Din grija pentru copilul tau
ECONOMIDA

Modul inedit prin care o mamă a scăpat de curățat voma copiilor când sunt bolnavi

O mamă cu mai mulți copii a dezvăluit într-o postare de pe Facebook trucul ce o ajută să scape de curățat voma acestora.

Cum se poate evita curățarea vomei copiilor- Trucul unei mame

Maureen, care în prezent are șase copii și deține un blog ce promovează găsirea unor soluții pentru o viață simplă și sănătoasă, a dezvăluit cum reușește să se descurce pentru a nu sta să îndepărteze voma de prin casă: le oferă câte 1 dolar de fiecare dată când ajung la timp la baie pentru a nu mai voma pe oriunde. Mama a explicat faptul că ideea i-a venit după ce, după o vacanță de iarnă, copiii s-au îmbolnăvit, rând pe rând, de gripă.

Le-a oferit copiilor mai mari o recompensă de câte 1 dolar, considerând că așa vor dobândi „o abilitate de viață", în timp ce ea va scăpa să le curețe mereu voma.
Cei care au văzut postarea au felicitat-o pe Maureen pentru ideea ei, numind-o „Cea mai grozavă idee de până acum", „Este genial" etc.
Unele voci au afirmat inițial că nu sunt de acord cu acordarea de mită copiilor pentru a le încuraja comportamentele pozitive, dar că în situațiile de criză merită să fie folosită.

Alte soluții pe care mamele le propun în vederea gestionării situațiilor când copiii vomează

Realizarea unui spațiu special pentru vomat
În vederea pregătirii pentru cazurile în care copilul vomită brusc, există posibilitatea ca în baie să se creeze un loc în care acesta să poată voma până când ajunge la toaletă. De exemplu, se poate pune o găleată în care s-a pus un sac de gunoi, care să-i fie copilului cât mai la îndemână. Se poate aduce și un coș pentru rufe murdare, care nu se mai folosește, ce va fi umplut cu cârpe sau cu un sac de plastic.

Echiparea patului pentru un episod de vomat
Peste salteaua obișnuită de pe patul copilului se va pune o saltea rezistentă la apă, peste cearceaful obișnuit se va pune un cearceaf mai vechi. În cazul în care se întâmplă să survină brusc un episod cu vomă, cearceaful murdar va putea fi aruncat, voma neputând să păteze salteaua bună.

Cât mai multe pungi ziplock aflate la îndemâna copilului
În cazul în care copilul se simte rău și are șansele să vomeze, ar trebui să aibă cât mai multe pungi ziplock la îndemână, prin toate camerele din casă. Acestea vor fi utile și când va fi plecat de-acasă.

Un indiciu luminos poate să ghideze copilul spre o găleată
Așezarea în baie a unei găleți, cât mai aproape de ușă, în care să poată fi pus un obiect fosforescent,  îl poate îndruma spre copil mai repede la locul în care va voma.

Vechile carduri- cadou- „dispozitive” de îndepărtat urmele de vomă
Pentru curățarea resturilor mai mari de vomă de pe covor se poate utiliza un card -cadou vechi, care va permite îndepărtarea eficientă a acestora. După aceea se vor utiliza soluțiile speciale pentru curățarea covorului.

Crearea unui „drum al prosoapelor"
O metodă care să permită evitarea situației în care să fie nevoie să fie curățată multă vomă este așezarea mai multor prosoape vechi/cârpe, începând din camera copilului până în baie. Copilul va putea voma pe ele dacă nu va rezista să ajungă până în baie.

Surse:
www.mom.me, www.todaysparent.com, www.webmd.com

Surse poze:
www.facebook.com

Replica Andreei Bălan catre fostul soț: „Îmi pare foarte rău că lovește în mine și că uită că sunt mama copiilor lui”

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

  Data nașterii bebelușului

  Alte articole care te-ar putea interesa

  9 legume care sunt mai sănătoase când sunt gătite și nu sunt mâncate crude
  9 legume care sunt mai sănătoase când sunt gătite și nu sunt mâncate crude

  Printre alimentele care ar trebui să fie zilnic prezente în dieta noastră se numără și legumele. Deși putem fi tentate să le consumăm mai ales crude, crezând că astfel...

  12 moduri prin care părinții distrug viețile copiilor
  12 moduri prin care părinții distrug viețile copiilor

  Chiar dacă ne dorim tot ce este mai bun pentru copilul nostru, nu de puține ori se poate întâmpla să facem demersuri care îi pot face mai mult rău decât bine....

  4 greseli pe care parintii le fac cand le vorbesc copiilor despre sex
  4 greseli pe care parintii le fac cand le vorbesc copiilor despre sex

  Una dintre discutiile cele mai inspaimantatoare pentru parinti este cea despre sex. Sa le vorbesti copiilor despre sex poate fi stanjenitor si foarte inconfortabil. Cu toate aceastea, o...

  Modul în care rezolvi conflictele ca părinte, poate afecta copilul la nivel biologic
  Modul în care rezolvi conflictele ca părinte, poate afecta copilul la nivel biologic

  Expunerea repetată a copiilor la agresiune, conflictele între părinți sau între părinți și copii, modul în care adulții inițiază rezolvarea conflictului, toate...

  Am scăpat din iadul abuzului și datorez totul copilului meu
  Am scăpat din iadul abuzului și datorez totul copilului meu

  Iad, poate părea un cuvânt prea mare, poate chiar exagerat pentru unii. Cum ar putea exista iadul pe pământ? Da, iadul pe pământ este real, îl găsești în spatele unor uși...

  O fetiță de 10 ani a scăpat de răpitorul ei cu o singură întrebare. Iată o lecție pentru toți părinții!
  O fetiță de 10 ani a scăpat de răpitorul ei cu o singură întrebare. Iată o lecție pentru toți părinții!

  O fetiță în vârstă de 10 anișori este lăudată de poliție pentru modalitatea în care a reușit să se salveze dintr-o situație periculoasă. Fetița a folosit o...

  Cele mai ciudate idei care-ti pot trece prin cap cand faci sex
  Cele mai ciudate idei care-ti pot trece prin cap cand faci sex

  Parintii ne-au crescut cu un set clar de reguli si valori: 1. Camera de pe partea spre care bate soarele cauzeaza dureri de cap, 2. Nu e frumos sa intarzii, fiindca e lipsa de respect fata...

  © 2019 Qbebe