swipe
↓ citeste mai jos ↓
1.	Ashton Kutcher – IQ 160 1.	Ashton Kutcher – IQ 160
1 / 10
2.	Matt Damon – IQ 160 2.	Matt Damon – IQ 160
2 / 10
3.	Mayim Bialik – IQ 163 3.	Mayim Bialik – IQ 163
3 / 10
4.	Quentin Tarantino – IQ 160 4.	Quentin Tarantino – IQ 160
4 / 10
5.	Rowan Atkinson – IQ  178 5.	Rowan Atkinson – IQ  178
5 / 10
6.	James Woods - IQ 180 6.	James Woods - IQ 180
6 / 10
7.	Dolph Lundgren – IQ 160 7.	Dolph Lundgren – IQ 160
7 / 10
8.	Colin Firth - IQ 160 8.	Colin Firth - IQ 160
8 / 10
9.	Kate Beckinsale - IQ 160 9.	Kate Beckinsale - IQ 160
9 / 10
10 - Vedete cu un IQ peste medie 10 - Vedete cu un IQ peste medie
10 / 10

10 vedete care au un IQ mai mare decât al lui Einstein

1. Ashton Kutcher – IQ 160

Chiar dacă interpretează roluri ușoare, acest actor este extrem de inteligent. Din cauza fratelui său geamăn cu probleme de sănătate, Ashton Kutcher a studiat Ingineria Biochimică la Universitatea din Iowa, pentru a vindeca boala fratelui său. Însă a fost dată afară din campus pentru că dădea multe petreceri. Printre ocupațiile sale s-a numărat și o tentativă de jaf a propriei școli pentru care a fost aspru pedepsit. Inteligența sa este demonstrată prin investițiile pe care le face, numai una dintre ele, în care a băgat 30 de milioane de dolari, i-a adus înapoi 236 de milioane. Destul de inteligent, nu?

10 vedete care au un IQ mai mare decât al lui Einstein

2. Matt Damon – IQ 160

Matt Damon a dobândit o reputație drept personajul care are nevoie de ajutor sau să fie salvat. Într-unul dintre filmele sale joacă rolul unui geniu nerecunoscut, rol care cu siguranță nu i-a fost prea dificil de realizat. O informație mai puțin cunoscută este faptul că a mers la Harvard și a scris scenariul pentru filmul Good Will Hunting premiat cu Oscar în timp ce era la școală.

10 vedete care au un IQ mai mare decât al lui Einstein

3. Mayim Bialik – IQ 163

Mayim a devenit cunoscută datorită personajului Amy din serialul Teoria Big Bang, un neurocercetător, însă este extrem inteligentă și în viața reală, după cum reiese din IQ-ul său. Mai mult, rolul nu a fost deloc greu pentru ea, pentru că și în viața reală este un neurocercetător. Are o diplomă în neuroștiință la Universitatea din California și un doctorat primit cu o lucrare care a fost catalogată drept excepțională, despre activitatea hipotalamicp a pacienților cu sindromul Prader-Willi.

10 vedete care au un IQ mai mare decât al lui Einstein

4. Quentin Tarantino – IQ 160

Acest regizor extrem de apreciat a renunțat la liceu la 16 ani. De remarcat este faptul că a scris primul său scenariu la numai 15 ani, a realizat care îi este pasiunea și a decis să renunțe la educația școlară. Înțelegi cât de mare este nivelul său de inteligență doar urmărindu-i filmele, care sunt provocatoare și foarte bine scrise, reușind mereu să aibă cel mai mare succes în box-office.

10 vedete care au un IQ mai mare decât al lui Einstein

5. Rowan Atkinson – IQ 178

Chiar dacă-l interpretează pe Mr.Bean, și o face foarte bine, acest actor cu un simț deosebit al umorului are un master în inginerie mecanică de la Universitatea Oxford, completat de încă unul de la Universitatea Newcastle. Inteligența sa nu este vizibilă numai în aceste diplome, Rowan fiind precoce și talentat și în cariera de actor și de scenarist, scriind piese și jucând încă din facultate.

