7 intr-un pat: ce faci cand ai 5 copii si vrei sa dormi?

7 intr-un pat: ce faci cand ai 5 copii si vrei sa dormi?

Alina Nedelcu - Redactor Senior

Recent, un cuplu din Texas a ales sa practice "co-sleeping-ul" extins, dormind in acelasi pat cu cei cinci copii. Din articolul de mai jos veti afla cum cei doi isi povestesc experienta si ce impact are aceasta asupra vietii lor.

Elizabeth si Tom Boyce sunt bloggeri part-time si se ocupa si de cei cinci copii ai lor: Zach (11 ani), Izzy (9 ani), Ben (7 ani), Owen (3 ani) si Elijah (1 an).

Familia obisnuieste sa calatoreasca mult, asa ca adesea dorm toti intr-o mica incapere. Cand trebuie sa se intoarca fiecare la patul sau, povesteste Elizabeth, atmosfera devine incarcata de "plansete si lupte".

In ceea ce-l priveste pe Tom, acesta are grave probleme de sanatate (inclusiv un handicap), ceea ce presupune ca adesea sa stea la pat si sa necesite o ingrijire permanenta. De aceea, petrece mult timp separat de familia sa.
Avand in vedere cele de mai sus, cuplul a decis sa realizeze un mega-pat, capabil sa-i gazduiasca atat pe ei, cat si pe copiii lor. Cei doi recunosc faptul ca nu este o solutie definitiva, dar ca "functioneaza pentru noi in acest moment... Fiecare se poate odihni atat cat are nevoie".

Pentru a pregati patul special, Elizabeth a apelat la doua paturi de la Ikea. Pentru a-si face cunoscuta idea, ea a postat modelul de pat pe blogul personal. De aici se poate afla ca au cheltuit pe paturi 150 de $ pentru fiecare, pe alte piese de lemn si pe alte materiale cam 16,50 $ (pentru fiecare pat), iar pe materialele necesare decorului si iluminatului (cum ar fi perdelele de separare a paturilor si un sistem de iluminat sub forma unei retele), in numar de patru seturi, 61 $ (pentru fiecare pat). In plus, povesteste ca au dorit sa pastreze la vedere laturile albe ale paturilor.

De asemenea, Elizabeth a mentionat faptul ca paturile au fost asezate pentru a forma o imagine ca in oglinda si ca, in functie de spatiul disponibil, paturile pot fi aranjate si altfel. In rest, asa cum explica ea, patul se va obtine cu multa creativitate.

Pe blog ea a enumerat etapele de lucru si materialele utilizate de ei (http://www.wanderingtheworldbelow.com/adventures/2015/10/7/havoc-at-home-ikea-kura-family-bed-hack-tutorial ).

De indata ce au aflat ca toti vor dormi intr-un singur pat, copiii au inceput sa strice paturile separate pe care le aveau in dormitoare, fiind foarte entuziasmati.

Dupa finalizarea patului, fiecare si-a gasit in el locul potrivit, Elizabeth si Tom stand la mijloc. Astfel, asa cum spune si Elizabeth, "Micutul insomniac are o mica pestera pentru a se adaposti, somnorosii "salbatici" au propriul lor loc, eu sunt langa Tom si il pot ajuta cand are nevoie, fiecare are acces in pat cu usurinta si se poate trezi fara a-i deranja pe ceilalti. Chiar nici plansetul bebelusului nu ii va mai tulbura, intrucat eu nu mai trebuie sa ma trezesc pentru a ma duce la el".

Desigur, dupa ce au luat decizia de a dormi alaturi de copiii lor si dupa ce au postat imagini cu noul pat, Elizabeth si Tom au fost asaltati cu tot felul de intrebari (http://www.wanderingtheworldbelow.com/adventures/2015/10/3/havoc-at-home-everything-you-ever-wanted-or-didnt-want-to-know-about-the-family-bed ).

De exemplu, au fost intrebati cum mai stau cu viata lor sexuala. Cuplul a explicat insa ca "aceasta este mai buna ca niciodata", intrucat, pe parcursul casniciei lor, nu au avut neaparat nevoie de un pat pentru aceasta activitate.Creativitatea este, conform lui Elizabeth, cea care ii ajuta in acest sens.

De altfel, ea insista asupra faptului ca ideea de a dormi cu totii a avut la baza urmatoarele motivatii: "Pur si simplu aveam nevoie de odihna. Tom are un handicap, se simte adesea rau si are nevoie de ingrijire in timpul noptii. Eu trebuie sa il ajut, dar trebuie si sa hranesc un bebelus, sa-i pun pe ceilalti copii in pat, intrucat au fost deranjati de cel care plangea....Era un dezastru!"

