swipe
↓ citeste mai jos ↓
Nelu Cortea și Cătălin Bordea, câștigătorii America Express 2023 - Drumul Aurului! Nelu Cortea și Cătălin Bordea, câștigătorii America Express 2023 - Drumul Aurului!
1 / 7
Cine este Nelu Cortea și cum a devenit cunoscut Cine este Nelu Cortea și cum a devenit cunoscut
2 / 7
Câți copii are Nelu Cortea și cum arată Câți copii are Nelu Cortea și cum arată
3 / 7
Cine este soția lui Nelu Cortea și cu ce se ocupă Cine este soția lui Nelu Cortea și cu ce se ocupă
4 / 7
Prietenia cu Cătălin Bordea Prietenia cu Cătălin Bordea
5 / 7
Cum a ajuns să participe cu Bordea la America Express 2023 Cum a ajuns să participe cu Bordea la America Express 2023
6 / 7
Cel mai greu moment prin care a trecut Nelu Cortea la America Express 2023 Cel mai greu moment prin care a trecut Nelu Cortea la America Express 2023
7 / 7

Ce familie frumoasă are Nelu Cortea de la America Express! Cum arată soția și copiii comediantului

Nelu Cortea și Cătălin Bordea, câștigătorii America Express 2023 - Drumul Aurului!

Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023 – Drumul Aurului! Cei doi au concurat cot la cot cu Andreea Bălan și Andreea Antonescu în marea finală și au reușit să obțină trofeul de anul acesta și marele premiul în valoare de 30.000 de euro.

„Eram doi nebuni care nu înțelegeau ce se întâmplă. (…) Nu am muncit pentru ce așa de mult în viața mea. A fost o aventură și un carusel… Nu există așa ceva. Nu se compară cu absolut nimic”, a spus Nelu Cortea, la finalul competiției.

Nouă perechi, formate din Cătălin Scărlătescu și iubita lui, actrița Doina Teodoru, Puya și soția lui, Melinda, Andreea Antonescu și Andreea Bălan, Cătălin Bordea și Nelu Cortea, stilistul Ovidiu Buta și directorul artistic Joaquin Bonilla, Jean Gavril și fratele lui, Dinu, cântăreața Bruja și prietenul ei, Pufeh, gimnastele Larisa Iordache și Diana Bulimar, Bie Adam și mama ei, Mikey, au pornit în aventura vieții lor, în cel mai dur reality show din România. După 7.000 de kilometri parcurși prin Mexic, Guatemala și Columbia, râvnitul trofeu America Express a ajuns în mâinile celor doi comedianți, Bordea și Cortea, care s-au duelat, în marea finală, cu echipa formată din Andreea Bălan și Andreea Antonescu.

Ce familie frumoasă are Nelu Cortea de la America Express! Cum arată soția și copiii comediantului

Cine este Nelu Cortea și cum a devenit cunoscut

Nelu Cortea, pe numele său întreg Ioan Mihai Cortea, are 36 de ani și este actor de profesie. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică din București, iar în prezent este comediant. A avut primul spectacol de stand-up în urmă cu 7 ani, în deschiderea prietenilor săi, Bordea și Micutzu. A apărut pentru prima dată pe micile ecrane în anul 2016, când a pășit pe scena emisiunii „iUmor”, iar de atunci a rămas în atenția publicului.

„Sunt actor la bază, de vreo șapte ani comediant, iar primul meu spectacol, la care au fost vreo o sută și ceva de persoane, a fost acum vreo șase ani și două săptămâni. Am deschis la Bordea și Micutzu. Ei m-au încurajat să încep. Înainte eu îi duceam pe ei cu mașina. Actor fiind, sărac, mergeam cu ei cu mașina, pentru că ei nu aveau permis. Puneam muzică, povesteam și eu tot făceam glume, făceam glume, făceam glume, până au început băieții să-mi spună „Hai, mă, apucă-te” și eu tot nu, nu. Până la urmă, atât au insistat încât am spus bine, fie, mă apuc.”, a povestit Nelu Cortea, potrivit WOWbiz.ro.

Ce familie frumoasă are Nelu Cortea de la America Express! Cum arată soția și copiii comediantului

Câți copii are Nelu Cortea și cum arată

Nelu Cortea are o familie extrem de frumoasă! Actorul de comedie este căsătorit de mai bine de 9 ani cu Elena, care i-a dăruit doi copii - o fetiță pe nume Luna, în vârstă de 9 ani, și un băiețel, Amun Ioan, de doar 2 ani. Nu de puține ori, în timpul competiției America Express, Nelu Cortea a recunoscut că emoțiile și dorul de casă îl copleșesc adesea, dar în același timp îl și motivează să îndeplinească orice probă.

