Peste 700 de invitați la cea de-a șaptea ediție a Hope Concert, eveniment organizat de Hope and Homes for Children în sprijinul copiilor vulnerabili

Peste 700 de invitați la cea de-a șaptea ediție a Hope Concert, eveniment organizat de Hope and Homes for Children în sprijinul copiilor vulnerabili

Brigitta Szebenyi - Redactor

Pe scena Ateneului Român au urcat Alexandru Tomescu, Irina Iordăchescu, Feli, Alexandra Ușurelu, Adrian Despot și Cezar Popescu (Vița de Vie) alături de Blue Noise, Zoli TOTH, trupa FiRMA și Ansamblul Violoncellissimo, condus de Marin Cazacu.

În 14 aprilie, Ateneul Român a fost a fost gazda celei de-a șaptea ediții a Hope Concert, evenimentul anual organizat de Hope and Homes for Children în sprijinul copiilor vulnerabili din România. Violonistul Alexandru Tomescu, soprana Irina Iordăchescu, solistele Feli și Alexandra Ușurelu, Adrian Despot și Cezar Popescu (Vița de Vie) alături de Blue Noise, Zoli TOTH, trupa FiRMA, acompaniați de Ansamblul Violoncellissimo condus de Marin Cazacu au ales să își arate, prin muzică, sprijinul pentru programele desfășurate de Fundație și pentru copiii din aceste programe.

Evenimentul a fost prezentat de Amalia Enache, jurnalist PRO TV și Ambasador Hope and Homes for Children de nouă ani, și Dragoș Bucurenci, director de dezvoltare al Fundației.

Hope Concert 2019 a marcat aniversarea a 21 de ani de activitate a Hope and Homes for Children în România și s-a bucurat de prezența Excelenței Sale Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței, și a Excelenței Sale Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii, precum și a numeroși reprezentanți ai companiilor partenere ale Fundației, vedete și susținători. Printre invitați s-au numărat: Corina Caragea, Diana Enache și Ramona Păun (PRO TV), Alina Vîlcu, Omid Ghannadi, Cristina Joia, Laura Boghiu și Valentin Ionașcu, echipa de arhitecți și designeri de interior din echipa „Visuri la cheie" de la PRO TV, stilistul Adina Buzatu, Marius Pancu (Digi 24), Diana Sar și Olimpia Melinte, actrițele din serialul „Vlad" de la PRO TV, Mihai Morar (Radio ZU). Hope Concert este cel mai important eveniment pe care Hope and Homes for Children îl organizează în fiecare an pentru a atrage atenția asupra programelor de dezinstituționalizare și de prevenire a separării copilului de familie pe care le desfășoară în România începând cu anul 1998. Peste 700 de invitați au fost prezenți la Ateneu și au urmărit momentele artistice impresionante dedicate celor mai vulnerabili copii ai României.

Pentru al șaptelea an consecutiv, Ateneul Român a fost locul în care muzica clasică s-a contopit cu ritmurile pop și rock, dând glas speranței și carității, în sprijinul copiilor vulnerabili. Alexandra Ușurelu a interpretat piesele „Ție" și „Ceva se întâmplă cu noi" acompaniată de Ansamblul Violoncellissimo. Violonistul Alexandru Tomescu a impresionat audiența prin interpretarea unui „Dans țărănesc" semnat de Constantin Dimitrescu și a „Serenadei" semnate de Mircea Chiriac. Soprana Irina Iordăchescu a interpretat cu multă emoție aria Laurettei din opera „Gianni Schicchi" și faimoasa arie „Lascia ch'io pianga" compusă de G. F. Haendel. Zoli TOTH a adus muzica neconvențională pe scena Ateneului, prin piesele „Iubește și lasă" și „Patimile Estului" interpretate la instrumente de percuție. Ritmurile pop, rock și clasic s-au împletit în piesele „Va urma", interpretată de Feli, și „Mângâierea lumii", interpretată de trupa FiRMA. Adrian Despot și Cezar Popescu (Vița de Vie), alături de grupul de backing vocals Blue Noise, au interpretat cunoscuta piesă „Luna și noi". Seara s-a încheiat memorabil cu melodia „Bohemian Rhapsody", interpretată de Ansamblul Violoncellissimo și Alex Gavril, chitaristul trupei FiRMA.

