swipe
↓ citeste mai jos ↓
Anastasia Soare Anastasia Soare
1 / 6
Anca Vlad Anca Vlad
2 / 6
Veronica Guşă de Drăgan Veronica Guşă de Drăgan
3 / 6
Luchi Georgescu Luchi Georgescu
4 / 6
Simona Halep Simona Halep
5 / 6
Daniel Dines este cel mai bogat bărbat din România Daniel Dines este cel mai bogat bărbat din România
6 / 6

Top 5 cele mai bogate femei din România. 4 dintre ele sunt şi mame

Anastasia Soare

"Regina Sprâncenelor" s-a născut la Constanţa şi a fost pasionată de mică de proporţiile corpului uman, dar şi de arhitectură, desen şi inginerie. În 1989, ea şi-a urmat soţul (pe Victor Soare) în SUA, lucrând ca estetician în Los Angeles. Preocuparea ei esenţială era să aranjeze sprâncenele clientelor sale astfel încât acestea să se armonizeze cât mai bine cu structura feţei.

Anastasia Soare a devenit tot mai cunoscută, ajungând să aranjeze şi nume mari de la Hollywood, iar în anul 1997 a reuşit să-şi fondeze propriul ei brand, dar şi propriul salon, numit "Anastasia Beverly Hills". În 2010, şi-a deschis şi cel de-al doilea salon, în Brentwood (California).

Cea mai bogată femeie din România, cu o avere estimată la aproximativ 650 de milioane de euro, are o fiică, născută la noi în ţară în 1987. Claudia Soare (cunoscută şi ca Norvina) a moştenit pasiunea mamei sale pentru make-up, dar s-a orientat mai ales spre machiajele bazate pe culori îndrăzneţe, fiind unul dintre cei mai apreciaţi influenceri din domeniu. Din anul 2012, mama ei a încurajat-o să se implice mai mult în activitatea "Anastasia Beverly Hills", tânăra devenind preşedintele acestei companii.

Sursă foto: instagram.com/anastasiasoare/

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @norvina

Top 5 cele mai bogate femei din România. 4 dintre ele sunt şi mame

Anca Vlad

Deţine una dintre cele mai importante companii farmaceutice din România ("Fildas Trading"), cuprinzând o reţea de aproximativ 60 de farmacii. Absolventă de ASE, Anca Vlad şi-a început propria afacere în 1991, după primul an de activitate aceasta având un profit de peste 1 milion de euro. Ea a explicat la un moment dat ce este esenţial pentru a avea succes într-un anumit domeniu: „În orice domeniu, cea mai mare provocare o reprezintă înțelegerea acestuia nu doar din punct de vedere managerial și economic, ci și tehnic".

Fiind şi ambasador al antreprenoriatului feminin din România, Anca Vlad a participat la evenimente ce au fost organizate de instituţii din numeroase ţări. În acest context, revista "Forbes" a inclus-o printre cele mai influente femei din ţara noastră, iar în urmă cu 7 ani a fost finalista "Entrepreneur Of The Year".

Este mama a doi copii ( o fată şi un băiat), iar una dintre cele mai mari pasiuni ale sale este arta. În urmă cu câţiva ani, a tipărit 200.000 de exemplare de cărţi de colorat pentru copii pentru ca aceştia să aibă şansa de a-i cunoaşte pe doi dintre cei mai mari pictori români: Nicolae Grigorescu şi Ştefan Luchian.

Sursă foto: captură youtube.com

Top 5 cele mai bogate femei din România. 4 dintre ele sunt şi mame

Veronica Guşă de Drăgan

Top 300 "Capital" a inclus-o în topul celor mai bogaţi români, în condiţiile în care averea deţinută de ea se ridică la peste 200 de milioane de euro.

Veronica Guşă de Drăgan este fiica lui Ştefan Guşă (fost Şef de Stat Major înainte de 1989), a absolvit Facultatea de Drept, iar când avea 22 de ani s-a căsătorit cu omul de afaceri Iosif Constantin Drăgan, ce deţinea compania "Butan Gas". După moartea acestuia, ea a moştenit o avere estimată la 1,5 miliarde euro.

În anul 2010, ea a înfiinţat "Veroniki Holding", o structură de coordonare a "Grupului Drăgan", care există din anul 1948, când fostul ei soţ, Iosif Constantin Drăgan, fondase "Butan  Gas". De-a lungul timpului, "Veroniki Holding" a început să facă parte din rândul companiilor ce activau pe piaţa ambalajelor reciclabile.

Pentru o perioadă, Veronica Guşă de Drăgan a locuit în Spania, la Palma de Mallorca. Ea este mama a patru copii.

Sursă foto: captură youtube.com

Citeşte şi: Cariera, maternitate sau amandoua?

Top 5 cele mai bogate femei din România. 4 dintre ele sunt şi mame

Luchi Georgescu

Este absolventă de ASE şi a început să cunoască universul afacerilor după ce a lucrat la o firmă canadiană specializată în realizarea exporturilor. După 1989 a ajuns să deţină un pachet de la o companie cu acţionari străini (deţinea 10% din pachet).

Eforturile au ajutat-o să devină primul importator român pentru brand-uri vestite precum berea Heineken, cafeaua Elite sau ciocolata Milka, iar acum câţiva ani a fost reprezentant unic pentru importarea produselor brand-ului Philip Morris.

