 1 Iunie, Ziua Limbii Române și Ziua Națională. În aceste live-uri s-au reunit familiile de români de pretutindeni, care prin intermediul comentariilor interactive pe Facebook au împărtășit urări și lucruri frumoase despre România, s-au jucat și au câștigat numeroase premii de la sponsori: REHAU, BCR, ASF, LEGO, ETI, Fulga.

Școala de SuperEroi Itsy Bitsy  va continua și anul care vine cu o nouă ediție. Înscrierile se fac în perioada 3 - 23 ianuarie 2022. Juriul va alege 15 copii cu vârste între 6 și 10 ani, care vor urma școala gratuită de radio în prima parte a anului următor. Odată cu ei, programele realizate de copii pentru copii vor continua cu noi teme de interes, propuse chiar de copii și realizate cu susținerea financiară a sponsorilor și cu ajutorul echipei Itsy Bitsy.   

           

Copiii de grădiniță și de școală primară au nevoie de acces la lumea Itsy Bitsy pentru a se inspira de la alți copii asemenea lor, pentru a-și descoperi superputerile interioare și inteligențele multiple, pentru a-și descoperi pasiunile și a-și urmări visurile. Iar adultii pot tine radiourile pe frecvența Copilăriei, pentru că și Oul învață pe Găină, iar perspectiva proaspătă și inocentă pe care o aduc copiii poate fi revelatoare și inspirațională pentru adulți.

**************

Lumea Itsy Bitsy o puteţi accesa oriunde şi oricând, prin intermediul aplicaţiei gratuite ITSY BITSY FM, disponibilă în GooglePlay şi AppStore. Itsy Bitsy a inițiat și obținut, împreună cu partenerii săi ca 1 Iunie să fie zi liberă naţională şi a iniţiat şi derulat campania strategică naţională de prevenire şi combatere a bullyingului în şcoli.

Articolul urmator
Copiii și părinții sar în sus de bucurie la 1uniFEST
Copiii și părinții sar în sus de bucurie la 1uniFEST

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Când Dumnezeu a creat mama ...
    Când Dumnezeu a creat mama ...

    “Când Dumnezeu a creat mama, era în şasea zi de muncă. Un înger a venit şi l-a întrebat:

    A creat controverse online când i-a spus soțului să o salveze pe ea, nu copilul, în timpul nașterii
    A creat controverse online când i-a spus soțului să o salveze pe ea, nu copilul, în timpul nașterii

    Odată ce devii mamă, unul dintre cele mai înspăimântătoare gânduri care îți trec prin minte este ca nu cumva să-ți lași copilul orfan. În aceste...

    O fetiță cu autism a creat un moment unic în familia ei, când i-a spus surorii sale că o iubește pentru prima dată. „A fost magic!”
    O fetiță cu autism a creat un moment unic în familia ei, când i-a spus surorii sale că o iubește pentru prima dată. „A fost magic!”

    Declarația de dragoste a unei fetițe diagnosticată cu autism către surioara ei a reprezentat un moment emoționant pentru întreaga familie! Primele cuvinte spuse după ani de zile...

    „Copiii mei <plătesc> pentru mâncare și internet”. Cum reușește o mamă să-și învețe copiii despre valoarea banilor
    „Copiii mei <plătesc> pentru mâncare și internet”. Cum reușește o mamă să-și învețe copiii despre valoarea banilor

    O mămică își educă copiii după o metodă neobișnuită: îi pune să plătească pentru tot ceea ce folosesc, inclusiv mâncare și internet. Toată povestea mai jos.

    Copiii parentificați, sau ce se întâmplă când copiii sunt forțați să fie adulți
    Copiii parentificați, sau ce se întâmplă când copiii sunt forțați să fie adulți

    Ai fost un „copil parentificat”? Ce se întâmplă atunci când copiii sunt nevoiți să se comporte ca niște adulți, preluând atribuțiile unui părinte?

    „Îmi învăț copiii să evite comportamentul ciudat, nu oamenii străini”. Metoda unei mame de a-și învăța copiii să fie în siguranță
    „Îmi învăț copiii să evite comportamentul ciudat, nu oamenii străini”. Metoda unei mame de a-și învăța copiii să fie în siguranță

    O mamă de peste ocean dezvăluie pe pagina sa de Instagram modul mai puțin tradițional în care i-a învățat pe copiii săi să se ferească de pericole.

    Mihai Craiu despre cum trebuie protejați copiii pe plajă. „Copiii nu trebuie să stea prea mult în apă sărată. Se pot deshidrata!”
    Mihai Craiu despre cum trebuie protejați copiii pe plajă. „Copiii nu trebuie să stea prea mult în apă sărată. Se pot deshidrata!”

    Atunci când plecăm la mare cu cei mici, de multe ori socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. Deși visăm la o vacanță fără peripeții, se...

    O mamă este furioasă în online după ce fostul soț a botezat copiii fără acordul ei. "Copiii mei au ca nași persoane pe care nici nu le cunosc"
    O mamă este furioasă în online după ce fostul soț a botezat copiii fără acordul ei. "Copiii mei au ca nași persoane pe care nici nu le cunosc"

    Drepturile și obligațiile care le revin părinților cu copii mici după divorț sunt uneori greșit înțelese. Foștii parteneri, care odată s-au iubit pentru a aduce pe lume...

    © 2024 Qbebe