swipe
↓ citeste mai jos ↓
1 1
1 / 10
2 2
2 / 10
3 3
3 / 10
4 4
4 / 10
5 5
5 / 10
6 6
6 / 10
7 7
7 / 10
8 8
8 / 10
9 9
9 / 10
10 10
10 / 10

10 vedete care au vorbit deschis despre avorturile pe care le-au făcut

1

1. Alyssa Milano

Actrița a mărturisit faptul că a ales să aibă două avorturi cu mai mult de 25 de ani în urmă. Ea și-a împărtășit experiența personală cu avortul, despre care spune că s-a întâmplat de două ori în anul 1993, la interval de numai câteva luni, când avea vârsta de 20 de ani. Iată și mărturisirea sa “am știut la acel moment că nu sunt pregătită să fiu mamă, așa că am ales să fac un avort. Am ales. A fost alegerea mea. Și a fost alegerea perfectă pentru mine. Nu a fost o alegere ușoară. Nu era ceva ce am dorit, dar a fost ceva ce am avut nevoie, la fel cum se întâmplă când te confrunți cu orice boală.” În prezent mamă a doi copii nu s-a rezumat la a vorbi despre legile restrictive de avort care au fost adoptate de către legiuitori, dar a și declanșat o mișcare socială, încurajând femeile să protesteze cu privire la drepturile lor sexuale.

10 vedete care au vorbit deschis despre avorturile pe care le-au făcut

2

2. Busy Phillips

În cadrul unui episod al emisiunii Busy Tonight, gazda în vârstă de 39 de ani a împărtășit experiența sa cu avortul ca răspuns la aprobarea noii legi controversate ce vizează avortul. Iată și declarația sa, extrem de emoțională “Am avut un avort când aveam 15 ani și îți spun acest lucru deoarece sunt cu adevărat speriată pentru femeile și fetele din întreaga țară.” A îndemnat apoi femeile să își împărtășească poveștile pe Twitter, folosind hashtag-ul #youknowme. Nu este prima dată când actrița a discutat despre avortul său; ea s-a destăinuit în autobiografia care a fost publicată în anul 2018.

10 vedete care au vorbit deschis despre avorturile pe care le-au făcut

3

3. Milla Jovovich

În mai 2019, frumoasa actriță a răspuns la rândul său la legea contra avortului, dezvăluind avortul său de urgență din 2017 “am intrat în travaliu prematur și mi s-a spus că trebuie să rămân trează pentru întreaga procedură. A fost una dintre cele mai oribile experiențe prin care am trecut. Încă am coșmaruri din cauza asta. Am fost singură și neajutorată. Când mă gândesc la faptul că femeile ar putea fi nevoite să se confrunte cu avorturi chiar în condiții mai urâte decât am făcut eu din cauza noilor legi, stomacul meu se răsucește. Am intrat într-una dintre cele mai grave depresii ale vieții și a trebuit să lucrez extrem de mult să ies din ea. Mi-am luat o pauză de la carieră. M-am izolat timp de mai multe luni și am încercat să rămân tare pentru cei doi copii minunați pe care îi am. Avortul este un coșmar. Nicio femeie nu își dorește să treacă prin el. Dar trebuie să luptăm pentru a ne asigura că drepturile ne sunt păstrate pentru a obține ceea ce avem nevoie. Nu am dorit să vorbesc despre această experiență. Dar nu pot rămâne tăcută când sunt atât de multe în joc.

10 vedete care au vorbit deschis despre avorturile pe care le-au făcut

4

4. Nicki Minaj

Rapper-ița a spus că a crezut că va muri când a descoperit că era gravidă în adolescență. Ea mărturisește că “a fost cel mai dificil lucru prin care am trecut. M-a bântuit întreaga viață. M-aș contrazice pe mine dacă aș spune că nu am fost pro. Nu eram pregătită. Nu aveam nimic de oferit unui copil.” Cântăreața a făcut o aluzie la experiența prin care a trecut într-o piesă din albumul The Pinkprint.

10 vedete care au vorbit deschis despre avorturile pe care le-au făcut

5

5. Joan Collins

Vedeta serialului Dinastia a mărturisit despre motivul pentru care nu a regretat că a făcut un avort după ce a rămas gravidă la 20 de ani cu logodnicul său Warren Beatty. A declarat într-un interviu din 2010 că “ar fi fost sfârșitul carierei mele dacă aș fi făcut asta...era de negândit să am un copil. Nu avea bani, nu aveam nimic și cred că dacă vrei să aduci pe lume un copil trebuie să ai o responsabilitate față de el.”