Luchi Georgescu deţine companiile "Vincon Vrancea" (producătoare de vinuri) şi "Meda Prod ’98 (companie producătoare de mezeluri),  o companie de construcţii, dar şi două hoteluri pe litoralul românesc.

Una dintre cele mai bogate femei din România (averea ei a fost estimată la peste 70 de milioane euro) are o fiică. Ada Georgescu a păşit pe urmele sale, urmând studii de Administrare a Afacerilor la Londra şi lucrând alături de aceasta în companiile pe care le deţine. În cadrul mai multor interviuri, Luchi Georgescu a vorbit despre intenţiile pe care le are cu fiica sa: "Drumul ei trece prin toate departamentele şi apoi cred că vom avea o discuţie prietenoasă".

Sursă foto: captură youtube.com

Top 5 cele mai bogate femei din România. 4 dintre ele sunt şi mame

Simona Halep

Face parte dintre cei mai bogaţi sportivi români, deţinând o avere ce o depăşeşte pe cea a lui Mircea Lucescu sau a lui Cosmin Olăroiu. Averea Simonei Halep se ridică la peste 40 de milioane de euro, datorită premiilor obţinute la competiţiile la care a participat, dar şi din contractele de publicitate, de imagine şi din afacerile din domeniul imobiliar.

După ce a câştigat trofeul de la Roland Garros, alte premii importante au fost câştigarea Turneului de la Roma şi a celui de la Praga.

În cadrul unui top realizat de "Yahoo Finance", Simona Halep ocupă un loc fruntaş şi în topul celor mai bogate sportive ale lumii, fiind comparată cu Steffi Graf şi cu Caroline Wozniacki (toate trei ocupau locul 9 în top).

Sursă foto: instagram.com/simonahalep/

Top 5 cele mai bogate femei din România. 4 dintre ele sunt şi mame

Daniel Dines este cel mai bogat bărbat din România

Potrivit unui top realizat de forbes.ro, printre cei mai bogaţi bărbaţi români din 2020 se numără:

  • Daniel Dines- Originar din Oneşti, a terminat Facultatea de Matematică-Informatică, iar în prezent averea sa a fost estimată la 7,7miliarde lei. A lucrat timp de mai mulţi ani ca programator, iar din anul 2005 a fondat, alături de Marius Târcă, o companie de softare: UiPath. Rolul ei este de a dezvolta şi de a vinde tehnologie "Enterprise Robotic Process Automation", menită să ofere roboţi care preiau munca salariaţilor ce au sarcini repetitive. Printre clienţii companiei s-au numărat brand-uri precum US Navy, CIA, Duracell, McDonalds sau Swiss Re. În  anul 2019, compania lui Daniel Dines a fost prima companie antreprenorială din România devenită ider de piaţă, fiind evaluată la 6,3 miliarde euro
  • Adrian şi Dragoş Pavăl- Cei doi fraţi provin dintr-o familie modestă din judeţul Suceava, dar au o avere estimată la 7,5 miliarde lei, fiind proprietarii lanţului de magazine "Dedeman". În cadrul unui interviu, aceştia au dezvăluit cum au pătruns în lumea afacerilor: "Am înfiinţat o firmă şi am închiriat un spaţiu de 16 metri pătraţi, pe care l-am amenajat noi. Am angajat o vânzătoare, am improvizat nişte tejghele din lemn şi din sticlă şi am început să vindem. Câştigam într-o lună zece salarii pe care le luam la întreprinderea de stat ca informatician. Mergeam în Bucureşti, era un centru comercial numit "Massa", şi căram de acolo cu Dacia socrilor mei diverse produse. Gumă de mestecat, unghiere, tot felul de mărunţişuri. Era o mare penurie de produse şi, fiind vorba de nişte mărunţişuri care, pe atunci, erau foarte căutate. Şi încă din prima lună de activitate am fost informatizaţi. Am cumpărat un calculator şi ţineam gestiunea pe el. Aşa am învăţat ce înseamnă să administrezi o afacere şi cât de important e fiecare detaliu."
  • Ion Ţiriac- A fost la un moment dat singurul român miliardar în euro, averea sa ridicându-se la aproximativ 6 miliarde lei. Faimos după ce s-a impus în lumea tenisului câştigând alături de Ilie Năstase turneul de la Roland Garros (la dublu) şi ocupând locul 8 mondial în 1968 (la simplu), Ion Ţiriac deţine afaceri în domeniul bancar, al comerţului cu maşini şi al asigurărilor. Este şi proprietarul Turneului de Tenis de la Madrid
  • Zoltan Teszari- Românul de origine maghiară s-a născut la Oradea, părinţii săi fiind cei care l-au introdus în universul afacerilor după ce au înfiinţat un service auto. A practicat judo, iar în ultimii ani controlează compania RCS&RDS. Aceasta a devenit tot mai puternică în urma a două împrumuturi de 150 de milioane euro, înregistrând o creştere progresivă a profiturilor. Averea lui Zoltan Teszari se ridică la aproximativ 1,9 miliarde lei
  • Radu Dimofte- Averea sa de 1,5 miliarde lei a fost obţinută din afacerile din domeniul imobiliar şi hotelier, acesta controlând inclusiv proiectul ce a stat la baza complexului comercial Băneasa Shopping City. Radu Dimofte deţine "Sphera Franchise Group", ce operează companii cu mare succes, cum ar fi Taco Bell, Pizza Hut sau KFC.

Sursă foto: captură youtube.com