10 vedete care au un IQ mai mare decât al lui Einstein

6. James Woods - IQ 180

Cu peste 130 filme la activ, James Woods este un actor realizat. A debutat pe Broadway pentru ca apoi să ajungă la Hollywood.  A absolvit MIT, plănuind să devină oftalmolog. Are cel mai mare IQ dintre toți actorii.

10 vedete care au un IQ mai mare decât al lui Einstein

7. Dolph Lundgren – IQ 160

Acest actor și-a câștigat notorietatea pentru rolul său din Rocky IV, însă este cunoscut pentru personaje musculoase, care nu au nevoie de multă inteligență. În viața reală este înzestrat cu un IQ extrem de mare. Are o diplomă în inginerie chimică de la Insitutul Regal de Tehnologie din Australia și un masterat în același domeniu de la Universitatea din Sydney. Și, centura neagră la karate, devenind campion european doi ani la rând.

10 vedete care au un IQ mai mare decât al lui Einstein

8. Colin Firth - IQ 160

Colin Firth, un câștigător de Oscar, a devenit extrem de cunoscut pentru rolul din filmul Discursul regelui. Alături de rolurile excepționale și premiile primite, are și o inteligență aparte. A știut însă, de la 14 ani, că va fi actor. ”Nu mi-a plăcut școala. Mi s-a părut plictisitoare și mediocră și nimic din ce mă învățau nu îmi stârnea interesul”, povestește actorul.

 

10 vedete care au un IQ mai mare decât al lui Einstein

9. Kate Beckinsale - IQ 160

O actriță minunată, atât din punct de vedere fizic, cât și intelectual. Frumusețea ei fizică este completată de un IQ deosebit. A studiat Limbile moderne la Oxford, axându-se pe literatura rusă și franceză și a studiat 1 an și în Franța. A scris încă din facultate scenarii de film și teatru care au fost premiate.

10 vedete care au un IQ mai mare decât al lui Einstein

10 - Vedete cu un IQ peste medie

Multe vedete au un IQ foarte mare, unele dintre ele chiar ne surprind cu inteligența lor. Deși nu îl depășesc pe Einstein, nu sunt deloc departe de un IQ de geniu.

  • Shakira – IQ 140 - A fost diagnosticată cu ADHD; însă a început să scrie de la 4 ani poezii, care cu timpul s-au transformat în cântece.
  • Sharon Stone – IQ 148 - a terminat Universitatea Edinboro din Pennsylvania.
  • Niki Minaj – IQ 120 - spune că nu a avut parte de multă disciplină în copilărie și că ar fi simțit nevoia de asta. A fost concediată din 15 locuri de muncă, pentru că se certa mereu cu clienții. 
  • Madonna – IQ 140 - a terminat liceul cu nota maximă și a primit o bursă la Universitatea din Michigan.
  • Arnold Schwarzengger – IQ  135 - Nu a excelat la școală, dar s-a concentrat pe sport unde a deveni repede faimos. A studiat psihologia, tocmai pentru a-și înțelege mai bien corpul.
  • Paris Hilton – IQ 120 - A crescut în puf, și când era mică dorea să devină medic veterinar. Însă viața ei tumultoasă a împiedicat-o să exceleze la școală, deși colegii ei spunea că era diferită și inteligentă, și foarte sofisticată. 
  • Cindy Crawford  - IQ 154 - A terminat liceul șefă de promoție. A primit o bursă academică la Universitatea Northwestern în inginerie chimică.
  • Kesha – IQ 140 - în liceu era diferită și nu s-a acomodat prea bine cu educația. A fost admisă, însă, la Colegiulș Barnard, ce ține de Universitatea Columbia, după ce a obținut scor maxim la testul SAT.