Loredana, Andra și Adrian Despot au cântat în premieră pe scena Ateneului Român la Hope Concert

Loredana, Andra și Adrian Despot au cântat în premieră pe scena Ateneului Român la Hope Concert

Corina Naftanaila

Duminică, 7 mai, a avut loc cea de-a cincea ediție a Hope Concert, gală organizată anual de Fundația Hope and Homes for Children la Ateneul Român în sprijinul copiilor vulnerabili din România. Ediția din acest an a reunit, în premieră, pe scena Ateneului Român, artiști renumiți din domenii diferite: pop, rock, muzică clasică și corală și teatru. Loredana, Andra, mezzosoprana Roxana Constantinescu, Adrian Despot, liderul formației Vița de Vie, actorul Marius Manole, Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin" alături de 100 de copii din programul Cantus Mundi, Ansamblul Violoncellissimo condus de maestrul Marin Cazacu, precum și pianistul Andrei Licareț au oferit publicului momente artistice emoționante.

Pentru al cincilea an consecutiv, Ateneul Român a fost locul de întâlnire al artei, speranței și carității. Hope Concert este evenimentul cel mai important al Hope and Homes for Children organizat cu scopul de a atrage atenția asupra programelor desfășurate de 19 ani în România și a mulțumi susținătorilor, companii și persoane, care sunt alături de Fundație în activitatea ei. 700 de spectatori în sala Ateneului Român, alături de peste 43.000 de persoane pe Facebook, au urmărit, cu multă emoție, spectacolul impresionant dedicat celor mai vulnerabili copiii ai României.

adi despotPe scena Hope Concert au răsunat acordurile unor piese consacrate precum „Iubirea schimbă tot" interpretată de Andra sau „Praf de stele" a formației Vița de vie, cântată de Adrian Despot, ambele orchestrate într-un mod inedit, alături de Ansamblul Violoncellissimo. Publicul a primit o „Superofertă la vise" și a aplaudat pe ritmurile binecunoscutei melodii interpretată de Loredana alături de 50 de copii din corurile Programului Național Cantus Mundi. Sosită special de la Paris pentru a cânta la Hope Concert, mezzosoprana Roxana Constantinescu a impresionat publicul prin vocea sa de o puternică expresivitate. Actorul Marius Manole, pentru a doua oară pe scena Hope Concert, a susținut un moment poetic emoționant, recitând versuri din Ana Blandiana, Zaharia Stancu și Jaques Prévert, iar pianistul Andrei Licareț a interpretat "Cvintetul pentru pian în Fa minor op. 34" de Johannes Brahms, marcând astfel sărbătorirea a 184 de ani de la nașterea compozitorului. Piesele interpretate de artiști au fost reorchestrate special pentru orchestra de violoncele de maestrul Marin Cazacu și de compozitorii Cătălin Crețu, Dor Niculescu și Lucian Zbarcea. Seara s-a încheiat memorabil, în glasurile a 100 de copii din corurile Programului Național Cantus Mundi, care au cântat alături de membrii Corului Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin" dirijat de Anna Ungureanu.

concert hope and homes for childrenCa în fiecare an, programul Hope Concert a fost completat cu filme și momente artistice video prin care publicul a putut cunoaște beneficiari ai programelor Hope and Homes for Children. Ionuț Ursu, student și voluntar pe ambulanță, frații Antonio și Isabella, foarte talentați la desen și pictură, respectiv balet, Virgil Gheorghe, designer grafic, înzestratul pictor Vlad Mureșan și violoncelista Maria Alexandra Petre sunt doar câțiva dintre tinerii pe care Fundația îi sprijină. Marea surpriză a serii a fost povestea lui Robert Igna, unul din concurenții show-ului „Supraviețuitorul" de la PRO TV, care a crescut într-o casă de tip familial dezvoltată de Hope and Homes for Children.

Gala a fost prezentată de Amalia Enache, jurnalist PRO TV și Ambasador al Hope and Homes for Children de peste 7 ani, alături de Dragoș Bucurenci, activist civic și director de dezvoltare al fundației.

De asemenea, numeroase vedete au răspuns invitației Hope and Homes for Children. Cătălin Măruță, Alina Vîlcu și Omid Ghannadi, architecți în cadrul echipei "Visuri la cheie" (PRO TV), Diana Enache, Lavinia Petrea și Magda Pălimariu, prezentatoare ale Știrilor și Știrilor din Sport de la PRO TV, magicianul Robert Tudor, prezentator al emisiunii "Vocea României Junior", Otniela Sandu, concurentă în emisiunea "Supraviețuitorul" de la PRO TV, Marius Pancu și Liana Alexandru (Digi 24), Vladimir Drăghia, Feli, Cori Grămescu, violonistul Alexandru Tomescu, ambsador Hope and Homes for Children, au participat la Hope Concert și au transmis astfel un mesaj de susținere pentru Hope and Homes for Children și copiii din programele Fundației.

Costul unui copil în sistemul public de protecție a copilului este de circa 700 de euro pe lună, incluzând costurile de personal și cheltuieli curente. Prin comparație, pentru noi ca organizație, costul prin care păstrăm un copil acasă, alături de familie, este de 600 de euro pe un an întreg, adică un cost de cel puțin 12 ori mai mic. Sper ca împreună, noi și partenerii noștri din sistemul de protecție a copilului, să facem astfel încât să ajutăm copiii și familiile aflate în dificultate să rămână împreună. Le mulțumesc tuturor celor care ni s-au alăturat la cea de-a cincea ediție a Hope Concert și le mulțumesc artiștilor, care cu atâta modestie și smerenie, se alătură cauzei noastre și fac ca mesajul nostru să ajungă la publicul larg", a declarat  Ștefan Dărăbuș, director regional pentru Europa Centrală și de Sud în cadrul Hope and Homes for Children.