Și în acest an, programul Hope Concert a fost completat de poveștile unor beneficiari ai programelor Hope and Homes for Children. Prin intermediul unor filme emoționante narate de Marius Manole, Ambasador Hope and Homes for children, publicul i-a cunoscut pe protagoniștii acestor povești. Alina (23 ani), care a devenit mamă la doar 15 ani, a primit ajutor de la Hope and Homes for Children pentru a-și lua acasă fetița plasată în asistență maternală. Șerban este interesat de desen și arhitectură, dar familia sa nu l-a putut ajuta să își urmeze pasiunile. De un an, Șerban este bursier în programul de educație al Hope and Homes for Children și primește sprijinul de care are nevoie pentru a-și împlini visul de a construi case.Ciprian și cei trei prieteni ai lui s-au cunoscut în Centrul de Servicii Sociale „Sfântul Spiridon" din Târgu Frumos. Băieții au fost ajutați de Fundație să își înceapă viața pe cont propriu, să aibă o locuință, iar acum lucrează împreună într-o brutărie. Ilie (10 ani) locuiește împreună cu doi din cei șase frați ai săi într-o casă de tip familial construită de Hope and Homes for Children în Târgu Frumos. Cu sprijinul Hope and Homes for Children casa familiei lor a fost renovată, astfel încât cei trei copii să fie reuniți cu mama lor. O altă poveste impresionantă este cea a Lăcrămioarei, o mamă cu 11 copii căreia Hope and Homes for Children i-a dăruit, anul trecut de Crăciun, o casă nouă. Ea a trăit în orfelinate, unde a fost abandonată de părinți, până la vârsta de 18 ani, și și-a promis că nu își va abandona niciodată copiii. Aurica este o tânără care visează să devină medic încă de când avea 7 ani, dar dacă nu primea ajutor din partea Hope and Homes for Children ar fi trebuit să renunțe la acest vis. Acum ea este studentă în primul an la Facultatea de Medicină.și tocmai a terminat prima sesiune cu note mari.

Declarații de presă

Ștefan Dărăbuș, Director regional, Europa Centrală și de Sud, Hope and Homes for Children - „Nu mai suntem doar noi cei care vorbim despre traumele pe care le produce instituționalizarea asupra copiilor. Se întâmplă ceva: tot mai multe voci tinere se fac auzite cu mărturii despre calvarul copilăriei trăite fără familie. Sunt vocile celor care au crescut în orfelinate. Înverșunați, dar autentici, știu cel mai bine despre ce vorbesc, pentru că au trăit ei înșiși coșmarul pe care noi doar îl bănuim sau ni-l imaginăm. Au creat organizații. S-au constituit în asociații. Luptă pentru cei care încă suferă durerea cumplită a instituționalizării. Pentru că ei știu foarte bine cât doare și ce răni adânci lasă sindromul de separare. Deși măcinați de lipsa de afecțiune și de absența iubirii părintești, sunt hotărâți să pună umărul la distrugerea acestei traume pentru generațiile de copii care vin după ei. Pot doar să îmi închipui cât de crunt trebuie să fie să crești fără părinți, fără iubire. Și totuși, ei oferă atât de mult celor din jurul lor și fac tot ce le stă în puteri pentru ca alți copii să nu mai sufere cât au suferit ei. Ei sunt eroii mei. Lor le dedic această ediție a Hope Concert, înclinându-mă în fața lor."

Dragoș Bucurenci, Director de dezvoltare, Hope and Homes for Children -„Orfelinatele din România nu dispar doar pentru că noi refuzăm să ne gândim la ele. Ele dispar pentru că niște oameni încăpăţânaţi refuză de 21 de ani să accepte că un copil poate fi crescut într-o astfel de instituţie.Cu fiecare instituţie închisă, cu fiecare copilărie salvată, colegii mei schimbă nu doar destinul copiilor cu care lucrează, ci și destinul nostru ca societate și ca țară. -

Amalia Enache, Ambasador Hope and Homes for Children - „Dacă pe copiii noștri îi iubim necondiționat, îi iubim și când suntem obosiți, și când ei greșesc, și când nu sunt geniali, ascultători, corecți, copiii din vechile centre de ce primesc adesea corecții, reproșuri, dispreț sau sedative?! Au nevoie ca toți ceilalți de îmbrățișări, mângâieri și dragoste, de o casă și de o familie. Sunt copii care au nevoie de noi să le facem casele, să ne asigurăm că au parte de o atmosferă de familie și au nevoie de noi să-I iubim necondiționat. Credeți că putem reuși împreună?"

