swipe
↓ citeste mai jos ↓
Codin Maticiuc și-a botezat fiica cea mică în biserica ridicată de tatăl lui Codin Maticiuc și-a botezat fiica cea mică în biserica ridicată de tatăl lui
1 / 6
Cum a început povestea bisericii Sfantul Ilie din Titan Cum a început povestea bisericii Sfantul Ilie din Titan
2 / 6
„Clopotele le-au adus de la Viena și au umblat prin zeci de biserici ca să aleagă pictorii pentru pereți” „Clopotele le-au adus de la Viena și au umblat prin zeci de biserici ca să aleagă pictorii pentru pereți”
3 / 6
„Minunile există. Este doar alegerea noastră dacă le vedem sau nu” „Minunile există. Este doar alegerea noastră dacă le vedem sau nu”
4 / 6
Codin Maticiuc își iubește și își respectă enorm tatăl Codin Maticiuc își iubește și își respectă enorm tatăl
5 / 6
Codin Maticiuc ar vrea să construiască un spital de la 0 Codin Maticiuc ar vrea să construiască un spital de la 0
6 / 6

Emoționant! Codin Maticiuc și-a botezat fiica cea mică în biserica ridicată de tatăl lui

Codin Maticiuc și-a botezat fiica cea mică în biserica ridicată de tatăl lui

Afaceristul a postat pe Instagram mai multe imagini de la creștinarea micuței Ilinca și a dezvăluit povestea bisericii Sfântul Ilie, care a început la scurt timp după moartea bunicii sale parterne.

„Botezul fetiței mele și minunea din Titan. Botezul fiicei mele Ilinca fost acum câteva săptămâni la biserica Sfântul Ilie din Titan. Aș vrea să va spun povestea acestei biserici. Ea a început la moartea bunicii mele din partea tatălui. Dorința ei a fost să fie îngropată în satul în care s-a născut, satul Livezi”, își începe Codin povestea.

Emoționant! Codin Maticiuc și-a botezat fiica cea mică în biserica ridicată de tatăl lui

Cum a început povestea bisericii Sfantul Ilie din Titan

Codin Maticiuc mai povestește că după înmormântare, tatăl sau i-a propus preotului din Livezi să construiască o cantină mică, lângă biserica de acolo și să dea de mâncare oamenilor sărmani din zona. Preotul, însă, a refuzat, deși tatăl lui Codin i-a explicat că ar fi trimis bani săptămânal pentru a susține acest proces. I-a cerut, în schimb, 2000 lei, bani pe care Ion Maticiuc i-a dat dezamăgit, apoi a plecat spre București:

„Tatăl meu i-a îndeplinit această dorința și după slujbă s-a adresat preotului de acolo. I-a propus să construiască o mini cantină acolo, lângă biserică, să angajeze două femei și să dea de mâncare oamenilor sărmani din zonă, tatăl meu urmând să trimită bani săptămânal pentru a susține acest proces. Preotul a refuzat. I s-a părut mult de muncă și multă responsabilitate. A cerut însă 2000 de lei. Tatăl meu i-a dat banii dezamăgit”, povestește Codin.

Emoționant! Codin Maticiuc și-a botezat fiica cea mică în biserica ridicată de tatăl lui

„Clopotele le-au adus de la Viena și au umblat prin zeci de biserici ca să aleagă pictorii pentru pereți”

În ziarul pe care tatăl sau îl cumpărase din București, a citit despre un preot din cartierul Titan care se chinuia să ridice o biserică, însă nu avea fondurile necesare. Acesta a luat legătura cu preotul respectiv și l-a ajutat să construiască biserica Sfântul Ilie de azi:

„A plecat de acolo spre București și a cumpărat un ziar. Acolo a citit despre un preot din cartierul Titan care se chinuie singur să ridice o biserică. S-a dus de îndată într-acolo. A găsit o fundație, patru pereți, o schelă, câțiva muncitori și un panou cu autorizația de construcție cel puțin ciudat căci la "termen de finalizare" era trecut "când o vrea Dumnezeu".

I-a întrebat pe muncitori unde îl poate găși pe preot. Unul dintre ei i-a întins mâna "părintele Costescu". A fost începutul unei prietenii care durează și-n ziua de astăzi, cei doi construind împreună biserica Sfântul Ilie. A durat ceva ani. Clopotele le-au adus de la Viena și au umblat prin zeci de biserici ca să aleagă pictorii pentru pereți”, scrie Codin.