10 vedete care au vorbit deschis despre avorturile pe care le-au făcut

6

6. Whoopi Goldberg

Experiența acestei vedete cu avortul a avut loc în adolescență și a împărtășit-o în cadrul unei emisiuni “Am descoperit că sunt gravidă când aveam 14 ani. Nu mi-a venit menstruația. Nu am vorbit cu nimeni. M-am panicat. Am făcut băi fierbinți. Am băut niște tincturi ciudate de care fetele mi-au spus – whiskey amestecat cu alcool, clor, praf de copt și cremă. M-am îmbolnăvit rău. La acel moment mi-a fost mai frică de faptul că va trebui să explic ce nu este în regulă decât să merg în parc cu un umeraș, ceea ce am făcut.”

10 vedete care au vorbit deschis despre avorturile pe care le-au făcut

7

7. Sharon Osbourne

Studiile arată că majoritatea avorturilor sunt sigure și eficace, cu complicații rare. Însă prezentatoarea tv a mărturisit că ceva s-a întâmplat în timpul procedurii pe care a suferit-o la vârsta de 17 ani și care s-a întors să o bântuie. “Am avut un avort la 17 ani și a fost cel mai rău lucru pe care l-am făcut vreodată. A fost prima dată când am făcut sex și nu mi s-a părut ceva frumos. M-am gândit mereu că va fi acompaniament de vioare, însă a fost pur și simplu îngrozitor“, declară într-un interviu din 2004. Sharon Osbourne i-a spus mamei sale după ce a realizat că era gravid în 2 luni, iar ea i-a recomandat să scape de copil, indicându-I și clinica. Își amintește că era nervoasă și că i-a spus că trebuie să o scoată din încurcătura în care s-a băgat. Însă mama ei nu a venit și a fost nevoită să meargă singură. A fost îngrozită. Era plin de alte fete tinere, toate fiind îngrozite și nespunând niciun cuvânt. Apoi, când a încercat să devină mamă a pierdut trei copii, pesemne din cauza unor probleme cervical. După trei pierderi de sarcină a fost necesar să fie cusută. Concluzia ei a fost că “în viață trebuie să plătești pentru ceea ce faci. Trebuie să fii responsabil.”

10 vedete care au vorbit deschis despre avorturile pe care le-au făcut

8

8. Billie Jean King

Înainte de a lua avânt cariera sa, campioana la tenis a dezvăluit motivul pentru care a avut un avort într-o perioadă agitată și confuză din viața ei. “Motivul pentru care am avortat a fost că nu mă aflam unde trebuie. De abia îmi descopeream sexualitatea. Încercam să îmi înțeleg viața. încercam să încep turneul. Nu îmi doream să aduc un bebeluș pe lume. Dacă aduci un copil pe lume, atunci el sau ea locul oricărui lucru, sunt pe primul loc. Nu îmi doream un copil să se nască în situația în care mă aflam“, a declarat ea într-un interviu.

10 vedete care au vorbit deschis despre avorturile pe care le-au făcut

9

9. Vanessa Williams

Actrița a discutat într-un interviu televizat biografia pe care a scris-o cu mama sa Helen. În timpul interviului a relevat două secrete pe care le-a ținut față de mama ei, până când au început să scrie împreună. Primul a fost că a suferit o molestare de la o fată mai mare, iar al doilea că a rămas însărcinată în liceu. “Să fii însărcinată este cel mai înspăimântător lucru care ți se întâmplă în viață. Am știut în liceu că este ceva pentru care nu eram pregătită să fac, să lupt sau să mă zbat.”

10 vedete care au vorbit deschis despre avorturile pe care le-au făcut

10

10. Lil’ Kim

În anul 2000, rapper-ița a declarat pentru o publicație renumită că a avut un avort despre care a și scris într-un cântec. “Majoritatea lucrurilor despre care vorbesc în versurile mele sunt adevărate. Vorbesc despre durerea de a fi gravidă și de a avea un avort. Vorbesc despre lucrurile prin care femeile care au trecut nu cred că am trecut.” Versurile cântecului par să fi fost despre relația sa cu un rapper renumit.