Alexandra Ușurelu , solistă - „«Dă, tată, din aripi! Hai, fetița mea, dă din aripi!» - acestea sunt cuvintele pe care tatăl meu mi le spunea când mă învăța să „zbor" în Dunăre. Așa am învățat să mă echilibrez și să înaintez, în ciuda curenților. În curtea copilăriei mele de la Dunăre aveam un cireș bătrân, plin de cireșe albe, dulci, în al cărui vârf îmi plăcea să mă urc, ca să privesc apa.
Ea lega orașul meu de cel al surorii mele, iar asta mi se părea că mi-o aduce mai aproape.
În timp, mi-am dorit să pot fi și eu ca o apă care leagă oamenii și așa am început să cânt. Am găsit în muzică cel mai frumos mod prin care să pot aduce oamenii împreună, prin concertele mele.
Dunărea este pentru mine un puternic simbol de apartenență. Mă emoționează puternic situațiile în care copiii riscă să fie separați de cei iubiți și sunt fericită să pot fi alături prin muzica mea de Hope and Homes for Children, fluviul atâtor suflete care îndrăznesc să viseze la păstrarea familiilor împreună."

Alexandru Tomescu, violonist, Ambasador Hope and Homes for Children - „Una dintre cele mai mari bucurii ale mele este aceea de a-i ajuta pe copii. Hope and Homes for Children transformă dorințele noastre în realitate, înfăptuind adevărate miracole pentru copiii aflați în dificultate. Cum altfel să numești iubirea, căldura și siguranța pe care copiii le regăsesc cu ajutorul oamenilor extraordinari de la Hope and Homes for Children? Copiii sunt asemenea îngerilor: lumini venite printre noi. Trebuie să îi ajutăm cât de mult putem, căci pentru ei ne străduim să creăm o lume mai bună și mai frumoasă. În calitate de ambasador Hope and Homes for Children voi lupta cu armele mele - vioara și arcușul, după cum spunea Enescu - pentru binele copiilor!"

Feli, solistă - „Cunoscând acum bucuria de a fi mamă, nu pot să îmi imaginez ce aș simți dacă aș fi nevoită să trăiesc separată de copilul meu. Problema copiilor instituționalizați cred că este și un test de la Dumnezeu prin care noi să demonstrăm că, dincolo de iubirea pentru aproape, există și iubirea și puterea să ajutăm copiii al căror destin nu a fost ușor. Hope and Homes for Children România luptă de peste 20 de ani pentru a oferi posibilitatea tuturor copiilor să aibă o familie, iar eu nu pot decât să susțin, prin muzica mea, această inițiativă minunată."

Zoli Toth, muzician - „Mi-a plăcut foarte mult line-up-ul din acest an, mi-a plăcut că au venit artiști cu energie bună, îmi plac și oamenii pe care îi văd în sală la concert, oameni care sunt conectați la cauza Hope and Homes for Children. Mesajul Fundației a ajuns demult în sufletul oamenilor. Acum, după șapte ani, trimitem proiectul la școală - se vede prin cifre, prin realizări, prin zâmbetele copiilor care au ieșit din aceste centre îngrozitoare. Sper ca  Hope and Homes for Children să nu se schimbe niciodată!"

Excelența Sa Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii în România - „Am fost extrem de impresionat de prestația tuturor muzicienilor și cântăreților de pe scenă, iar finalul, cu Freddy Mercury, a fost superb. Dar ceea ce m-a impresionat cel mai tare au fost poveștile tinerilor, suferințele lor și felul în care au fost ajutați de Hope and Homes for Children."
 
Excelența Sa Michèle Ramis - „Este a doua ediție a Hope Concert la care particip și trebuie să spun că a fost extraordinar. Amestecul de muzică clasică și modernă, Alexandru Tomescu, Irina Iordăchescu, Marin Cazacu, poveștile copiilor, totul a fost impresionant. Vreau să felicit Hope and Homes for Children pentru seara minunată pe care ne-a oferit-o !"


Hope Concert a fost prezentat de City Insurance.Sponsori: Farmaciile Alphega, UPC România, Tema Energy
Parteneri strategici: Kaufland România, ARVAL, Holcim România, JYSK România, NN, Fondation Solidarité Société Générale, AREI - Asociația Investitorilor în Real Estate
Partener media principal: PRO TV
Organizatorul evenimentului: Quartz Media Production
Eveniment susținut de: Backstage Production Group, Filarmonica „George Enescu", OVE, Gitana, Anaide, Aqua Carpatica, Antalis
Parteneri media: Tanănana, Adevărul, Click!, Cațavencii, Blitz TV, Revista Cariere, Observator Cultural, Nine O'Clock, Agerpres, A List Magazine, Parents, Gala Societății Civile, CSR Media, Qbebe, BookHub, Business 24, Ziare.com, ZiarMM, Ediția de Dimineață.

