swipe
↓ citeste mai jos ↓
Ceremonia regală a funeraliilor Prințului Philip au avut loc la Capela St. George's Ceremonia regală a funeraliilor Prințului Philip au avut loc la Capela St. George's
1 / 7
Regina Elisabeta a II-a a sosit la ceremonia funerară cu o mașină State Bentley Regina Elisabeta a II-a a sosit la ceremonia funerară cu o mașină State Bentley
2 / 7
A ținut să ajungă înaintea celorlalți la capelă A ținut să ajungă înaintea celorlalți la capelă
3 / 7
Prințul Charles a fost permanent copleșit de tristețe Prințul Charles a fost permanent copleșit de tristețe
4 / 7
Prințesa Anne a fost singura femeie care a stat în spatele trupului neînsuflețit al Prințului Philip. Ce s-a întâmplat cu Regina Elisabeta Prințesa Anne a fost singura femeie care a stat în spatele trupului neînsuflețit al Prințului Philip. Ce s-a întâmplat cu Regina Elisabeta
5 / 7
Prințul Harry a venit cu un mesaj pentru bunicul său din partea lui Meghan Markle Prințul Harry a venit cu un mesaj pentru bunicul său din partea lui Meghan Markle
6 / 7
Cum a apărut Kate Middleton la funeraliile Prințului Phlip. Detaliul care a atras atenția întregii lumi Cum a apărut Kate Middleton la funeraliile Prințului Phlip. Detaliul care a atras atenția întregii lumi
7 / 7

6 fotografii de la înmormântarea Prințului Philip care vor dăinui pentru totdeauna

Ceremonia regală a funeraliilor Prințului Philip au avut loc la Capela St. George's

Potrivit „Vanity Fair”, însuși Prințul Philip și-a planificat până la cele mai mici detalii funeraliile. Astfel, conform dorinței sale, ceremonia funeraliilor sale a avut loc sâmbătă, pe 17 aprilie, la Capela St. George's din preajma Castelului Windsor, la ora locală 15:00.

Serviciul funerar a început cu o procesiune de la Castelul Windsor la capelă, sicriul fiind urmat de cei patru copii ai Prințului Philip și de nepoții săi, Prințul William, Prințul Harry și Peter Philips. La finalul serviciului religios, sicriul a fost acoperit cu steagul cu însemnul regal, fiind însoțit și de cel de-al patrulea batalion al Regimentului Scoției.

Sursă poză: gettyimages.com

6 fotografii de la înmormântarea Prințului Philip care vor dăinui pentru totdeauna

Regina Elisabeta a II-a a sosit la ceremonia funerară cu o mașină State Bentley

Purtând mască de protecție de culoare neagră, copleșită de tristețe, Regina Elisabeta a venit însoțită la ceremonia funerară de asistenta sa personală, Lady Sussan Hussey.

Potrivit „People”, a doua zi după decesul Prințului Philip, Sophie, nora Reginei Elisabeta, a ținut să precizeze că soacra ei „a fost uimitoare”. De asemenea, ea și-a îndeplinit toate datoriile regale în zilele care au precedat înmormântarea soțului ei, printre care o ceremonie intimă destinată pensionării unui Lord Chamberlain.

Sursă poză: gettyimages.com

6 fotografii de la înmormântarea Prințului Philip care vor dăinui pentru totdeauna

A ținut să ajungă înaintea celorlalți la capelă

O fotografie de la ceremonia de înmormântare a Prințului Philip care a atras atenția este și cea din care se poate observa cum Regina Elisabeta s-a recules în liniște înainte ca serviciul religios să înceapă. De altfel, ea a preferat să stea la distanță de toți ceilalți invitați pe parcursul ceremoniei, în apropiere de altar.

În urma restricțiilor impuse de pandemie, nu s-a cântat în capelă, dar acolo a fost un mic cor care a intonat câteva dintre imnurile preferate ale Prințului Philip. Serviciul religios a debutat cu un moment de reculegere, iar slujba a fost deschisă de David Conner, Protopopul de la Windsor, care, potrivit „Vanity Fair” ,i-a adus laude Prințului Philip pentru „bunătatea, umorul și umanitatea” sa.

Durata serviciului religios a fost de 50 de minute, interval în care a fost ascultat și Psalmul 104 (care fusese pus pe muzică de compozitorul William Lovelady și intonat cu prilejul celei de-a 75-a aniversări a Prințului Philip).

Sursă poză: gettyimages.com

6 fotografii de la înmormântarea Prințului Philip care vor dăinui pentru totdeauna

Prințul Charles a fost permanent copleșit de tristețe

Cel mai mare dintre copiii Reginei Elisabeta și ai Prințului Philip, a fost, din informațiile furnizate de „Express”, primul dintre membrii Familiei Regale care a sosit la Castelul Windsor pentru a-i fi alături mamei sale.

Fotografia de dinainte de înmormântarea Prințului Philip l-a surprins pe Prințul Charles plin de tristețe, cu lacrimi în ochi. Purtând o jachetă neagră, cămașă albă și cravată neagră, acesta a mers de la Castelul Windsor până la biserică alături de sora lui, Prințesa Anne. Au fost urmați de ceilalți 28 de participanți.

