swipe
↓ citeste mai jos ↓
Dana Rogoz- „Abramburica” Dana Rogoz- „Abramburica”
1 / 8
Andreea Caranda- „Colombina” Andreea Caranda- „Colombina”
2 / 8
Iulia Stănescu- mezina de la „Abracadabra” Iulia Stănescu- mezina de la „Abracadabra”
3 / 8
Michaela Niculescu- „Mica” Michaela Niculescu- „Mica”
4 / 8
Raluca- „Vrăjitoarea” Raluca- „Vrăjitoarea”
5 / 8
Geo Morcov- „Abramburici” Geo Morcov- „Abramburici”
6 / 8
Radu Bărbulescu- Radu Radu Bărbulescu- Radu
7 / 8
Ducu Ion- Ducu Ducu Ion- Ducu
8 / 8

Ce mai fac eroii copilăriei noastre, copiii din „Abracadabra"?

Dana Rogoz- „Abramburica”

Vestita „Abramburica” a urmat o carieră artistică și a devenit actriță, jucând în numeroase seriale de televiziune, precum „La bloc”, „Moștenirea”, „Fete cu lipici”, „State de România” etc. 

Într-un interviu acordat mai demult pentru „Adevărul”, Dana Rogoz nu s-a ferit să recunoască faptul că lumea o cunoaște în special pentru că a întruchipat personajul „Abramburica”: „Multă lume mă ţine minte ca Abramburica şi asta mi se pare o performanţă...Dar toţi cei care mă ştiu sunt, în general, mai mari decât mine ca vârstă. Mi s-a întâmplat de multe ori să întâlnesc câte o mamă care să-i spună fetiţei: „Uite-o, mami, pe Abramburica”, iar cea mică să-i răspundă: „Nu, e Mimi din „La bloc”.

În urmă cu doi ani, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la prima emisiune „Abracadabra”, actrița a acordat un interviu pentru „Radio România Cultural” și a explicat ce au însemnat pentru ea anii petrecuți alături de „Magician” și de colegii de echipă:  „Pentru mine, Abracadabra a fost evadarea mea din viața dintre blocurile gri din Drumul Taberei. Era magie. Ieșeam dintr-odată din lumea me și intram în alta... Eram o gașcă de prieteni, ca o familie, eram frați, aveam acești doi părinți adoptivi, Marian Râlea și Ruxandra Ion, care aveau grijă de noi în deplasări, în timpul filmărilor. Ei ne aduceau mereu cu picioarele pe pământ...Făceam performanță în acest domeniu”. Deși eram adolescentă, eu nu credeam că Abracadabra se va opri vreodată...”.

În planul vieții personale, talentata actriță se poate mândri cu o familie frumoasă. Astfel, formează de peste 10 ani un cuplu alături de Radu Dragomir și au doi copii, o fetiță (Lia) și un băiețel (Vlad).

Ce mai fac eroii copilăriei noastre, copiii din „Abracadabra"?

Andreea Caranda- „Colombina”

A absolvit Facultatea de Regie-Film și a rămas să lucreze pentru PRO TV, producând la un moment dat o emisiune pentru PRO TV Internațional. În ultimii ani, a devenit producătorul executiv al show-ului „Vorbește lumea” și a predat cursuri de prezentatori TV. Când s-au împlinit șase ani de difuzare a show-ului menționat, Andreea Caranda a vorbit despre copilăria ei și a precizat că este mândră de perioada în care a făcut parte din echipa „Abracadabra”. Pentru „Libertatea”, a venit cu următoarele precizări:

„Am cele mai frumoase amintiri din copilăria mea, copilăria e cea mai frumoasă perioada din viața oricărui om. Sunt foarte mândră de perioada aceea. Ce-i drept am muncit foarte mult de mică. Aveam 11 ani atunci. Am absolvit Facultatea de regie, film și televiziune, și noi deja lucram în producție la Abracadabra. Și, trecând prin toate joburile, de la asistent producție, coordonator producție, am învățat montaj și așa mai departe...”

Ce mai fac eroii copilăriei noastre, copiii din „Abracadabra"?

Iulia Stănescu- mezina de la „Abracadabra”

A pășit pentru prima dată în universul televiziune la 4 ani, într-o emisiune pentru copii. Ulterior a ajuns să facă parte din echipa „Abracadabra” și a cucerit publicul după ce a interpretat melodia „Inimă de țigancă”.

În anul 2003, Iulia Stănescu a plecat în SUA la studii. A locuit în New York, apoi s-a mutat în Los Angeles. 

În urmă cu câțiva ani, a fost părăsită de tatăl primului ei copil. Și-a lărgit familia în anii următori, astfel că este mama a trei copii. 

În anul 2018, după nașterea celui de-al doilea copil, s-a confruntat cu probleme de sănătate. Într-un interviu pentru „Click!”, a povestit că: „Sunt obosită și fericită în același timp, am o bebiță de opt săptămâni. Am noroc de soțul meu, care mă ajută foarte mult, pentru că el stă noaptea cu fetița, iar eu am grijă ziua de ea. Am un soț foarte grijuliu, mai ales că acum am probleme mari cu spatele, am două discuri herniate și boală degenerativă de oase, este ceva genetic ce am eu”.

