O comunitate activă de 28.000 de adolescenţi din 14 oraşe şi 2 comune au decis: “Suntem generaţia în mişcare!”

O comunitate activă de 28.000 de adolescenţi din 14 oraşe şi 2 comune  au decis: “Suntem generaţia în mişcare!”

Corina Naftanaila

Proiectul naţional „Suntem generaţia în mişcare!" iniţiat de echipa Fundaţiei PRAIS are ca obiectiv principal crearea unei mari comunităţi active de adolescenţi care acordă timp de calitate activităţilor fizice şi sportive alături de colegi, profesori, prieteni, familie, promovând stilul de viaţă echilibrat.

 

În cadrul unui frumos road show au fost premiaţi în aceste zile câştigătorii ediţiei a II-a, care a reunit 170 de licee din 14 oraşe şi 2 comune din ţară: Bucureşti, Ploieşti, Timişoara, Cluj - Napoca, Braşov, Codlea, Făgăraş, Predeal, Râşnov, Rupea, Săcele, Victoria, Zărneşti, Bran şi comunele Feldioara şi Prejmer. În competiţia anuală s-au înscris peste 28.000 de liceeni.

Cele 100 de evenimente organizate în timpul anului şcolar au fost o ocazie de a activa mii de elevi şi profesori. Peste 150.000 de materiale au fost diseminate către 75.000 de liceeni şi 2.768 de profesori.

generatia in miscare

În Bucureşti, 29 de licee au înscris activităţi fizice şi sportive voluntare pe portalul www.generatiainmiscare.ro. Premiul I a fost câştigat de Colegiul Tehnic Mecanic "Griviţa", locul II de Liceul Teoretic „Alexandru Ioan Cuza", locul III şi premiul Fair Play de Colegiul Naţional "Gheorghe Lazăr". Premii speciale au fost acordate Colegiului Tehnic de Aeronautică "Henri Coandă" şi Colegiului Tehnic "Costin D.Neniţescu".

"Trăim într-o epocă în care accesul la tehnologie, la internet, viaţa în mediul citadin au redus dramatic timpul alocat activităţilor fizice zilnice şi sportului atât de necesare organismului uman. Sedentarismul are efecte majore asupra stării de sănătate a tinerei generaţii şi nu numai. În urma studiului realizat înainte de lansare, ne-am propus alături de partenerii şi voluntarii noştri cărora le suntem recunoscători pentru deosebita implicare, să contribuim la schimbarea în bine a obiceiurilor de stil de viaţă ale adolescenţilor, fiind un model de bună practică prin metodologiile recunoscute internaţional pe care le implementăm", a declarat Silvia Bucur, Preşedintele Fundaţiei PRAIS.

Au fost înregistrate 1.342 de activități fizice şi sportive pe portalul proiectului, totalizând 1.502 ore de mişcare şi sport. 23 de lecţii deschise în licee au angrenat peste 1.800 de elevi, membri ai Consiliilor Elevilor, cadre didactice, sportivi de marcă de la Federaţia Română de Fotbal, Federaţia de Scrimă, Federaţia de Dans Sportiv, studenţi voluntari UNEFS şi ai Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane Braşov. La concursul Gymclass, 530 de liceeni au realizat 33 de filme, iar 398 s-au mobilizat şi au creat 14 flash-mob-uri.

Comunitatea proiectului a fost susţinută prin campaniile din cadrul portalului www.generatiainmiscare.ro, care a totalizat peste 65.500 de vizualizări, iar pagina oficială de Facebook a reunit o audiență de 1.143.730 persoane şi a strâns 15.066 de like-uri. Canalul YouTube, în care au fost postate filmele realizate de elevi a strâns peste 100.000 de vizualizări.

La baza acestui proiect de marketing social stau rezultatele studiului "Obiceiurile de stil de viaţă ale adolescenţilor" realizat de Fundaţia PRAIS în colaborare cu Departamentul de Sociologie al Facultății de Ştiinţe Politice şi Administrative din cadrul SNSPA.

Partenerii proiectului sunt: Inspectoratele Şcolare Bucureşti, Prahova, Braşov, Timiş şi Cluj, UNEFS, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sporturi Montane Braşov, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Timişoara, Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport Cluj-Napoca, Şcoala de antrenori "Ioan Kunst Ghermănescu", Federaţia Română de Scrimă, Federaţia Română de Fotbal, Federaţia Română de Dans Sportiv, Federaţia Română de Culturism şi Fitness.

Suntem generaţia în mişcare!" (www.generatiainmiscare.ro) este un proiect educaţional, ce se derulează timp de 3 ani. Dezvoltarea acestui proiect educaţional este posibilă datorită Grantului acordat de Coca-Cola Foundation Fundaţiei PRAIS, în urma selecţiei anuale de proiecte pe care o organizează la nivel internaţional.