Pentru mai multe informații:

Anamaria Bogdan, Hope and Homes for Children România, tel. 0799 830 651,
email ana@hopeandhomes.ro

Despre Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children activează în România din 1998, timp în care a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 57 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației şi ale partenerilor săi, 5.810 copii au fost scoși din orfelinate, iar alți 455 urmează să părăsească orfelinatele în curs de închidere.

În același timp, Fundația activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 31.580 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 1.168 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.964 de copii au fost primiţi în centrele de zi, iar 930 în regim de urgență şi 8.998 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children.
Până în acest moment, 54.974 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2027 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la www.hopeandhomes.ro.

amalia

 

Articolul urmator
Cea de-a XIII-a ediție KINOdiseea debutează, între 1 și 12 septembrie, în aer liber, în Parcul Plumbuita
Cea de-a XIII-a ediție KINOdiseea debutează, între 1 și 12 septembrie, în aer liber, în Parcul Plumbuita

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Vina de mamă: este în regulă să nu vrei să participi la un eveniment lipsit de importanță de la școala copiilor?
    Vina de mamă: este în regulă să nu vrei să participi la un eveniment lipsit de importanță de la școala copiilor?

    Sentimentul de vinovăție este atât de înrădăcinat în cultura noastră, încât este văzută ca un lucru "firesc". Aproape fiecare mamă se simte vinovată...

    Fetița mea de 6 ani a invitat la ziua ei toți copiii de la grădi care nu sunt niciodată invitați nicăieri
    Fetița mea de 6 ani a invitat la ziua ei toți copiii de la grădi care nu sunt niciodată invitați nicăieri

    Una dintre cele mai mari bucurii ale unui părinte este să vadă că are un copil generos și empatic. De așa ceva se bucură și o mamă din Australia, care a dezvăluit cât de...

    Am avut menstruație timp de șapte luni, după ce am devenit mamă pentru a șaptea oară
    Am avut menstruație timp de șapte luni, după ce am devenit mamă pentru a șaptea oară

    O mămică de peste hotare a sângerat 7 luni consecutive după ce a născut cel de-al 7-lea copil. Mai multe despre experiența ei în articolul de mai jos.

    Cea mai amuzantă conversație între Adela Popescu și Radu Vâlcan: căsnicia este aceeași peste tot
    Cea mai amuzantă conversație între Adela Popescu și Radu Vâlcan: căsnicia este aceeași peste tot

    Adela Popescu și Radu Vâlcan formează, de departe, unu dintre cele mai îndrăgite cupluri din showbiz. Sunt împreună de mai bine de 11 ani, căsătoriți de 6 și au...

    Fiica mea nu a venit la petrecerea de 16 ani pe care am organizat-o pentru ea. A preferat să meargă la tatăl ei cool
    Fiica mea nu a venit la petrecerea de 16 ani pe care am organizat-o pentru ea. A preferat să meargă la tatăl ei cool

    O mamă de peste hotare se simte dezamăgită deoarece fiica ei adolescentă nu a venit la petrecerea de ziua ei, pe care femeia a organizat-o pentru ea. Fata explică pe Reddit că de...

    Este normal ca părinții să le ceară chirie copiilor? Cum a scandalizat internetul un cuplu de peste hotare
    Este normal ca părinții să le ceară chirie copiilor? Cum a scandalizat internetul un cuplu de peste hotare

    Cum ar fi dacă i-ai cere copilului tău chirie pentru că stă la tine în casă? Probabil cei mai mulți părinți vor ridica din sptânceană la această întrebare,...

    O mamă a organizat o Petrecere de Menstruație pentru fiica ei și internetul a luat-o razna
    O mamă a organizat o Petrecere de Menstruație pentru fiica ei și internetul a luat-o razna

    Jade Powell, o mamă de peste Ocean, a organizat o petrecere pentru fiica ei în vârstă de 11 ani, pentru a sărbători prima menstruație a acesteia. Potrivit...

    O femeie a organizat o ceremonie funerară pentru sora ei bolnavă în stadiu terminal. "O celebrare magică a vieții și totodată plină de durere"
    O femeie a organizat o ceremonie funerară pentru sora ei bolnavă în stadiu terminal. "O celebrare magică a vieții și totodată plină de durere"

    De la pacienții diagnosticați cu boli în fază terminală primim cele mai importante lecții de viață. Curajul lor de a înfrunta moartea și determinarea lor de a iubi...

    © 2024 Qbebe