swipe
↓ citeste mai jos ↓
Ce au răspuns Andra și Cătălin Măruță după ce li s-a spus că fetița lor este „obraznică” Ce au răspuns Andra și Cătălin Măruță după ce li s-a spus că fetița lor este „obraznică”
1 / 9
Cum s-au costumat Andra, Catalin Măruță și copiii lor de Halloween. Imaginile au strâns zeci de mii de like-uri Cum s-au costumat Andra, Catalin Măruță și copiii lor de Halloween. Imaginile au strâns zeci de mii de like-uri
2 / 9
Câți bani fac copiii Andrei și ai lui Măruță din conturile de Social Media? "Pentru ei e o joacă", spune mama lor Câți bani fac copiii Andrei și ai lui Măruță din conturile de Social Media? "Pentru ei e o joacă", spune mama lor
3 / 9
Andra şi  Cătălin Măruţă le-au făcut conturi de Instagram celor doi copii ai lor Andra şi  Cătălin Măruţă le-au făcut conturi de Instagram celor doi copii ai lor
4 / 9
Andra  a motivat de ce amândoi copiii au conturi Andra  a motivat de ce amândoi copiii au conturi
5 / 9
Lui David Măruţă îi place să facă poze Lui David Măruţă îi place să facă poze
6 / 9
Eva Măruţă are deja sute de mii de fani pe Instagram Eva Măruţă are deja sute de mii de fani pe Instagram
7 / 9
Andra nu este singura vedetă de la noi care le-a făcut copiilor ei cont pe Instagram Andra nu este singura vedetă de la noi care le-a făcut copiilor ei cont pe Instagram
8 / 9
Oana Zăvoranu a acuzat anumite vedete că îşi expun copiii în mediul online Oana Zăvoranu a acuzat anumite vedete că îşi expun copiii în mediul online
9 / 9

De ce le-a făcut Andra conturi de Instagram copiilor ei: "Noi suntem oricum foarte expuşi"

Ce au răspuns Andra și Cătălin Măruță după ce li s-a spus că fetița lor este „obraznică”

Andra și Cătălin Măruță nu și-au ținut cei doi copii departe de mediul online, Eva și David fiind foarte familiarizați cu rețelele de socializare. Cei mici sunt adesea în centrul atenției, în special mezina familiei, Eva, a cărei personalitate debordantă atrage atât simpatii în rândul internauților, cât și antipatii. Nu de puține ori au existat comentarii negative cu privire la modul în care cea mică își exprimă punctul de vedere, ea fiind deseori caracterizată ca fiind „obraznică” sau „prea răsfățată”.

Într-un interviu acordat publicației online VIVA!, Andra și Cătălin Măruță au vorbit despre educația copiilor lor, dar și despre activitatea acestora în mediul online, acolo unde și-au format comunități impresionante. David și Eva sunt vorbăreți și dezinvolți, iar Andra și Cătălin Măruță spun că nu doresc să le inhibe nicidecum personalitatea:

„Și noi observăm cât sunt de dezinvolți. Asta ține de personalitatea lor, clar, nu de educația pe care o primesc. Nu este de mirare totuși că se exprimă ușor, având în vedere că amândoi părinții lor sunt în showbusiness, vorbăreți, extrovertiți...”, a mărturisit Andra. „La Eva, pot să recunosc curajul de a spune orice, cu orice consecințe. Și eu am fost o bătăioasă, o fire foarte puternică”, mai adaugă artista.

„Categoric, așchia nu a sărit departe de trunchi. Pe de altă parte, sunt și familii în care copiii au cu totul altă personalitate decât a părinților și e important să le-o respecți și să nu îi forțezi să facă ce nu își doresc. Noi suntem atenți să îi protejăm cât putem de mult și să le dăm spațiu să fie ei înșiși.”, a explicat prezentatorul TV.

Ca majoritatea fraților, Eva și David mai au mici momente în care se ceartă fiindcă sunt foarte diferiți, însă supărarea lor nu durează foarte mult, spun Andra și Cătălin. Cei doi sunt foarte protectori unul cu celălalt.

„Sunt diferiți și independenți, își exprimă foarte clar dorințele și nevoile, nu lasă pe nimeni să îi trateze urât. Sunt foarte fericită că este așa, deși uneori nu îmi convine mie să aud: „Nu vreau să fac asta. Este important pentru prezentul și viitorul lor că înțeleg că pot alege, că au drepturi”, spune Andra.

