Nu a avut o legătură foarte strânsă cu fratele ei din pricina diferenței mari de vârstă
Nia Springer Norris este mama a trei copii, două fete și un băiat.
Într-o confesiune pentru BUSINESS INSIDER, a explicat că nu s-a bucurat prea mult de compania fratelui ei mai mic din cauza diferenței de vârstă de 16 ani. Astfel, era adolescentă când băiatul a venit pe lume și nu a apucat să petreacă mult timp cu acesta. Pentru sursa citată, Nia a povestit că:
„Nu voi uita niciodată ziua în care mama mea mi-a spus că era însărcinată. Terminasem programul de școală și ne aflam cu toții în mașina ei: eu, ea și tatăl meu vitreg. Mama își dorise să-mi dea vestea în mașină ca să nu am unde să fug în cazul în care m-aș fi supărat. Însă eu am fost extrem de fericită.
Întrucât am fost copil singur la părinți, dintotdeauna am simțit nevoia să am un prieten cu care să mă joc. La fel ca alți copii singuri la părinți, îmi petreceam majoritatea timpului în compania adulților. Chiar și când mergeam acasă la prietenii mei, se întâmpla de multe ori să petrec mai mult timp cu părinții lor decât cu ei. De exemplu, îmi amintesc că am dormit în casa prietenei mele Haley și că, la un moment dat, am început să stau de vorbă cu mama ei întrucât nu reușeam să adorm. Acum nu mai sunt în această situație, în sfârșit am pe cineva lângă mine ca să fac asta.
Aveam 16 ani când s-a născut fratele meu. Prin urmare, când el a venit pe lume, eu eram deja mare, terminând liceul înainte ca el să împlinească 2 ani. Cu excepția unei perioade de câteva luni, înainte să împlinesc 21 de ani, nu m-am mutat niciodată înapoi acasă.
Nu numai că eu și fratele meu aveam părinți diferiți, dar am trăit și vieți separate. Adulții trec și ei prin diferite etape de dezvoltare, iar mama mea era foarte tânără când m-a avut pe mine. S-a despărțit de tatăl meu biologic când aveam 8 ani și apoi l-a întâlnit pe tatăl meu vitreg. Prin urmare, când l-a avut pe fratele meu, avea peste 30 de ani și o altă experiență ca părinte.
Când am crescut am învățat în școli private și nu aveam un loc de joacă la care să mă pot duce. Din acest motiv, ca să mă întâlnesc și să mă joc cu prietenii mei trebuia să merg departe, iar mama mea mă ducea mereu cu mașina. De aceea, în timpul săptămânii eram mai mult singură, cu excepția momentelor în care eram în compania persoanelor adulte, așa că nu este de mirare că prietenele mamei mele erau și ale mele.”
Și-a dorit neapărat să aibă mai mulți copii
Continuând confesiunea pentru sursa citată anterior, Nia a precizat că și-a dorit ca primul ei născut să aibă frați sau surori. Iată de ce a hotărât ca în mai puțin de trei ani să aducă pe lume 3 copii:
„Mi-a plăcut dintotdeauna ideea de a avea mai mulți copii- am adorat să am un bebeluș și, de aceea, mi-am zis că de ce să nu am mai mulți? Am ajuns să am 3 copii în mai puțin de 3 ani, în perioada 2016-2019. Între fiicele mele este o diferență de vârstă de 13 luni, iar între fiul meu cel mic și cea de-a doua fiică este tot o diferență de 13 luni.
Totul suna bine până am ajuns să trăiesc alături de un bebeluș și de doi copii mai mici de 2 ani. În plus, fiul meu s-a născut cu 12 săptămâni mai devreme și a avut nevoie de o îngrijire specială- a avut nevoie de oxigen și de monitoare care îi verificau ritmul cardiac și nivelul oxigenului din corp. Mai mult decât atât, a avut nevoie și de un tub de hrănire, așa că am fost nevoită să învăț să-l utilizez. Chiar și după ce nu a mai avut nevoie nici de tub, nici de oxigen, tot nu a fost lucru ușor să am în grijă un bebeluș și două fetițe în jurul vârstei de 1 și 2 ani.”
În ciuda provocărilor cu care se confruntă, este fericită că are mai mulți copii
Mama își încheie confesiunea spunând că, în ciuda momentelor dificile, este entuziasmată ori de câte ori petrece timp alături de copiii ei și ori de câte ori îi vede jucându-se împreună. De asemenea, a insistat asupra ideii că se bucură de o relație specială și cu fratele ei mai mic, deși nu au avut ocazia să petreacă timp împreună în copilărie:
„Merită să fii părinte cu mulți copii. Practic, în aceste condiții parentingul nu se mai rezumă în special la ocrotirea copilului ca să nu se rănească, având mai mult legătură cu ceea ce înseamnă conversațiile, comunicarea. Uitasem cum este să mă joc, așa că, odată ce am devenit mamă, a fost un adevărat dar să văd mereu copii care se joacă unul cu celălalt, însă nu pot să spun că nu îmi place să stau cu ei și să le citesc (acum o las pe fiica mea mai mare să îmi citească) sau pur și simplu să ne petrecem timpul în aer liber.
Nu pot să spun că este ușor. O bună parte din timp sunt suprasolicitată; mereu aud pe cineva care îmi vorbește și constat că mai multe persoane îmi spun același lucru. Este imposibil să lucrez cu normă întreagă și, de aceea, sunt recunoscătoare că sunt autoare și consultant și că am un program de lucru flexibil. Întotdeauna cineva are nevoie de o programare la doctor sau este bolnav. Mai mult, nimeni nu m-a pregătit pentru a face față certurilor dintre frați.
Cu toate acestea, nu aș schimba nimic. Copiii mei se bucură de copilăria pe care am dorit-o: pot ajunge rapid, după școală, în parcul din apropiere, au prieteni în apropiere de locuința noastră și frați care, în general, le sunt cei mai buni prieteni.
Cum stau lucrurile cu mine și cu fratele meu? Am început să mă duc mai des în vizită acasă și să am ocazia să cunosc mai bine persoana fascinantă care a devenit, ceea ce m-a învățat că relația dintre frați poate fi specială chiar dacă nu cresc împreună.”
Am născut trei copii după 40 de ani. Nu am plănuit să fiu o mamă „bătrână”
Surse foto: facebook.com/nianorriswrites/
Surse articol: Articolul reprezintă traducerea și adaptarea eseului scris de Nia Springer Norris pentru BUSINESS INSIDER