De nouă luni, de când sunt mamă, îmi legăn copilul şi îi cânt înainte de fiecare somn, i-am învățat semnificația fiecărui sunet şi importanța fiecărui zâmbet, o port în brațe aproape mereu şi îi văd în fiecare clipa nevoia de mine. Lor, copiilor trimişi departe de părinți, cine le răspunde cu dragoste în cele 85.400 de clipe dintr-o zi în care ei au nevoie de asta?! Sunt de șapte ani alături de Hope and Homes for Children România și cred că dacă punem iubire în viața copiilor orfani, salvăm puțin lumea", a mărturisit Amalia Enache, jurnalist PRO TV și Ambasador al Fundației Hope and Homes for Children.

loredana Orfelinatele din România nu dispar doar pentru că noi refuzăm să ne gândim la ele. Ele dispar pentru că niște oameni încăpăţânaţi refuză de 19 ani de zile să accepte că un copil poate fi crescut într-o astfel de instituţie. Cu fiecare instituţie închisă, cu fiecare copilărie salvată, colegii mei schimbă nu doar destinul copiilor cu care lucrează, ci și destinul nostru ca societate și ca țară", a declarat Dragoș Bucurenci, activist civic, director de dezvoltare al Fundației Hope and Homes for Children.

Eu cred că cel mai bun start în viaţă depinde de încrederea și dragostea pe care ţi le oferă familia. Toți copiii merită să crească alături de familiile lor, în siguranță și iubire, iar noi, împreună, putem să le oferim șansa unui start mai bun în viață", a spus Marius Manole, Ambasador al Fundației Hope and Homes for Children.

Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 53 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile HHC România şi ale partenerilor săi, 4.985 copii au fost scoși din instituții, iar alți 912 urmează să părăsească instituțiile în curs de închidere.

În același timp, organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 25.787 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 862 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.812 copii au fost primiţi în centrele de zi, iar 843 în regim de urgență şi 8.125 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children România.

 

 

Articolul urmator
Adrian, eroul zilei! Băiețelul s-a aruncat în flăcări pentru a-și salva bunicii din incendiul ce le cuprinsese casa
Adrian, eroul zilei! Băiețelul s-a aruncat în flăcări pentru a-și salva bunicii din incendiul ce le cuprinsese casa

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Soțul meu mi-a spus că întârzie la nașterea copilului nostru pentru că merge la premiera unui film
    Soțul meu mi-a spus că întârzie la nașterea copilului nostru pentru că merge la premiera unui film

    Nașterea unui copil este un moment unic în viață, pe care viitoarea mamă vrea să îl trăiască alături de cele mai dragi persoane din viața ei. Dintre acestea face parte...

    Ce mari și frumoși au crescut copiii Andrei și lui Cătălin Măruță! Sunt deja mici vedete pe rețelele de socializare
    Ce mari și frumoși au crescut copiii Andrei și lui Cătălin Măruță! Sunt deja mici vedete pe rețelele de socializare

    Andra și Cătălin Măruță formează un cuplu de mai bine de 16 ani și sunt căsătoriți de aproape 15 ani. Și-au dorit dintotdeauna să devină părinți, iar în prezent sunt...

    Ce i-a spus Eva Măruță tatălui ei când acesta a complimentat o altă femeie. L-a certat zdravăn
    Ce i-a spus Eva Măruță tatălui ei când acesta a complimentat o altă femeie. L-a certat zdravăn

    Eva Măruță l-a certat aspru pe tatăl său după ce acesta i-a făcut complimente prezentatoarei TV Denise Rifai. Aceștia s-au întâlnit întâmplător în...

    8 semne că sunteți cu un bărbat cu adevărat bun
    8 semne că sunteți cu un bărbat cu adevărat bun

    Barbatii buni sunt prosperi in mai multe zone decat isi dau seama majoritatea. Exista si oameni mai putin buni, dar daca stiti ce vreti si aveti stabilite limite adecvate, nu este imposibil...

    De ce 26 august este o sărbătoare a familiei și a dragostei: ce sfinți sărbătorim azi
    De ce 26 august este o sărbătoare a familiei și a dragostei: ce sfinți sărbătorim azi

    Sărbătoare mare la români! Potrivit calendarului creștin-ortodox, pe 26 august sunt prăznuiți Sfinţii Adrian şi Natalia, doi mucenici, soț și soție, care au trăit în...

    Dermatita atopică. Cum scăpăm copiii de pielea roșie, iritații, mâncărimi și vezicule suprainfectate?
    Dermatita atopică. Cum scăpăm copiii de pielea roșie, iritații, mâncărimi și vezicule suprainfectate?

    Dermatita atopică este una din cele mai des întâlnite afecțiuni ale pielii copiilor. Denumită și eczema atopică, dermatita este o afecțiune cronică, intens pruriginoasă....

    Soția mea îmi abuza financiar fiica, așa că i-am interzis accesul la bani !
    Soția mea îmi abuza financiar fiica, așa că i-am interzis accesul la bani !

    Când te recăsătorești și ești părinte, una dintre temerile pe care le ai este că noul partener de viață nu o să îți accepte copilul/copiii. Lucrurile pot deveni mai...

    O mamă a decis să-și crească bebelușul vegan. „Unii forțează copiii să mănânce, eu o forțez să fie vegană pentru a nu face endometrioză”
    O mamă a decis să-și crească bebelușul vegan. „Unii forțează copiii să mănânce, eu o forțez să fie vegană pentru a nu face endometrioză”

    „Fiecare părinte își crește copilul așa cuim consideră. Unii își forțează copiii să mănânce carne. Eu o forțez să fie vegană de teamă să nu facă...

    © 2024 Qbebe