De ce le-a făcut Andra conturi de Instagram copiilor ei: "Noi suntem oricum foarte expuşi"

Cum s-au costumat Andra, Catalin Măruță și copiii lor de Halloween. Imaginile au strâns zeci de mii de like-uri

Chiar dacă Halloween-ul nu este o sărbătoare specific românească, trebuie să recunoaștem că reprezintă un bun prilej de distracție în familie. Iar anul acesta, vedetele noastre parcă s-au întrecut, mai mult ca oricând, în ținute de Halloween care mai de care mai spectaculoase și înfricoșătoare. Putem spune, însă, că Andra, Cătălin Măruță și copiii lor, Eva și David, câștigă detașat premiul pentru „Cea mai bună costumație de Halloween”. Cei patru nu au ratat ocazia să se costumeze în personajele din Familia Addams, ei postând imagini și filmulețe pe rețelele de socializare, spre deliciul fanilor care au fost încântați de ideea pe care aceștia au avut-o.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Andra (@andra)

Cătălin Măruță s-a costumat în Gomez Addams, în timp ce Andra, bineînțeles, a fost Morticia. David Măruță a fost Pugsley Addams, iar Eva s-a costumat în Wednesday Addams, sora mai mică a lui Pugsley. „Să anunțe cineva Familia Addams că anul ăsta Familia Măruță este mai ÎNSPĂIMÂNTĂTOARE!!!”, a scris Andra pe Instagram.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Andra (@andra)

Tu ce părere ai despre ținutele de Halloween ale familiei Măruță?

De ce le-a făcut Andra conturi de Instagram copiilor ei: "Noi suntem oricum foarte expuşi"

Câți bani fac copiii Andrei și ai lui Măruță din conturile de Social Media? "Pentru ei e o joacă", spune mama lor

Eva (5 ani și 8 luni) și David (10 ani) sunt deja vedete pe Social Media datorită părinților, Andra și Cătălin Măruță. Andra mărturisește într-un interviu pentru Unica faptul că ambele conturi sunt gestionate de ea și de soțul ei și că micuții au acces restricționat la tot ce înseamnă Social Media. 

„Eva și David nu au acces nerestricționat la social media și nu sunt atât de conștienți ca noi de popularitatea paginilor sau conturilor noastre. Pentru ei este o joacă și așa vreau să rămână până mai cresc și poate atunci social media va face parte din profesia lor. (…) Dacă ai conturi pe social media cu mulți urmăritori, la fel cum dacă mulți oameni îți ascultă muzica sau îți urmăresc filmele, dacă ești actor, nu înseamnă că trebuie să pierzi contactul cu realitatea. E important să știi cine ești, cum ești, să nu intri în capcana comparării permanente cu alții sau în cea a filtrelor, fie că vorbim de cosmetizarea fizicului sau a vieții, în general. Nu știu, cred că noi, părinții, descoperim și luăm decizii în diverse etape ale creșterii lor. Nu aș fi putut să îți spun dinainte când voi considera că David se poate uita la televizor, la desene animate, de exemplu, dar am hotărât într-o zi că e destul de mare să se uite puțin, din când în când. Așa va fi, probabil, și cu conturile lor de social media”, povestește Andra.

Atât pe YouTube cât și pe Instagram cei doi au conturi care pot fi monetizate cu ușurință cu sume fabuloase. Pe Instagram Eva are peste 297 de mii de urmăritori, iar David peste 80 de mii. Canalul de YouTube al Evei a depășit 160 de mii de fani, iar cel al lui David peste 22 de mii. 

Potrivit siteului lectiidesucces.com, prețurile medii pentru categoriile de urmăritori pe Instagram sunt acestea:

  • 1000-9999 urmăritori: 25-100 $ pe postare, 50$ pe postare la 500 urmăritori
  • 10.000 – 30.000 urmăritori: între 100 și 200 de dolari pe postare
  • 30.000– 100.000 urmăritori: între 100 și 400 de dolari
  • 100.000 – 400.000 urmăritori: o simplă postare costă între 300 și 500$
  • 400.000 – 1 milion urmăritori: între 500-600 de dolari pe postare
  • Peste un milion urmăritori: aproximativ 1200$ pe postare.