Sursă poză: gettyimages.com

6 fotografii de la înmormântarea Prințului Philip care vor dăinui pentru totdeauna

Prințesa Anne a fost singura femeie care a stat în spatele trupului neînsuflețit al Prințului Philip. Ce s-a întâmplat cu Regina Elisabeta

Dacă Regina-mamă a însoțit cortegiul funerar în mașină, alături de asistenta ei personală, Prințesa Anne i-a fost permanent alături Prințului Charles, stând și ea în spatele sicriului cu trupul neînsuflețit al tatălui ei. În mod obișnuit, numai bărbații ar fi trebuit să urmeze sicriul în timpul procesiunii regale, dar prințesa s-a alăturat lor sâmbătă, la funeraliile Prințului Philip.

Anne este a 15-a pe linia succesiunii la tronul Marii Britanii. Conform „CBS News”, ea a ales să vorbească despre tatăl ei la scurt timp după moartea acestuia, declarând: „Tatăl meu a fost profesorul meu, susținătorul și criticul meu, dar în primul rând a fost un exemplu de viață bine trăită și de dedicație, un exemplu care mă inspiră.”

În ceea ce-i privește pe Prinții William și Harry, aceștia nu au stat împreună la funeraliile bunicului lor. Respectând ordinul bunicii lor, dar și dorința Prințului Philip, nu au mers unul lângă celălalt în urma sicriului. Între ei a stat verișorul lor, Peter Philips, fiul Prințesei Anne.

Pentru Prințul Harry a fost prima dată când a revenit în Marea Britanie după stabilirea sa în SUA alături de Meghan Markle și de fiul lor, Archie. Din datele provenite de la „FROM Press”, se pare că nu a fost salutat, la funeraliile bunicului său, de trei dintre membrii Familiei Regale: Prințesa Anne, Prințul  Edward și soția acestuia, Sophie. Singurul care i-a arătat mai multă simpatie Prințului Harry ar fi fost Prințul Andrew, surse apropiate Familiei Regale precizându-se că răceala cu care a fost primit acesta este cel mai probabil determinată de inteviul pe care l-a acordat alături de Meghan Markle pentru Oprah.

Sursă poză: gettyimages.com

6 fotografii de la înmormântarea Prințului Philip care vor dăinui pentru totdeauna

Prințul Harry a venit cu un mesaj pentru bunicul său din partea lui Meghan Markle

„People” a confirmat faptul că Meghan Markle nu îl va însoți pe Prințul Harry la înmormântarea bunicului său în condițiile în care medicii i-au recomandat să se odihnească, fiind însărcinată. De aceea, ea a trimis un „aranjament privat” pentru Prințul Philip: o coroană și un bilețel scris de mână. Coroana a fost realizată de designer-ul Willow Crossley, care a realizat și aranjamentele florale pentru recepția de nuntă a lui Meghan și a Prințului Harry din 2018, pentru botezul fiului lor, Archie și pentru evenimentul „Hubb Community Cookbook” de la Palatul Kensington.

Florile regăsite în coroană au fost alese cu grijă: Acanthus Mollis (floarea națională a Greciei, pentru a onora moștenirea elenă a  Prințului Philip), Eryngium (pentru a reprezenta Marina Britanică), campanula (care simbolizează recunoștința și dragostea veșnică), lavanda (simbol al devotamentului) și trandafirii (întrucât Prințul Philip s-a născut în luna iunie).

Meghan Markle a urmărit funeraliile de la Los Angeles, iar Prințul Harry a rămas în carantină 5 zile când a sosit în Marea Britanie la fosta lor locuință Frogmore Cottage.

Sursă poză: gettyimages.com

6 fotografii de la înmormântarea Prințului Philip care vor dăinui pentru totdeauna

Cum a apărut Kate Middleton la funeraliile Prințului Phlip. Detaliul care a atras atenția întregii lumi

Altă fotografie de la înmormântarea Prințului Philip care a atras atenția este cea cu sosirea Ducesei de Cambridge la ceremonie. Purtând o rochie all-black elegantă, ea nu a omis să o accesorizeze cu cercei și cu un colier de perle cu semnificații speciale. Toată presa a vuit și a lăudat eleganța Ducesei, ținuta ei fiind impecabilă.

Colierul cu patru rânduri de perle este un dar făcut Reginei de guvernul Japoniei, fiind purtat de suverană într-o vizită din Bangladesh. El a fost purtat și de Prințesa Diana în anul 1982, într-o vizită oficială în Olanda. Însăși Kate Middleton îl mai purtase în anul 2017, când Regina Elisabeta și Prințul Philip au celebrat 70 de ani de mariaj.

În ceea ce privește cerceii, aceștia au și ei o poveste deosebită. Astfel, i-au fost dăruiți Reginei Elisabeta ca dar de nuntă, în 1947, din partea lui Hakim al Bahrainului. Ei au fost purtați și de Prințesa Diana în timpul vizitei de stat din Olanda, în care purtase și colierul de perle, iar Kate, la rândul ei, i-a mai purtat în anul 2016, cu ocazia „Remembrance Sunday”.

Kate Middleton recycled a chic black £1,605 Roland Mouret dress with an asymmetrical neckline to attend the funeral of Prince Philip today

Posted by Royal Style Watch on Saturday, April 17, 2021

Sursă poză: gettyimages.com