swipe
↓ citeste mai jos ↓
Vacanta in pandemie Vacanta in pandemie
1 / 5
Închirierea unei rulote poate fi o idee bună Închirierea unei rulote poate fi o idee bună
2 / 5
Alegeți să închiriați o casă, în loc de cazare la hotel Alegeți să închiriați o casă, în loc de cazare la hotel
3 / 5
Călătoriți cu cât mai puține persoane Călătoriți cu cât mai puține persoane
4 / 5
Condusul este mai sigur decât zborul cu avionul Condusul este mai sigur decât zborul cu avionul
5 / 5

Vacanța în pandemie: topul celor mai sigure opțiuni

Vacanta in pandemie

Da, putem face din nou planuri de vacanță. Acestea vor fi diferite față de cele de până acum, pentru că, mai mult ca niciodată, trebuie să ne protejăm sănătătea. Mai mult, experții în sănătate ne recomandă să avem o strategie de vacanță bine pusă la punct. Este important ca după alegerea destinației de vacanță să urmăriți cu atenție situația, chiar și cu o zi înaine de plecare.

Înainte de orice, trebuie să stabiliți unde mergeți, cum plănuiți să ajungeți acolo și ce o să faceți după ce ați ajuns”, a spus un epidemiologul Carl Fichtenbaum, de la Universitatea de medicină din Cincinnati.

Vacanța în pandemie: topul celor mai sigure opțiuni

Închirierea unei rulote poate fi o idee bună

În planificare vacanței trebuie să vă gândiți la natură și la proximitatea casei. “O vacanță în aer liber, în care să conduceți de acasă până la destinație, este cea mai sigură opțiune, virusul neavând posibilitatea să se răspândească. Trebuie să minimizați orice risc de călătorie, iar închirierea unei rulote vă oferă cel mai bun control pentru că o puteți igieniza cu grijă după închiriere", a spus epidemiologul.

Vacanța în pandemie: topul celor mai sigure opțiuni

Alegeți să închiriați o casă, în loc de cazare la hotel

Casa este o opțiune mai bună pentru că poate fi curățată cu grijă imediat cum ajungeți și sunteți în control total. Există case care deja beneficiază de un protocol strict de igienizare pentru a fi sigure atât pentru oaspeți, cât și pentru gazde.

O opțiune acceptabilă pot fi și hotelurile de lux, unde se alocă un buget consistent pentru curățare și igienizare, dar tot nu sunt sigure 100%. “În hotel există atât de multe suprafețe, butoanele lifturilor și oamenii care intră și ies din camera voastră pentru serviciile de curățenie, încât o să pierdeți controlul siguranței”, a completat expertul.

Vacanța în pandemie: topul celor mai sigure opțiuni

Călătoriți cu cât mai puține persoane

Plecați în vacanță cu familia, sau doar câțiva prieteni apropiați. Păstrați numărul cât mai redus și asigurați-vă că gazdele voastre au fost la rândul lor în izolare. De asemenea, faceți tot posibilul să petreceți cât mai puțin timp în interior. “Este greu să dăm un număr de persoane cu care este în regulă să stați, mai ales că nu există unul. Dar un lucrur este sigur, cu cât grupul este mai mare cu atât mai mult cresc șansele de risc”, a mai spus expertul.

Vacanța în pandemie: topul celor mai sigure opțiuni

Condusul este mai sigur decât zborul cu avionul

Asta înseamnă că vacanțele internaționale sunt mai riscante vara aceasta decât cele în țară. “Călătoria cu avionul este mai riscantă decât cea cu mașina familiei. Chiar dacă aerul este ventilat, sunteți nevoiți să stați lângă necunoscuți, într-un spațiu mic.

Călătoriile internaționale ar trebui să fie destul de limitate în următoarele luni. Dacă aveți deja probleme de sănătate, trebuie să vă gândiți mai bine în cazul zborului cu avionul. Pentru persoanele tinere și sănătoase nu este complet interzis, dar trebuie să accepte un risc personal", a spus epidemiologul.