Pe YouTube sumele urcă și mai mult. Ca și exemplu, Andra Gogan, care are peste 1 milion de fani pe YouTube, încasează nu mai puțin de 3000 de euro pentru o reclamă pe canalul ei. Prin urmare, cu siguranță în familia Măruță veniturile sunt îngroșate substanțial și de conturile de Social Media ale celor doi copii.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eva Maruta (@evamaruta)

Surse foto:

De ce le-a făcut Andra conturi de Instagram copiilor ei: "Noi suntem oricum foarte expuşi"

Andra şi Cătălin Măruţă le-au făcut conturi de Instagram celor doi copii ai lor

Într-un interviu, Andra a explicat cum au ajuns copiii ei să deţină conturi de Instagram: "...Când s-a născut David, Cătălin a primit cadou de la colegi domeniul cu numele lui – ni s-a părut foarte drăguț. Apoi, ne-am dat seama că a gestiona tu însuți domeniile și paginile este un mod de a te proteja. Altfel, oricine le poate crea și apoi folosi cum dorește, fără să ai un control asupra lor. Acesta a fost motivul pentru care ne-am pus problema să administrăm și paginile făcute de fanii mei, să le transformăm în pagini oficiale, cu conținut real, verificat."

A precizat ce au ales să posteze cel mai mult pe Instagram: "În general, postăm conţinut cu ei sau cu familia noastră. .."

Sursă foto: instagram.com/marutadavid/

De ce le-a făcut Andra conturi de Instagram copiilor ei: "Noi suntem oricum foarte expuşi"

Andra a motivat de ce amândoi copiii au conturi

Vedeta a precizat că i se pare normal, în contextul actual, ca un copil să aibă acces la social media: "Eva și David fac parte dintr-o generație obișnuită mult cu mediul digital, urmăresc la rândul lor alte conturi, sunt activi pe TikTok, vin mereu cu idei pentru conținut nou. Noi îi încurajăm să se exprime și ne asigurăm doar că totul e în regulă..."

Nu s-a ferit să dea şi un alt argument pentru care a acceptat ca Eva şi David să aibă fiecare cont pe Instagram: "Celor care critică expunerea copiilor în social media le spun că fiecare trebuie să ia decizia pentru el, pentru familia sa. Noi suntem oricum foarte expuși, ni s-a părut imposibil să ne ținem copiii departe de camere și atunci am decis să îi expunem controlat, să avem cât mai multe de spus în ceea ce privește felul în care ei apar."

A declarat şi că familia ei a învăţat ce înseamnă expunerea în mediul online: "Noi am învățat că, deși pare o joacă, expunerea în social media, ca pe orice alte media, înseamnă multă responsabilitate. E important să te gândești înainte să lansezi un mesaj, să nu jignești fără să vrei, să te întrebi mereu: „Oare dacă postez asta, cineva îmi poate reproșa ceva?"

Sursă foto: instagram.com/marutadavid/

De ce le-a făcut Andra conturi de Instagram copiilor ei: "Noi suntem oricum foarte expuşi"

Lui David Măruţă îi place să facă poze

Andra a ţinut să precizeze că fiului ei îi place să realizeze fotografii ce vor fi postate pe social media: "...Majoritatea fotografiilor sunt făcute de Cătălin, dar şi David e foarte bun la asta..."

David nu doar că are contul său de Instagram, dar a avut şi ideea de la care părinţii săi au pornit pentru a realiza un vlog al familiei: "Vlogul a venit în urma experimentelor lui David: el a început să se filmeze singur și ni s-a părut foarte haios. Apoi, am vrut să arătăm bucăți din viețile noastre și Cătălin a venit cu ideea filmărilor în mașină pentru #EvaShow. Practic, lucrurile s-au întâmplat firesc, noi vrem ca lumea să ne vadă cât mai mult pe noi așa cum suntem, necosmetizat, nearanjat. Vlogurile ne ajută să comunicăm exact așa, direct cu fanii."

Sursă foto: instagram.com/marutadavid/

De ce le-a făcut Andra conturi de Instagram copiilor ei: "Noi suntem oricum foarte expuşi"

Eva Măruţă are deja sute de mii de fani pe Instagram

La vârsta de 5 ani, fiica Andrei are peste 200.000 de fani pe Instagram. Pe contul ei sunt expuse fotografii din viaţa de zi cu zi a familiei sale (prima zi de şcoală, timpul liber, aniversări etc.), filmuleţe realizate de către părinţii ei etc..

Sursă foto: instagram.com/evamaruta/

De ce le-a făcut Andra conturi de Instagram copiilor ei: "Noi suntem oricum foarte expuşi"

Andra nu este singura vedetă de la noi care le-a făcut copiilor ei cont pe Instagram

Printre asemenea vedete se numără, de exemplu, multipla campioană la nataţie Camelia Potec sau Ioana Chereji, organizatoarea festivalului  UNTOLD.