Nu in ultimul rand, Elizabeth spune ca acum poate folosi camerele ce au ramas goale dupa realizarea noului pat pe post de locuri de depozitare pentru haine si jucarii, cu atat mai mult cu cat cel mai mare dintre copiii sai (in varsta de 21 de ani) s-a mutat.
Tom formuleaza si el urmatoarea concluzie: "Este doar un pat. Este doar un pat si dormim in el. Dar este interesant, amuzant si copiii il adora".

Surse:
http://greatideas.people.com/2015/10/16/cosleeping-family-bed-seven/
http://www.mirror.co.uk/news/weird-news/couple-share-bed-five-children-6634490?ICID=FB_mirror_main
http://www.mommypage.com/2015/10/couple-insists-that-co-sleeping-with-their-five-kids-every-night-makes-their-sex-life-better-than-ever/
http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/features/6691225/Couple-who-share-a-bed-with-their-5-kids-say-now-our-sex-lives-are-better-than-ever.html
http://www.unilad.co.uk/articles/couple-share-bed-with-5-kids-claim-sex-life-is-awesome/
http://www.wanderingtheworldbelow.com/adventures/2015/10/7/havoc-at-home-ikea-kura-family-bed-hack-tutorial

Surse poze:
http://i2.mirror.co.uk/incoming/article6637531.ece/ALTERNATES/s615b/Sex-life.jpg
http://i4.mirror.co.uk/incoming/article6634219.ece/ALTERNATES/s615b/Bed.jpg
http://i4.mirror.co.uk/incoming/article6634220.ece/ALTERNATES/s615b/Bed.jpg

 

Articolul urmator
O familie cu trei copii trăiește într-un cort și internauții îi consideră pe părinți iresponsabili
O familie cu trei copii trăiește într-un cort și internauții îi consideră pe părinți iresponsabili

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Iată ce se întâmplă când nu faci curățenie 4 zile într-o casă cu 4 copii
    Iată ce se întâmplă când nu faci curățenie 4 zile într-o casă cu 4 copii

    ”Nu este murdărie. Este dezordine!”. Asta ar spune orice mamă cu un copil sau mai mulți care nu apucă să facă în fiecare zi curățenie, nu-i așa? Toate mamele din...

    7 reguli nescrise când vrei să postezi ceva într-un grup de mămici
    7 reguli nescrise când vrei să postezi ceva într-un grup de mămici

    Știu că Facebook este o platformă pe cale de dispariție, dar, în timp ce așteptăm ca următoarea generație de părinți să își creeze conturi pe Discord, majoritatea...

    8 ganduri care nu te lasa sa dormi noaptea
    8 ganduri care nu te lasa sa dormi noaptea

    A nu putea dormi este unul dintre cele mai frustrante lucruri cu care trebuie sa te confrunti. Te simti exasperat, obosit, istovit si epuizat, toate odata, dar tot nu poti reusi sa adormi....

    „Surpriza” de care a avut parte o femeie când a aflat că partenerul ei de 26 de ani încă doarme în pat cu mama lui
    „Surpriza” de care a avut parte o femeie când a aflat că partenerul ei de 26 de ani încă doarme în pat cu mama lui

    O femeie de peste hotare a avut parte de o veste total neașteptată de la iubitul ei. A aflat că acesta încă doarme în pat cu mama lui. Bărbatul are 26 de ani.

    Ce răspunzi când ești întrebată dacă vrei copii și tu deja ai pierdut o sarcină?
    Ce răspunzi când ești întrebată dacă vrei copii și tu deja ai pierdut o sarcină?

    Ce se întâmplă atunci când ai pierdut nu una, ci mai multe sarcini și primești comentarii inoportune din partea celorlalți? Aceasta este întrebarea pe care o...

    E bine să dormi când ai febră ? Ce spun specialiștii
    E bine să dormi când ai febră ? Ce spun specialiștii

    Febra este o creștere temporară a temperaturii corpului, reprezentând un răspuns al organismului la infecții, inflamații sau leziuni. La fel ca în alte situații în...

    De ce îți blochează zodiile numărul de telefon! Evită să le faci asta dacă vrei să îți mai răspundă la apeluri
    De ce îți blochează zodiile numărul de telefon! Evită să le faci asta dacă vrei să îți mai răspundă la apeluri

    Fiecare dispune de un anumit nivel al toleranței în ceea ce privește lucrurile pe care le suportă. Spre exemplu, sunt persoane pe care nu le deranjează dacă primesc de foarte...

    Această mamă încă doarme în pat cu cei doi copii preadolescenți. „Ei pot avea oricând camera lor, dar preferă să doarmă cu mine”
    Această mamă încă doarme în pat cu cei doi copii preadolescenți. „Ei pot avea oricând camera lor, dar preferă să doarmă cu mine”

    O mămică din Marea Britanie încă doarme noaptea cu copiii săi preadolescenți și nu îi este deloc rușine de acest lucru. Dimpotrivă, spune că momentul ei preferat din zi...

    © 2024 Qbebe