Ce mai fac eroii copilăriei noastre, copiii din „Abracadabra"?

Michaela Niculescu- „Mica”

A încetat din viață în anul 2013 din pricina unei hemoragii survenite din pricina cirozei hepatice. Câțiva dintre copiii care i-au fost colegi la „Abracadabra” i-au fost alături în ultimele zile petrecute în spital. 

Înainte să se îmbolnăvească, Mica urmase Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, avea un doctorat, lucrase ca redactor și producător la o editură de carte și, în plus, fusese traducător și lucrase în domeniul IT. 

Într-un interviu pentru emisiunea „Happy Hour”, acordat de „Magician” și de câțiva colegi de la „Abracadabra”, aceștia au ținut să spună de ce o îndrăgeau pe Mica. Potrivit „Libertatea”, au declarat că: „Mica era un înger, era foarte bună cu noi, nu a fost niciodată arogantă, a fost un om extraordinar, nu poate să-ți lipsească ceva de la ea, îți lipseste totul”.

Ce mai fac eroii copilăriei noastre, copiii din „Abracadabra"?

Raluca- „Vrăjitoarea”

La scurt timp după moartea colegei sale de la „Abracadabra”, Mica, Raluca Tănase, una dintre membrele fostei trupe „Bambi”, a explicat că s-a simțit ca într-o familie alături de echipa din care a făcut parte în copilărie. Pentru „romaniatv.ro”, a precizat că: „Am crescut împreună şi am foarte multe amintiri cu ea. Petreceam fiecare moment împreună. Eram ca o familie şi acum am pierdut un membru al familiei”.

După ce formația „Bambi” s-a destrămat, Raluca și sora ei, Denisa, au devenit antreprenori. Pentru „IMPACT”, Raluca a dat următoarele detalii despre activitățile în care se implică: „Pe partea de frumusețe, cosmeticele și parfumurile rămân pasiunea Denisei și acolo nu mă bag decât admir. Pe de altă parte, mă implic în tot ceea ce înseamnă brandul nostru, îmi doresc să îl facem cât mai cunoscut peste tot în lume. Deja avem 56 de magazine în țară, în Europa, urmează să deschidem și în Qatar, deci suntem într-o continuă dezvoltare, iar viața noastră este foarte activă”.

Ce mai fac eroii copilăriei noastre, copiii din „Abracadabra"?

Geo Morcov- „Abramburici”

O perioadă a lucrat pentru trustul PRO TV, fiind și producătorul alături de fostul său coleg de la „Abracadabra”, Ducu Ion. La un moment dat, a făcut regie și a realizat dublajul pentru filme de desene animate precum „The Cars” sau „Motanul încălțat”.

Geo Morcov își amintește cu drag de perioada în care era copil și făcea parte din echipa „Abracadabra”. Mai demult, într-un interviu pentru „CANCAN”, a dezvăluit că: „Îmi aduc aminte cu plăcere de perioada Abracadabra, mai ales că a fost cea mai fericita etapă din viața mea. Am fost norocos că am fost în echipa lui Marian Râlea, alături de care nu numai că am învățat lucuri minunate, dar am văzut locuri, am întâlnit oameni, pe care puțini copii de vârsta mea aveau șansa să le cunoască”.

Ce mai fac eroii copilăriei noastre, copiii din „Abracadabra"?

Radu Bărbulescu- Radu

Face parte dintre cei mai vechi membri ai echipei „Abracadabra”. Radu Bărbulescu a devenit regizor secund, a făcut filme și a lucrat în publicitate. Este tatăl unei fetițe, Catinca.

Stând de vorbă cu „Adevărul”, și-a amintit de spectacolele și deplasările de care s-a bucurat pe când era membru „Abracadabra”: „Ţin minte că mergeam mult şi că aveam sentimentul că suntem o familie. Plecam şi câte două săptămâni, iar când ne întorceam ni se părea că ne întoarcem dintr-o tabără. Aveam pe de o parte „acasă”, şcoală, prieteni şi mai aveam „Abracadabra”...Ţin minte că odată, când am fost la Focşani pentru un spectacol, am văzut atât de mulţi oameni, cum am mai văzut doar la concerte mari”.

Ce mai fac eroii copilăriei noastre, copiii din „Abracadabra"?

Ducu Ion- Ducu

După ce proiectul „Abracadabra” s-a încheiat, Ducu Ion nu s-a retras complet din universul televiziunii. De exemplu, a fost producător în cadrul postului Acasă TV, unde a cunoscut-o pe cea care avea să-i devină soție: actrița Diana Dumitrescu. De asemenea, călcând pe urmele părinților săi, Ruxandra Ion și Ion Ion, amândoi producători, Ducu a fost producător pentru serialele „State de România” și „Îngerașii”. 

În prezent, este căsătorit cu actrița Ioana Blaj și a devenit tată.