În ceea ce o priveşte pe Camelia Potec, aceasta a motivat de ce fiica ei de 2 ani (Caelia) are cont de Instagram: "Fiecare avem datoria să le oferim copiilor noștri tot ce este mai bun. Cu ce greșim noi mai mult că ne expunem copiii în social media față de cei care îi hrănesc numai cu mâncare de la fast food? E doar un exemplu. Fiecare are dreptul să pună în balanță ce crede că este mai bine pentru copilul lui. Efectele le vedem toți mai târziu, în timp. Caelia știe că are cont pe Instagram, dar nu știu cât înțelege. Și, da, îi place să fie în mijlocul atenției, de aceea nu putem lucra sau sta de vorbă la telefon în preajma ei. Țipă „pa-pa” încă de când răspundem la telefon. Ce am învățat din expunerea în social media ? Depinde foarte mult de ceea ce vrei să transmiți..."

Sursă poză: instagram.com/caeliaioana/

Ioana Chereji a povestit de când fiica ei, Luiza, are o pagină de Instagram: "...imediat după ce am născut-o am primit vizita prietenilor noștri dragi, Pandutzu, Bunescu și Mariciu, care, de altfel, sunt și bloggeri , vlogeri și care i-au făcut cadou Luizei o pagina de Instagram – @untoldina...".  A menţionat că în prezent contul de Instagram al fetiţei este activat: "...deși a primit acest cont de Instagram imediat după ce s-a născut, eu și Edy am decis să nu-l activăm atunci, pentru că era prea mică. Anul acesta însă, când am văzut-o cât e de expresivă și de delicioasă, ne-am gândit să îl activăm..."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luiza (@untoldina)

De ce le-a făcut Andra conturi de Instagram copiilor ei: "Noi suntem oricum foarte expuşi"

Oana Zăvoranu a acuzat anumite vedete că îşi expun copiii în mediul online

Unul dintre cele mai cunoscute asemenea scandaluri este cel dintre Oana Zăvoranu şi Oana Roman. Totul a început când Oana Zăvoranu a scris pe InstaStory despre fiica Oanei Roman: "Isa s-a apucat de vloguri. Asta mai lipsea. Culcă-te mai fetiţă… las-o pe maică-ta că nu ştie de capul ei". După aceste acuzaţii, Oana Roman a dat-o pe Oana Zăvoranu în judecată. Aceasta din urmă nu s-a oprit aici, pe parcursul anului trecut criticând mai multe vedete pentru faptul că şi-au expus copiii pe social media. Printre acestea se regăsesc, de pildă, bloggeriţa Alina Ceuşan sau Cristina Ich.

Oana Zăvoranu a folosit diferite apelative la adresa lor, iar de criticile ei nu au scăpat, în ultimii ani,  nici Adelina Pestriţu sau Anda Adam.

Anda Adam, Alina Ceuşan, Oana Roman, Cristina Ich şi Adelina Pestriţu au postat fiecare, la secţiunea "Story" de pe conturile lor de Instagram, un mesaj comun, prin care au anunţat că o vor da în judecată pe cea care le-a denigrat: "De ceva timp, o persoană al cărei nume nu aș dori să îl pronuț sau să îl scriu, dar cu un anumit nivel de notorietate a pornit o campanie puternic denigratoare la adresa mea și a altor influenceri din Social Media. Folosind jigniri, minciuni, calomnii, amenințări și alte mecanisme de aceeași categorie, aceeași persoană aduce grave atingeri la imagine și nu numai.
Noi nu am vorbit public despre acest lucru, pentru că nivelul la care se pretează acea persoană este unul în care nu vrem să coborâm nici noi, nici comunitățile noastre. Dar faptul că tăcem nu înseamnă că ignorăm. Dimpotrivă.
Vom evita în continuare orice comunicare legată de acea persoană, dar pe de altă parte, facem tot ce este nevoie pentru a se asigura tragerea ei la răspundere. Asemenea atitudini și acțiuni antisociale, profund ilegale și de netolerat într-o societate nu pot rămâne nesancționate.
Deja, prin intermediul unor avocați, am demarat acțiuni judiciare care să conducă la tragerea la răspundere atât penală, cât și civilă, a acestei persoane. De asemenea, avem speranța că mecanismele judiciare vor opri conduita vădit ilegală a respectivei persoane, precum și a celor care o susțin în diverse moduri..."

Sursă foto: instagram.com/oana.zavoranu/