Emoționant! Codin Maticiuc și-a botezat fiica cea mică în biserica ridicată de tatăl lui

„Minunile există. Este doar alegerea noastră dacă le vedem sau nu”

Câțiva ani mai târziu, Ion Maticiuc a avut unele probleme cu una dintre construcțiile sale, ale cărei lucrări au fost oprite din cauza unui proces intentat de o femeie care era enoriașă la Biserica Sfântul Ilie, care când a aflat, ulterior, pe cine dăduse, de fapt, în judecată, și-a retras acțiunea în instanță:

„Anii au trecut și la un moment dat preotul și-a văzut prietenul abătut. L-a întrebat ce are, tata nu a vrut să-l încarce. El a insistat și tata i-a povestit cum o construcție de a noastră fusese oprită de un proces civil cu o doamnă extrem de vigilentă și procesomană. Când preotul a aflat numele acesteia a pus mâna pe telefon. În jumătate de oră, doamna respectivă era la biserică. Era enoriașă la Sfântul Ilie. I-a mulțumit tatălui meu că a construit-o și și-a retras de îndată acțiunea din instanță. Tatăl meu a amuțit. Minunile există. Este doar alegerea noastră dacă le vedem sau nu”, a încheiat Codin.

Emoționant! Codin Maticiuc și-a botezat fiica cea mică în biserica ridicată de tatăl lui

Codin Maticiuc își iubește și își respectă enorm tatăl

Omul de afaceri și-a exprimat deseori admirația față de tatăl său, care la 33 de ani era cel mai tânăr ambasador român:

„Te urăsc, tată. Astăzi de ziua ta, vreau să-ți spun că te urăsc tată. Te urăsc că ai ridicat ștacheta atât de sus. Măcar mama are niște calități imposibile la care nici măcar nu visez să ajung și m-am obișnuit cu asta. Dar tu? Cel cu care mă comparam în fiecare an și nu știam pe unde să scot cămașa.La 33 de ani erai cel ma tânăr ambasador român, eu scoteam o carte despre cluburi și futut. Apoi ai construit un business, o familie și o casă. Am o familie frumoasa și eu, un business cu care mă chinui supraviețuiesc și locuiesc într-o casă construită de tine. Ai construit un orfelinat cu 2.5 milioane de euro. Cred că anul acesta abia voi renova îndeajuns de multe spitale încât să egalez această sumă.

Îți mulțumesc ție și lui Dumnezeu că nu ai produs, scris și jucat în filme. Voi trece linia acea dintre ură și dragoste înapoi abia când voi fi sigur că ai mei copii mă vor privi și pe mine măcar cu jumătate din admirația și respectul cu care eu mă uit la tine. Te urăsc tată, foarte mult te urăsc!”, scria Codin Maticiuc in urma cu o lună, pe Instagram.

Emoționant! Codin Maticiuc și-a botezat fiica cea mică în biserica ridicată de tatăl lui

Codin Maticiuc ar vrea să construiască un spital de la 0

În 1997, părinții lui Codin au înființat o fundație care are grijă de copii orfani. În 2004, au construit un orfelinat care funcționează și astăzi și unde se găsesc mereu între 30 și 40 de copii și unde alți 20-30 de copii vin zilnic să mănânce la prânz și să-și facă temele.

În anul 2019, Codin Maticiuc a început să renoveze și să izoleze acoperișul secției de hematologie pediatrică aflat la etajul 7 al Spitalului Clinic Fundeni. În 2020, afaceristul a lansat proiectul „Spitale publice din bani privați” și a început renovarea întregului etaj: construcția băilor individuale în saloane, renovarea cabinetelor și vestiarelor, recompartimentarea saloanelor etc. 

Acum ambiția lui Codin este să construiască un spital de la 0. „Cumva, eu vreau să mă duc din ce în ce mai mult, să renovez din ce în ce mai mult. Mi-am făcut o hartă și mi-ar plăcea să știu că am făcut măcar o secție, dacă nu un spital, înfiecare județ al țării. La un moment dat, poate chiar și să construim un spital de la 0.”, a declarat acesta recent pentru Ego.ro.