Fundaţia PRAIS a fost creată în 2002 de către PRAIS Corporate Communications. În cadrul proiectelor sale naţionale, susţine 4 mari cauze: accesul tinerei generaţii la educaţie şi la dezvoltare personală, o economie sustenabilă bazată pe inovaţie, competitivitate şi etică, promovarea stilului de viaţă sănătos, grija faţă de mediu.

Fundaţia PRAIS s-a implicat cu succes în ultimii 12 ani în proiecte educaţionale naţionale din domenii precum: promovarea mişcării şi a nutriţiei sănătoase, siguranţa produselor alimentare, protecţia mediului, promovarea tinerelor talente. Programele au angrenat milioane de elevi, familii, cadre didactice, public general şi au creat alianţe de valori între parteneri publici şi privaţi, lideri de opinie, specialişti locali şi internaţionali, reuniţi pentru a servi împreună cauze sociale globale dedicate viitorului tinerei generaţii.

Articolul urmator
Profesor, influencer, artist? Ce meserii vor tinerii din generația Z
Profesor, influencer, artist? Ce meserii vor tinerii din generația Z

Noutăți de la Qbebe

Înscrie-te la newsletter-ul Qbebe și primești ultimele noutăți.

Va rugam sa completati campurile necesare.

    Alte articole care te-ar putea interesa

    Am decis să adopt doi copii adolescenți, deși am doar 23 de ani. Nu sunt luată în serios ca mamă, din cauza vârstei...
    Am decis să adopt doi copii adolescenți, deși am doar 23 de ani. Nu sunt luată în serios ca mamă, din cauza vârstei...

    O tânără din Statele Unite a adoptat doi copii adolescenți, deși este doar cu câțiva ani mai mare decât ei, ea având 23. Problema este că oamenii nu o iau...

    Nu suntem de acord cu iubiții copiilor noștri adolescenți -  Ce este de făcut?
    Nu suntem de acord cu iubiții copiilor noștri adolescenți - Ce este de făcut?

    Un proverb românesc bine gândit spune copii mici, probleme mici, copii mari, probleme mari. Copiii cresc, se îndrăgostesc, încep să-și facă primul iubit sau prima...

    Cum să fii cel mai bun părinte și prieten al adolescentului tău din Generația Z?
    Cum să fii cel mai bun părinte și prieten al adolescentului tău din Generația Z?

    Tinerii din generația Z, născuți între 1995 și 2010, sunt deja la vârsta la care este momentul să înceapă o carieră și să își întemeieze o familie....

    Scrisoare deschisă de la o mamă din generația X către mama milenială
    Scrisoare deschisă de la o mamă din generația X către mama milenială

    Dragă mamă milenială, Știu că ești obișnuită cu meme-urile care îți insultă generația, care vă numesc plângăcioși și spun că nu sunteți la fel de duri sau de...

    Generația cu "mama de gât" a înlocuit generația cu "cheia de gât"
    Generația cu "mama de gât" a înlocuit generația cu "cheia de gât"

    Generația cu "mama de gât" a înlocuit generația cu "cheia de gât" - Am dat de această frază pe wall-ul Florentinei Gruia, un psiholog care mi-a deschis puțin ochii cu...

    Cei mai mulți tineri din generația Z și Millenial depind financiar de părinți. Care este explicația?
    Cei mai mulți tineri din generația Z și Millenial depind financiar de părinți. Care este explicația?

    Studiile recente efectuate în rândul tinerilor din generația Z și Millenials arată rezultate îngrijorătoare. Tot mai mulți tineri depind financiar și imobiliar de...

    Generația "Sandwich". Cum își împart timpul oamenii care își cresc copiii și au grijă de părinții lor vârstnici
    Generația "Sandwich". Cum își împart timpul oamenii care își cresc copiii și au grijă de părinții lor vârstnici

    A apărut un nou termen: generația sandwich, care include persoanele care au grijă deopotrivă de copiii lor, cât și de părinții bolnavi sau neputincioși. Iată o mărturie care...

    O tânără de 18 ani a decis că aceasta este vârsta potrivită pentru a se opri din a mai avea copii
    O tânără de 18 ani a decis că aceasta este vârsta potrivită pentru a se opri din a mai avea copii

    Tylar Fertuck, o tânără din Canada, a născut-o pe fiica sa la 16 ani, iar pe fiul ei la 17. Deși abia a trecut de vârsta majoratului, are deja doi copii și plănuiește să...

    © 2024 Qbebe