Ce familie frumoasă are Nelu Cortea de la America Express! Cum arată soția și copiii comediantului

Cine este soția lui Nelu Cortea și cu ce se ocupă

Actorul de comedie formează, de mai bine de 16 ani, un cuplu cu Elena Cortea. Pe 16 august 2014, adică acum aproape 9 ani, cei doi și-au unit destinele. Tot de atunci sunt și părinți.

Elena este un adevărat sprijin pentru Nelu Cortea. L-a susținut atunci când a aflat că urmează să participe la America Express alături de Catalin Bordea, lucru pentru care Nelu îi este extrem de recunoscător. Actorul de comedie nu pierde ocazia de a-i face soției sale declarații de dragoste pe rețelele de socializare. În urmă cu câteva săptămâni, acesta i-a transmis un mesaj emoționant Elenei pe Instagram, cu ocazia zilei sale de naștere:

„Doamna din imagini își sărbătorește azi ziua de naștere. Doamna din imagini este responsabilă pentru cea mai mare parte a fericirii mele. Mă rog... Și eu sunt responsabil pentru TOATĂ fericirea ei, dar nu e vorba despre asta. Chiar nu e vorba despre cât de extraordinar sunt eu, ci e despre ea! Soția mea dragă! Mama „la copiii mei”! Să fii sănătoasă și fericita, iubire! E greu să fii altfel cu un soț așa minunat lângă tine”, a scris Cortea.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nelu Cortea (@nelucortea)

Ce familie frumoasă are Nelu Cortea de la America Express! Cum arată soția și copiii comediantului

Prietenia cu Cătălin Bordea

Nelu Cortea și Cătălin Bordea sunt prieteni și colegi de scenă de ani buni. Mai mult decât atât, Bordea este și nașul unuia dintre copiii lui Cortea, deci îi leagă mai mult decât o simplă relație de prietenie. Cortea are chiar și o poreclă pentru Bordea, care i-a amuzat pe telespectatorii emisiunii America Express - „baby”. De unde acest apelativ?

„Avem turnee împreună de mulți ani și dormim împreună foarte mult, mai des decât dorm cu nevastă-mea, de-asta eu îi zic lui Bordea baby”, a spus cu umor Nelu Cortea.

Ce familie frumoasă are Nelu Cortea de la America Express! Cum arată soția și copiii comediantului

Cum a ajuns să participe cu Bordea la America Express 2023

Potrivit substanțial.ro, Cătălin Bordea ar fi trebuit să participe la America Express cu soția lui, Livia. Dar, deși ea a fost cea care a insistat și l-a convins, în cele din urmă, pe actorul de stand-up să participe la această emisiunea, a bătut în retragere. Astfel, Bordea a mers în aventura vieții sale cu bunul său prieten Nelu Cortea. 

În fiecare etapă a competiției, cei doi s-au menținut în fruntea clasamentului și au reușit să obțină câteva imunități și amulete. Determinarea, ambiția și simțul umorului au fost printre principalele calități care i-au propulsat pe Bordea și Cortea în finală, alături de Andreea Bălan și Andreea Antonescu. 

Câți copii are Puya și cum arată aceștia

Ce familie frumoasă are Nelu Cortea de la America Express! Cum arată soția și copiii comediantului

Cel mai greu moment prin care a trecut Nelu Cortea la America Express 2023

Cortea și Bordea au reușit să ajungă în finala competiției America Express 2023, însă nu le-a fost deloc ușor. Mai mult decât atât, în timpul filmărilor pentru emisiune, Cortea a trecut printr-un moment extrem de dificil, după ce i s-a făcut rău și a simțit că nu mai poate să respire.

„Ce naiba am, că de vreo trei zile nu mai respir că lumea. Stai un pic aici, că nu mai pot. Nu pot să iau tot aerul.”, i-a spus, la un moment dat, Cortea prietenului său, în timpul competiției. La scurt timp după acel episod a ieșit la iveală că acesta suferă, încă din copilărie, de astm.

„Nu mă puteam liniști, nu găseam suficient aer să-mi umplu plămânii. Eu am astm de mic, numai că nu e nasol, poate mi se întâmplă o dată pe an. Nu mi s-a întâmplat până acum așa, am fost expus la efort mult mai mare și n-am avut problemă”, a mărturisit Cortea.