swipe
↓ citeste mai jos ↓
1. Stare de dispoziție bună 1. Stare de dispoziție bună
1 / 6
2. Memorie și concentrare 2. Memorie și concentrare
2 / 6
3. Sensibilitate la insulină îmbunătățită 3. Sensibilitate la insulină îmbunătățită
3 / 6
4. Bună circulație a sângelui 4. Bună circulație a sângelui
4 / 6
5. Bogată în nutrienți 5. Bogată în nutrienți
5 / 6
6. Reduce placa dentară 6. Reduce placa dentară
6 / 6

6 motive să lași copilul să mănânce mai multă ciocolată

1. Stare de dispoziție bună

Se știe faptul că în compoziția ciocolatei se regăsesc anumite ingrediente și substanțe care influențează hormonii responsabili de stare de dispoziție, precum serotonina, și îi ajută să revină la un nivel potrivit. Ciocolata neagră se poate dovedi extrem de benefică în acest sens. Cele mai multe tipuri de ciocolată neagră conțin triptofan, esențial în revitalizarea stării de dispoziție și în reducerea stresului din corp.

6 motive să lași copilul să mănânce mai multă ciocolată

2. Memorie și concentrare

Cicolata neagră este recomandată de mulți specialiști deoarece joacă un rol vital în stimularea hipocampului din creier, prin prezența flavonoizilor. Aceste elemente, atunci când sunt stimulate, conduc la dezvoltarea unei bune concentrări și memorii eficiente pentru copil.

6 motive să lași copilul să mănânce mai multă ciocolată

3. Sensibilitate la insulină îmbunătățită

Anumite flavonoide care se regăsesc în pudra de cacao folosită pentru producerea ciocolatei. În afară de proprietățile de prevenire a inflamației, creștere a cantității de antioxidanți și îmbunătățire a coagulării, ajută și sensibilitatea la insulină, reducând șansele de diabet din viitor.

6 motive să lași copilul să mănânce mai multă ciocolată

4. Bună circulație a sângelui

Tot aceste flavonoide din pudra de cacao sunt similare celor care pot fi găsite în anumite tipuri de vin roșu și anumite fructe. Așa cum pentru adulți medicii spun că un pahar de vin roșu este bun pentru inimă, și ciocolata este bună pentru copii. Un efect cheie al său este că stimulează imediat circulația din corp, ceea ce contribuie și la dezvoltarea funcționării creierului.

6 motive să lași copilul să mănânce mai multă ciocolată

5. Bogată în nutrienți

Ciocolata neagră este considerată o alegere sănătoasă de către mulți, în special datorită faptului că este bogată în diverse minerale, precum seleniu, zinc, potasiu, magneziu, fier și multe altele, utile pentru sănătatea copilului.

6 motive să lași copilul să mănânce mai multă ciocolată

6. Reduce placa dentară

Majoritatea părinților evită să ofere copiilor ciocolată din cauza faptului că poate conduce la carierea dinților. Adevărul este de faptul complet diferit deoarece ciocoalta funcționează în sensul reducerii plăcii dentare. Curățarea corectă a dinților, de cel puțin două ori pe zi, va reduce șansele de carii și va menține sănătatea danturii.